På gång


torsdag 19 september 2013

#VaskaEnGnagare

BILJETTVASKNING. Uppköpandet av ungdomsbiljetter på bortastå verkar spridas som en löpeld bland blåvita supportrar till aikarnas stora förtret. Men får man verkligen bete sig på detta sätt? Jag hjälper er att reda ut situationen.

Ekonomiskt så förlorar IFK Göteborg kanske pengar i den enskilda match när ungdomsbiljetter istället för vuxenbiljetter säljs ut.  Men för alla som tror på den 12:e spelaren så ökar naturligtvis de sportsliga chanserna när aikarna marginaliseras...

...Och med sportsliga framgångar som i det här fallet betyder vinst på måndag föds nya biljettinköp till matchen mot Gefle senare i veckan. Win/Win/Win!

Men är det verkligen moraliskt rätt?

Konstigt ställd fråga. Vill de köpa biljetter så får de köpa sina biljetter. Väntar de med att köpa sina biljetter så får de vara beredda på att de kommer kastats ut som konfetti i samma stund som de står utanför arenan och gråter. Sedan så har aikarna säkerligen köpt upp sittplatsbiljetter som är ämnade hemmalaget. Detta gör att situationerna bara där är jämförbara. Slutligen är det som är dåligt för aik bra för IFK Göteborg.

Hur ska IFK Göteborg förklara en potentiellt halvtom bortasektion när man uppgett att det är slutsålt?


Biljetterna är slut och det är inte IFK Göteborgs fel. Även fast det skulle stå 500 solnaiter utanför när matchen börjar så kan man naturligtvis inte släppa in dem till en halvtom sektion på grund av säkerhetsskäl. 

#VaskaEnGnagare