På gång


torsdag 24 maj 2012

U19: Förlust mot IF Elfsborg

Patrick Dyrestam imponerade igår.
MATCHRAPPORT U19. Det var evigheter sen man var och tittade på en juniormatch, men igår kom jag äntligen iväg för att kika på när IFK Göteborgs U19 tog emot IF Elfsborgs dito på en soldränkt Bergsjövallen. En match som IFK Göteborg kom att förlora med 0-3.

Kännetecknande för matchen är att det är en rätt så tillknäppt tillställning med få målchanser. Elfsborg är de som för spelet och Blåvitts mittfält får slita för att vinna boll och kontra. Men anfallen rinner ofta ut i sanden och det känns i ärlighetens namn rätt uddlöst framåt, även om Fredrik Alnäs emellanåt har bra samspel med Sebastian Ohlsson på vänsterkanten. Farligt är det bara då IFK Göteborg några gånger är nära att få in bollen genom att slå hårt skruvade hörnor som försöker leta sig rakt in, men Elfsborgs målvakt lyckas freda målet.

Elfsborg tar ledningen i slutet av första halvlek efter en tilltrasslad hörna där en gulsvart till slut kan slå in bollen genom skogen av ben från nära håll. Innan det har man bränt ett riktigt bra läge där en boråsspelare lyckas få bollen över mål i ett riktigt bra läge. Mer än så händer inte i första halvlek.

Till andra halvlek byter IFK Göteborg in Hampus Zackrisson istället för Linus Dahl på mittfältet. Zackrisson gör ett piggt intryck på mig under andra halvleks första halvtimma där han hela tiden försöker fördela boll mot kanterna, men Blåvitts uddlöshet kvarstår fastän att man försöker ligga på och jaga kvittering. Det enda man lyckas skapa är i stort sett resultatlösa hörnor.

Tyvärr kan jag inte stanna kvar hela matchen, utan måste dra hemåt när 20 minuter återstår. Under dessa släpper Blåvitt in två mål till, vilket cementerar slutresultatet till 0-3 till de gulsvartas favör.

Trots förlusten vill jag till sist lyfta fram ett starkt positivt intryck. Det var roligt att se lillebror Dyrestam, med förnamn Patrick, som spelar lika tryggt och sansat som sin storebror. Igår var han alltid rätt placerad och säker med bollen. Detta verkar han ha gemensamt med sin storebror. Den direkta skillnaden dem emellan är fysiken, där Mikael Dyrestam var rätt tunn i kroppen i den åldern medan Patrick Dyrestam redan är stor och kraftfull i sitt agerande. Han var säkert ett huvud längre än alla andra på planen. Han håller egentligen till i U17 så han har framtiden framför sig. Det kommer bli intressant att se den killens utveckling framöver.

Sammanfattningsvis var det en ganska torftig match med få direkta målchanser och med mycket kamp på mittplan. Elfsborg känns som det något bättre laget och resultatet därmed rätt logiskt.