2011/12/10

Thomas Olsson given Ärkeängel

ÄRKEÄNGELN. Röstningen till "Årets Ärkeängel" är i full gång på Supporterklubben Änglarnas hemsida. Många kanske tycker att det blir svårare och svårare att rösta fram detta pris, spelarna är ju ofta inte kvar i föreningen i lika många år som tidigare.

För det är ju så att Ärkeängeln är ett pris som går till den som man förtjänar på följande sätt, enligt Änglarnas hemsida:
"Årets Ärkeängel är Supporterklubben Änglarnas tradionella hederspris delas ut till en spelare i dagens trupp som anses visa särskilt stor lojalitet mot IFK Göteborg"
Det är ett viktigt pris, och det är viktigt att visa att det fortfarande finns de spelare som faktiskt visar lojalitet och hjärta för föreningen. Även i dessa bosmantider där spelare försvinner innan de ens hunnit slå igenom.

Tyvärr förstår inte alla denna motivering och här vet jag inte om Supporterklubben har missat att informera tillräckligt eller om man helt enkelt inte vill lägga sig i för att påverka röstandet för mycket. Men en rådande uppfattning bland flera som debatterar saken på diverse forum verkar vara att priset skall gå till en spelare som gjort bra insatser på planen det innevarande året. Det är förvisso inte helt fel, men det är bara en liten del av vad priset.

Visst Sebban visade bra takter emellanåt, och Dahlin kom in och gjorde det bra... Men det är ju liksom inte vad det handlar om.


Ärkeängeln är för lång och trogen tjänst, samtidigt som det skall handla om någon med hjärta för föreningen. Adam visst, men TO har alltid stått rakryggad, aldrig gnällt, alltid kört järnet när han fått chansen, varit grymt viktig (och ofta gjort mål) i de absolut viktigaste matcherna. Dessutom lämnar han inte föreningen som bosman, utan fortsätter som ungdomstränare. Det säger också en del om hans känslor till föreningen, att han verkligen vill vara kvar.

Många säger att det är ett svårt val i år, men för mig har det aldrig varit enklare.

Tomas Olsson är utan tvekan årets Ärkeängel.

27 kommentarer:

  1. Håller absolut med, valet står egentligen mellan två spelare:

    Adam Johansson och Thomas Olsson.

    Blogginlägget gör mig dock övertygad, Thomas är klart den kandidat som gjort sig mest förtjänt av titeln - en riktig blåvit förebild!

    SvaraRadera
  2. Hur man ens kan överväga Adam framför TO går över mitt förstånd. Bra artikel!

    SvaraRadera
  3. Håller med, blev nästan lite upprörd när snacket gick om det är svårt att det skulle vara svårt att välja i år.
    Thomas Olsson var en starkt bidragande orsak till guldet 2007, han frälste oss så när 2009.

    Och när han har varit bänkad har han aldrig gnällt, han har knutit näven, fortsatt kämpa och presterat när han väl har fått spela.

    Adam, som någon nämner, hade varit aktuell (i hård konkurrens med TO) om han inte hade lämnat oss på ett sätt som är låååångt ifrån okej.

    SvaraRadera
  4. Jag håller med men en annan spelare som också skulle kunna vinna är Tobias Hysén för förra året skrev han ett nytt kontrakt när det gick så dåligt för laget och han ville hjälpa dem upp igen och nu gjorde han likadant i år. Han var jagad av många klubbar men valde att förlänga och stanna kvar, han har ett riktigt stort hjärta för Blåvitt.

    SvaraRadera
  5. Jimmy, Hysén har redan vunnit.

    SvaraRadera
  6. Nya stadgar gäller:

    "§ 13 Utmärkelser
    Ärkeängeln skall utses årligen av styrelsen efter en rådgivande omröstning bland supporterklubbens medlemmar. Möjliga pristagare är de spelare som under det gångna året deltagit i minst en A-lagsmatch för IFK Göteborg och som inte tidigare fått priset. Pristagaren skall kännetecknas av lojalitet mot IFK Göteborg samt sportsliga förtjänster.

    Hederspriset i Håkan Milds anda kan delas ut till en eller flera personer som på ett exceptionellt sätt genom sin gärning har bidragit till att främja IFK Göteborg, Supporterklubben Änglarna eller den blåvita rörelsen i stort. Årsmötet får besluta om pristagare efter förslag från styrelsen. Gärningen för vilket priset delas ut behöver inte vara utförd under det gångna året. Priset kan alltså ges för något som utförts tidigare år eller för något som gjorts under en längre period.

    Efter förslag från enskilda närvarande medlemmar eller styrelsen får årsmötet utse hedersmedlemmar på livstid."

    SvaraRadera
  7. 13:39, möjligt att det ändrats något lite grann. Jag ser dock inte hur det ska ha ändrats så det inte gynnar TO, jämfört med någon av de andra. TO har som sagt också stått för "sportsliga förtjänster".

    SvaraRadera
  8. Dessutom nobbade dessutom TO spel i allsvenskan och Åtvidaberg för att bli U-tränare i Blåvitt. TO måste få priset!!

    SvaraRadera
  9. Inte Adam. Fyller inte kriterierna.

    SvaraRadera
  10. Skulle inte Adam fylla kriterierna? Det är ju löjligt. När han var som hetast i Europa förlängde han kontraktet trotts att han kunde valt att gå som bosman, att han sedan inte blev såld och vill tjäna lite pengar utomlands nu när han börjar bli äldre ser jag inte alls som märkligt, som fotbollsspelare har du en kort karriär och dit val försvårar en ny karriär när du måste sluta som spelare. Det fanns intresse för Adam och IFK hade kunnat sälja honom om de hade velat, nu gjorde föreningen bedömningen att de var mer givande att behålla Adam än att sälja honom till det priset som man blev erbjuden.

    Adam Johansson har spelat 126 matcher för klubben under sex säsonger och har dessutom gjort det förbannat bra, blir så trött på dom som klagar för att han som 28 åring lämnar som Bosman. Vilken verklighet lever ni i? Hur stor möjlighet tror ni man har att bli såld som 28-årig högerback när man spelar i Allsvenskan? Vakna upp för fan och sluta klaga!

    Om Thomas som 30-åring och utan några kopplingar till IFK hade haft möjlighet att gå till en hyfsad klubb i Europa, är ni verkligen naiva nog att tro att han hade valt IFK Göteborg?

    SvaraRadera
  11. Absolut. Ett fullständigt givet val!

    SvaraRadera
  12. @ 14:22

    Och när blev kontrafaktiska frågor intressant när det gäller att utse Årets ärkeängel?

    För övrigt roligt att Alltid Blåvitts Bruno också lyfter fram TO: " Min spontana känsla är att det är Olsson som är mest värd hederpriset då han aldrig gnällt och alltid visat upp en fantastisk inställning. Fortsätter dessutom karriären i Blåvitt och det som u-truppstränare. "

    SvaraRadera
  13. Det är ju det som de flesta antyder, att eftersom Adam går som bosman är han inte värd att utses som ärkeängel, vilket jag tycker är löjligt.

    SvaraRadera
  14. Har gått ur SÄ p g a uppträdandet i Jönköping i vintras, men TO är ett oerhört bra val, lojalare än Adam o mycket bättre lagspelare än Tobbe, precis som man förväntar sig av en riktig Blåvittlegend, likt Bebben, Torbjörn. Såg aldrig Torbjörn skälla på nån spelare, likaväl som TO alltid varit positiv mot egna spelare. Där har Tobbe H. lång väg kvar.

    SvaraRadera
  15. va hande i jonkoping i vintras?

    SvaraRadera
  16. TO är ett fullständigt givet val.

    Dock beträffande att folk gnäller på att Adam lämnar som Bosman och just därför ej kan få det. Ingen ser ju felen när vi värvar bosmanspelare men gnäller som fan när någon lämnar som det...

    SvaraRadera
  17. Ja ,, vad hände i JPG i vintras? Va det Bengalerna?? knappast Supporterklubbens fel eller???

    SvaraRadera
  18. Röstar på Tomas Ohlsson!

    SvaraRadera
  19. Hjalmar är given!

    SvaraRadera
  20. Det dom hände i J-ping var att ett gäng med huvudet fullt av sågspån tände bengaler INOMHUS! Det fick mig att ta avstånd mot Supporterklubben Änglarna, även om det såklart inte var styrelsen som tände på. Dock förblir jag blåvit på livstid, man kan älska laget på andra sätt än att förstöra för IFK som förening som galenpannorna gjorde i Jönköping.

    SvaraRadera
  21. plz skaffa en "like funktion" på baraben så man kunde "likea" exempelvis det här inlägget. like.
    / båtsman

    SvaraRadera
  22. Anonym 14:08:

    Är det så svårt att använda svenska? En "gilla-funktion" heter det, det att man exempelvis skulle kunna "gilla" detta inlägget... "likea" hahahaha

    SvaraRadera
  23. Jag förstår inte hur någon kan förknippa det som hände i Jönköping med SÄ. Vi gick dessutom ut med en text dagar efteråt och fördömde idiotin i inomhushallen i Jönköping.

    SvaraRadera
  24. Bland de större lagen i Sverige är la SÄ den supporterklubb som konsekvent tagit avstånd från dåligt uppförande och portat folk från resor mm. Samtidigt som man snackat med strulkillar för att få dem på rätt spår.

    SvaraRadera
  25. +1 Well spoken lord Erling!

    SvaraRadera
  26. Tomas Absolut.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.