På gång


fredag 8 mars 2013

Know your enemy: Nyköping borta

INFÖR. Första matchen i cupen gick ungefär som väntat. Två mål av kapten Hysén och få/inga direkta målchanser emot oss. Vad som inte var väntat var däremot att Nyköping skulle knippa tre poäng mot Kalmar. I och med Kalmars förlust har vi nu ett kanonläge att gå vidare från gruppen.

Sett till matchen i lördags så var det ingen jätteprestation. En första halvlek där det skapas ett par chanser, främst genom Moberg-Karlsson som fortfarande har svårt att sätta sina chanser. Självklart är det positivt att han kommer till målchanser, men snart börjar det bli dags att sätta ett par baljor. Likt många andra tror jag att när väl det första målet kommer, så kommer det ett gäng till. Så det är bara för DMK att fortsätta jobba på!

I andra halvlek måste vi ha satt någon form av rekord i antalet offsidelöpningar. Tajmingen i djupledsbollarna och löpningarna saknades helt. En ganska trist andra halvlek i mitt tycke. Bägge målen som gjordes visade i mångt och mycket hur Stahre förklarat att han vill att 4-4-2 utan vingar skall fungera. Ytterback som kommer långt upp i banan och slår inlägg. Två riktiga klassinlägg och nickarna från Hysén var det inget fel på heller.

Likt förra veckans "Know your enemy" så blir det även denna vecka en intervju. Inför söndagens match tog jag ett snack med Nyköpings tränare Håkan Andersson. På "Bissarnas" hemsida beskrivs matchen som gruppfinal och efter förra omgångens resultat så har det ju faktiskt blivit så.


Håkan Andersson, tränare för Nyköping, ni lyckades ställa till med en ordentlig skräll senast mot Kalmar. Hur var känslan precis efter matchen?
Känslan efter matchen var ju naturligtvis mycket skratt och glädje. Jag och vi i laget tror mycket på att det måste vara roligt att träna och att visa glädje när vi lyckas. När vi tränar så mycket som vi gör så måste vi ha roligt också. När vi då också lyckas rätt bra sportsligt så gör det väl glädjen ännu större. Matchen nu senast mot Kalmar FF njöt vi av i söndags kväll och kanske under rehabträningen i måndags, men nu är det fullt fokus och koncentration inför matchen mot Änglarna!

Ser man till matcherna ni spelat i cupen så här långt så är samtliga något överraskande segrar. Seger mot Väsby (numer AFC United) i första omgången, seger mot BP på övertid i den andra och nu Kalmar senast. Vad tror du det är som att gjort att ni kunnat ta er till det läge ni nu befinner er i? Underskattning från motståndarna?
Matcherna som spelades förra året kan det väl ha varit en viss underskattning från våra motståndare, vi var ju ändå i division 2 då. I matchen mot Kalmar FF tror jag att spelarna i Kalmar var förvarande om hur vi spelar och vilka spelare vi har. Sen tyckte ju både Nanne (Bergstrand, tränare i Kalmar) och Rydström (Henrik, lagkapten i Kalmar) att de inte fick upp tempot i passningsspelet tillräckligt bra. Vilket händer även de bästa lagen ibland.

Utöver att Kalmar inte fick upp tempot i sitt spel, hur skulle du beskriva att matchbilden var?
Om jag citerar Nanne så sa han att Kalmar FF hade lågt bolltempo och förlorade boll på fel yta. Vi spelade enligt vår matchplan, vi är oftast väldigt bekväma med boll även om vi hamnar under tryck. Kalmar hade ett stort boll innehav de sista 15 minuterna i bägge halvlekarna utan att skapa några väldigt klara målchanser. 

Jag tycker väl att det sammanfattar matchbilden väl i korthet, det var ju ett bra tempo generellt i matchen men då får man ju komma ihåg att vi kommer från division 2 det vill säga nivå 4 i Sverige (i år nya i division 1). Och Kalmar FF spelar på nivå 1. Så vi tycker ju att det var ett bra tempo i matchen!

Vad kommer ni behöva göra för att kunna ta poäng av ett Blåvitt som verkar ha kommit igång?
Att alltid sträva efter att spela vårt spel!

Vad är din bild av dagens IFK Göteborg?
Följde IFK Göteborg rätt mycket förr! Utbildade mig i "Fotbollens Hemligheter" med Roger Gustafsson för ett tiotal år sedan och var då lite på Kamratgården. Dagens IFK Göteborg har jag betydligt sämre koll på, vet om några spelare och att laget tränas av Mikael Stahre.

Om du får lyfta fram en spelare som du tror kan ställa till problem för IFK Göteborg, vem blir det i så fall?
När vi förr året vann division 2 så gjorde vi det för att vi hade stor variation i vårt anfallsspel och min ambition är att vi ska ha det även i division 1 norra i år, som vi är nya i. Så min förhoppning är att vi ska kunna visa upp det spelet nu på söndag.

Ni är nykomlingar i division ett och får möta två allsvenska lag i cupen, hur skiljer sig förberedelserna i dessa matcher kontra seriematcherna?
I seriespelet har vi sett våra motståndare i match minst 1 gång innan vi möts,nu i cupen kan vi ej göra det mycket p.g.a av ekonomiska och praktiska skäl.I själva träningen så ser jag inga annorlunda förberedelser,jag försöker bibehålla de vanliga rutinerna och pulsera träningen som vanligt inför en tävlingsmatch.

Tack så mycket för din tid och lycka till på söndag!
Jag hoppas att det blir en bra och spännande match på söndag! Ni är väldigt välkomna till Nyköping!Matchen startar 15:00 och spelas på Rosvalla i Nyköping. Nyköpings match mot Kalmar sändes via "TV Bis" och tidigare i veckan fanns även information om söndagens match. Någonting som tagits bort, tydligen på grund av att SVT äger rättigheterna, förhoppningsvis hittar man en lösning på det då SVT ändå inte kommer att sända matchen. *UPDATE* Bissarna kommer INTE att sända matchen på söndag, tyvärr.

Passar även på att slänga ett kortare sammandrag från Nyköpings senaste match för er som är intresserade av det.