På gång


fredag 9 maj 2014

Gästkrönika; Robin Söder – Fotbollens största mysterium!

Det fina med BaraBen.com är att bloggen drivs av supportrar - för supportrar. Vi håller sällan med varandra i alla avseenden men anser samtidigt att alla har rätt till sin åsikt.
Vill du delge dina åsikter eller tankar i form av ett kåseri, en krönika eller en analys? Maila oss din text eller din bild på:kontakt@baraben.com så kan den bli publicerad här - på Fotbollsgöteborgs största och bästa blogg!

Sommaren 2008 värvades en rätt blyg grabb från Stenungsund.
En ”supertalang” som skulle frälsa blåvitt och säkra framtiden. Det började rätt bra, med mål i de tre första matcherna. Vi (eller i alla fall jag) minns främst segermålet i debuten, borta mot Djurgården, vilket föranledde till att Söder blev en favorit hos den blåvita publiken. Succén fortsatte under hösten och även under första halvan av säsongen 2009 verkade löftet om en ”supertalang” infrias. Söder glödde så pass mycket att han blev uttagen i Jörgen Lennartssons U21-landslag till hemma-EM. Vi minns alla hur det gick och Söder fick genomlida 3,5 år av skador och problem. Vi var många som jublade när Söder gjorde comeback på planen och verkade vara i storform när han var på väg att tangera rekordet i mål i flest seriematcher i följd under förra säsongen. Dock tog det slut där och sen blev det i princip inget mer den säsongen.

När Hysén skrev på för Shanghai East Asia kände jag och troligtvis många med mig ett hopp om att Robin skulle kliva fram och ta platsen som spjutspets, den där killen som kan göra mål av i princip ingenting, likt det han gjorde borta mot Bajen -09. Visst, han gjorde fem mål mot Hudiksvall, men jag hade nästan blivit förbannad om han inte gjort 5 mål mot ett lag som spelar i division 2. Men på 7 allsvenska matcher har Söder gjort ett mål och en målgivande passning, det är åt helvete för dåligt!

Söder är ingen talang längre, än mindre en supertalang. Det är dags för Mikael Stahre att se sanningen i vitögat och inse att det är läge att peta Robin. Om han vill spela för blåvitt måste han visa det för tränarna, laget och omgivningen. Ingen spelare är självskriven i startelvan, ingen är oersättlig!

Jag är en av dem som inget hellre vill se en Söder som glöder, som sätter skräck i motståndarnas backlinje, som är sådär fantastisk som bara han är när han spelar på topp, men så länge han inte gör det så ska han inte spela från start!
//Jonas

#jmorgard