På gång


tisdag 17 september 2013

#KramaEnGårdare

SUPPORTERKÄRLEK/UPPMANING. Det har väl knappast undgått någon att den tjugotredje omgången av årets allsvenska blev en synnerligen lyckad sådan för IFK Göteborgs räkning. Medan vi efter onödigt mycket dramatik lyckades få med oss tre poäng hem från Halmstad så tog våra tre toppkonkurrenter – håll i er nu – en ynka poäng. Tillsammans. Och det i matcher alla tre på förhand förväntades vinna. Kort sagt: En helt fantastisk omgång. Faktiskt den allra bästa sedan sista diton 2007, där Djurgården var snälla nog att inte spöa BP med 7-0 eller vad det nu var som behövdes för att gå om oss på målskillnad.

Djurgården var det ja. Nu som då. Häcken och Kalmar ska så klart ha cred för sina insatser, men den tveklöst största prestationen stod Dif för när de lyckades med vad vi inte mäktade med för några veckor sedan – att vinna mot Malmö på dansk mark. Därför är vi skyldiga dem ett tack. 

Det här är helt enkelt ett perfekt läge för oss i de blåvita leden att visa fotbolls-Sverige vilka storsinta och generösa människor vi faktiskt är, och samtidigt ge media och okunnig pöbel ytterligare ett kvitto på att deras återkommande demonisering av oss är helt fel på det. Att det inte bara handlar om hat. Att det finns gott om kärlek i oss också.

Därför uppmanar vi på BaraBen alla som älskar Blåvitt att för ett kort ögonblick låta Djurgårdens IF ta del av den kärleken. Glöm glad påsk-hälsningar för en stund. Glöm cupfinalen. Glöm Terror-Tommy, Skansen och Nya Söderstadion. Glöm allt och krama en gårdare!Så här går det till:

1. Skriv något snällt på Facebook eller Twitter till någon du känner som håller på Djurgården.

2. Tagga posten/tweeten med #kramaengårdare .

3. Klart!Du skriver precis vad du vill, så länge det är kärleksfullt. Svårt att komma på något? Här är två förslag:
Torbjörn vet att vi haft våra gräl. Fler lär det bli. Men just idag vill jag bara ge dig en stor kram. #KramaEnGårdare 
Ett varmt tack för igår. Vi betalar tillbaka nästa omgång. #KramaEnGårdare
Känner du inga djurgårdare? No worries. Vad sägs om Emil Bergström, Janne Tauer eller statsminister Fredrik Reinfeldt?

Om du verkligen inte är på kramhumör så finns det ju andra sätt att sprida kärlek. Att dela det här inlägget är ett av de bästa.


Låt kärleken flöda!

@johannerman