På gång


måndag 8 juli 2013

Matchtankar - Helsingborg, borta (hemma?) 8/7

ANALYS/MATCHTANKAR. Med en tillfällig (?) backlinje som på pappret såg ut som 2010-talets SteReO-glansdrag, då jävlar kunde det bara gå på ett sätt... Eller? I en match som hade fler ansikten än valfri Hollywoodfru under ett sekel tänker jag fan inte glädjas över en poäng. Ändå. Detta trots att vi gjorde en 148-procentig insats första delen av matchen, eller egentligen första halvlek, och detta trots att vi såg ett lag slita röv i princip hela andra halvlek.

Efter Haglunds utvisning kändes det ganska mycket - HÄPP!

Så, vad var det som hände egentligen? I första manövrerar vi ut Helsingborg relativt bra. Vi håller i spelet, bryter deras uppspel, ställer om med kraft, vinner förstaboll i våra fasta utsparkar och inkast (när hände det senast?) och vi spelar med pondus (till större delen) mot vindsnabbe Accam, intelligente Mahlangu och ärkesvinidioten Gashi. Svaret på varför vi lyckas med detta är givetvis Haglund. Han var dagens Hjalmar på gott och ont.

Med de olika ansiktena i matchen då får vi till några få procent vara nöjda med en pinne (om man bara ser till den fantastiska kämpainsatsen efter deras mål). Om man samtidigt ser nyktert på det, vilket vi borde göra, då ska man fan inte vara nöjd med en pinne, efter den insatsen som man faktiskt bjöd på. Det grämer mig nåt djävulskt med Philips röda. Det grämer mig ännu mer att Hansson idioträddar på Robins hjältemodiga vräkning (han är mer grinig nu, Söder. Slänger sig, käftar, spelar med pondus och är som en Blåvit krigare ska vara) på Tobbes kalasframspelning och Farnerud sedan drar den hundra meter över. Det grämer mig att de gnälliga glaslirarna i Gashi och Simovic får med sig en pinne i matchen som vi borde punkterat.

Vi ska aldrig vara nöjda med en poäng i match som vi ska stänga!

Saker som vi dock absolut ska plussa, ta med oss och höja är ändå följande:

+ Söder (fan va go han är - Förarbetet på mittplan innan målet, sen ny position, och sen kylan i målet. Köng!)
+ Tobbe (fan va go han är - Passningen till Söder. Allt "kaptensjobb" och hans chanser som tyvärr dock inte resulterar idag. Ändå köng!)
+ Jakob (fan va go han är - Hur länge får vi behålla honom?)
+ Haglund (plus, och minus)
+ Skott utifrån!
+ Publiken (fan va goa ni är - Levererar i ett där nere. Kredd till er som var där!)

- Haglund (det duger inte att ta ett rött sådär. Inte när något gult faktiskt är "värt")
- Adam (en amerikansk försäsong gör ingen sommar, uppenbarligen)
- Oskärpa (oflyt?) i avsluten där vi faktiskt kan hänga och stänga

Den nitiske noterar givetvis att jag dels inte har med Hjalmar i ovanstående summering. Korrekt. Han gör det godkänt idag. Det är roligt. Den nitiske noterar även att jag har fler positiva punkter, trots att jag gnäller som en gammal tant om resultatet, än negativa. Också korrekt. Vad poängen är, är att en vunnen poäng är två förlorade. Övriga poänger i det hela är ändå att vi visar att vi kan. Vi visar att vi till viss likhet spelar som 2007, där kamp blandat med kunnande kommer att bära frukt. För att få frukt måste vi dock sluta att vara nöjda med 1-1. Punkt.