2012/02/18

Liverapport: IFK Göteborg - Degerfors IF

90. Väldigt bra första halvlek. Håller bollen längs marken hela matchen. Mycket hård tacklingar, kändes inte som en träningsmatch. Salomonsson, Hysén, Farnerud, Söder står ut lite över de övriga idag. Andra halvlek lite sämre, inte lika många  chanser. Men bra spel och en väldigt bra försäsongspremiär för IFK Göteborg. Hysén visar varför han har fått bindel, perfekt matchen igenom. Stahre eldar på under 90 minuter.

Intervjuer, matchrapport och övrigt smått och gott får ni efter matchen här på Baraben.com.

86: Dagens matchvärd utser Emil Salomonsson till matchens lirare.

85. Mycket nära efter ny hörna.

83. Erik Lund och Hannes Stiller delar ut varsin smäll till publikens jubel.

82: Jakob Johansson med skott över, ett femte mål ligger i luften.

80. Logi Valgardsson med fint inlägg, Stiller nickar över.

78. Blåvitt skapar en del chanser under en sekvens som avslutas med nick från Haglund.

77. Emil Salomonsson ut (rungande applåder) in kommer Erik Lund, Kapar någon och gult kort på Lund?

76. Sana med skott utanför, samtidigt som delar av pressläktaren reser sig och går till Scandinavium.

75. Andra halvlek inte lika händelserik som den första. Mindre chanser och inte lika underhållande.

73. Haglund avblåst och får frispark emot sig. Får frispel likt Håkan Mild efter.

71. Mikael Dyrestam ut och Logi Valgardsson in.

70. Hörna från Blåvitt, tas av Sana. Bra hörna men ingen Blåvitt-spelare som går dit.

66. Robin Söder och Allanson ut, in med David Moberg-Karlsson och Hannes Stiller.

65. Hysén fri, målvakten med fantastisk räddning.

63. 4-0. Jakob Johansson hittar Salomonsson som gör en Usain Bolt-löping. Bryter in i straffområdet och placerar kyligt in 4-0 i det bortre hörnet. Fantastisk prestation av Emil.

62. Allansson, Söder och Dyrestam leker på vänsterkanten och bjuder på tunnlar och underhållning. Tyvärr, kastar Dyrestam bort sista passen.

57. Nära för Hysén igen. Glenns pöjk ser vass ut.

56. Fint spel mellan Haglund och Allansson, bollen går till Jakob som i bra skottläge får iväg ett tungt skott som smiter utanför stolpen.

54. Sana utmanar sin gubbe och klipper till. Hörna för Blåvitt.

53. Publiksiffran: 3219!

50. Degerforsanfallare krockar med Erik Dahlin som blir liggande. Men reser sig snabbt upp.

47. Andra halvlek igång, Haglund och Selakovic ut och in med Sana och Jakob.

45. Mycket bra start på hemmasäsongen. IFK Göteborg rullar boll, hittar varandra på ett fint sätt. Dominerar matchen totalt. Stahre väldigt taggad och skriker på sina spelare. En tändvätska de kanske behöver då och då. Plus till Farnerud som varit kanon på mitten, Hysén och Söder som varit giftiga framåt. Samt Salomonsson som varit magnifik på sin kant. Upp och ner. Bra inlägg oftast.

44. Degerfors får ett friläge från halva plan. De allra flesta räknade med reducering. Men anfallaren lyfter bollen över Dahlin och utanför. Väldigt dåligt avslut.

40. Var oerhört längesedan jag såg IFK Göteborg hålla bollen efter marken på detta sätt. Lagom till paus börjar Logi Valgardsson, Jakob Johansson och Tobias Sana att värma upp.

39. Hysén kommer igenom efter fin djupledsboll från Haglund. Inspelet lite för dåligt.

37. Hysén jobbar enorm över hela planen och är ett tag högerback. "Som en gummisnodd över hela plan".

36. Fin aktion från en av Degerfors anfallare som först tunnlar Wähler och försöker lyfta bollen över Dahlin.

35, Så fort de blåvita är lite långsamma och håller i boll i backlinjen hörs från Stahre. "Kom igen, kom igen, kom igen".

33. Blåvitt får frispark. Hjalmar slår den snabbt till Selakovic som kommer med fint inlägg. Söder får ingen riktig träff på bollen.

31. Mycket nära 4-0, Hysén rinner igenom på vänsterkanten och avslutar med vänstern precis utanför den bortre stolpen.

30. Nära reducering efter en tung frispark. Dahlin lämnar retur men ut åt kanten.

30. Degerfors får en frispark i farligt läge. Selakovic gnäller direkt på domaren.

29. Vi är Blåvitt - Bäst i Sverige ekar över Valhalla.

27. Degerfors ordförande sågar sina spelare till höger och vänster.

26. 3-0! Denna gången anfaller man på vänsterkanten. Ett perfekt inlägg, Hysén visar klassen och nickar vackert in 3-0. Klassfotboll från Stahres nya lag.

23. 2-0! Fantastiskt IFK-anfall. Hysén klackar, Salomonsson får inte till skottet. På returen efter ett perfekt anfall dyker Söder upp och gör 2-0. Äntligen för Robin Söder!

22. Så fort det blir för stora avstånd mellan de blåvita lagdelarna hörs från Stahre "Närmare, närmare, närmare".

21. Mycket nära av Söder. Fin anfall där Robin klipper till med vänstern. Bollen precis utanför.

20. Farnerud, mycket bra inledningsvis. Faller ner, samlar upp boll och slår knappt en passning fel.

19. Söder får ett skottläge i straffområdet efter matchens första hörna. Träffar tyvärr, burgaveln.

18. Väldigt bra IFK-period. Håller i bollen och spelar fint efter marken. Stahre eldar hela tiden å sina spelare.

14. Joel tillbaka på planen.

14. Allansson går av planen för egen maskin och kommer fortsätta som det ser ut.

13. Stahre står och snackar med Farnerud och Selakovic vid avbrottet. Ger beröm.

12. Allansson ligger skadad och läkarna kallas in.

11. 1-0 till IFK Göteborg. Fantastiskt anfall från de blåvita. Farnerud tar en löpning på kanten och väggspelar med Robin Söder. Inlägget möter Selakovic perfekt och kan trycka in 1-0.

10. Blåvitt med ett fint anfall, Farnerud hittar Emil på kanten som tyvärr slänger bort inlägget.

08. Allansson med ett lite för högt inlägg. Selakovic får en knuff precis innan och når inte bollen.

07. Degerfors inne i en bra period. Visar att de är ett bollskickligt lag.

06. Degerfors nära 1-0 när en spelare klipper till från halva plan och Dahlin står långt ute. Bollen någon meter utanför.

05. Tobias Hysén klackar bollen efter ett inlägg och Degerfors målvakt gör en kanonräddning. Nära 1-0.

04. Stahre hela tiden aktiv. Det märks att det gäller mycket.

02. Salomonsson med fin ruchs och bra inlägg som målvakten får lite problem med.

01.Selakovic delar ut en kroppstackling direkt till publikens jubel.

Dags för avspark. Stefan Selakovic och Robin Söder tar hand om den.
Matchen startar!

Nu ställer spelarna upp sig för lineup. Det märks på spelarna att de är lite tagna av publiktrycket och sången. Riktigt taggade spelare i bägge lagen. Kan bli en väldigt underhållande match detta.

Nu vaknar supportrarna... Väldigt bra tryck. Snart Skiner Poseidon drar igång samtidigt. Som vi har längtat.

En uppskattning är att det blir fullsatt på Valhalla idag. Extremt mycket folk. Långa köer till insläppen. Redan nu fullsatt på media/vipläktaren. Sitter bredvid Degerfors ordförande...

Då var man på plats på Valhalla efter ett smärre trafikkaos. Om det var någon dag man skulle valt att ta spårvagnen så var det idag.
Spelarna lämnar precis planen för ett sista snack i omklädningsrummet innan match.
Mikael Vikla intervjuar just nu Mikael Stahre.