På gång


måndag 1 april 2013

BaraBen.com - Mer än bara fotboll

Nyhet:
Enligt dagsfärska siffror från statistiska centralbyrån ökar intresset för hockey samtidigt som engagemanget för fotbollskulturen kanibaliseras. 
Det finns 477000 personer runt om i Sverige som säger sig vara "Blåvita", samtidigt som det finns 158000 som hävdar sig vara "Indianer". 
68000 av dessa har två gemensamma nämnare. 

Mats EkbergSCB förklarar;
- "De bor alla inom stadskärnan och de stöttar bådadera IFK Göteborg samt Frölunda Indians. Vi har sett ett ökat intresse kring hockeyn, och då främst genom pojkar/män i åldern 13-19 år." 
Vidare berättar Mats;
 - "Idealet på en man är tuffare nu än förr. Det är den ekonomiska biten som bidrar hävdar över 40% av de tillfrågade, och de löner som erbjuds inom den svenska fotbollen anses helt enkelt för låga för att intressera." 

  • IFK Göteborg hade 1977 ett publiksnitt på 23760 personer. År 2012 var siffran 10048. 
  • Frölunda Indians hade 2012 ett snitt på 8523 personer - förvisso en minskning sedan 2011, men en kraftig ökning sedan t.ex tidigt 90-tal, då siffran var knappt hälften.

Vi på BaraBen anser att tiden är mogen, och väljer nu att släppa in ännu en kategori till denna blogg.

Frölunda Indians kommer därför att parallellt varvas med information kring
IFK Göteborg.
Det kan komma att verka lite oroligt till en början, vilket är naturligt vid en inkörningsperiod. Och till dig som är skeptisk - se det som en chans att få lära dig en väldans massor kring en sport fylld med kämparglöd, mystik och härliga sammandrabbningar. 

Kom ihåg. Det finns bara en Sam Larsson, och det finns bara en Jari Tolsa #17