På gång


torsdag 20 september 2012

Recepttips inför derbyt

HUMOR. Baraben bjuder här på ett specialrecept framtaget för alla änglar inför derbyt på måndag:

Grillad makrill
11 port. Ca 90 min

Ingredienser:
11 st  Makrillfilé
Salt
 
Tillagning:
  1. Tina filéerna om de är frysta. Helst ska man börja förbereda dem några dagar innan så att de blir väl medvetna om vad som väntas skall.
  2. Sätt på grillen och använd extra mycket tändvätska. Här vankas makrill!
  3. Lägg på filéerna när du känner att värmen har nått sin topp.
  4. Låt filéerna ligga extra länge på varje sida så att de blir ordentligt genomgrillade, gärna i 45 min på vardera sida.
  5. Strö gärna lite salt i såren om de visar sig.
  6. Tag av filéerna när tiden är ute. De serveras helst ihop med en kall öl (tips: Glenn No 5). Om makrillarna känns för brända gör det inget. Släng dem och koncentrera dig på ölen istället.
Smaklig måltid!

//peterjson