På gång


fredag 22 mars 2013

Tankar inför seriestarten

ANALYS/DIALOG. Så är det redan fredag igen. Tiden går fort när man har roligt sägs det, i synnerhet när vi sett en oerhört spännande intensifiering av BaraBen Live och vilka oerhörda potentialer den mediekanalen kan bjuda på framgent. När det kommer till övriga happenings kring Blåvitt har det grymma supporterinitiativet blavitstad.se vaknat upp ur sin dvala, det har officialiserats att ett Blåvitt radioprogram rullar i FM 103,1 varje tisdag klockan 19:04, gajs har återigen visat vilken pajasförening de är och till slut har det bekräftats att bortatröjan lanseras i shopen i morgon lördag.

När det kommer till sportsliga händelser har den gamle Kjetil åkt på lite lårtjall och en hel drös med spelare är på olika landslagsuppdrag. Således har det varit en vecka där sår har slickats, bortamatchen i U21 mot Mjällby ställts in p.g.a. väderkaoz och sillyrykten om både Adam, Seb och till och Ragge florerat och tagit plats. Intressant är ordet.

Ett par dagar har således passerat sedan kvartsfinalavancemanget mot Kalmar i söndags. Jag har inte funderat så mycket på matchen egentligen, mer än att det grämer mig något djävulskt att gamla synder passerade revy på tok för tydligt i andra halvlek. Och. Att. Vi. Är. Så. Jävla. Dåliga. På. Att. Sätta. Våra. Chanser. Jag vet inte om det var ett tillfälligt olycksfall i arbetet med tanke på att vi, som tur är, inte sett allt för många flashbacks i år från tidigare tre dyngsäsonger, eller om det faktiskt är något vi bör oroa oss mer över?

Jag väljer initialt att se det som ett olycksfall i arbetet och den dumnaiva hoppfulla hjärtkänslan får vara styrande. Åtminstone ett tag till. Samtidigt är förnuftet och ångesten som vanligt otroligt nära till hands när det kommer till Blåvitt under 2000-talet...

Hur ska Blåvitt då ta sig an Real Röv i hemma-borta-derbyt på Ullevi söndagen den 31/3 och tillika påskdagen? Jag har i dagsläget inte allt för stor koll på hur Häcken presterat under försäsongen och deras status är inför Allsvenskan 2013. Samtidigt, de har ju under senare åren haft ett våldsamt flyt i att vaska fram målsprutor ur "random spelare" så vi borde väl således vara inställda på ett offensivt och gasande motståndarlag. Det kan alltså bli lite åka av för vår försvarslinje som i dagsläget då är lite oklar med tanke på Kjetils status. Visst, Dyrestam är mittback egentligen, men efter hans insats i närkampen som föranledde målet mot Kalmar är jag ju i nuläget inte jättekonfident.

Det får således bli en liten "dag för dag"-analys gällande hur vi ska och borde formera backlinjen inför Häcken. Spelet måste i alla fall vara koncentrerat, jobbinsatsen måste vara minst 100% från samtliga och vi måste sätta våra förbannade målchanser. Annars kommer vi uppleva äckligt mycket premiärmatchdejavu från 2011 och 2012.

Hur tycker du att vi borde formera och spela laget i premiären?