På gång


fredag 4 juli 2014

Det spelar ingen roll.

Det spelar ingen roll att den nya bortatröjan är stilren och dovt vacker, det spelar ingen roll att kostymerna satt som en smäck när ni klev av bussen, det spelar ingen roll att regnet upphörde och att solen sporadiskt sken över Gamla, det spelar ingen roll att Lasse Vibe hade ett diadem över hårfästet, det spelar ingen roll vem som slog vem i FIFA-14 efter förmiddagsvärmningen, det spelar ingen roll vem som var först ut på Avenyn efter matchen, det spelar ingen roll att vi var att räkna med i Europa för trehundra år sedan och det spelar ingen roll att jag sitter i kallingarna på balkongen och skriver detta som nån annan jävla luffare, det spelar liksom ingen roll. Ungefär så ligger det till.

För "spelet" var bedrövligt. Inställningen var bedrövlig. Det fanns ingenting förutom långa bollar på först Mané (ett mål i årets allsvenska) och sedan lite här och där och någon på Söder (ett mål i årets allsvenska), men mest var det en samling förvirrade spelare som rörde sig i banor som inte kunde få den mest fotbollsintresserade att verkligen förstå hur det var tänkt att de skulle spela. Men det där har ni ju redan sett, eller fått berättat för er. Dock uppstår en rad frågor.

Jag har tidigare försvarat Stahre, men jag förstår ärligt talat inte vad han pratar om längre. Kan du inte förklara Micke? Utan att nämna de bärande väggarna som exploderade i ett tidigare inlägg.

"Vi kan inte värva innan vi har sålt". Är Blåvitt en sajt på Blocket eller är det en förening som vill vinna fotbollsmatcher?

"Det är svårt att forcera en dubbeldäckare i straffområdet". Ett tips; det är bara att gå runt den. Prova på. Eller stämmer inte det med den i betong gjutna matchplanen?

Till sist, en eloge till klacken. Ett gott jobb över 90 minuter. Där IFK Göteborg, Blåvitt, Änglarna, har ni den enda bärande väggen som i dagsläget inte är en illusion.