På gång


torsdag 12 april 2012

Inför AIK borta: Det märks att Dulee är borta

Den pågående säsongen kunde minst sagt ha börjat bättre. Trots stundtals bra spel står vi fortfarande på 0 poäng. Trots två 1-0ledningar. Således måste vi få bättre utdelning, samtidigt som vi täpper till bakåt när vi har en ledning. Även om det är svårt att ändra någonting för att undvika individuella misstag, från så väl de egna spelarna, så väl som från domarna.

För AIKs del har det blivit fyra poäng på de två inledande omgångarna. 0-0 i premiären hemma mot Mjällby var det nog inte många AIKare som var nöjda med. Däremot i segermatchen borta mot Kalmar var det nog både spelet och resultatet som gladde råttorna. I anfallsväg var det främst Celso Borges som utmärkte sig, så där gäller det att se upp! Blev grymt imponerad av det spel han visade upp. Trots en, vad det verkar, mycket bra värvning i Borges så är det anfallsspelet som är AIKs svaghet. Man har egentligen bara Borges som känns riktigt farlig. Defensiven är däremot mycket bra med ett innermittfält bestående av Helgi Danielsson och Robrt Åhman-Persson framför backlinjen där Milosevic styr och ställer. Kan vi vinna kampen om mittfältet är mycket vunnet. Och med Haglund och Farnerud tror jag att vi gör det!

I övrigt är det bra mycket lugnare än det brukar vara i AIK. Inga konkurshot, inga spelare som är misstänkta för våldtäkt, rattfylla, kortbedrägeri eller något annat brott. Kort och gott märks det att Dulee är borta.

Den startelva jag hoppas få se blir liknande den som vi mönstrade mot Norrköping. Skillnaden när Selakovic utgår hoppas jag blir att Sana går. Jag tycker han gjorde ett piggt inhopp senast och bör få chansen nu när Sella är skadad. Alternativet är egentligen att man plockar in Gerzic, detta medför dock att man med största sannolikhet går ner på att bara ha en renodlad forward då Söder hamnar lite längre ner i banan. Detta känns dock inte troligt, då jag tycker att Söder gjorde en bra match mot Norrköping och bör få fortsatt förtroende längst fram. Elvan jag vill se idag blir då som följer:

Alvbåge
Salomonsson – Kjetil – Hjalle – Logi
Sobra – Haglund – Farnerud – Sana
Tobbe – Söder

Gerzic får således fortsätta på bänken, men lär få speltid beroende på hur matchen utvecklar sig. En som jag gärna ser får mer speltid är Allansson. Men hans chans lär dyka upp, var så säkra!

VI ÄR IFK OCH VI HATAR AIK!