2011/07/18

Turunen borde hållit sig till Finlands specialgren...

SMÅTT & GÔTT. I och med att Blåvitt lirar i kväll är det dags att ta en liten paus från semestern och studsa in på Blååååååvittbloggen för att konstatera ett par saker. Först och främst verkar det som att den som har riktigt tråkigt kan underhålla sig med hjälp av Gais hemsida. Läsaren "Howlin" (oklart om det är Pelle, dock) visar oss hur, med följande länk...

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|

På FC Köpenhamns hemsida kikar jag på ett inslag om Ragnar Sigurdssons flytt till Danmark. Hur jag än vänder och vrider på det hela kan jag inte komma i från det faktum att det är en svidande kritik mot IFK Göteborg som sipprar ut. "De gör allt annorlunda. Hur de tänker, spelar, var de står i banan. Allting. Man kan se att det är bättre kvalitet", säger Ragnar själv och får medhåll - "Först och främst tränar vi inte så mycket (som där han kom i från) och när vi tränar så är det kvalitet på träningspassen. Oftast tränar vi inte mer än fem kvartar och det är rolig och effektivt. Det är skillnad mot där han (Ragnar) kommer i från där de tränat mer och knappast med sådan här kvalitet", säger backkonkurrenten Johnny Thomsen om lagets nyförvärv.


|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|

Det var länge sedan vår "Lika som bär"-sektion uppdaterades här på BaraBen. Men nu har plötsligt ett par kandidater börjat trilla in från ingenstans. Vad sägs om Glenn Hysén versus Pia Sundhage (tack till Peter J) och Haedo Valdez versus Per Moberg (tack till Oskar A)?

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|


Jag gick in på Trelleborgs FF:s officiella sida på Facebook. På väg in upptäckte jag att en gemensam vän var medlem där redan och tänkte direkt "Vad i helvete...", innan jag fick syn på namnet. Muki Turunen. Det var en märklig värvning av Blåvitt. Halvskön snubbe liksom, men aldrig i närheten - före eller efter Europakvalsfiaskot på Gamla Ullevi - att kunna mäta sig med de ordinarie backarna. Sedan kan folk peka bäst de vill på hur bra han är nere i Skåne, det är alltid lätt att sticka ur mängden i ett skitlag.

Med all respekt för "Muki" så bör finnar hålla sig till hockey, backhoppning och deras specialgren - doping.

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|

Eftersom det är firande för dam-fotbollslandslaget i Göteborg i dag förstår jag att ingen kommer läsa den här bloggposten. Inte ens på sina telefoner. Det är säkert 100 000 som är ute vid Landvetter och tar emot hjältarna, kanske uppemot tredubbelt så många ytterligare som deltar i den vilda cortegen inne i stan. Men sådana smällar får man väl ta. Speciellt när den massiva folkfesten leds av fotbollens mest älskade man.

|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|BaraBen.com|


I kväll står jag mellan det sjukt svåra valet att se Blåvitt på tv eller gå på Gothia Cups invigning. Eftersom Blåvitt aldrig vinner på Tjongavallen och Gothia Cups invigning brukar bjuda på ungefär lika många överraskningar - det vill säga noll komma noll - så känns hela den här måndagen fotbollsmässigt förlorad redan på förhand. Det som skiljer de två eventen åt är väl inte mycket, svettnivån är väl rätt liknande. Men bland Gothia-ungdomar får vi kanske lite spelglädje i alla fall. I Allsvenskan är det fan inte mycket av den varan på senaste tiden...

19 kommentarer:

  1. Denna bloggposten var 100 gånger mer intressant än ett uppskrivet damlandslag. Dags för Blåvitt att vakna och byta arbetsmetoder eller vad säger du Frankie?

    SvaraRadera
  2. Jag tycker man inte ska dra för stora växlar av kritiken. Klart att det är stor skillnad på träningspassen när hela deras trupp egentligen hade varit stjärnor i allsvenskan. Att de rör sig annorlunda etc är väl inte så konstigt med tanke på både skilda förutsättningar och helt annan spelstil. Självklart kan jag tycka att de träningar jag besökt varit ganska oengagerande, men jag tror det beror mer på brist av ledare (Ölme, Mild, Bengan, Alex etc) än något annat. Sedan skulle jag absolut inte tacka nej till en ny tränare efter säsongen eller kanske ännu tidigare... /IFK Götet

    SvaraRadera
  3. Föredrar Erling...

    SvaraRadera
  4. Är ju inte direkt förvånade det Ragge säger för mig i alla fall. Är ju bara att titta på hur många riktigt usla matcher med så dålig underhållning vi spelat i år och även förra säsongen. Det har snackats om alla våra talanger hit och dit. Men ingen slår riktigt igenom. Att inte Blåvitt har högsta kvalité i allt man gör är ju helt uppenbart. Tycker det är en gåta att man inte kan prestera bättre fotboll. Men så är det också få spelare som vill löpa och hjälpa varandra. Vara spelbara och våga utmana. Och sen är ju passningarna, mottagningarna, tekniken,variationen och tempot i allt man gör på tok för långsamt. Tycker det är ren skandal att man sitter så lungt i båten när hela skiten håller på att kantra. Är uppriktigt sagt rejält less på alla dessa bortförklaringar och klappande på axeln efter usla matcher. Man kan ju inte vara uppriktig och säga att man gjort en dålig insats. JO är allt som oftast stolt över grabbarna. Var finns ambitionen? Knyter JO skorna på spelarna också? Eller är han bara stolt att dom kan ta på sig matchstället och knyta skorna själva?

    Måste fan bli uppryckning snarast!!!

    SvaraRadera
  5. Vad är det för skitsnack om vad som gäller ikväll, Gothiacupinvigning eller Trelleborg-Blåvitt, är du helt slut i kolan? Nu gäller uppmarch för blåvitt och tar inte JO möjlgheten att formera laget efter den konkurrens som nu gäller så kan vi tillsammans kolla Balltorps P04 lag framöver. Nu börjar vi se framtid och frågan är om JO orkar hänga med, krossa spettekaksätarna!

    SvaraRadera
  6. Snacka om påhittat intresse för damlaget. Aftonbladets reportrar ryckte tag i anländande semesterfirare, försåg dem med sverigeprylar och bad dem ställa sig vid damerna.

    Det är inget skämt - detta hände på Landvetter idag.

    SvaraRadera
  7. gäller ikväll, Gothiacupinvigning

    SvaraRadera
  8. Det mest intressanta som hände under bronsmatchen var att jag gick på toaletten.

    SvaraRadera
  9. Dagens önskestart:

    Sandberg
    Adam-Kalle-Hjalmar_Dyre
    Sella-Allansson-Elmar-Sana
    Söder-Hysen

    Kom igen JO, våga och vinn!

    SvaraRadera
  10. Ska bli kul att se hur länge FC står ut med Ragges långbollar ut över sidlinjen.

    SvaraRadera
  11. Tycker att Reine Almqvist och Wernerson har kalufser nog för en jämförelse med Sundhage också...

    Ja lite kritik andas Ragnars kommentar... Det är nog inte avsiktligt dock...
    som 16:28 skriver så är FCK i ett annat läge, alla våra unga spelare måste träna för att utvecklas och de flesta av våra äldre spelare är ju i behov av träning och utveckling också... Är väl Hysén, Adam och Sella som skulle klara sig med lite soft träning...

    SvaraRadera
  12. JJ statisk:

    Fel pass / Fel: 7 stycken

    Brytningar/bryta passningar/pressa spelare så de missar: 1 gång.

    Pass som går rätt framåt: 3 stycken.

    Pass som går rätt antingen sidled eller bakåt: 7 styken

    Stora fel som skapar anfall för motståndet: 4 gånger.

    Inga offensiva pass som blir farliga

    Elmar statistik:

    Fel pass / Fel: 3 stycken

    Brytningar/bryta passningar/pressa spelare så de missar: 6 gånger

    Pass som går rätt framåt: 10 stycken.

    Pass som går rätt antingen sidled eller bakåt: 22 styken

    Stora fel som skapar anfall för motståndet: 1 gång

    Vad bevisar detta. JJ skall inte spela och elmar vill ha boll. JJ har en uppgift och det är att hålla position, endast.

    SvaraRadera
  13. Det har väl inte varit direkt omöjligt att läsa mellan raderna vad Ragge tyckt om hur Blåvitt skötts och fungerat senaste åren. Ingen större förvåning att han tar bladet från munnen när han nu kommit till FCK. Alla våra problem i matchsituationer är ju en följd av att ledningen inte lyckats förändra/förädla/utveckla spelet eller spelarna under träningarna. Att träna mycket men dåligt är en stor del i det misslyckandet.

    Lite trist bara att sånt här aldrig genererar svallvågor upp till Kamratgården. Aldrig att de glada tjommarna där skulle ta till sig av dylik kritik. "Vi vet bäst, för vi e blåååååååvitt..."

    SvaraRadera
  14. Jag tycker fortfarande inte att det är någon direkt kritik mot blåvitt. Bortser man från senaste månaderna så skulle han väl dragit långt mkt tidigare om det varit så jävla kass. Senast 2009 var vi i guldfinal och jag tror nog inte träningspassen är annorlunda nu jämfört med då (förutom engagemang och spelarkvalitet etc). Dock är det stor skillnad på IFK och FCK. När vi blir av med våra duktiga spelare så klarar vi inte av att ersätta dem. Sen Ragnar kom har vi tappat Berg, Bjärsmyr, Wernbloom, Gustav Svensson, Kim och Alexandersson. Det är nog jävligt frustrerande för en spelare med ambitioner när man blir av med såna profiler och laget stagnerar i sin utveckling.

    Klart att Ragnar tycker det är gryma träningspass nu i början när han tagit ett steg uppåt och spelar i ett lag där typ halva laget är fd stjärnor från allsvenskan. Stenman hyllade också DIFs träningar när han kom dit från Elfsborg. Kanske inte så konstigt med deras gryma spelartrupp.

    SvaraRadera
  15. funderar på hur jag ska förmulera en undran om anonym 16.28s mentala kapacitet utan att rent ut fråga om han/hon är dum i huvudet.
    vad har kvaliteten på innehållet i träningen med spelarnas förmåga att göra? en tränares uppgift är väl alltid att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att utveckla såväl spelare som lag, oavsett om man tränar barcelona eller tidelag bk? om en tränare inte har den förmågan kan man inte heller förvänta sig någon utveckling, och det är väl däri ragges kritik ligger, eller hur? att påstå, som du tycks påskina, det är följdaktligt att innehållet i blåvitts träningar håller sämre kvalitet än fck för att våra spelare individuellt är sämre är synnerligen korkat.
    i grunden är all fotbollsträning sig ganska lik. det finns inte några speciella trix eller hemliga övningar som gör någon större skillnad. det är samma kvadraten som barcelona och grunden bois kör. den stora skillnaden ligger i tränarens förmåga att motivera och entusiasmera spelarna att utföra övningarna så att de lyfter till en högre nivå.
    där lyckas j.o. minst sagt inget vidare.

    gonzo

    SvaraRadera
  16. Avgå Jonas Olsson! Hur kan den mannen sitta kvar??!

    SvaraRadera
  17. Jonas Olsson är en katastrof för Blåvitt. Jonas "spelsystem" är som överfull latrintunna - båda är skit och behöver bytas ut.

    SvaraRadera
  18. Det är inte en korrekt översättning tyvärr. Johny säger inget om vad Ragnar är van vid, han pratar om sig själv eftersom han också är nyförvärv.

    SvaraRadera
  19. Jösses! Kommer det som en överasknining att FCK har bättre kvalitet över allt? Varför envisas alla enfärgade med att tro att allt som rör blåvitt är det som är rätt, störst och bäst? Glöm det, det är nya tider nu. Knappt några utanför gbg bryr sig om blåvit, än mindre vet vilka det är. Det är nya tider och sanningen!
    Sen spelar blåvit i europas bakgård, AS. Klart som fan att kvaliteten är därefter på träningar, upplägg osv..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.