2009/02/11

50 saker som suger med den moderna fotbollen

PLATS 39: Den selektiva glömskan.

Igor Sypniewski betedde sig som ett svin, gång på gång. Så fort han gjorde ett mål var allt förlåtet. Dulee Johnson körde rattfull, misshandlade sin flickvän och betedde sig som ett svin. Så fort han kunde anses stärka ett lag var allt förlåtet. Martin Ericsson var en pengakåt liten jävel, som långt före Andrés Vasquez släppt blöjorna, lät sin pappa styra över karriären. Men skulle han vända hem så var allt förlåtet hos somliga med den selektiva glömskan.

Glömskan har inom den moderna fotbollen ersatt värderingar som moral, ryggrad och stolthet. För att inte tala om den faktiska alzheimers-glömskan som verkar sprida sig, den som fick oss på BaraBen att missa punkt 44 av den här sketna listan. Eller som när Stampenfans.com "glömmer av" att de skrivit en nyhet om Bjärsmyr, kopierar in den på samma sida och återpublicerar nyheten en andra gång. Eller är det där alzheimers?

Glömska suger.

10 kommentarer:

  1. Word!

    /Dicanio

    SvaraRadera
  2. Hahaha visst känns alltid blåvitts redaktion lite som Grunden Bois nu när Tomas Ericson har slutat?! Han var ju bra, den här nya snubben verkar lite, hur ska man säga det diplomatiskt? Trög i bollen är nog uttrycket...

    SvaraRadera
  3. [Zelli, om du inte har något Blåvitt-relaterat eller något kopplat till blogginlägget att länka till var vänlig sluta spamma med länkinlägg till din blogg.]

    SvaraRadera
  4. Jag hade minsann inte glomt martin bosmanhoran erikssons forra svek mot min klubb.

    Dock sa vet val medgangarna inget om det da de inte var med pa den tiden..

    Grabben skall buas ut sa fort bollen snuddar vid hans fotter.

    SvaraRadera
  5. Hoppas också på att bu-ropen skall eka högt när herr Ericsson har boll.

    SvaraRadera
  6. Vem har glömt Martin? Var det någon som ville ha hem honom?

    SvaraRadera
  7. Vektor: Tomas Ericson i all ära. Han var med i några år och gjorde det bra. Men vad är det för fel på den nya snubben? Varför är han trög? Träffat honom?

    SvaraRadera
  8. Mika:
    Han gjorde inte ett för bright intryck när rått-Kviberg ringde upp honom i ett fan-tv program och skulle fråga om den nya arenan. (om det nu var Janlind som diskuterades.) Annars har jag faktiskt inte sett så mycket av honom sa jag kan dock inte påstå om huruvida han är "trög i bollen" eller inte.

    Sen det här med återpubliceringen så kan det väll bero på att man vill att blåvita ska hitta nyheten på alltid blåvitts sida?

    SvaraRadera
  9. Skn: Det var alltså Ericsons efterträdare som diskuterades. Nu är jag med på båten igen.

    SvaraRadera
  10. Fan va bra! Jag är med dig HH. Och det funkar åt andra hållet också, att de som kanske bör hyllas glöms bort. Minns hur Lennart Nilsson buades ut på Ryavallen för tiotalet år sedan. Historielöshet.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.