2011/08/05

BaraBen Har Kartan!

POLISKRITIK. BaraBen uppmärksammade igår att polismyndigheten inte har riktigt bra lokalkännedom i Göteborg, därför bjuder vi nu på en exklusiv och helt unik karta över hur man bör leda ett supportertåg till arenan för att slippa sammanstöt och problem, med exempelvis bortasupportrar.



Röd väg är alltså dålig, fel, det vill säga inte bra väg.
Grön är bra, rätt, det vill säga mycket bra väg.

Polisman?
Klicka CTRL+P och skriv ut för framtida högrisk-matcher. Alltid bra att ha i plånboken så att man inte glömmer om det "hettar till".

52 kommentarer:

  1. Problemet kvarstår ju dock.
    Vilken väg skall man då slussa bortafansen, för att de INTE skall behöva gå förbi Gamla Ullevis insläpp, där det garanterat kommer att finnas störningsmoment som väntar?
    Menar du att de skall gå via Parkgatan eller Allén?
    Då kommer det att bli som det blev mot bl.a. Hammarby. Dvs. totalkaos så snart de närmar sig arenan. Framförallt om de kommer Parkgatan.

    /Steffo

    SvaraRadera
  2. Gör en karta över hur huliganerna bör gå efter matchen oxå. Att släppa bevakningen av Firman vid polishuset och sedan låta hundratalet huliganer vandra obevakade runt polishuset och tingsrätten för att sedan springa rakt mot de blåvita är inte så smart.

    /IFK Götet

    SvaraRadera
  3. Bästa vägen hade väl varit den vägen. Men det hade varit bättre att forsla in dem rätt in i polishuset istället.

    /Daniel

    SvaraRadera
  4. Bästa vägen hade väl varit om alla avgått.

    Avgå alla.

    /Henke

    SvaraRadera
  5. Helt rätt peeman. Och bortasupportrar drar man ju bara via alén och sen rakt ner. Vad är problemet?

    SvaraRadera
  6. Slussa bort dom in i gas klockan och släpp på gasen. Poff och problemet är löst.IFC

    SvaraRadera
  7. Eller så ser man till att få de hjärntvättade idioter som håller på fotbollslag att agera lite mer cro magnon och inte neandertal- "min stam är bättre än din stam"- aktigt så skulle man inte behäva x antal 100 poliser plus en jävla HELIKOPTER som dundrar runt arenan så fort några miljonärer ska springa lite på en grön gräsplätt.

    Ja, jag är ett stort fotbollsfan, men igår så såg jag det på distans för första gången på ett tag och det är sjukt det vi håller på med. Sjukt.

    Over and out. Heja blåvvit ochsåvidare.

    SvaraRadera
  8. Eller så ser vi som håller på Blåvitt till att alla jävla pannben som bara vill bråka inte blir välkomna längre. Vi skiter i vad andra lags fans gör och koncentrerar oss bara på Blåvitt .

    SvaraRadera
  9. Vad är det för jävla pantskallar som kommenterar härinne egentligen?
    Verkar ju tro att alla som går i supportertåg är huliganer...

    Nowis: Börja gå på isdans eller något om du vill kramas och grejja. Hatet mot AIK är inget som försvinner, min stam ÄR bättre än deras!

    För övrigt, bra inlägg Baraben. Polisen vet inte mycket om att få styr på idioterna som förstör för oss andra!

    SvaraRadera
  10. Varför kan inte folk gå till ullevi lite var för sig som dom vill, istället? Måste man klumpa ihop sig i stora häftiga tåg och vara cool och fräck och våga skrika saker till polis och borta-supportrar?

    SvaraRadera
  11. JAG vet ju varför det denna underbara kväll
    och fantastiska match "bara" hade under 14 000 i publiken..

    SvaraRadera
  12. 17:53
    Det gör vi andra med. Semestertider, bra väder, folk väljer sommarstugan/båten istället osv osv.

    Kom fan inte och skyll det på att det är så hemskt att gå på fotboll, för om du är en flitig åskådare så VET du att så inte är fallet.

    SvaraRadera
  13. låt dom sitta på odinsgatan eller så, så slipper man idioter i stan.
    fattar inte varför man skall ha asen i stan.

    SvaraRadera
  14. JAG undrar vilket lag vissa som skriver på denna snyft sida håller på.PeeMan jag undrar om du har en aning om vilket lag som hade hemma matsch. Varför tycker du att hemma supportrarna skulle skickas ut åt helvete innan dom skulle gå in till arenan. var du ens på matschen eller låg du hemma och sög på din mammas tutte och var rädd att stora stygga bläarmy skulle komma och slå dig.
    Nej fy fan för alla lipsillar sök jobb på G-P istället

    SvaraRadera
  15. 14000 mot AIK är bedrövligt, man skäms som blåvit. Det finns bara ett enda jävla skäl, vilken vettig förälder tar med sina barn på en sån här match? Kolla bara vilka nötter till människor (apor) det finns som är noll intresserade av fotboll, men som ändå lockar ut varenda piket och polis i hela Göteborg för att hålla asen i schack. Slå ihjäl varandra i nån grusgrop och fyll igen så vi slipper dessa satans white trash.

    SvaraRadera
  16. Varfö kunnde man inte ta med sig barn till matchen i går? jag måste ha missat något i så fall eller så glömde jag att läsa i tidningen om hur farligt det är att gå på fotboll med sina barn.

    SvaraRadera
  17. Jag har årskort mittemot Young Fellows, den sektionen var så gott som tom igår. Vår framtid hölls hemma av sina föräldrar eller så var alla kids på semester.....tro fan att man inte skickar sina barn på en riskmatch när man kan tro att polisen jagar massmördare med den rustningen som gjordes igår, helt sjukt!

    SvaraRadera
  18. Kanske för att man inte vill ha sina barn i kön till Ullevi när de börjar kastas bengaler o flaskor utanför arenan?

    Och jag hade inte velat ha med dem till centralstationen efter matchen för att bussen hem.

    Visst. Det är inte så hemskt som media säger, men det är inte charmigt med smällare, rusningar mm heller.

    Ja. jag hade jättegärna gått med barnen igår. men vill inte utsätta dem för det.

    SvaraRadera
  19. Pat the Cat2011-08-05 19:12

    Först och främst... vilka muppar det finns inom våra egna led (för att inte nämna inom Aikarnas supportergrupp)... Man skäms ju faktiskt för att kalla sig supporter nuförtiden...

    Anonym 17:31:

    Bara att klämma ur sig kommentaren att man hatar ett annat fotbollslag visar ju att du inte har rätt antal kromosomer... Man kan ogilla och inte unna andra lag framgång etc men om man verkligen HATAR ett annat fotbollslag så bör man skaffa sig ett liv där det finns någon form av vettigt innehåll.

    Anonym 18:30:

    Lär dig stava...

    SvaraRadera
  20. YF läktare va nästan tom, Varför då?. Familjeläktaren va svårsåld för första gången i år, varför då?????? IDIOTER!

    SvaraRadera
  21. När semestern är slut, båten uppdraden, stugan lämnad, vädret som vanligt i Göteborg då, DÅ blr det fullsatt på hemma matcherna!...

    SvaraRadera
  22. ok om du slutar snyfta så förbannat mycket.

    SvaraRadera
  23. Eller så kan man skriva om själva matchen istället.... Baraben har tappat det.

    SvaraRadera
  24. 18:47 har inga barn. Kanske tur de.
    19:44 Bra sagt!

    SvaraRadera
  25. PeeMaN
    Kommer inte bortasupportrarna den vägen? Alltså sista biten, de blir väl forslade via centralstationen och vidare via kanalen för att gå över vid Ullevigatan?

    Det som egentligen borde göras är naturligtvis att polisen ska se till att de båda "tågen" inte kommer samtidigt, tvinga ena "tåget" och då förslagsvis "bortatåget" att vara på arenan säg en timma innan match. Då finns det inga att drabba samman med. Sedan kan man också fråga sig hur polisen kan tro att ett litet klent staket ska hålla tillbaka 20-100 (?) tals bråkstakar från att slåss, kasta sker om de vill det mm? Varför inte bara ställa upp sex sju av de patrulerande poliserna framför staketet, då skulle hela sammandrabbningen igår ha undvikits för de småknattarna som rev staketet igår hade aldrig någonsin vågat storma mot ridande poliser...

    SvaraRadera
  26. Jag har 2st och dom var på matchen igår.

    SvaraRadera
  27. Att YF inte var full berodde inte på att vi mötte AIK och det har jag inside information på, utan många är på semester med sina barn!

    SvaraRadera
  28. Att YF inte var full berodde inte på att vi mötte AIK och det har jag inside information på, utan många är på semester med sina barn!

    SvaraRadera
  29. Vissa här inne verkar ha jävligt svårt att fatta...

    Det är en match mot AIK vi snackar om. En av de "största" matcherna vi har, och det blir inte fullsatt.

    Då har vi problem. Ge fan i att skylla det på semester eller vafan som helst, det hänger inte på det. Jag känner själv några 25-30-åriga evenemang-supportrar som inte vill gå på matcher där dom riskerar att få en flaska i huvudet.

    Dom stannar hemma eller går på bio för pengarna eller vafan som helst. Och tro fan att jag ALDRIG kommer ta med mina barn till en sån match. Skulle ni det? Det handlar inte om att det I PRINCIP inte finns nån risk att nåt händer. Nånting KAN hända och det är jävligt hotfull stämning för ett barn. Pang, en idiot kastar in ett knallskott i folkmassan och ditt barn har hörselskador för resten av livet. Bra jobbat pappa! Vanligt folk, som inte sitter på olika internetforum och cyberrunkar till Blåvitt, vill inte riskera något sådant för en jävla fotbollsmatch.

    Förstår ni det nu? Gräv inte ner huvudet i sanden, det här handlar om mer än bara semester. I så fall hade varje sektion vart lika tom som Young Fellows.


    Det här är ett gäng jävla fascister som tror dom har rätt att sätta sig över andras vilja enbart pga deras råstyrka och organisering. Hade de som misstycker tagit till lika medel för att bekämpa dom hade dom fan inte lämnat en enda match hela. Men det är vi inte, för våra hjärnor fungerar som dom ska. Dock vore det jävligt skönt, för då hade det väl äntligen sjunkit in att de faktiskt inte är välkomna i Blåvitt. Våld verkar ju vara det enda dom förstår.

    Det här är en demokrati. Dom som inte vill vara med kan åka till Vitryssland eller Kina.

    SvaraRadera
  30. Abonym 17:31- Så bara för att jag inte vill att Göteborg ska likna en krigszon när mitt favoritlag spelar sin viktigaste match för året så är jag en mesig tönt? Fy fan i helvete är det enda vettiga jag kan svara på det.

    Fotbollens supporterskap är felkonstruerat i grunden och det är jävligt sorgligt.

    Men du har rätt. "Puckeyn" aka isdansen du bad mig gå på, har en mikronym av de här problemen. När Frölunda spelar sina hatmatcher mot Färjestad har jag aldrig känt mig en bråkdel så otrygg som jag gjorde mot AIK i torsdags. Om det är så ni vill ha det, får ni gott ha det utan mig och vara nöjda med 14000 i årets största frekkin match.

    Blåvitt borde inte vara nöjda med ett snitt under 20000 sett till klubbens storhet och det är såna som du som gör att vi inte ens kan drömma om såna nivåer.

    SvaraRadera
  31. 18:47 Du hade med dig dina barn. Skulle tro att du är polischef o sitter på de blåa dyra platserna eller också är du fullständigt knäpp som tog med barnen. Vad tycker mamman om det, för du bör ju vara ensamstående.

    SvaraRadera
  32. Eftersom bortafansen går RUNT arenan så kanske inte hemmafansen oxå ska gå runt?! lr???

    SvaraRadera
  33. menar att hade vi gått den vägen igår som du skriver som grön så hade det blivit sammanstötningar med aik

    SvaraRadera
  34. Sorgligt att detta är allt BaraBen har att säga om era huliganer.
    Det finns andra klubbar som tar detta på allvar. Nisse

    SvaraRadera
  35. 5/8/11 20:17

    Jag undrar vad du såg inne på arenan som jag missade,var det skottlossning våldtäkter eller misshandel.Var du ens på matchen

    SvaraRadera
  36. Det där med bangers och knallskott förstår jag inte faktiskt. Jag har flera bekanta som har tinnitus och det är INTE mysigt. Tänk er själva att för resten av livet aldrig mer kunna få uppleva Snart skiner Poseidon utan att ha tjutande ljud som döljer och förstör hela stämningen. Ni som inte förstår det och tar med er bangers/smällskott och kastar mot andra människor ska inte gå på matcherna över huvudtaget.

    Som många andra skrivit - klart att föräldrar inte vill riskera att ge deras barn tinnitus för livet. Föräldrar tar med sina barn på fotboll för att det ska vara en positiv upplevelse tillsammans - kanske får de en sund idol i t.ex. Tobias Hysén som de kan se upp till. Föräldrar vill inte att barnen ska skrämmas eller än värre inspireras av en minoritet som stannat på neandertalstadiet.

    Svart på vitt - att familjeläktaren och YF var så glest igår talar sitt tydliga språk. Vi måste alla ta avstånd från idioterna som förstör festen för oss andra.

    SvaraRadera
  37. 20:42: grejen är inte bara vad som hände inne på planen utan att ansvarsfulla föräldrar helt enkelt inte tar med sina barn på matchen när det varit så mycket bråk inför matchen. Flera föräldrar och supportrar har redan förklarat det här bra ovan så gör oss alla en tjänst och läs igenom inläggen. Tack.

    Håller med 20:40 - synd att baraben inte säger mer om det här men vi andra får ryta ifrån här i kommentarerna istället!

    SvaraRadera
  38. Eller så läser man G-P eller Bara ben och föstår hur farligt det är att gå på fotboll.Mot evigheten och vidare.............

    SvaraRadera
  39. Jag kom till Gamla Ullevi 18:00, lämnade 10-15 min. efter slutsignalen; och jag såg aldrig något bråk. Enligt vad jag såg var det välorganiserat och under kontroll, och var det ingen anledning för att känna sig osäker.

    Jag bor i Holland, och där är det nästan omöjligt att träffa på borta-supportrarna. Det är ju framförallt eftersom man inte får ta egen transport till en bortamatch, men också för att dom inte släpps ut från arenan föränn hemmapubliken har lämnat. Det där sista är ju nåt att införa i sverige. Det blir ju lite jobbigare för bortafansen som måste vänta länge, men det är värt besväret. Jag tycker också att det är jobbigt att nån gubbe måste ta mej i skrevet innan jag får komma in på arenan, men det lär ju vara värt det med.

    SvaraRadera
  40. Lätt att bli konspiratorisk och tro att polisen "vill" ha lite trubbel och motiv för att fortsätta tilldela matcherna ohyggliga mängder resurser. Högriskmatcher skall naturligtvis ha det, men när det står mängder med poliser och bevakar ÖSKs (eller liknande) insläpp på Gamla blir det löjligt.
    En idiot kan räkna ut att på det viset de leder folk nu så blir det trubbel - de MÅSTE ha insett det och ändå väljer de det....
    Att sedan allt slödder kan dra åt helvete och sluta våldta fotbollen är en annan diskussion.

    SvaraRadera
  41. Till alla analysexperter2011-08-05 22:48

    "Bara" 14.000 åskådare igår, men säsong 2010 när lagen möttes var det ÄNNU MINDRE folk - endast 12.020st!!! Och vad jag minns så vart det inga huliganslagsmål dagen före hemmamatchen 2010 som eventuellt påverkat folk att inte gå på match. Igår var det nästan 2000 fler personer jämfört med i fjol, trots huliganslagsmål! Vad säger ni nu alla analysexperter?

    http://svenskfotboll.se/allsvenskan/match/?scr=result&fmid=1380857

    SvaraRadera
  42. De va inte länge sedan era pappor/mammor tog med er till IFK match. Tänk då om det va kravaller poliser i panzarbilar, hade ni tyckt de va "fotbollsfest" då?

    SvaraRadera
  43. Rakt ner i allén från storan! sen på “ rätt“ sida gräset/ parken utanför arenan, då har vi minst 150 meter tillgodo på bortainsläppet. hur svårt ska det vara. nä upp via avenyn och Hedéns parkering och krångla. fan inte direkt kärnfysik vi pratar om..

    SvaraRadera
  44. 22:48, Då är väl allt bra då. Vi gnällre bara lite..dum. Fortsätt som vanligt..

    SvaraRadera
  45. Släpp in firmorna i Svenska budo och kampsportsförbundet. Sedan kan de ansöka om att arrangera fighter hos Kampsportsdelegationen på Länsstyrelsen i Örebro.

    Mot aik hade man t.ex. kunnat arrangera en fight på Heden innan match, ta inträde för nyfikna och sedan skänka pengarna till klubben.

    SvaraRadera
  46. Alla som går i blåvita supportertåget är huliganer eller potentiella huliganer. Det märkted när vit mötte ajk vid deras insläpp

    SvaraRadera
  47. Millwall dömdes en säsong att spela alla hemma matcher utan publik pga deras huliganproblem. Är det dit dessa individer som håller på med detta vill? Är det din förebild?

    SvaraRadera
  48. "YF läktare va nästan tom, Varför då?. Familjeläktaren va svårsåld för första gången i år, varför då?????? IDIOTER!

    5/8/11 19:13"

    Det är enkelt att svara på. Nästan alla IFKs ungdomslag, P-01 och äldre, var i väg på olika cuper (Svennis cup, Oddebollen, Eskilscupen mfl). Ett 100-tal killar borta och därmed deras föräldrar. Jo, vi prioriterar våra barn före A-laget. Skumt va? ;)

    SvaraRadera
  49. Märkligt att högriskmatcherna alltid har mer publik än övriga matcher....

    SvaraRadera
  50. Spelar ingen roll vad ni säger, det kostar för mycket pengar att låta idioterna bestämma. min dotter är mycket duktig i fotboll. Men hon vill inte blanda sig med idioter.. Hon slutar annars..Förlåt, hon har redan slutat, Grattis IDIOTER!

    SvaraRadera
  51. såg en äldre kille i baraben t-shirt kasta en glasflaska mot bortasektionen i samband mot aik.. är huliganvåld något som ni förespråkar på baraben?

    SvaraRadera
  52. anonym 00:48:
    Synd att det är så stökigt på din dotters träningar att hon valt att sluta.

    Jens:
    Lobba in en flaska på råttorna kan man göra hela livet. :-)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.