2015/02/28

Stavfelt


2015/02/26

The #GaisBucketChallenge


Bli medlem! Anta utmaningen! Sprid för vinden!


Tillsammans kan vi skapa en framtid där ingen är ölindränkt pajsare och alla är medlemmar i IFK Göteborg. Allt som krävs är lite engagemang och en hashtag. Allt som krävs är the #gaisbucketchallenge.

2015/02/25

Tianjin, Tianj-ut

OMVÄRLDSINFORMATION. I veckan uppkom nyheter om att Lasse Vibe fått ett anbud från klubben Tianjin TEDA. Detta anbud ska ha förkastats, men då det inte kan uteslutas att klubben återkommer med ett högre bud, liksom de en gång redan gjort, vill undertecknad som under det gångna året tillbringat 6 månader i den aktuella staden ge en kort beskrivning av Tianjin.

Tianjin är en kinesisk stad strax söder om huvudstaden Beijing. Tianjin har omkring 15 miljoner invånare. Om Tianjin hade legat i Europa hade det varit Europas största stad. Hade Tianjin legat i Europa hade det också varit Europas gråaste stad. I Kina är den ingetdera.

Tianjin har en stor park med vatten som man kan besöka under soliga dagar. Det är lite svårt att veta ibland, eftersom staden har några av världens värsta problem med smog. Parken består av grå betong i fejkad antik kinesisk stil samt vatten. Äkta vatten, såvitt skribenten känner till. Med tanke på att fejkat nötkött och fejkade ägg nyligen förekommit i landet lämnar skribenten inga garantier. Bad är förbjudet.

Tianjin har också ett stort torn som när det byggdes skulle bli ett av världens högsta. Det blev det inte. Tornet liknar Kaknästornet men har färre utsmyckningar.

I gallerian Joy City finns en hockeyrink och maskotar leker med barnen i sparsamt utrustade lekparker på alla tre våningar. Föräldrarna ser oroligt på, men varuhuset är inte känt för kidnappningar. Den flitiga kinesiska polisen arresterade nyligen 301 kidnappare, och den statliga statistiken som pekar på 10 000 kidnappade barn varje år kommer förmodligen falla.

Tianjin är också platsen för Kinas äldsta universitet. Universitetet grundades 1895. Samma år föddes Sven Jerring. Universitetet är bland kineser känt för sitt anrika campus. Ledningen har beslutat att bygga ett nytt.

Skribenten skulle vilja skriva att Tianjin är en kulturellt, socialt och geografiskt mycket intressant stad. Det är det inte. Däremot har staden några av Kinas största militära anläggningar och ett mångkulturellt matutbud på den västerländska restaurangen La Bamba.

Skribenten önskar Lasse Vibe lycka till, även i österland men allra helst på västkusten.

2015/02/24

Motion till IFK Göteborgs årsmöte

ÅRSMÖTE. Ett märkligt sammanträffande får man nog kalla det. Att det i morse i media kommer ut uppgifter att IFK Göteborgs resultat för 2014 blir röda siffror på 6–8 miljoner kronor vilket så klart många supportrar går i taket över och undrar hur det kunnat ske, trots ett år där det knappast gått uruselt sportsligt eller publikt (trots att målet är högre satt) och på det sålt spelare för rätt rejäla summor (Ludwig, Sam, Hysén med flera). I går skickade jag nämligen in en motion som ska behandlas på föreningens årsmöte den 9 mars:
IFK Göteborg är en förening som präglas av öppenhet och kamratanda mot sina medlemmar, och en förening som bryr sig om och lyssnar på sina medlemmar. När kampen för bevarandet av 51-procentsregeln ägde rum stod föreningen längst fram i ledet tillsammans med medlemmarna. Årsmötet är medlemmarnas främsta verktyg för att påverka hur föreningen drivs och styrs. Underlaget för att medlemmarna på årsmötet ska kunna fatta välunderbyggda beslut angående både det gångna och det kommande verksamhetsåret är dock något bristfälligt.
För att som medlem kunna avgöra om föreningen under det gångna året har drivits på det sätt som förväntas räcker det inte att jämföra det sportsliga utfallet i förhållande till uttalade mål. Medlemmarna bör också ha möjlighet att jämföra det ekonomiska utfallet i förhållande till uttalade mål, i form av det gångna årets budget. En godkänd revision talar förvisso om att ekonomin skötts enligt lagar och regler, men inte hur ekonomin skötts. För att kunna besluta om hur föreningen ekonomiskt bör drivas under det kommande året bör medlemmarna också ha underlag nog för det, i form av det kommande årets föreslagna budget.
Detta är inte något unikt. Rosenborg BK, en förening som precis som IFK Göteborg är bland nordens största, har sedan ett antal år tillbaka presenterat tidigare års och kommande års budget för sina medlemmar i samband med årsmötet. Öppenhet och medlemsdemokrati är två av IFK Göteborgs allra främsta styrkor. Låt oss göra dem ännu starkare. IFK Göteborgs årsmöte 2015 föreslås därför besluta:
att föreningen i verksamhetsberättelsen för år 2015 och framåt inkluderar det gångna verksamhetsårets rambudget samt det kommande verksamhetsårets föreslagna rambudget, tillsammans med resultaträkningen.

2015/02/21

Matchtankar - Trollhättan borta 21/2

ANALYS. Inte nog med att man redan på förhand är förbannad en sådan här pissdag med gråväder, totalt pajad högrev och en kväll med fucking melodifestivalen. Så kommer 2 jävla 2 mot division 2-laget (!) Trollhättan. Man kan ju försöka hålla sig lite beskedlig, analytisk, snäll och resonabel i summeringen av matchen på Edsborg, eller så kan man vara helt ärlig och säga att oavsett plan, väder, träningsdos eller vindriktning ska man fan inte spela två två mot ett lag som är såpass mycket sämre rankat. I synnerhet inte med en till synes säker 2-0-ledning.

Mycket var dåligt. Tyvärr. Skärpan, kylan och effektiviteten i avsluten lämnar extremt mycket att önska. Resoluthet, hetta, dominans och finess i försvarsspelet lös med lika stor frånvaro det också. Vissa grejer var okej, men okej duger inte om man spelar kryss en sådan här dag.

Att vi spelar Hjalle istället för lill-dyre (i synnerhet efter den sistnämndes insats mot exempelvis Moskva) mot ett sådant här motstånd är tråkigt. Likaså att vi inte försöker bryta nåt mönster (Bohm?) när slöheten lyser igenom vid vår ledning är såpass för mycket likt "matchcoachningen" från Lennartssons företrädare att jag nästan borde kopiera ett inlägg från föregående säsong. Såpass mycket kunde man känna igen av de trötta jävla sidorna vi sett för ofta från vår sämsta nivå. Håglöst, räddhågset och fantasilöst allt för ofta. Kreativitet genom mittfältet? Mr. X, var är du?

Skit samma. Mycket var dåligt. Några saker rätt okej. Ankersen i anfallsspel var kul (förutom trött straff. Orka den!). Densamme i defensiv mindre skoj. Boman i nickskarvar till en för dagen iskall Vibe borde lett till mer. Sören gjorde förvisso mål, men borde gjort minst ett till. Som sagt, ups and downs. För brett, tydligt och uppenbart hos för många dock.

Några korta från matchen då:

+ Emil. Rejält jobb.
+ Boman. Gör sitt jobb. Kan mer, iofs.
+ Tom Petting. Tryckte på bra.
+ Markus Mäkinen. Eller ja, vi sköt på honom.

- Lägstanivån får inte vara så låg. Oavsett allt.
- Matchcoachning?
- Spelidé?
- Att behöva skriva ett inlägg som i princip är copy paste föregående år.
- Sluta spela vid 2-0-ledning? Hallå?

Till sist. De personer som utger sig veta vem Mr. X är (vilket förefaller sig lite konstigt i synnerhet när inte NÅGON i media kunnat läcka det), och har säkra källor på detta, men inte vill röja "av respekt". Varför ens säga nåt från början, alternativt, det känns som bullshit. Av respekt för vem? I sådanafall kan man ju tycka att det är lika respektlöst från början att ens säga nåt över huvud taget. Undulaten är i alla fall klar. Och det har jag läckt av respekt.

Hem och träna nu.

2015/02/18

2015/02/13

SUPPORTERFONDEN.

I dag har Supporterfonden äntligen (!) skänkt de överblivna pengar som Blåvitt-supportrar skänkte till fonden med syfte att stärka IFK Göteborg under åren 2007/2008. Vi beklagar att dessa gåvor blivit liggande i flera år mer än nödvändigt men är nu glada att de till slut ska komma till nytta inom IFK Göteborgs ungdomsverksamhet.
- Men nu har vi hittat ett väldigt bra syfte för Supporterfondens pengar och riktar ett stort tack till er som skänkt gåvan, säger Roger Gustafsson på IFK:s ungdomsakademi.

Summan som skänktes till till Supporterfonden och som nu skänkts vidare till IFK Göteborgs ungdomsverksamhet var totalt: 37 710 kronor (och en del eftersläntrare slängde in mindre summor efter det att engagemanget kring fonden lades ner  så att summan exklusive BaraBens egen gåva växte ytterligare gjorde att vi såg det lämpligt att avrunda uppåt). Så utöver det ni supportrar skänkt avrundar BaraBen ideell förening upp summan till totalt 40 000 kronor (till totalt 45 000 under nästa år, se nedan) - som IFK Göteborgs akademi under året ska fördela till åtta spelare eller lag som har extra behov av en slant när de ska spela turnering eller cup:

Roger Gustafsson från IFK Göteborgs akademi förklarar konceptet:
”IFK Göteborgs Akademi tackar alla supportrar som bidragit till Supporterfonden. IFK Göteborgs Akademi kommer att välja ut en åldersklass per tillfälle som erhåller 5000 kronor som bidrag till en cupresa de gör. Bidraget är mycket välkommet då spelarna själva bekostar sin cupresa och fonden möjliggör för fler spelare att åka med till en rimlig kostnad.
Varje cupdeltagande för våra unga spelare ökar spelarnas erfarenhet och därmed deras möjligheter till en riktigt bra utveckling till en framgångsrik IFK Göteborgs spelare.”

HISTORIK
Under den första omgången av projektet Supporterfonden samlades 100 900 in från individer och personer som skänktes till IFK Göteborgs representanter våren 2007. Vintern därpå inleddes en andra omgång av projektet och en ny insamling påbörjades. Då hann 37 710 kronor skänkas av Blåvitt-supportrar, pengar som finns kvar sedan "Supporterfonden 2" (även kallad "Supporterfonden 2007/2008") i januari 2008 när projektet lades på is på grund av bristande tid från de ideellt engagerade.

Förhoppningen var att projektet skulle tas upp av nya engagerade ideella krafter kring BaraBen under 2009, men då tid och ork hos de engagerade inte fanns beslutades att skänka pengarna till IFK Göteborg under 2010. Föreningens dåvarande ekonomichef Lena Mattsson fick uppdraget från IFK Göteborgs håll att ta fram vem som skulle få gåvan från er supportrar, men sedan togs aldrig något beslut om vart IFK Göteborg ville ha pengarna. Frågan föll mellan stolarna och trots påstötningar under åren 2011, 2012 och 2014 togs inte beslut av akademin om vart pengarna skulle betalas ut.

Roger Gustafsson på IFK:s akademi förklarar fördröjningen så här:
"Säg till era supportervänner som tycker det tagit för lång tid - vilket det har gjort - att problemet har legat hos akademin. Vi har fått frågan av er för länge sedan exempelvis via Lena Mattsson på Kamratgården. Men vi har inte fått tummen ur för vi har inte kunnat bestämma oss för bästa sättet att använda pengarna. Därför har vårt svar dröjt i flera säsonger i onödan. Men nu har vi hittat ett väldigt bra syfte för Supporterfondens pengar och riktar ett stort tack till er som skänkt gåvan."

BARABEN TOG ALLA KOSTNADER 
De senaste åren har BaraBen ideell förening förvaltat (rent konkret varit skyldiga Blåvitt summan som ni skänkt) i väntan på beslut om hur pengarna skulle användas av akademin. En del har frågat om de kostnader och avgifter som finns för plusgirokontot. Det enkla svaret är att BaraBen ideell förening har betalat alla avgifter med vår övriga verksamhet så att dessa inte drabbat Supporterfonden 2:s totalsumma på 40 000 kronor. Det som BaraBen själva skänkte till fondens andra upplaga har betalat en del av bankkostnaderna - men även inkomster från exempelvis BaraBens shop och andra verksamheter. När ni har köpt t-shirts i BaraBens shop, rest på bortaresor med BaraBen eller när ni har handlat på någon av BaraBens pubkvällar/fester - så har ni indirekt varit med och sett till att inga kostnader drabbat de skänkta pengarna.

En del har undrat om inte pengarna förräntats då de legat hos BaraBen i så många år men det har de inte då medel på föreningskonton (SE HÄR) av detta slag inte förräntas som ett sparkonto. Däremot beslutade BaraBen ideell förening redan 2013 att genom en liten insamling av gåvor skänka de tusenlappar som behövs för att åtta lag ska kunna få varsitt stipendium (gåva) på 5000 kronor var. Denna insamling gjordes nu i januari när en påminnelse om att skänka över gåvan kom från Supporterklubben Änglarna. Därför blev även totalsumman som betalats ut till IFK-akademin därmed 40 000 kronor.

ÅRLIG GÅVA TILL AKADEMIN 
IFK Göteborgs ungdomssektion har via Roger Gustafsson bett att få återkomma under året med information om vilka lag som varit i extra behov av stipendiet från Supporterfonden. På så vis kommer akademin att på ett konkret sätt visa hur er gåva har gynnar IFK Göteborgs verksamhet, till skillnad från gåvan till huvudföreningen 2007 som en del tyckt gick in i ett "svart hål" hos a-laget.

Eftersom det vore trist att enbart åtta ungdomslag skulle få detta stöd i år för att Supporterfonden sedan skulle upphöra så har engagerade individer kring BaraBen även bestämt att instifta en årligt återkommande gåva på 5 000 kronor till akademin. Denna gåva kommer att ges i Supporterfondens namn. På det viset hoppas vi att minst ett barn/ungdomslag per år ska kunna delta i en turnering som dess spelare annars kanske inte hade haft råd att hänga med på. Denna årliga gåva kommer att skänkas till akademin i samband med starten av respektive säsong.

BaraBen återkommer med mer info från akademin under våren om vilka turneringar eller cuper som eran gåva från Supporterfonden har varit med och tagit våra ungdomslag till.

2015/02/10

Försäsongsdravel - Snart skiner possession!

ANALYS. Bättre sent än aldrig säger vissa. Slött, för jävligt, ofokuserat, slarvigt och rätt bedrövligt säger jag. Anyway, tänkte ge mig på att försöka analysera och printa ner mina tankar från Portugallägret och de matcher som spelades där. Först och främst får man väl böja sig ner och tacka för den kvantitativa rapporteringen som vi faktiskt fick ta del av nere från Algarvekusten. Det var ju ändå delegationer från AB, AB, GP och GT (samt mycket bra intern rapportering från klubben!) som formerade sig på plats och gav små instick, rapporter, intervjuer och snask från laget i våra hjärtan. Det visar ju ändå återigen att det finns ett extremt stort intresse för våra blåvita killar, eftersom allt som publicerats säkerligen genererat en bra klickkvot på de utsändas olika plattformar.

Återigen då får man ju hoppas att det, på pappret, stora mediala intresset drar med sig att vi faktiskt kan fylla på med folk på GU när säsongen väl drar igång. Förhoppningsvis leder aktiviteter som dessa, med tät direktrapportering "inifrån", till att det faktiska intresset stärks än mer.

Hur som helst, med de orden sagda får jag återigen tacka för bra bevakning där nerifrån.

Vad kan man ta med sig från tränings- och matchspel då? Ptja säg det. Inte för stora växlar ska väl dras varken från det som var bättre och det som var sämre. Det är lätt att ramla in i gamla Stahreparoller som att "vi är kanske inte så jävla bra som vi tror, men inte heller så jävla dåliga som många internettyckare och i synnerhet Barabengnällrövar vill få det till". Typ. Om vi backar bandet lite till måste man ju in och nosa i rekryteringen av vår näste danske favorit (?), Jakob Ankersen. Kamrat Gren dröjde sig kvar lite på KG medan laget åkte ner och började sitt träningsspel. Tongångarna på nätet fortsatte i inslagna mönster och det wajnades om att malmø minsann presenterade förvärv på förvärv. Stora super-duper-realnamn som kom från Cardiff och allsköns proffesionella monsterklubbar ute i Europa. Namnen i sig skiter jag ganska blankt i, men jag måste ändå erkänna att man föll med i gnället kring att sidledsdannes namn inte direkt hade läckt ut i media och "all of a sudden" hade de presenterat en gubbe som visserligen kanske setts i media, men inte på långa vägar gick att följa i detalj hur förhandlingen gått till från frispråkiga sportchefer i märkliga förhandlingstaktiker. Skit samma. Plötsligt gjorde han ju det också, Gren, presenterade en gubbe som dels var relativt obekant för mig (okej, jag hade ingen aning om Ankersen och hans kvalitéer, än mindre att han var aktuell för oss, eller att det var ett såpass starkt namn som vi jagade på "fel" position) och som sagt, rätt vad det var skulle vår nye dansk landa med sitt nya lag i Portugal. Kredd till Gren. Klarhet till klarhet kan man ju säga. I synnerhet efter Ankersens fina 90 minuter mot gnällmanders och plastlarssons danska drenger.

Till matcherna då. Jag kikade på allihop och tyvärr blev det inte riktigt läge att knåpa ihop några matchtankar från respektive drabbning, utan jag försöker mig istället på att summera mina åsikter om dem här.

Jablonec. Den tjeckiska ligatrean hade man ju inte superkoll på, men internationellt motstånd och i synnerhet "den typen av internationellt sådant" brukar ju på förhand innebära rätt tuffa matcher och tankarna, känslorna och förhoppningarna var ganska spridda. En elva som vi sett lite grann av i tidigare spel matchades där Hajtand, Hjalle, Bjärs och Emil stod framför Mackan. Søren, Petting, Gurra Swede och MSD bildade mittfält och Boman/Vibe kamperade på topp. Starten av matchen gav känslan av att det kunde bli vissa problem mot ett till synes ganska bra motstånd. I synnerhet då vi fick jaga en del boll och inte alls fick praktisera mysjörgens favoritord, possession. Innermittfältet gjorde ett bra och förtjänstfullt hårt arbete, men den riktiga kreativiteten lös tyvärr med frånvaro. Avsaknaden av en spelande, offensiv och konstruktiv playmaker gjorde sig påmind. Inget som direkt var någon större issue mot det motståndet visserligen då det visade sig att deras försvarslinje själva bjussade på rätt givna lägen. Hur som helst var det ändå en rätt trevlig offensiv vi fick se med tre offensiva baljor som påföljd. Vibe löpte som att han varit antingen helt oberörd av de tidigare dagarnas transfersurr, eller så var det helt tvärtom, han var toklack för att han inte blev såld, och riktade sin frustration åt rätt håll och bara körde. Jag är tämligen säker på att det var mest länkat till det förstnämnda. Vibe är go han. Det är han.

Försvarsspelet såg rätt okej ut, trots markeringsmiss och lite sådär ingripande på deras mål. Men överlag en okej match och 3-1 mot internationellt motstånd som sagt var klart godkänt.

Dynamo Moskva. Wernblooms lokalrivaler med idel namnstarkt manskap och landslagsmeriterade gubbar på i princip varje position visade rätt tydligt varför de ligger bra till i ligan och gjort väl ifrån sig i det pågående europaspelet. Jävlar vilken skillnad det är på individuell kvalitet (generellt) och allmänt monetär omsättningsstyrka. Det var en genomkörare som hette duga. Att det "bara slutade" 2-0 får ändå anses som ett bra resultat sett till den ganska förväntade matchbilden. Vi fick i allafall se hur ett possessionspel går till. Även om det såklart inte alltid innebär att man vaskar fram drivor med chanser bara för att man har mycket boll. 68-32 har jag för mig att bollinnehavsstatistiken slutade på. John vaktade målet bakom Hajtand, lilldyre (mumma!), Bjärs och Emil. Søren, Petting, Gurra Swede och MSD på mitten bakom Vibe och Engvall.

Som sagt, men gubbar som Kokorin och Valbuena på andra sidan kan man förvänta sig att det blir lite åka av. Vi gör det ändå rätt okej förvarsmässigt och släpper inte till allt för många givna lägen. Dyrestam tar inga fångar i backlinjen och visar verkligen att han är en gubbe att räkna med framöver. Älskar hårdheten och resolutheten, även det finns lite planerings- och placeringsdetaljer att jobba på. Mittfältet med Gurra och Petting får återigen slita hårt i att städa framför eget straffområde och gör det väl. Framåt har vi några få godkända chanser som kanske borde lett till större farligheter, men här ser man som sagt att gubbar som Samba och Büttner i deras försvar håller viss högre klass än Peter Larsson eller Pissenisse.

Deras första mål är ren och skär klass. Halebale. Bara att lyfta på hattjäveln, även om vi såklart skulle ligga närmare i försvarsspelet. Andra målet de gör på tilläggstid är återigen en fin prestation av lille Valbuena som slår en klinisk pass till deras i hoppare vilken kanske drar Hajtand lite för enkelt, men egentligen är det inte mycket mer att orda om. Återigen en bra genomkörare som ger smak av vad som komma skall.

Brøndby. Nu får vi se en lite annorlunda elva med Hjalle som vänsterback (NEJ!), Petting på sin riktiga position (hade hellre sett honom där tidigare, men vafan), Bjärs och MSD som högerback (NEJ!) och Sandberg. Framför spelar Ankersen (JA!), Gurra Swede (måste hjälpa en nykomling i Ogge), Kindlund och Søren. På topp startar Vibe/Boman. Kindlund får ju ingen lätt uppgift att gå in och förväntas spelfördela, men gör det ändå rätt okej. Intentioner finns, men det väger lite för lätt ibland, även om han trycker till sina motståndare på ett bra sätt emellanåt. Framåt har vi inte jättemycket då vi får spela på omställning (igen) och inte riktigt kan bygga upp spelet bakifrån med en enkel pass genom mittfältet. Kreativ offensiv mitt var det ja (SEB, du är så saknad!). Ingen är direkt spelbar i uppspelsfasen (jämför May förra säsongen där han 100 gånger av hundra var spelbar i både första, andra och tredjeläget). Possession var det ja...

Skit samma, Boman och Ankersen har ett mycket fint samarbete och den nye dansken är sånär på att hänga ett drömmål i sin debut. Hans insats bådar mycket mycket gott. Några fina intentioner mellan Søren och Vibe får vi också, men det är deras innermitt som gör ett mycket vackert mål efter att vi sjunkit ner på rak linje med för många gubbar. Inte godkänt.

Däremellan har Sandberg satts på prov otalet gånger då vi släppt till på tok för enkelt från i synnerhet MSD och Hjalles ytterbackspositioner. Sandberg som för övrigt kan kvittera ut ett samlat gott betyg från de matcher han spelade där nere.

Generellt kan man säga att så mycket possession blev det inte som sagt. Endast 3 mål (i samma match) och saknaden av en kreativ spelfördelare på mitten är de samlade intrycken från de tre matcherna. Jag tror och hoppas dock att samtliga träningar, matcher, insatser, eventuella inkilningar och swingersmentalitet i partnerbyten med rumskompisar fört med sig enkom positiv atmosfär och känsla inför kommande säsong. Det känns helt klart så. Vi har något på gång.

Nu ser vi framemot f*ck på lördag, en ny innermittfältare och en fortsatt skadefri försäsong. Så får vi se hur detta slutar.

Glöm inte årskort. Glöm inte Trollhättan borta. Och glöm framförallt inte att teckna ditt medlemskap i klubben om du ännu inte gjort det. Till sist, grattis Emil. Så jävla värt. Köng.

2015/02/03

Ett litet steg avklarat...

ANALYS. Gårdagen kantades av ett uns ångest kombinerat med lite WTF?! och mynnade ut i att jag inte pallade uppdatera Twitterflödet ända till att "de stora ligornas fönster" stängde vid midnatt. Morgonens oroliga men ganska starkt hoppfulla ditoscrollande påvisade ju att steg ett på den snåriga vägen faktiskt är avklarat. Tänker självklart på vikten i att åtminstone inte tappa "No Vibe, No Party"-dansken just nu. I synnerhet inte efter allt sillysnack om brögäng i den engelska andraligan.

Att Vibe som sagt (eller i själva verket Gren/klubben) i själva verket inte gick vidare med någon annan klubb i detta skedet länder ju ju samtliga inblandade till heder. Även om man såklart insett mellan raderna att Vibe faktiskt varit sugen på att prova vingarna någon annanstans efter föregående års monstersäsong i antal mål mätt. Anyway, grejen är ju den att "faran ännu inte kan anses som avblåst". Han kan ju fortfarande hamna i Portugal (stänger 4/2), Argentina (15/2), Brasilien (1/4), Bulgarien (2/3), Island (15/5), Kina (28/2), Polen (1/3), Ryssland (27/2), Serbien (13/2), Schweiz (16/2), Ukraina (2/3) eller USA (12/5).

Samtidigt, Vibe verkar vara en intelligent person som till största sannolikhet (getting jinxin' with it) inte lär hamna i Ryssland, Kina eller USA. Övriga länder ovan är väl mest listade för kosmetikans och min personliga kick i att skriva mycket dravels skull. Vad vi dock inte ska förringa är ju givetvis att det obehagliga fönstret drar upp sina eurooljade gånggärn till sommaren igen, men förhoppningsvis sitter han på ett blankt blåvitt papper vid det tillfället.

Som jag då knappade in på Twitter imorse under högtidsstunden på det varma klinkergolvet är ju att "nu har Gren/klubben/Vibe gjort sitt för den här sekunden, nu är det upp till oss". Så skrev jag väl kanske inte riktigt men poängen är ju den, om vi hårddrar det, det oerhört engagerade sociala medie-flödet fullkomligt kokade över av oroliga personer som (med all rätt) inte ville att Vibe skulle lämna oss, och, nu är det vår tur att leverera. Dags att kanalisera och konkretisera allt tyckande i handling. Dags att visa att Gren/klubben och Vibe gjorde rätt i att stanna med oss ett tag till (som sagt, jag jinxar fortfarande Ryssland, Kina och USA). Detta visar vi tillsammans genom att fortsätta snacka blåvitt. På Twitter, på Facebook, på Trendpattras och Heath Pearce's Instagram, i fikarummet, i bamba, på ICA, utanför bolaget (yeah right, höhö) och i förlängningen på läktaren.

Nu är det dags att visa alla att vi fanimej är något att räkna med. Och då har jag inte ens kommit på några smarta rader att skriva om Ankersen och den tilltänkta centrala mittfältaren som kommer. För, Gren är garanterat inte klar ännu.

Tillsammans mot nya mål! Tillsammans mot kødbollar, snøhelvide, snus och ABBA. Köp ditt årskort idag. Framåt. Før helvide!