På gång


lördag 9 mars 2013

Träningsrapport 9/3 - Härlanda

TRÄNINGSRAPPORT. Det är lördag, dagen innan Svenska Cupen-matchen mot Nyköping. Vi lämnar petitesser som hur kaffet på årsmötet smakade och vem som egentligen blev utnämnd till protokolljusterare. Vi blickar framåt det som verkligen betyder någonting. Fotboll. Blåvitt.


Jag har precis sett laget i våra hjärtan träna på nya Härlanda park, en lördagförmiddag innan match på "Rosvalla". En match som enligt alla konstens regler inte kommer att livedistribueras via nätet eller TV. Detta ter ju sig oerhört märkligt då ”alla” vurmar järnet för att öka intresset för Svenska Cupen, och SVT sänder istället en massa brögäng på TV. Värdelöst.

Hur som helst, dagens träning var kall, blåsig och rätt glesbefolkad. I synnerhet när det gäller Blåvita spelare. Nordin hade fått ett bakslag och deltog inte på träningen, således inte aktuell för imorgon. Bjärs och Ludde led båda av sviter från en magsjuka, som även Stahre gick och mös med. Bjärs och Ludde åker ändock till Nyköping (om inget oförutsett händer), i egen bil. Vem/om någon av dem spelar är oklart, men av att rapporterna att döma så låg Bjärs närmare en start än Ludde. Pontus körde ensam och grinade lite illa efter en del bollkontakter. Det är tyvärr en ganska bra bit kvar för honom alltså.

Träningen var ”som vanligt” innan match. Lite kvadrat, lite snabba fötter med boll 2 och 2, spel på liten plan och till sist en avslutningsövning. Utropstecknet värt att nämna är helt klart skotten. Jag har sagt det förut och säger det igen, skjut utifrån. Mycket. Ofta. Vi har ju några riktiga hästaskyttar i laget genom JJ (ett par fina pärlor idag), Haglund (när han träffar mål), Joel (skjuter alltid helt makalöst bra) och en hel drös till. Våga skjuta, tufft att göra mål!

Några korta saker värda att nämna då;

+ Skotten (de som satt).
+ Sam såg riktigt het ut idag, lär starta imorgon.
+ Alvbåges ”Du har sån jävla tur, Trollhättejävel!” eller vad han nu gastade efter en fin dubbelparad, men till slut fick kapitulera mot JJ.

- Manskapet. Tyvärr var det ganska tunt med spelare. Bakslaget på Nordin, magsjuka på Bjärs och Ludde. Hjalle, Pontus och Söder...
- Det är fortfarande jävligt kallt ute.

Startelvan som jag tror (blandat med hoppas, i form av Joel) kommer att köra imorgon blir följande:

Alvbåge
Lund Dyre (Bjärs) Kjetil Logi
Emil JJ Joel Sam
DMK Tobbe

Den invigde Baraben-läsaren kanske noterar att mitt namn numera inte föregås av ordet ”Gästkrönika”. Jag har således förärats möjligheten att berika denna fantastiska blogg med lite tankar, gnäll, idéer, analyser och förhoppningsvis läsvärda inlägg + lite annat. Min ambition och önskan har kretsat lite i banor kring att utnämna lite plus- och minusinsatser efter träningar, matcher eller andra tillfällen. Dock ingen avsikt att försöka mig på att axla tidigare oerhört intressanta förekomster som ”Feldgraus Fem” eller liknande ”bedömningsskalor”. Kan väl dock hända att det blir lite åt det hållet, men jag ska försöka mixa allt tillsammans med en kritisk och förhoppningsvis fair underton med viss ironi och fokus på fotboll, både här och på Twitter (@hallundan).

Väl mött framöver, och krossa Nyköping!