2011/06/27

BaraBen "CHOCKavslöjar" - JO är Domenech!


CHOCKAVSLÖJANDE Många är de som grubblat över orsaken till IFK Göteborgs stadigt tilltagande katastrofspel & kräftgång de senaste åren. BaraBen.com kan nu som enda media SUPERexklusivt rapportera om anledningen till Blåvitts spelmässiga ras.

Enligt initierade källor är det nämligen den tidigare franske "fiaskoförbundskaptenen" Raymond Domenech som genom en lömsk plan kidnappat göteborgstränaren Jonas Olsson - för att, efter en rad plastikoperationer, ersätta honom med sig själv. Domenechs skäl till den sluga kuppen uppges vara en flykt undan den lynchning som väntade honom i Frankrike efter att han lyckats totalkvadda ett av världens bästa landslag. Nu tyder allt på att Sveriges mest framgångsrika fotbollsförening, IFK Göteborg, går samma öde till mötes.

BaraBen har fått ta del av en rad bevis för att JO verkligen är RD:

Precis som det Franska landslaget har Blåvitt, trots spelartruppens höga standard, halkat långt efter sina konkurrenter när det gäller både spelkvalitè & resultat...

Båda lagen har gått från ett offensivt, fartfyllt spel till att uppträda defensivt, fegt & långsamt...

I båda fallen envisas man med att använda en ensam & isolerad anfallare...

JO & RD har båda skaffat sig tydliga favoritspelare som i själva verket inte alls platsar på den aktuella nivån...

Ovanstående punkt på bekostnad av att ett flertal duktiga & extremt talangfulla spelare har ställts åt sidan, ibland med rena utfrysningsmetoder...

I såväl det franska landslaget som Blåvitt är det nästan alltid offensiva & tekniska spelare som får stå tillbaka för defensiva & "kraftfulla" dito...

Spelarna i de bägge lagen får ofta spela på "fel" positioner, vilket sprider stor osäkerhet i trupperna...

Liknande huvudlösa & oförklarliga byten genomförs under matcherna, påfallande ofta byts lagens bästa spelare ut...

Kontakten med media & supportrar är identiskt arrogant & klumpig. I båda fallen varvas totalt meningslösa & verklighetsfrånvända analyser med rent provocerande uttalanden...

En gemensam nämnare i intervjuer är att olika utspel används för att flytta fokus från egna tillkortakommanden...

Samma envisa tjurskallighet som ofta ger en känsla av att vissa impopulära beslut tas på rent jävelskap...

Både Jonas Olsson & Raymond Domenech verkar ha en oerhörd förmåga att manipulera sin arbetsgivare till att behålla dem som tränare, trots att alla runt omkring ser att katastrofen närmar sig med oroväckande hastighet...


För övrigt anser jag att Jonas Olsson bör avgå...

41 kommentarer:

  1. Så jävla klockrent!

    SvaraRadera
  2. Ingen dålig analys, saxat från IFKG.se:

    Efter matchen fick Jonas frågan av Canal Plus om det är några nyförvärv på gång.
    – Det få du se i morgon, svarade han då.
    Han väljer att utveckla det nu.
    – Det var jag som uttryckte mig klantigt. Det jag svarar på är att det är ointressant om vi får ett nyförvärv i morgon, på tisdag, torsdag eller på lördag, det hjälper ju oss inte nu. Det är en månad kvar tills fönstret stänger. Det var bara att jag var trött på den typen av frågor. Jag ber om ursäkt för att jag uttryckte mig klantigt i den frågan.

    SvaraRadera
  3. JO borde skaka om laget. Kanske pröva med att köra med en ensam och isolerad anfallare på topp och några klantiga och loja bolltappare på mitten.

    På så vis väcker han spelarnas raseri och revanschlusta och får dem att höja sig.

    Eller inte.

    Man undrar hur låst tränaren är vid spelsystemet, som spelarrådet har lagt fast. Det var aldrig någon som utredde det, väl?

    SvaraRadera
  4. Kusligt likt...

    SvaraRadera
  5. Ta bort det här från BaraBen! Det här hjälper inte laget!

    SvaraRadera
  6. Ingen som minns hur det var innan JO med värvningar som Big Mama, Nelson Crossa och andra skitspelare. Underbart verkar ni tro iaf...

    SvaraRadera
  7. 09:24: Du menar att vi skall sitta ner i båten, luta oss tillbaka och sluta bry oss? Låta allting ha sin gång? Det ordnar sig?

    Detta är andra "mellanåret" på raken och det finns inga som helst tillstymmelser till förändringar eller förbättringar i Blåvitts spel. Snarare tvärtom. Och du tycker att BaraBen skall vara tyst med sin kritik för det hjälper inte laget?

    Nähä? Men så bra då. I och med att du inte verkar bry dig så kan du väl låta bli och bry dig om detta också? Det är sommar! Skål!

    SvaraRadera
  8. Anonym 09:24: Isf får man enligt dig aldrig skriva kritiska eller på nåt sätt ifråga sätta nåt som rör klubben då de kan påverka någon inom klubben till de sämre?

    SvaraRadera
  9. 9,24: Det här är inget partiorgan, somna om.

    SvaraRadera
  10. Faaan säger jag! Med den kvalitén vi har på spelarna i laget borde vi prestera bättre. Dagens spelare kommer bli "den förlorade generationen", som Svennis landslag kallades i England.

    SvaraRadera
  11. Kvaliten på spelarna? De presterar efter förmåga. Problemet är att alltför många, inkl Mild o JO överskattar spelarnas kvalitéer. De är inte bättre än så här. Handen på hjärtat, vad har tex Sana, Lund, JJ, Elmar, Hjalmar, etc egentligen presterat? De är sjukt överskattade och upphaussade av lokalblinda fantaster.
    Allansson är efter några få matcher bland de bästa, han har känsla och snabbhet. Sana gör många fina saker, men vad leder de till. Avsluten igår var riktigt lama. Sana är en go gubbe men darrar som ett asplöv vid avslut. Hur många år ska våra talanger få på sig? 2-5 för att sedan sticka efter en lyckad vår. Är det blåvitts framtid?

    SvaraRadera
  12. Lund, JJ och Hjalmar har definitivt inget i startelvan att göra..Basta!

    SvaraRadera
  13. 10:26, helt sant. Att ge pappskallar och uddlösa medelmåttor som "Bjarne" och "Jakob" ansvaret för vårt mittfält är som att utse Ölme till statsminister. Jag vill gå så långt som att hävda att - och håll i er nu - Sebastian Johansson och Andres Vasquez hade gjort ett bättre jobb än nämnda b-gubbar.

    SvaraRadera
  14. Nu orkar jag inte längre! Avgå Jonas...För blåvitts skull! Snälla!

    SvaraRadera
  15. Klockrent!!! Samma sura uppsyn, lika inkompetenta vad det gäller matchupplägg.

    SvaraRadera
  16. IFKs trupp idag suger riktigt hårt. Ingen bra målvakt, inga bra backar, inga bra mittfältare(Sella kanske är ett undantag), en bra anfallare. Jag blir glad om vi klarar nytt kontrakt i år.

    SvaraRadera
  17. Klockren. Fan va bra skrivet.

    SvaraRadera
  18. Man vet att det är illa ställt i Blåvitts försvar när Hjalle är den bäste defensive mittfältaren...

    SvaraRadera
  19. Peter: Ja, framförallt när Hjalle inte ens spelar som defensiv mittfältare!

    SvaraRadera
  20. Mild o JO&Co har gjort sitt. Väck. JJ borde aldrig gjort sitt i Blåvitt överhuvudtaget. Lund borde aldrig slå inlägg. Hjalmar borde aldrig ha lämnat Island. Bärkroth borde finnas i ÖIS. Söder borde spela. Per E. borde aldrig lämnat GAIS. Drugge borde ha varit kvar i TFF. Sella borde träna kondition. Logi borde skjuta i Blåvitt. Elmar borde lära sig titta upp. Många fler borde ha gjort mer.

    SvaraRadera
  21. Mild o JO&Co har gjort sitt. Väck. JJ borde aldrig gjort sitt i Blåvitt överhuvudtaget. Lund borde aldrig slå inlägg. Hjalmar borde aldrig ha lämnat Island. Bärkroth borde finnas i ÖIS. Söder borde spela. Per E. borde aldrig lämnat GAIS. Drugge borde ha varit kvar i TFF. Sella borde träna kondition. Logi borde skjuta i Blåvitt. Elmar borde lära sig titta upp. Många fler borde ha gjort mer.

    SvaraRadera
  22. Vi e skit å det vet vi om

    SvaraRadera
  23. Alltså, nu är....


    äh.
    Skit samma.

    SvaraRadera
  24. Tycker inte vi har någon speciellt bra trupp. Hybris i vanlig ordning.

    SvaraRadera
  25. Lite tillspetsat kanske men visst känns det igen. Dock har ju inte spelarna gjort myteri, än.

    Som inflyttad Göteborgare från en hockeystad "valde" jag IFK för upplevelsen, publiken och en förväntan på framgång (guld). Passionen har sedan vuxit med tiden. Förra säsongen köpte jag tre årskort. Perfekt att kunna ta med en eller två kompisar när familjen inte kan. Iår blev det bara två årskort.
    Folkfest i all ära, men det här var inte riktigt vad jag tänkt mig.

    Läs artikeln om Dortmund i senaste Offside. Intressant att jämföra lag och stad. Borde finnas en del att lära?

    SvaraRadera
  26. Dortmund?
    Det räcker med att kolla 7 mil österut på en liten byhåla som byggt upp en bra mycket stabilare organisation än vad blåvitt vart de senaste åren. Vi släpper grymma spelare gratis eller till vrakpriser, köper skit. Att Ranegie skulle dominera allsvenskan och Pärlan skulle floppa var inte oväntat.
    Är vidrigt att se hur spelare som underpresterar match efter match fortfarande har en säker plats i startelvan.

    SvaraRadera
  27. Det är en bra artikel om ett lag i en lika stor stad som Göteborg i en ekonomiskt (med tyska mått?) svag region som med ett billigt, ungt lag utan fixstjärnor vinner guld inför ett publiksnitt på 75000. Det kallar jag folkfest.
    Tråkigt att Ellos (inte!) är en förebild.

    SvaraRadera
  28. Usel trupp o tränare eftersom vi har en usel sportchef. Mer komplicerat än så är det inte.

    SvaraRadera
  29. Baraben vill bara vara med när det går bra. Det är nya tider nu. Bara att acceptera. Livet går vidare. Tur att ni ej är mer inblandade i fotbollen för då hade det varit kaos. Byt ut halva laget vid en förlust. Sparka tränaren för det är ju bevisat att alla lag som har gjort det har vunnit gild sen... Suck

    SvaraRadera
  30. Själv är man i 35 års åldern och har med åren insett att Allsvenskan blir jämnare och jämnare och även kvalitén har sänkts. Jag har iaf gett upp tanken på att få uppleva den storhetstid man fick uppleva under 80-90 talet med CL matcher och dominans på och utanför planen. Det är inte IFK:s fel enbart att man tappat ledarpinnen utan det är mest faktorer såsom bosman och regler om antal utlandsproffs som ställt till det för AS och Blåvitt i synnerhet. Att ett lag ska dominera AS på det sett som IFK gjorde kommer aldrig att hända med rådande regelverk, men jag älskar givetvis blåvitt ändå men som sagt man får sätta kraven därefter. Tror definitivt inte på att sparka folk till höger o vänster.

    SvaraRadera
  31. Nej, men vi kan sparka folk upp och ner.

    SvaraRadera
  32. Som Ales är inne på så ska vi med våra förutsättningar inte jaga enstaka högklassiga spelare, vi ska ha en spelidé med roller som enkelt kan fyllas (av unga och billiga).

    Spelidén finns, men den klickar jävligt sällan. Spelarna jobbar inte tillräckligt mycket helt enkelt. När de söker löpvägar, när de transporterar bollen, när de pressar högt, då räcker materialet vi har. Perioder mot IFE och MFF så dominerar dessa 'kassa' spelare totalt mot betydligt mer namnkunniga. Men sen kommer bekvämligheten där det kommer höga, långa och långsamma bollar som är superlätta att försvara mot. Spelare slutar springa rätt, eller slutar springa alls. Det är då man sen får höra att vi är lätta att läsa. Jag tror ingen i MFF ansåg oss lättlästa, eller någon i IFE efter den första kvarten.

    SvaraRadera
  33. Det sorgliga är att JO inte ser att folk inte jobbar. Ut med dom för fan.

    SvaraRadera
  34. Bra jämförelse, men JO ser ju inte till stjärntecken före han tar ut en spelare i truppen.

    SvaraRadera
  35. tahemsvennis.nu

    SvaraRadera
  36. Det vet du inte! hahaha

    SvaraRadera
  37. 27/6/11 15:48
    När du nått 40 kanske du inser att Jonas Olsson är inkompetent?

    SvaraRadera
  38. – Det var jag som uttryckte mig klantigt.

    SvaraRadera
  39. vad fan ska vi med haglund till? jag förstår inte? vem ska han peta, drugge? elmar? seb? allansson? jj? alla kan spela på samma situation. (ja mer el mindre offensivt) för fan inse att tränaren inte får ut max av truppen för truppen är inte dålig. skulle blåvitt spela som de gör när de spela bra, konstant hade de vart given etta i serien. Nä ny tränare nu och ersätt den position som behöver ersättas -målet.

    SvaraRadera
  40. "Spelidén finns, men den klickar jävligt sällan. Spelarna jobbar inte tillräckligt mycket helt enkelt. När de söker löpvägar, när de transporterar bollen, när de pressar högt, då räcker materialet vi har."

    Där satt den, IFK är dominanta när de sätter hög tuff press och kan sätta boll på de ytor som motståndarlaget inte hinner täcka då de tappar boll i fel läge.

    SvaraRadera
  41. Lika bra han lämnar nu, är ju ganska uppenbart att vi kmr få en mitten placering iår igen. Om vi förlorar några poäng på att ta in en ny tränare mitt i säsongen som inte kan laget so what? låt våran nya tränare få denna halvsäsong att lära känna laget så han kan maximera sina chanser att lyckas nästa säsong.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.