2011/09/13

Är det här vad ni vill ha?

83 kommentarer:

  1. I England spelar man fotboll utan ultras och bengaler. Stämningen är bra och bortafansen är på samma kortsida som barn och familjer. Det finns inte ens en avspärrning emellan. Ska vi gå den italienska eller engelska vägen?

    SvaraRadera
  2. @Anon 15:42

    HUR kan du påstå att det är bra stämmning i PL!? Finns ett, kanske två lag, som har tryck på matcherna, och det ENDAST för att de bryter mot FAs reglemente om att man inte får ha flaggor och inte får stå på sittplats. Du är pinsam som kommer och frågasätter sånna här underbara inlägg med OKUNSKAP!

    FORZA BLÅVITT, ner med förbundet!

    SvaraRadera
  3. svff fotbollsmördare? Ja kanske lite men varför skriks det inte huliganer fotbollsmördare?? Idioter som får matcher att avbrytas ska fan få mer skit än dom får tycker jag!!!!

    SvaraRadera
  4. Frågetecken2011-09-13 16:05

    Kan någon vara snäll och försöka förklara vad det är SvFF gör för att mörda fotbollen? Jag förstår faktiskt inte vad det är de gör som skadar fotbollen så pass mycket.

    SvaraRadera
  5. Fan va tråkigt att Barabens läsare är så inskränkta.

    SvaraRadera
  6. Engelska vägen tack! Har aldrig fattat vad bengaler och bangers har på fotboll att göra.

    SvaraRadera
  7. Bengaler tillhör lagsporter och framförallt fotbollen. Det häjer stämningen. Att bara vifta med en halsduk gör inte festen !

    SvaraRadera
  8. Det är så jävla patetiskt, Guns don´t kill people, people kills people. SvFF mördar inte fotbollen det klarar fansen så bra själva...mobmentaliteten är skrämande ingen vågar säga vad dom egentligen tycker...

    SvaraRadera
  9. Fotbollskulturen ska inte styras av 16-åringarna. 16-åringarna ska rätta in sig i ledet. Problemet i Sverige är att det är 16-åringarna som bestämmer hur det ska vara på läktaren. Tacka fan för att SVFF är trötta på problemen

    SvaraRadera
  10. Klart det ska vara drag på läktaren. Ska man gå dit och käka chips och ta det lugnt kan man lika gärna sitta hemma eller på en bar och kolla den på Canal +.

    SvaraRadera
  11. Alltså, det här är inte så svart eller vitt som många vill få det att verka. Det är inte så att bara för att man vill bevara ståplats, vill man också tillåta bangers och bengaler och huliganism. Men det verkar SvFF (och många här) tro.

    Flaggor, ståplats, supportersång, bra stämning, det kan man ha utan att man behöver ha pyro och inkastade föremål. Om man tror att vi i Sverige skulle kunna ta efter England och samtidigt få mer publik är man inte särskilt smart. PL har i mitt och många andras tycke den mest attraktiva fotbollen i världen. Folk fortsätter gå på fotboll även om sorlet vid en stolpträff är det närmsta "stämning" man kommer i en 0-0 match.

    Här i Sverige skulle vi tappa hälften av all publik på ett par års tid. När jag först hörde att SvFF skulle börja ställa högre krav på arenor blev jag riktigt positiv. Jag tänkte mig att midsommaräng-kvalitén på gräsmattorna och läktare där man får träsmak i röven äntligen skulle få ge vika. Föga anade jag att SvFF istället skulle få för sig att fasa bort ståplats-läktarna.

    Jag förstår inte varför inte varje individuell klubb kan få bestämma hur stor del av platserna som är ståplats och därmed komma med en siffra som passar dem själva och deras supportrar bäst. Men nu håller det här på att urarta i nån slags krönika, så jag slutar här. :)

    SvaraRadera
  12. Underbar känsla de första tio minutrarna i söndags! Äntligen kunde man koncentrera sig tillfulla på de RIKTIGA Änglarna och deras underbara spel på matten, medans det var helt tyst från apberget på kortsidan!

    Jag ÄLSKAR SvFF!
    Bort med sittplats!
    Premiera folk som tjallar på idioter som inte uppför sig och säger "oss" och inte dom när de pratar om sveriges bästa fotbollslag, IFK Göteborg!

    SvaraRadera
  13. Ja, det vore väldigt snällt om någon kunde förklara varför SVFF är fotbollsmördare. Innan det är gjort känns debatten meningslös.

    SvaraRadera
  14. Anonym 13/9/11 16:33

    +1

    Gör en krönika och skicka in, så kan du försöka få annat folk att inte se det svart/vitt,

    SvaraRadera
  15. 16:48
    Dels för att de vill ha bort ståplats och dels på grund av alla andra riktigt konstiga beslut de senaste åren.

    Att avbryta matcher på grund av idioter är ju en regel som helt klart inte fungerar och borde avskaffats för flera månader sedan.

    Att MFF - DIF, som stog 1-0 till MFF när någon i DIF-klacken började kasta in smällare och därför avbröts, skall spelas om från 0-0.. Det är ju helt sjukt.

    Adams 3 matchers avstängning som helt klart är felaktig, då vittnen styrkt Adams version och säger att domaren har fel är ett annat exempel.

    Augustssons armbågar... osv osv osv.

    SvaraRadera
  16. Att Adam fick 3 och Augustsson friades tycker jag också är sjukt, men att kollektivt vara tysta i 10 minuter lär inte förändra någonting. Tvärtom, man gör bort sig.

    Slå er samman och låt en engagerad person föra er talan och lägg fram sakliga och konstruktiva förslag på vad man kan göra för att förbättra "rättssystemet", reglementen, osv osv.

    SvaraRadera
  17. HÅKAN MILD FOTBOLLSMÖRDARE!!!!! Eller ja, SvFF sitter inte med all makt. Klubbarna som har SEF - Svensk Elitfotboll som intresseorganisation kan faktiskt påverkar jättemycket, men flera klubbar är inte överrens där så man kan inte agera tillsammans i alla fall.

    Men man blir så jävla trött på alla som skall skylla allt på förbundet när det ofta handlar om saker ens egen klubb ställt sig bakom (vet inte blåvitts åsikt i ståplatsfrågan utan snackar rent generellt).

    De som skriker högst på svff är ofta de som inte riktigt förstår hur det fungerar. SvFF är ju alla klubbar i Sverige tillsammans som demokratiskt utsett representanter, de flesta jobbar gratis på fritiden.

    Blåvitt är alltså också med i SvFF och har en röst där precis som alla andra fotbollsföreningar.

    SvaraRadera
  18. Nu har jag hängt med dåligt men var inte manifestationen för en positiv läktarkultur? Ironiskt isf att man direkt efter den börjar med den positiva SvFF-Fotbollsmördare...
    När vi har rensat bland våra idioter (nej, jag menar inte IFKs fans utan i Sverige överlag) ska vi ge fan i att lipa för att SvFF klantar sig.

    SvaraRadera
  19. Ännu en protest. Är det nummer fem i år? Lägg av nu. Det är ingen som orkar bry sig om era manifestationer längre.

    SvaraRadera
  20. På LS har vi inga barbröstade 16åriga fjantar som leker med eldar och viftar med stora jävla flaggor så folk bakom inte ser.

    Och jag tar LS > Klacken 7ggr i veckan. Sjukt mycket bättre stämning och drag på LS än i klacken när folket inte är för bakfulla eller sega.

    SvaraRadera
  21. LS var ändå bäst...

    "Malmö FF" - "Fotbollsmördare"

    Haha!

    SvaraRadera
  22. Haha, jag märkte faktiskt inte att der var en manifestation, och jag går på varje match :-)

    Videoövervakning o livstidavstängning mot de som bryter mot reglerna, svårare än så är det inte. Om någon inte vill ställa upp på det är det för att de vill strula. Så enkelt är det faktiskt.

    SvaraRadera
  23. En person springer in under en allsvensk match, matchen avbryts.

    En person springer in under en vm-final, matchen återupptas...

    SvaraRadera
  24. Skäms varje gång ni drar igång den där svff grejen. Så jävla töntigt, får mig att tappa lusten att gå på fotboll. Om några år ska min son med på fotboll och då vill jag inte ha några bangers eller bengaler i närheten. FATTA.

    allaeanglar

    SvaraRadera
  25. kanske inte den stämningen man vill ha men snäll Ultras lägg av. Är så jäkla trött på "SvFF-Fotbollsmödare", tysta protester och annan skit. har hellre en klack utan ultras där folk uppmuntras att sjunga istället för som nu då de personer som vill sjunga/stötta osv tvingades vara tysta för att ni tror att man kan bestämmma över folk. de som var där i söndags och ville sjunga fick inte det utan tvingades vara tysta. " GBG Ultras-Fotbollsmördare"!

    SvaraRadera
  26. Vi måste sluta låta Malmö/Helsingborg sjunga "Fjuuutbouwlsmödare". Kan inte de dra "SvFF" nästa gång?

    SvaraRadera
  27. Säger som många andra här också. Jag börjar bli galet less på våra sk "fans" som tycker att det är bättre att stödja skit som bengaler och bangers och annan idioti som förstör fotbollsfesten. Lär er att det INTE spelar någon som helst jävla roll ifall det är ståplats eller sittplats, man stödjer sitt lag iaf, man sjunger FÖR blåvitt.

    Det har verkligen blivit pannkaka av klacken på senaste tiden...tyvärr.

    SvaraRadera
  28. 18:30
    Jag brukar inte heller sjunga med i den där ramsan, men tror du att alla som gör det vill ha bengaler och bangers så är du riktigt jävla dum i huvudet.

    SvaraRadera
  29. Gärna för mig!

    SvaraRadera
  30. 17.42: Att man inte vill bli övervakad när man inte gjort något betyder inte att man "vill strula".

    Jag har aldrig brutit mot lagen (bortsett frå vArdagsgrejer som att gå över gatan vid rött etc), det betyder inte att jag vill att någon random snubne ska sitta och glo på mig vad jag än gör.

    SvaraRadera
  31. ÅÅ var skönt det var utan trumma första 10 minuterna. dunk dunk dunk.

    Varför går det inte sjunga och heja på sitt lag utan trumma? Klart det går, lika mycket som man kan stå bakom en stol och sjunga.. (vilket inte gaisarna trodde)

    SvaraRadera
  32. Jag stödjer helt manifestationen.

    Spelarna vill ha stämning och sång som för dom framåt och inte chipsätande konformister.

    SvaraRadera
  33. Ni är ju riktigt jävla inkompetenta som tror att: Är man emot ståplatsreducering så är man för bengaler och bangers?

    Alla ni som är så förbannat positiva mot svff. Vad tycker ni om tex ståplatsreduceringen?

    SvaraRadera
  34. Ultras eller vem det är; så länge ni hänger upp banderollen "sympati för de avstängda" så kan man inte ta er på allvar! Det är just detta som är problemet. Så länge ni skyddar och saknar de som faktiskt bryter mot reglerna kring pyro så är era sk manifestationer tandlösa och oseriösa. Sälj ut de som stör! Sälj ut de som slåss. Då kan vi riktiga fans börja ta er på allvar!

    SvaraRadera
  35. Blev hotat i söndags för att jag pratade och tyckte att den sk manifestationen vara fjantig.
    Hotat = Håller du inte käften så slår jag ihjäl dig, eller något sade denna mongolida varelse.
    Och ändå är jag här???

    Fortsatte bara prata och tycka det jag ville = Yttrandefrihet

    Kändes ganska konstigt att bli hotat under en manifestation "för yttrandefrihet", som det sto på den fjantiga banderollen.

    SvaraRadera
  36. Pat the Cat2011-09-13 21:15

    Carlito: Du har aldrig någonsin varit på en PL-match... det märks... Du kommer med påståenden som är rena myter... Jag har sett bottenmötten med Bolton och WBA inblandade och det är galet mycket bättre tryck än på ett Göteborgsderby...

    SvaraRadera
  37. Lorenzo Lamas2011-09-13 21:28

    JA, det är precis det vi vill ha. Inget jävla bråk på läktarn, jävla muppar....står ni upp på bussen med eller??

    SvaraRadera
  38. FLYTTA LS TILL VANLIGA KLACKEN SÅ SKA NI FÅ SE PÅ EN RIKTIG FEST!
    MOT SVFF

    SvaraRadera
  39. Är också trött på dessa meningslösa s.k. manifestationer, är väl faen inte underligt att SvFF vill förändra när horder bär sig åt som riksmongon match efter match. Är en jävla skillnad på att stötta sitt lag och att bära sig åt som lobotomerade idioter.

    SvaraRadera
  40. Tycker själv det var förbannat trist att kolla på första tio minuterna. Kunde lika väl suttit hemma i soffan.

    Sen är ju SvFF-fotbollsmördareramsan inte den mognaste, men man borde lägga mer kraft på det positiva med det; alltså att fans som är bittra rivaler ändå väljer att sjunga ihop för att försöka påverka läktardebatten.

    SvaraRadera
  41. Synd att vi inte fortsatte som vi började på gamla ullevi!! Hade vi alltid varit så grymma som vi var en magisk påskafton 2009 så hade inte ett bortalag kommit i närheten av poäng!!
    Tyvärr tog den nya generationen över med sin fokus på fel saker o ramsor bara den mest inskränkta kan sjunga med i!!!
    Hade inte LS funnits (sitter inte där själv, men nära) hade jag, o många med mig som varit med......förr, nog ledsnat!! Sorgligt men sant....
    Älskar blåvitt, men hatar läktarutvecklingen!!!!

    SvaraRadera
  42. Gnällkärringarnas IF som är inne och kommenterar idag eller?

    Alla ni som är så fruktansvärt mot allt som har med klacken och "levande läktarkultur" att göra. Hur önskar ni att det skulle se ut i klacken? Vad har ni för förslag?

    Såga gärna, det finns mycket att såga. Inom alla grupperingar och på alla sektioner. Men snälla, testa att ge lite feedback, vilka ändringar vill ni se?

    Skriv en krönika, starta en tråd på änglarna, skriv en banderoll, ring Mats Härd, köp en radiokanal, köp tvreklam. Gör va fan som helst, med bidra gärna lite!

    Kom ihåg att det är förbannat lätt att klaga.

    Du tycker att allt är skit, men vad gör du för att förbättra?

    SvaraRadera
  43. England? Italien? Vafan, är ni helt tappade eller?

    Det är i TYSKLAND man vet hur man äter kakan och behåller den.

    SvaraRadera
  44. Hmmm senaste anonym!!

    Det är nog tyvärr så att det inte går att förändra utveckling, hur mycket man än vill!! Jag vill ha tillbaka stämmningen som var på "riktigt" gamla ullevi för då trivdes jag bäst med blåvitt, men inte faan tänker jag skriva banderoller om det. Min farsa vill säkert ha tillbaka stämmningen som var på nya ullevi på 70-talet, men inte fan tänker han skriva krönikor om det.

    Både jag o farsan (antar jag, han är en av MÅNGA som väljer TV-soffan numera....) inser att klacken är som majoriteten vill ha den!!?? Släng era bangers, tänd era bengaler, växelsjung med motståndarklackar, sjung skitramsor men STÅ förhelvete för det!!!!

    SvaraRadera
  45. Japp. Titta på zie germans istället för England. De har allt.

    SvaraRadera
  46. Bangers har inte använt sen KU gick ut och fördömde det och sa att det skulle bort. Bengaler har tänts en (!) gång på nya arenan.
    Så när ni klagar och fördömmer, droppa gärna att dra upp det för om man jämför med dom sista åren på gamla Gamla så är användandet av pyroteknik nästan obefintlig.

    SvaraRadera
  47. Tänk om alla SVFF-hatare hade lagt lika mycket energi på nått vettigt ist? T.ex. plugget, tänk vilken sjukt välutbildad klack vi hade haft då, vi hade även sluppit gnället om biljettpriserna.

    MFFs, AIKs och DIFs extremsupportrar är årets fotbollsmördare inte SVFF.

    Visst sköter sig diciplinnämnden under all kritik. Deras reglementet behöver uppdateras men även mentaliteten bland de supportrar, som har fotbollen som sina liv, behöver uppdateras. Mer kärlek mindre hat.

    SvaraRadera
  48. Business Premier League har förstört fotbollen i England. Sittplats med affärsmän, turister och resten av platserna till motsvarigheten till svenska hockeyfans. Utan ståplats är det inte fotboll.

    SvaraRadera
  49. Va Är det för folk som spottar ut att jag är för bengaler etc.? Jag höll käft för att jag tycker förbundet behandlar oss fans så förbannad dåligt och gör ständigt misstag! Dessutom vill jag kunna stå i klacken och sjunga som jag alltid gjort. Förbundet och media jämför alltid allsvenskan och PL men glömmer att nämna vissa detaljer. PL är världens mest populära liga, allsvenskan är något steg bakom!
    OCH en sak till, våldet kring matcherna är fortfarande mycket värre i England än Sverige. Ingen ursäkt till våldet i Sverige men medias och förbundets bild som de förmedlar ut till folket är en helt annan än den jag ser och lever i som ett genuint fotbollfan.

    SvaraRadera
  50. ZZzznark, stäng ner kommentarsfunktionen på bloggen någon gång.

    SvaraRadera
  51. Anonym 23.09

    Håller med om att det inte eldas så mycket längre, på GU.....BRA!!
    Men när jag är på bortamatch så.......
    Naturligtvis kommer det fler matcher av samma dignitet som guldmatchen 2010, vi är ju trots allt IFK Göteborg!! Då vet ju du, lika mycket som jag, att det kommer brännas bengaler, kastas bangers mm även på GU för innerst inne verkar det vara mångas (kanske inte ditt??) mål med att vara fotbollssupporter!!
    Jag förstår inte varför????

    SvaraRadera
  52. Angående bengaler...
    Bengaler blev först ett problem när det blev förbjudet, när det inte var nån lag mot var det ingen som brydde sig eller tog skada.
    Sedan dessa kommentatorer... Tänds det en bengal på en allsvenks match är det tråkigheter och skandal, sedan sitter dom och kommenterar Serie A där fansen smäller upp ett 20-tal bengaler och hyllar inramningen.
    DUBBELMORAL!

    SvaraRadera
  53. PL är inte längre något för den vanlige fotbollsälskare i England. Vanliga knegare som är låginkomstagare har inte råd att gå och se på lagen, utan har istället andra lag i lägre divisioner som favoritlag. Tror bara det leder till att människor tappar respekten för fotbollsvärlden i stort. Förut var fotbollen den "lille" mannens favoritsport men det förtjänar den knappast att va längre. Det var nog bättre ställt förr på Röde Rubens tid.

    SvaraRadera
  54. Anonym 00.26

    Det är dubbelmoral som du säger!! MEN!! Även om vi båda hatar gajs så hade förhoppningsvis ingen av oss velat att branden i deras klack i våras, orsakad av bengaler, hade tagit fart på allvar!!
    Vill man ha bengaler går det fint att söka tillstånd hos brandmyndigheten!! Det är kanske inte hälften så creddigt, men nog fan brinner bengalerna på samma sätt ändå??
    Jag har inget emot hårda tag på läktarna, högriskmatcher kommer ALLTID dra mycket folk oavsett barnfamiljer mm, men bangers o bengaler är inte något jag förknippar med blåvitt!!!

    SvaraRadera
  55. Sluta diskutera logiken i manifestationen. Den handlar i grund och botten om att vissa supportrar är så jävla influerade av utländska ultras att det ingår i kulturen att man ska vara emot allt som kommer från media och förbund. Ja, allt som kommer utifrån helt enkelt. Det är enkel grupp-psykologi.

    SvaraRadera
  56. Problemet är att 16-åringarna inte anser att det är kul att se en hel fotbollsmatch om det inte händer grejor på läktaren. Fotbollen i sig kan inte underhålla dem. Vi äldre som gillar att se fotboll klarar av att stå i 90 minuter utan bengaler o flaggviftande ety det är fotbollen vi vill se.

    SvaraRadera
  57. I framtiden kommer allsvenskan att spelas utan publik och enda chansen att se matcher blir via tv. Det kommer vi ha bråkstakar, bengaljon och myntkastare att tacka för.

    När svff, polisen och politikerna inser att det inte går att få bukt med de få som orsakar så mycket skit kommer beslutet som en rostbiff på hjässan, sanna mina ord.

    SvaraRadera
  58. Alla ni bengalmotståndare som går bananas i kommentarerna. Finns inte en kommentar som hävdar att dom vill ha bengaler. En match på nya arenan där någon har eldat.

    Vad har protesten denna gång med bengaler att göra? Var en protest för positiv läktarkultur.

    Fan känns som alla är soffpotatisar som tror sig veta hur det går till. Alla ni som ser så mycket bengaler vart på arenan sitter ni? Verkar ju vara på någon hemligt ställe där det konstant står 987 ultras och eldar bengaler dagarna i enda.

    SvaraRadera
  59. Det är som på ett dagis. Det går inte att låta dagisbarnen sitta längre perioder än cirka 10 minuter. Sen måste de hoppa och skutta för att inte tappa intresset.

    SvaraRadera
  60. Jag är å trött på det här, förstår inte hatet mot SvFF. Det kommer från Stockhol där SvFF delat ut så mycket böter för något jag tycker att de skall dela ut för. Stocholmslagen har på något sätt duperat några grupper som på ett ren socalistiskt sätt försöker samla alla Blåvitta fans till en manifestation som är helt obegripli. Nä, nu får det vara nog. jag låter mig inte tystas av den här skiten mer. Jag håller med SvFF!

    SvaraRadera
  61. Ojsan då där ser man vilket uppdämt misstycke det trots allt finns gentemot grupperingarnas syn på vad vår klack skall vara.
    Är själv emot ståplatsreducering och tycker att förbundet i vissa fall tagit korkade beslut. Men att därifrån dra slutstatsen att de är fotbollsmördare är lika korkat som att tro att alla grupperingar har som mål att bränna bengaler o kasta bangers.
    Tyvärr har mycket av glädje och ömsesidig respekt försvunnit i klacken, capos har övergått från att vara inspiratörer till att bete sig som slavdrivare på ett romerskt slagskepp (Joey är ett lysande undantag). Verkar som om vi lyckas förstöra jäkligt bra utan SvFF:s inblandning och är månne där vi skall börja nysta. Tror det är dags för grupperingarna att sätta sig tillsammans och ta sig en funderare på om vägen med "vi mot alla" är den rätta, smekmånaden på GU är över.

    SvaraRadera
  62. Hörde (och såg) att Iff Iff's fans ropade "fotbollsmördare" i söndags, men jag fattade inte till vem de riktade det?
    Var det till Blåvitt eller till SvFF?
    Jag koncentrerade mig på matchen, men noterade ovanstånde dock.

    SvaraRadera
  63. Annat var det på den tiden Flash och Camp ledde allsången på Nya Ullevi under 80-talet. Oj, oj, oj, vilka tider.

    SvaraRadera
  64. Värmer att läsa att så många tycker som jag. Visst tar SvFF konstiga beslut ibland men de riktiga fotbollsmördarna är de "supportrar" som har hjärnan i en låda på vinden

    Bengaler klarar vi oss utan

    SvaraRadera
  65. Helt rätt att ta efter tyskland!

    magisk stämning, mängder med publik osv. DOCK. Där är det ingen som whinar om man tänder bengaler, knallskott osv. Det är enbart i Sverige som det blir en medial hysteri av detta. Jag har så in i bomben svårt aatt förstå vad det är som irriterar folk så mycket med detta, herregud vår arena är av BETONG, den kommer knappast brinna upp. När det var ok att elda på gamla gamla, stog det hinkar med vatten utplacerade som man kunde sänka bengalen i då den var klar, inte hände det något där - på en träläktare.

    Och den som tror att det inte är stök runt en bundesligamatch har ingen aning vad de pratar om, polisinsatserna är utan att veta exakt runt 15ggr större där och buset betydligt fler. Det stora skillnaden är dock att det är ingen som lyfter på ögonbrynen åt det - det "är en del av fotbollen med känslor" Skulle en tysk tidning ifrågasätta en bengal eller lite stök runt arenan skulle den bli i stort sett utskrattad.

    -En tysk blåvit

    SvaraRadera
  66. -En tysk blåvit
    14/9/11 14:00

    - kan du berätta för mig vad som är så jävla magiskt med bengaler?
    - vad säger man till en person som fått ett knallskott briserat i fejan?
    - och vad är det som är positivt med stök utanför arenan?

    SvaraRadera
  67. Englands väg är inte vår, kolla priserna för en match där det funkar inte. Såg att det var något fjortis som skrev att bengaler hör till för att höja stämningen. Sång, flaggor och halsdukar i kombination är fan så mycket bättre och vackrare. Sedan över till svff mycket är trögt stelbent och korkat där inget snack om den saken. Men sångerna som rullar numera på läktarna är bara pinsamma att höra.
    Var härligt att se klackens reaktion på idioten som tände bengal borta mot ellos, Det värmde framför tvn. Hoppas på bra stämning på ullevi ikväll mot kalmar. Over and out

    SvaraRadera
  68. -En tysk blåvit

    14/9/11 14:00

    Jag såg Köln - Vfb Stuttgart, och jag kan bara bli imponerad av den atmosfär som var runt matchen.
    50000 på läktarna trots att Köln låg typ tredje från sist. Folk drack öl i massor innan match och hemmasupportrar och bortasupportrar snackade skit med varann och tonen var vänlig om än lite småhetsig men aldrig hotfull.
    Visst såg man poliser, men det var inte många...och de som var där gav nästan intrycket av att vara matchvärdar och visade folk vägen osv.
    Detta anser jag är något allsvenskan måste sträva efter, en familjär stämning innan match, under match bittra fiender i 90 minuter!

    SvaraRadera
  69. Som förälder som försöker ta med sitt barn på fotboll, hemma och borta så är jag trött på löjliga visitationer som kastar barns öppnade godispåsar och ifrågasätter mitt val att ta med speciell mat till min ett-åring och blöjor med tillbehör. VARJE gång samma löjliga frågor. Vafan, bestäm er och ha samma policy. Och ge fan i att slänga barns godis. Förstagångsbesökare som inte har koll på dessa fjantiga regler kommer inte tillbaka när barnet sitter och lipar för att denne var tvungen att kasta sina saker. DET är anledningen till att jag är TRÖTT på svff och sef och allt vad det heter. Huliganernas fel? Kanske men vad fan har godispåsar med huliganer att göra?

    SvaraRadera
  70. Tur att folk inte ser för mycket i svart och vitt. Eller drar alla över samma kam. Eller kallar det för vi och dom.

    SvaraRadera
  71. Läckert!

    Är det växelsång mellan mff och ifk jag hör? Det är också coolt i så fall.

    SvaraRadera
  72. Ja det är växelsång.
    Ber om ursäkt om jag förstörde den, men kunde inte låta bli att försöka dra igång Malmö FF - Fotbollsmördare. Försök se det med glimten i ögat.

    /LS LPRF

    SvaraRadera
  73. Till dig som ville se LS i vanliga klacken: Vi på LS är där av en anledning; för att slippa stökiga fjortisar, folk som skäller på en när man inte orkar sjunga och glin som viftar flaggor så man inte ser ett skit.

    SvaraRadera
  74. Jag har sett Fulham, West ham , Whelsea. Bra stämning på alla matcherna och där stod man fan upp när det hände minsta lilla. Dom stod upp och sjung och det var en jävla bra stämning på alla matcherna.
    Du har aldrig varit på en match i england carlito va?

    SvaraRadera
  75. Oj vad pinsamt att du säger att fotbollen har förstörts sedan dom tog bort sittplats i England för fansen har dubblats ditt jävla stolpskott.

    SvaraRadera
  76. Jävla goa gubbar som gärna vill ta en bärs istället och inte vet vad passion till fotboll är!

    Ta och fråga spelarna så får ni se vad de tycker

    SvaraRadera
  77. Ano 15/9/11 00:41

    Spelarna föredrar LS alla dagar i veckan, är ju dit de går när de är skadade och dylikt.
    Fattar inte att obsinata snorungar tror att de är så viktiga för föreningen. Ni har ju inte ens råd att gå på matcherna utan står som ett gäng luffare utanför och whinar.

    SvaraRadera
  78. 23:29, jag är förespråkare av den engelska läktarkulturen. Men visst f-n har det blivit sämre stämning sedan ståplats försvann. Publiken må ha fördubblats, men de människor som lade grunden till vad engelsk fotboll är idag har inte längre råd att gå, eller så får de lägga en alldeles för stor del av lönen om de vill gå på match.

    Ditt resonemang är precis vad alla kunde förutspå när ståplatserna försvann: Efter 20 år med sittplats och en delvis ny evenemangspublik så kommer alla (klubbar och FA) skita i dem som gick från början.

    Därför är det så viktigt att slå vakt om ståplatserna. Fråga alla hardcore supporters i England.

    SvaraRadera
  79. 15/9/11 08:10

    Det där med att anse vad som är stämning är ju väldigt individuellt. Om nu stämningen blivit så dålig hur har man lyckats öka antalet besökare med 100%? Är kanske så att de där hardcorefansen hade skrämt bort stora delar som nu åter kommer när det är lugnare kring fotbollen.
    Mer publik är ökade intäkter, högre löner till spelarna, bättre spelare, attraktivare fotboll samt större chans att hävda sig internationellt.
    Bara att välja.
    Men man kan faktiskt ha båda alternativen, men då får nog hardcorefansen börja uppföra sig som anständigt folk och släppa det där med att diktera villkoren. Ni utgör trots allt en minoritet av de som vill gå på fotboll.

    SvaraRadera
  80. 10:36

    Visst jag ser mig själv som hardcore. Men jag dikterar inga vilkor eller beter mig som en idiot för det. Den stora massan hardcore i England har heller aldrig betett sig som idioter. Och idag har de inte råd, eller så får de betala väldigt mycket för att gå på fotboll.

    Jag har aldrig sagt att stämningen är dålig i England, bara att den blivit mycket sämre sedan ståplats försvann (och ja, jag fattar varför ståplats försvann).

    Tror inte att "vanligt" folk kommit tillbaka till arenorna i England. Det är en ny grupp med en annan plånbok som tillkommit. Och visst fotbollen har blivit bättre, men det är med osunda ekonomier i många klubbar.

    Hur lite jag än gillar tysk läktarkultur, så får jag nog säga att det är den tyska vägen vi ska gå. De har en jävla massa folk på matcherna och klubbar som inte lever över sina tillgångar. En dag när den ekonomiska bubblan spricker i fotbollseuropa kommer Tyskland att dominera.

    SvaraRadera
  81. Håller med Frågetecken 16.05 13/9. Se till att skitstövlarna som tänder bengaler och annat skit håller sig hemma och låt SVFF vara.
    Huliganer=Fotbollsmördare

    SvaraRadera
  82. Vilka drog igång positivläktarkultur? Ta och gräv i detta. Det var alltså de olika firmorna. Stöjder man detta stödjer man alltså terrorism

    SvaraRadera
  83. Så bara för att man inte får bränna ner arenan och slå folk på käften så ska man vara tyst? Jag förstår inte.

    Jag är hellre på en tyst match än får brännskador eller spräckt skalle.

    Trams.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.