2011/06/22

Hannes Stiller räddade en poäng mot Elfsborg

IFK Göteborg - IF Elfsborg (1-1)

IFK Göteborg tog emot Elfsborg på Gamla Ullevi i en match som bjöd på en hel del underhållning. Hemmalaget hade ett rejält övertag i bollinnehavet i den första halvleken men skapade inte några farliga målchanser. Målchanserna stod istället motståndarna och då framförallt Niklas Hult för, Hult serverade Lasse Nilsson öppet mål men denna prickade ribban.
Bortalaget tog ledningen i den 29:e matchminuten genom en snabb omställning där "Ragge" upphävde offsiden och Lasse Nilsson serverade Amadou Jawo som kunde lyfta in 1-0.
Den första halvleken höll som sagt hemmalaget i bollen men skapade ingenting framåt, Drugge kom inte med i matchen (var verkligen inte vän med bollen), Bärkroth var osynlig. Tobias Hysén gjorde ingen jätteinsats för att uttrycka sig snällt.
- Vi skapar ingenting i första halvlek, tyckte Hannes Stiller.

Jonas Olsson agerade direkt i paus och tog ut Nicklas Bärkroth och gav Joel Allansson chansen, Joel stod för ett mycket piggt inhopp och slog knappt bort en enda passning. Med lite tur kunde han även fått en assist då han serverade Hysén ett mycket fint inlägg. Men kvitteringen kom tillslut, då genom ännu en inhoppare. Mikael Dyrestam slog ett inlägg där Hannes Stiller (bytte av Drugge) fick huvudet på bollen och skarvade in kvitteringsbollen.
- Det är ett inlägg från "Dyre" som jag får huvudet på, bollen smiter sedan in intill stolpen.

Efter målet får de blåvita vittring på ett ledningmål, Elfsborg tar ut Anders Svensson (skadad) och ytorna öppnas för hemmalaget, då främst genom Tobias Sana som var väldigt duktig i den andra halvleken. Ytorna fanns för bägge lagen under den andra halvleken och så även chanserna. IFK Göteborg valde att lyfta långt och sedan sätta press på Elfsborg, gästerna valde att fortsätta med sitt snabba omställningsspel. Ett omställningsspel som (om man ska vara ärlig) borde resulterat i en straff då Hjalmar drog undan benen på Lasse Nilsson.

Gästerna fick avsluta matchen med både Magnus Haglund och Peter Wettergren (assisterande tränare) på läktaren då de visade vad de tyckte om Martin Hanssons domslut. Även om det böljade fram och tillbaka under den andra halvleken så får 1-1 ses som ett rättvist resultat, framförallt ur blåvita ögon då det mycket väl kunde blivit förlust sett till chanserna.
- Förjävligt att vi inte kunde vinna idag, tyckte Ragnar Sigurdsson.

21 kommentarer:

  1. Tycker fortfarande inte det är straff...

    Såg matchen på tv, och efter 8 repriser tycker jag inte det...

    SvaraRadera
  2. Håller med om att det inte är straff. Hjalmar missar bollen och sparkar i luften. Lasse Nilsson är inte i närheten av bollen

    SvaraRadera
  3. såg ut som självmål dock!

    SvaraRadera
  4. Precis som någon skrev i chattboxen så satt det två killar i typ 25-års åldern på samma rad där Adam, Pärlan, TO, Bjärs o Risp satt idag. Två killar med sydländskt utseende och med svarta kavajer. En skallig (ala Wallerstedt o TO) och en med mörkt hår.

    Ingen anning vad det kan vara för killar visserligen. De stannade kvar och tittade på hyllningen av Ragge och sedan försvann de via VIP-loungen där de kom ifrån.

    SvaraRadera
  5. Från aftonbladet: I paus satt vi och väntade på att Jakob Johansson skulle bli utbytt. Han var klart övertänd i första, drog på sig en varning och spred passningarna som en division sex-lirare.

    Nu måste alla inse att JJ måste bort, vi kommer alldrig kunna spela en hel match med han på plan. Sen måste målvakt inhandlas. Nära total katastrof ett par gånger idag. Målet var oxå Sandbergs boll. Tyvärr så håller inte Drugge. Lika långsam som JJ.

    Dock mycket positivt. Sana växer hela tiden. Allonson blir bättre och bättre. Bjarna var lite klen i början men växte och växte. Någon annan än Hysen gjorde mål.

    En fråga till alla: Hur skall försvaret se ut utan Ragge?

    SvaraRadera
  6. Greven, helt rätt. Givetvis måste även Mild och Olsson bort men där går man nog bet som blåvittsupporter. När det gäller backlinjen bör vi nog spela in två helt nya mittbackar med tiden då Hjalmar börjar bli gammal. Karl är naturligtvis inget alternativ.

    SvaraRadera
  7. Hjalle är inget vidare men ändå bättre än Kalle :(

    SvaraRadera
  8. Greven//

    Nu får JJ för mycket skit igen. Jag säger inte att han är en stjärna för det är han inte, men han är inte så dålig som alla vill utmåla han som. Att han spred passningarna som en div 6 spelare kan jag inte hålla med i. Han har förmågan att slå riktigt goa cross och längre passningar. Se senast mot mjällby vems långboll det är som skapar Hyséns 2-0 mål.

    Idag slog han vid ett tillfälle en passning framför löpande medspelare. Något som det var ont om i passningsspel var väldigt många gånger passningarna slogs på stillastående spelare och även rakt på så spelet tappade tempo.

    JJ är ingen superspelare men han får alldeles för mycket skit jämfört med Elmar.Elmar har definitivt en högre kapacitet men är grymt ojämn. Jag är inte vidare övertygad om att varken han eller JJ ska vara bärande spelare i ett guldjagande lag.

    SvaraRadera
  9. Dagens match visar att vi spelar med fel spelsystem(4-2-3-1).
    JO gör egentligen ett fatalt misstag då han byter in H Stiller, för Stiller är för långsam i den offensiva trean.
    Däremot är han en väldigt bra Target player om man har minst två st anfallare.
    Stiller har fattat det men inte JO därför dröjer han sig kvar ovanför Hysen på målet-alltså han bryter mot systemet men han gör ändå rätt som hänger kvar i Targetrollen när han målar.
    Det är ingen straff när Nilsson lägger sig före den eventuella beröringen.
    Domaren vet att Nilsson gärna lägger sig lätt och gör ett korrekt domslut.
    Bra Domaren.
    JO vakna Allansson är bättre än JJ.
    Dyrestam ska spela mittback i nästa match!

    SvaraRadera
  10. KALLE SKA SPELA SÅ E DE BARA PUNKT SLUT!!!

    SvaraRadera
  11. NÄÄEEEEE DET SKAH AN INTE JUUUU BUUÖÄÄÄÄ

    SvaraRadera
  12. Sandberg gjorde ytterligare en katastrof match, tyvärr. Höll på att slänga plockpotatis i eget mål, total kalabalik i straffområdet senare när han inte når högre än Elfsborgspelarna trots att han är länge och får använda armarna. Vid Lisa Nilssons ribbskott är han helt feltimad i sitt försök att nå bollen vilket leder till öppet mål.

    Vi hade en otrolig tur som inte släppte 2-3 mål på bara de tre chanserna.

    Ps. SNÄLLA sluta öka takten i hälften av sångerna på klackläktaren för varje säsong som går, man måste hinna andas också annars blir det inget ordentligt tryck. Nån annan än jag o brorsan som lagt märke till detta ständiga ökande av takten till synes utan anledning?

    SvaraRadera
  13. jakob drällde med bollen vid flera tillfällen med livsfarliga omställningar som följd. Låååångsam........

    SvaraRadera
  14. Sandberg gjorde ett par viktiga räddningar - tänker framförallt på enhandsräddningen - som höll oss kvar i matchen. Idag var han bra.

    JJ må slå bort många passningar men som andra sagt är han den enda som vågar slå crossbollar och han fyller en defensiv roll. Det är en gåta att DM alltid blir totalsågade i alla lag, verkar inte som att någon kan uppskatta dem... Sedan håller jag med om att JJ inte är den spelaren man bär ett guldlag på men kritiken är stundtals löjlig. Problemet är väl att JO inte har någon annan som är bättre än JJ - Seb och TO är skadade - så länge han envisas med att spela 4-5-1 med två DM.

    Håller med om att Stiller gör sig bäst i ett 4-4-2, verkar nästan som att JO smygtestar 4-4-2 med tanke på att Stiller får så många chanser nu. Stiller är en bra targetplayer men fungerar bäst om det är rejäl press och blir många andrabollar.

    SvaraRadera
  15. Någon som såg matchen på tv som kan svara på hur linjemannen skötte sig på kanten?Tyckte själv att det va några solklara offsidesituationer i andra halvlek.

    SvaraRadera
  16. Vi var inte värda 1-1 men i bland är fotboll inte rättvist vilket är tur. Min fråga är var var Klacken, helt dött i dag.
    L3

    SvaraRadera
  17. Är det bara jag som tycker Sana drar ned tempot och får ut nästan inget på sina dribblingar? Blir mest plottrigt när han och dyre tar sig fram på kanten. Och varför ska vi slösa bort våra hörnor på korta varianter till Sana?

    I övrigt slarvig pass av Hysen som ledde till ellos kontringsmål. Hysen var inte i bästa form igår.

    SvaraRadera
  18. Problemet är inte enskilda spelare eller system. Problemet är att i stort sett ingen tar löpningar i maxfart utan boll (Hysén och Sana är undantagen som gör det ibland). Vårt impotenta anfallsspel är bara en konsekvens av bristen på rörelse.

    Anonym
    Det är inte bara du. Men Sana har en kvalité som i stort sett ingen annan har. Han rör sig. Det kompenserar för väldigt mycket.

    SvaraRadera
  19. Varför bytte de inte ut Hysen. Han var kass! Plus det var hans dålig bakåtpassing som gjorde att ellos fick 1-0.

    SvaraRadera
  20. Har nu sett situationen ett flertal gånger och Mrtin H gör helt rätt LN har spelat bollen 2 m (minst) ifrån sig och har ingen chans att nå bollen. Tycker dessutom sett över hela matchen att Martin H gör ett bra jobb b.la i en situation i första där han är på väg att varna Elmar men blir uppmäksammad på vad som egentligen har hänt och ändrar sig till enbart en tiillsägning. Hur många domare gör det?

    SvaraRadera
  21. Tycker fö att det är konstigt att man bara tycker illa om en del bra spelare typ LN men om andra rätt dålig spelare typ Rydströ är helt OK!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.