2011/10/13

Derbymarsch!

Grupperingarna inom det blåvita läktarnätverket Kamratunionen uppmanar till en gemensam blåvit marsch inför derbyt måndagen den 17 oktober. Det här är vår stad!


Då var det dags för derby mot lillebror igen och som traditionen kräver så marscherar vi blåvita gemensamt genom staden till arenan. Vi minns alla hur underbart det var att se Avenyn fullständigt överfylld med änglar innan mötet mot solnapacket så nu gör vi om det igen!

För att vi ska upprepa den feststämning som var då så gäller det att ett gäng ordningsregler följs. Vi vill uppmana den som känner att han eller hon absolut måste droppa bangers och liknande, tänker på säkerheten och INTE gör detta på marken mitt i marchen eller i närheten av annan människa eller djur. Eventuella bengaler ska skötas snyggt, inget tokvevande, inget kastande och se till att hålla alkoholnivån på en rimlig nivå om ni ska bränna. Observera också att det enligt ordningslagen är straffbart med pyro och att ordningsmakten numera är betydligt hårdare mot både pyro och bangers på stan så var medveten om att du kan få spendera matchen på Aminogatan istället för på Gamla Ullevi om du bränner.

Marschen avgår kl. 18:00 från Götaplatsen (möt upp i god tid innan!) och följer Avenyn tills vi når Bältespännarparken, där svänger vi av mot arenan och låter under hela marschen våra sånger eka över Göteborg!

Paradgatan är vår, staden är vår. Framåt Kamrater!

Kamratunionen

Biljettinformation hittas här. Sektionerna där intäkterna går till IFK Göteborg är:
A+O (nedre klacksektion).
B1­–4 (sittplats)
P3-4 (sittplats)

44 kommentarer:

  1. Varför har vi inte B1-2 också? eller hur funkar det? det är ju våran kortsida.

    SvaraRadera
  2. menade P1-2, sorry.

    SvaraRadera
  3. här köps biljetter över internet

    http://gais.se/Fotboll/gais.nsf/biljetter

    SvaraRadera
  4. Lämna alla pinsamma bangers hemma dom är ju så pinsamma fjortistakter som bara är jättejobbiga, håll er nyktra mu gubbar inget onödigt stök & bråk

    SvaraRadera
  5. gillar inte att ni kallar dom för lillebror. Det är absolut inget jag vill bli anklagad att vara släkt med. Dom är snarare en granne som blir till när syskon som dricker för mycket sprit (boffar tinner)
    skaffar barn ihop.

    SvaraRadera
  6. Kommer alla göteborgsramsor som vanligt bestå av en? Som dessutom inte ens handlar om IFK.

    SvaraRadera
  7. Marscherna är ju pinsamma, endast ett sätt för kidsen att få tända sina bengaler kasta sina bangers och spela coola.

    SvaraRadera
  8. Inte konstigt att många tror det är farligt att gå på fotboll, när marscher som denna framhålls som positivt av fans själv.

    SvaraRadera
  9. Blev så otroligt positivt överraskad när jag läste "Vi vill uppmana den som känner att han eller hon absolut måste droppa bangers och liknande, tänker på säkerheten och INTE gör detta" och förväntade mig ett "överhuvudtaget" som nästa ord. Men tji fick man - tack för att man ännu en gång ska behöva skämmas för att man håller på Blåvitt...

    SvaraRadera
  10. 14/10/11 10:57
    Precisera vad som skulle vara farligt med en sådan här marsch är du snäll...

    SvaraRadera
  11. @Swedie:
    Jag är inte 10:57, men kan svara i alla fall:
    Människor runtomkring gillar inte att det smäller - kan det vara så svårt att förstå?
    Smälla smällare slutade man ju med när man var 12 - herregud, hur fjantig får man vara...

    SvaraRadera
  12. Senaste Anonym och Anonym 14/10/11 10:57.

    "Inte konstigt att många tror det är farligt att gå på fotboll, när marscher som denna framhålls som positivt av fans själv."

    VA? Har inte tjejen släppt till? Kan du inte vänta en dag till på lördagsgodis? Eller vad är grejen?

    Vad är det som är så farligt med en marsch? Har du gått med i någon? Visst det har smällt några bangers, det är totalt jävla onödigt i mitt tycke.

    Men att det är så farligt med en marsch? Klart det framhålls som något positivt när man samlar många supporters från olika grupperingar och tillsammans visar sitt stöd för IFK.

    CAMPSWEDENs marscher vid mästerskap med ca 10 000 svenskar, där eldas det bengaler också (jo det gör det, jag har själv med i dessa marscher). Dör mösterskapen där med? Vågar folk inte heller gå på mästerskapsmatcher för dessa hemska marscher?


    Släpp aftonbladet och kollar in verkligheten en sväng.

    Puss på er.

    SvaraRadera
  13. Jag är Anonym 12:32 och om det är mig du hackar på, kan du väl tala om var i mitt inlägg som jag säger att jag är emot en marsch där alla visar sitt stöd för Blåvitt...
    Skippa bengalerna och era fjantiga bangers - annars kan ni lika gärna låna in båttutorna från gajsarna när ni ändå är igång...

    SvaraRadera
  14. Egentligen var det Anonym 14/10/11 10:57. jag var ute efter, du bara ramlade med av farten :)

    Säg inte era Bangers, har aldrig rört en sådan kinapuff. Är starkt emot det.

    SvaraRadera
  15. Anonym 14/10/11 13:04

    Inte för att jag är ngn fan av alla dessa Campsweden samlingar men deras marcher görs i alla fall med glädje och det är fest stämning.
    Våra marcher ligger det ngt typ av aggression i luften. Skitungar med halsdukar över mun och näsa som bränner bengaler samt folk som skriker hat ramsor mmmm. Klart som fan att ''vanligt'' rynkar på näsan och upplever det mer som hotfullt än ngt trevligt.

    SvaraRadera
  16. Stannar hemma i värmen istället och kollar på stream.

    Häcken före oss denna säsongen också. Tack för den fina 7:e platsen JO. Verkligen.

    SvaraRadera
  17. Orkar inte kolla vilken anonym som är vilken, men jag kan inte annat än att hålla med dig/er om att bangers är totalt meningslöst och jävligt fjantigt.

    Att en sådan här marsch skulle vara något som svärtar ner Blåvitt, allsvenskan och fotboll i allmänhet är bara löjligt. Har du gått med i någon marsch själv? Har aldrig under de åren jag gått med själv känt mig hotad på något sätt.

    Gör så att du ställer dig på bekvämt avstånd och spanar så ska du se att det inte är farligt...

    @N2, vilken är den andra säsongen du tänker på? För även om det var en skitsäsong även förra året så kom inte Häcken före oss...

    SvaraRadera
  18. ett sätt för kidsen att få tända sina bengaler kasta sina bangers

    SvaraRadera
  19. JO inför matchen
    http://www.youtube.com/watch?v=rBew7bR0sl8

    SvaraRadera
  20. Kommer att följa era kommentarer och för varje inlägg där det gnälls om bangers/pyro kommer jag att slänga 1 st. Tex är det 100 kommentarer där det gnälls över bangers så kommer jag att slänga 100 st.

    SvaraRadera
  21. Välj svenska språket..2011-10-14 16:33

    kommer att tåga..men nöjer mig med bangers n mash innan match istället för bangers n flares...

    SvaraRadera
  22. biljetter över internet

    http://gais.se/Fotboll/gais.nsf/biljetter

    SvaraRadera
  23. 14/10/11 16:05
    Bangers har ju knappt någon stämningshöjande effekt alls...

    SvaraRadera
  24. Ni som skriver att smällare o sånt är för småbarn, och att ni själv gjorde det när ni var små, så kan la dom göra samma sak, så jävla pinsamma är ni. Och ni skriver att marsch är så dåligt och sånt.. varför bryr ni er ens, så jävla pinsamma är ni, KROSSA GAIS BÅDE INNE I ARENAN OCH UTANFÖR!!

    SvaraRadera
  25. Har gått med i många marscher genom åren men kännt mindre glädje för varje gång. Detta för den enkla anledning av dessa hatramsor, och sedan detta fanatiska intresse av att elda bengaler och smälla bangers. En gemensam marsch med alla supportrar skall väl för sjutton visa att vi älskar Blåvitt, eller är den bara till för att vissa ska få visa hur mycket de älskar att hatar andra???
    Kommer att gå med på måndag, men jag hoppas att alla visar att vi gör detta för Blåvitt, och inte för någon annan anledning.

    SvaraRadera
  26. ... Och gajs är här inne och propsar för biljettköp för att höja deras pinsamma publiksnitt.

    Om gajs har haft 60 000 på deras matcher i år är 20 000 gratisbiljetter.

    SvaraRadera
  27. Jag är också så väldigt trött på allt hat och tjat om ditten och datten den mörka sidan av fotbollen är bara skit väx upp och stötta egna laget istället lägg hatet och smällarna ner i i grusgropen för gott!
    ÄLSKA FOTBOLL

    SvaraRadera
  28. Jag är också så väldigt trött på allt hat och tjat om ditten och datten den mörka sidan av fotbollen är bara skit väx upp och stötta egna laget istället lägg hatet och smällarna ner i i grusgropen för gott!
    ÄLSKA FOTBOLL

    SvaraRadera
  29. Är mycket trött på allt tjat om hur man ska göra och vad man inte ska göra och vilka smällare som inte får användas och om det är hat eller inte och om marschen är bra eller inte eller om man är huligan om man tänder bengaler eller om man är fjortis om man har halsduken över ansiktet eller om man hatar mer än älskar eller om man är nördig frölunda puckey supporter eller om man är bråkig supporter som förstör för alla andra eller vems barn som inte längre vågar gå på fotboll eller om det kostar polisen och skattebetalarna för mycket pengar eller om det är positiv läktarkultur eller inte eller om många förstör eller vem som är riktig supporter eller va fan som helst..........

    LÄGG NER TJÖTET!!!
    Det var bättre förr innan internet fanns!
    Då höll man på blåvitt och ibland blev det si och ibland så... Inte så mycket mer med det.

    SvaraRadera
  30. hatramsor och att elda bengaler och smälla bangers är ju enda anledningen mina kompisar går på derbyt

    Forza Ultras

    SvaraRadera
  31. Min jobbarkompis2011-10-15 01:19

    Vänner, glöm nu inte att gajsarna också är göteborgare.

    Och även om det slutar med att dom ligger över oss i tabellen så kan dom aldrig komma och säga att dom är bäst i stan när vi vinner över dom båda gångerna.

    HA HA HA! Far åt pipsvängen med er!

    SvaraRadera
  32. "Vår stjärnsponsor". AIK:are som tränare, "stjärnsponsor" på tröjan. Är det "Nya IFK Göteborg" (ref. Moderaterna) på gång?

    SvaraRadera
  33. Sicket jävla gnäll. Det är ju fan värre än när tanterna på kontoret för allmänt gnäll ska bestämma vart de ska gå och ta ett glas vin. Likadant från båda håll. Känns som allt gnäll splitrar fansen mer och mer.

    Sen alla ni ultra pk som "rasar" över att någon råkar ropa hata. Det är fotbollsfans ni är, inte teaterfans. Sen är ifkgbg och dess fans bra mycket mer skötsamma än valfria fans i europa. (nej det finns inga källor, länkar osv till den undersökningen. Jag bygger nämligen den på egna erfarenheter, tro det eller ej jag har varit utanför "internet".

    Avslutningsvis, avgå alla.

    SvaraRadera
  34. Sicket jävla gnäll. Det är ju fan värre än när tanterna på kontoret för allmänt gnäll ska bestämma vart de ska gå och ta ett glas vin. Likadant från båda håll. Känns som allt gnäll splitrar fansen mer och mer.

    Sen alla ni ultra pk som "rasar" över att någon råkar ropa hata. Det är fotbollsfans ni är, inte teaterfans. Sen är ifkgbg och dess fans bra mycket mer skötsamma än valfria fans i europa. (nej det finns inga källor, länkar osv till den undersökningen. Jag bygger nämligen den på egna erfarenheter, tro det eller ej jag har varit utanför "internet".

    Avslutningsvis, avgå alla.

    SvaraRadera
  35. Det är ju det man gillar med marscher.. hat,hets och älska Blåvitt Helt underbart!! MVH Petter 30 år

    SvaraRadera
  36. Måste tyvärr hålla med vissa i de negativa ordalagen, stora delar av deltagarna i de senaste marscherna verkar endast delta för att få bränna utav bara helvete samt att få yla hatramsor. Som säkert framgår tydligt är det inte min o mina vänners melodi så lär inte bli nån marsch för oss denna gång. Detta med färskt minne av ajk-marchen.

    SvaraRadera
  37. Det är ju det man gillar med marscher.. hat,hets och älska Blåvitt Helt underbart!! MVH Petter 30 år

    SvaraRadera
  38. 15/10/11 11:09

    +1

    SvaraRadera
  39. Det är ju det man gillar med marscher.. hat,hets och älska Blåvitt Helt underbart!!

    SvaraRadera
  40. Hat och hets nej nu byter jag fan i mig till Öis är såååå trött på hatet.
    Gonatt blåvitt

    SvaraRadera
  41. IFK Råtta Est. 2011

    wow vilken säsong... förljer hellre junisarna än trötta a-lag tjockisar.

    SvaraRadera
  42. Stoppa gnället nu och låt alla få ladda upp inför derbyt på vilket jävla sätt som helst. Gå med i marschen, drick en kopp kaffe hos mormor, gör vad du än vill. Nu fokuserar vi på EN sak, krossa Grönsvart.

    SvaraRadera
  43. Gajs berör lika mycket som trelleborg

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.