2011/12/13

Milds värvningar?

VÄRVNINGAR Andreas Drugge lämnar alltså IFK Göteborg efter endast en säsong. Ännu en i raden av spelare som floppat i den blåvita tröjan på senaste år. Håkan Mild har inte imponerat med sina värvningar på ett tag. Visst, Haglund, Salomonsson och Sobra lär ju göra bra ifrån sig, men det hade alla räknat ut.

När kom den senaste bra värvningen från Mild som inte var självklar? Dags för sportchefen att börja prestera på den nivå han kräver av sina värvningar.

44 kommentarer:

  1. Att Salomonsson kommer göra bra ifrån sig är verkligen ingen självklarhet. Det enda vettiga han fick uträttat förra säsongen var frisparksmålet. Utöver det hade han ju problem med att inte snubbla på bollen... Jag kanske är cynisk men jag tror inte Salomonsson kommer lyckas speciellt bra i Blåvitt.

    SvaraRadera
  2. Sen kan man fråga sig vadfan våra tränare sysslat med, för inte har dom fått våra nyförvärv att prestera max direkt.

    SvaraRadera
  3. Största problemet måste ändå vara kommunikationen mellan Mild och J.O..om man värvar spelare måste de väl ändå få chansen att spela!
    Hoppas verkligen inte Mild har värvat spelare utan att det varit sanktionerat hos tränartrojkan!

    SvaraRadera
  4. Jag vill säga Ragnar, förutsatt att han var Håkans värvning och inte bara fullfördes av honom.

    Sen lockades väl Robin till klubben under Håkans ledning, om jag inte har fel?

    Kim, absolut. Ni får inte glömma att han var allsvenskans förmodligen bästa målvakt under sin tid här, och när han kom så var det inte många som visste vem han var.

    Elmar har varit både bland våra bästa och sämsta spelare under sin tid i klubben.

    Det känns som att Mild lirar FM med våran klubb och satsar på att hitta unga spelare som kan utvecklas i klubben och formas för att passa in. Inget fel i det, men ett eller ett par klassförvärv per säsong som kan gå in och prestera direkt hade ju varit ganska skönt. Då hade det inte gjort så mycket att man tappar Wernbloom, Gurra, Seb, Ragnar, Adam, Kim, osv.

    SvaraRadera
  5. Sigurdsson? Kim? Sana? Några av de spelare som Mild tagit till oss som presterat långt över förväntan!

    SvaraRadera
  6. Kunde alla räkna ut det?
    Varför kunde inte smarta Janelid räknat ut Drugge innan då?
    Han kan tydligen räkna ut dom som har gått bra...
    Har du kommit på Sana, Bärkroth och Hysen med?
    Efterklokheten är underbar... Jag vet ofta efteråt också hur man skulle ha agerat...

    SvaraRadera
  7. Vadå? Pär Eriksson gjorde ju succé förra året. Inte i blåvitt, men ändå. :)

    SvaraRadera
  8. Goteborg19042011-12-13 12:30

    Det är fan inte Milds fel. Han har gjort vad budgeten tillåter. Tränarna har dock inte lyckats få ut allt ur spelarna. Det är ett problem. Ett annat problem är att vissa andra positioner inom Blåvitt inte presterar så att Mild har mer pengar att röra sig med.

    SvaraRadera
  9. Vi har ny tränar nu med! JO har en tenderade att falla tillbaka i gamla spår och då är det inte lätt att vara nyförvärv, även om man passar in i laget.

    SvaraRadera
  10. Lite märkligt resonemang att nämna killar som inte gjort en minut i laget ens, och säga att de kommer göra bra ifrån sig... :s

    SvaraRadera
  11. @Erling

    De har gjort flera minuter i laget. Inga minuter i spel dock, men många minuter har gjorts i laget.

    SvaraRadera
  12. ...sen är det ju så att alla sportchefer i alla klubbar gör misslyckade värvningar. Varje år i stort sett.

    Man skulle egentligen behöva göra en enorm sammanställning för alla allsvenska klubbar och deras värvningar för att kunna göra en bra jämförelse, och kunna göra en rättvis bedömning. Problemet är att ofta glöms de andra klubbarnas mindre lyckade värvningar bort.

    SvaraRadera
  13. Jag tror sobra kommer floppa!

    SvaraRadera
  14. http://stureplan.se/bilder/nattklubb/push/2011/12/09

    Daniel Sobralense & Jimmie Östling

    Han börjar ju starkt. Åkte han inte dit för sexuellt ofredande också?

    SvaraRadera
  15. Goteborg1904 sa...
    Det är fan inte Milds fel. Han har gjort vad budgeten tillåter. Tränarna har dock inte lyckats få ut allt ur spelarna. Det är ett problem. Ett annat problem är att vissa andra positioner inom Blåvitt inte presterar så att Mild har mer pengar att röra sig med.

    13/12/11 12:30

    Håller med fullständigt. Plus att jag tror knappast att det va Mild som sa till dom att dessa spelare får ni utan att dom hade en dialog om det. Dom har själva sagt i fallet Stahre att Haglund va innan hans tid men att Sobralense klart var en Stahre värvning!

    Förstår fan inte detta Mild förakt...

    //D-Day

    SvaraRadera
  16. Faltsetas är väl en värvning som lyckats, eller? Han fick ju väldigt mkt speltid iaf.

    Skämt åtsido, om en värvning skall lyckas så bör vederbörande få en chans att spela ett spel han kan eller är van vid.

    JO hade ju inget spel överhuvudtaget och jag HOPPAS att Mild låter Stahre få in ett spel värt namnet. Är rädd för att JO fiaskona (-10 & -11) delvis har med Mild att göra.

    Hoppas att Stahre slipper Milds tvångströja ...

    /Franz

    SvaraRadera
  17. Nico 12:23

    Fullfördes ??? Menar du fullföljdes??

    SvaraRadera
  18. Sidleds-Haglund är en flopp.

    SvaraRadera
  19. Hysén, Ragge, Kim, Sana, Haglund har väl varit helt okej värvningar? Förhoppningsvis gör även Sobra och Salomonsson succé. Sen att inte alla nyförvärv lyckas får man köpa, oavsett om man heter IFK Göteborg, Aik, Real eller Man U. Alla klubbar gör dåliga värvningar.

    SvaraRadera
  20. Tycker inte värvningen var fel i o med att han kom som bosman. Nu fick vi kanske runt 1 mille för honom så det gick väl jämnt ut med hans sign-on. Han gjorde det riktigt bra i TFF över 2 säsonger och var en viktig poängspelare för dom. Av någon anledning blev det inte alls så hos oss och han visade oftast upp bristande engagemang, attityd och passion under match men det kan man nog inte lasta Mild för.

    /Anders

    SvaraRadera
  21. Anonym 14:00

    Jaja, låt nu inte min trötthet ta något från min poäng, nämligen att Mild har lyckats ganska väl med några värvningar. Väldigt väl, i ett eller ett par fall.

    SvaraRadera
  22. Själv tror jag inte ett ögonblick på att Sobra kommer passa in i laget. Han får dock gärna motbevisa mig.

    SvaraRadera
  23. Är tyvärr säker på att Sobralense kommer bli en totalflopp. Var inte ens lite omtyckt i Kalmar och lär inte bli det i Blåvitt heller. En ofattbar värvning.

    SvaraRadera
  24. Nästa års succé: Pärlan kom ihåg vem som sa det först.

    Hysse flyttar ner till vänster mittfält våra toppforwards blir pärlan och söder/bärk.....

    SvaraRadera
  25. Pat the Cat2011-12-13 15:17

    Nu är det ju så att truppen redan är för stor som den är och givetvis värvar man inte nytt innan några försvinner. Nu när Drugge har försvunnit och Elmar möjligtvis är påväg till Ipswich kanske man har löneutrymme för en kvalitetsvärvning på mittfältet?
    Å andra sidan kanske man har större behov av en eller t o m två mittbackar... Hjalle håller definitivt inte måttet för en startelva...

    SvaraRadera
  26. Sobralense kommer bli en flopp, en som bromsar upp hela spelet. Det är 2012 snart, det skall vara tempo på planen. Dessutom är han fet och kan inte sve/eng.

    SvaraRadera
  27. Är det verkligen ngn här som tror Mild värvat utan att snacka med tränaren och få hans ok?

    Det är upp till tränaren att få ut så mycket som möjligt av spelarna och alla vet ju hur det såg ut under JO.

    De senaste värvningarna har ju inte för inte kallats för Stahre vävningar.

    SvaraRadera
  28. Enligt rykten så e bojan påväg till blåvitt. FYFAN. Om det stämmer så får fan Håkan ta och avgå

    SvaraRadera
  29. Så du räknar bort alla lyckade värvningar som "självklara"? Lätt att vara efterklok?
    Och om nu Mild skulle lyckas värva typ Wayne Rooney så skulle inte det räknas heller för det är ju "självklart" att han lyckas? Bedrövligt resonemang. Vi räknar bort alla bra spelare!

    SvaraRadera
  30. "När kom den senaste bra värvningen från Mild som inte var självklar?" - du säger i princip att alla bra värvningar är självklara. Jag tycker inte att Alvbåge, Sobra, Haglund, Emil, Söder osv. är självklara värvningar. Mild har gjort ett par misslyckade värvningar men kom igen - hur såg det inte ut under de föregående tio åren. Man ska komma ihåg att IFK tyvärr haft både ett skamfilat rykte och en dålig ekonomi jämfört med under 80- och 90-talen då det var självklart att de bästa allsvenska spelarna gick till oss. Nu konkurrerar vi med 5-6 andra klubbar. Det har faktiskt Mild fått lite rätsida på eftersom vi har en bättre ekonomi och åtminstone vunnit ett par titlar och varit ett par gånger i Europa. Sedan att sista två åren förstört mycket av det men...

    Jag tror personligen att Drugge gjort det bättre i år om han stannat och just att han nog skulle kunna ta att inte vara startspelare gör att han varit ok att ha i truppen. Men han är dyr och möjligen har Stahre andra planer så det var nog rätt. Bättre att se till att Allansson, Haglund, Bärken, Sana får spela in sig istället.

    SvaraRadera
  31. Lär göra bra ifrån sig..vad fan är det som säger att det blir så. Väldigt få som kommer till Blåvitt utvecklas aldrig, undantag Ragge o Adam. Kan nämna hur många som helst. De enda som funkar är de som skolats i IFK-andan som Bjärsmyr, Hästflinet, Gustav och några till, men att skriva att Emil, Haglund och Sobra kommer att göra bra ifrån sig är väl att överdriva eller! Det vet du inte ett jävla skit om.

    SvaraRadera
  32. Drugge blir ju en ekonomisk bra affär i alla fall. Han hade en av de högsta lönerna i truppen, och han kom graits om man bortser signon bonus.

    Jag hoppas man tog bra betalt. Häcken har en tendens att alltid få våra spelare för en liten summa, medan deras spelare "källström" "Hysen" är flera miljoner kr dyrare för oss än för t.ex sthlm och skånelagen.

    SvaraRadera
  33. 13:52:

    HA ha ha ha

    Det var fan den roligaste bild jag sett på Sobra!!!Den måste ju Baraben lägga upp. Kanske med en tävling: vem är han mest lik, E.T eller Barack Obama?

    SvaraRadera
  34. Ingen spelare förutom berg blev bättre under JO. Även Ragge blev lite sämre för varje säsong han hade JO som tränare. Att han tog titlarna i början på sen period som tränare berodde på att han inte han förstöra så mycket av ett redan vinnande spel. Vi var en straff ifrån att vinna Royal League med Arne som tränare. Ge honom cred för vårt guld inte JO. JO är den sämsta djävla tränaren vi någonsin haft.

    SvaraRadera
  35. @17:42 - jag skulle snarare säga att Reine Almqvist är den tränare som presterat sämst i modern tid hos oss. Han presterade sämre resultat än JO (åtta första säsongen, sexa andra först efter att Lundin rett upp det med flera raka vinster) och förfogade över en trupp där vi hade köpt flera av seriens bästa spelare för över 30 miljoner kronor. JO har trots allt tagit två titlar (supercupen är ingen jävla titel), förlorat två cupfinaler och en seriefinal samt varit sex minuter från sista kvalomgången i CL. Att han sedan fick sitta en och en halv säsong för länge är en annan fråga...

    SvaraRadera
  36. kom igen nu mild ! nu vill jag se en värvning av zlatan muslim eller någon annan som tillför blåvitt något

    SvaraRadera
  37. Nu har vi åtminstone fått en tränare som sätter stopp för Milds klantvärvningar och säger åt honom vilka han ska göra sig av med.

    SvaraRadera
  38. Det fanns en tid då vi gjorde tre värvningar under Silly Season-uppehållet. Dessa tre herrar hämtades från Västra Frölunda och hette Gustaf Andersson, Thomas Rosenqvist och Mikael Sandkvist...

    SvaraRadera
  39. Sandkvist??? Vem är det???

    SvaraRadera
  40. Anonym 22:46/ Och var alla tre framgångsrika under sina respektive sejourer i Blåvitt...

    SvaraRadera
  41. Sandklef ja, fyfan sicken gubbe. Ta mig fan den sämsta fotbollsspelaren jag någonsin sett. Att han ens fick spela i Allsvenskan va ett under... Inte konstigt att vi sög på den tiden

    SvaraRadera
  42. Haha ja sandklef och Jimmy svensson på vänsterkanten. Allsvenskans sämsta kant någonsin?

    SvaraRadera
  43. Synd att Anders Bernmar är död, där var en som kunde värva. Glöm aldrig honom bland alla blåvita hjältar. De unga fnyser säkert o tycker det bara är nostalgi, men hela Blåvitt lever på nostalgi, för när fan var IFK ett lag som man hade respekt för i Europa. Young folks, vi har haft respekt, men det var jävligt längesen nu.

    SvaraRadera
  44. Att lyckas värva spelare som alla inser kommer bli lyckade är väl en jävla bedrift? Att få loss dessa spelare till en rimlig (?) penning är precis det Mild ska syssla med. Däremot kan jag hålla med om att det varit en hel del värvningar som varit kass, men så är det väl å andra sidan alltid?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.