2011/05/05

PeeMaN: "Jag skiter väl fan i Gais."

REFLEKTION. Jag orkar inte med att folk haussar upp den här matchen till något "viktigt". Det är inget lag av dignitet vi ska möta. Det är inte Helsingborg, MFF, AIK eller Elfsborg. Det är sketna Gais vi möter på måndag. Ett lag som gick upp i Allsvenskan 2006 och sen dess presterat som bäst en tiondeplats (ironiskt nog just samma år). Inte konstigt att det största man haft att fira är när IFK Göteborg räddar föreningen genom att köpa "Pärlan" samt att man slår IFK Göteborg med 1-0 för första gången på 16 år!

Matchen mot Gais är en av de få som jag inte är ett dugg oroad över. Som spelare i IFK Göteborg bör man inte känna någon större press över den här matchen egentligen, man kan och kommer vinna den. Senaste gången Änglarna förlorade mot Gais var 2008. Det var i en match som IFK för övrigt ägde, men där Ragge tyvärr styrde in en boll i målet. Senast Gais vann övertygande var 1992. Värt att notera är att det här var på den tiden då Glenn Hysén fortfarande spelade fotboll. Han var med som mittback i Gais och gjorde enligt vittnesmål en gedigen insats! Så ser facit ut, en förlustmatch mot Gais sen 1992.

Helt ärligt, jag skiter väl i Gais. Det är i mina ögon ett lag i samma klass som Gefle, Trelleborg, Syrianska och Mjällby. Har man som största mål att hamna ovanför strecket samt att vinna båda derbyna är det ju bara att gratulera. Vi som håller på Blåvitt har större ambitioner än så!

39 kommentarer:

  1. GAIS berör.

    SvaraRadera
  2. Exakt så jag ser på GAIS, vilket är väldigt synd. Hade verkligen velat ha ett riktigt hett derby med heta känslor inblandade. GAIS är mest "meh"...

    SvaraRadera
  3. Så synd för era rosa fjollor då att ni kommer att få stryk av mäktiga GAIS, Götets enda riktiga lag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Själv är jag öis are

      Radera
  4. Ligger mycket i det ... - PeeMan.

    /Franz

    SvaraRadera
  5. Som sagt, matchen mot gajs gör inte speciellt mycket till eller från över säsongen. Det är en krydda, en bonus att vinna den matchen men Malmömatchen i måndags till exempel är mycket mer prestigefylld. Sen skall vi alltid vara bäst i stan, men det brukar visa sig i tabellen när året är slut att så brukar vara fallet.

    Jag vill även påminna om att andra derbyt mellan gajs och öjs 2009 hade ca 8000 åskådare. Att snacka om att "äga stan" och så vidare kan man väl göra när man har lite publiksiffror att skryta med.

    SvaraRadera
  6. Anonym 5/5/11 10:18

    Fantastiskt att du som Gajsare ligger och "reloadar" Baraben och hugger vitt & brett. Finns det inga sajter för er?

    /Franz

    SvaraRadera
  7. Det är just för att det är "sketna Gais" som jag är lite orolig. Ett lag vi ska slå alla dagar i veckan, extra pinsamt om det då mot förmodan skulle gå åt helvete. Men å andra sidan är jag lika orolig inför varje match om det så är Trelleborg eller MFF.

    SvaraRadera
  8. Baraben skriver fan mer om GAIS än någon annan sida. Att ni inte bryr er om GAIS osv kan ni köra upp i röven. Skönt också att ni har rubriken paniken i GAIS och så länkar ni till en artikel med rubriken Gårdakvarnen oroas inte... vilken panik alltså. skit på er vänner!

    SvaraRadera
  9. Just de lagen du nämnde har vi ju grymt svårt mot så enligt ditt resonemang borde vi egentligen vara jäkligt oroliga inför måndagen.

    SvaraRadera
  10. Peeman, när ska du som de flesta andra på denna sida faktiskt någon gång har lyckats med, att skriva en text som är läsvärd?

    SvaraRadera
  11. Din farsa är din brorsa,
    din syrra är din morsa,
    ni ligger med varandra i er grönssvarta familj!

    Dudududu *knäpp, knäpp*
    Dudududu *knäpp, knäpp*
    Dudududu, Dudududu, Dudududu *knäpp, knäpp*

    http://www.youtube.com/watch?v=YUTTnrs4Myo

    SvaraRadera
  12. Grattis PeeMan,
    Du gav precis historielösheneten ett ansikte...

    Självklart är det både viktigare och roligare att slå Gais än att slå Gefle. Om inte annat för att kunna tracka eventuella kollegor som håller på Gais. Sedan jag valde att utbilda mig på universitet har jag dock inte sett av så många gaisare på min arbetsplats, surprise surprise.

    SvaraRadera
  13. Ligger inte ett skit i det. GAIS är ifrån den vackra staden Göteborg. De har i över hundra år spelat på planerna bredvid. Våra ungdomslag har mötts oräkneliga gånger och man stöter på deras supportrar på jobbet och i skolan varje dag.

    Detta är inte en kamp om maratontabellen, detta är en kamp om en stad och om vardagen.

    SvaraRadera
  14. Om GAIS nu är så oviktiga, varför handlar i så fall 5 av era senaste inlägg om just GAIS?

    SvaraRadera
  15. Suck Peeman, du gör vad du kan för att försöka minska ner haussen. Som DOCK är matchen nu slutsåld med flera dagar kvar, vilket inte hör till vanlighetertna i Gbg. Det visar intresset som faktiskt är. Det gör ONT att förlora ett derby och se stolgrannen hånflina dig i ansiktet. Det är inte ofta vi behöver uppleva det, kanske därför du skriver ett inlägg utan åtanke kring lagens historia och rivalitet.

    SvaraRadera
  16. "Om GAIS nu är så oviktiga, varför handlar i så fall 5 av era senaste inlägg om just GAIS?

    5/5/11 11:17"

    Det finns en väldigt bra anledning till det, vi möter Gajs på måndag och dessa artiklar som läggs upp skulle vilja säga handlar mer om att hetsa er gajsare inför matchen, vilket givetvis lyckas, än att "skriva" om gajs...

    Det kan alla era fem sketna bonde supportrar i väst göra. Mesta Mästarna mot Mesta Västarna!

    SvaraRadera
  17. Håller med dig...deras mål är att vara bäst i stan, då är dom nöjda. Vi vill vara bäst i Sverige, vilket är en stor skillnad. Skiter i om vi kommer 5-10 i allsvenskan och GAIS kommer före....Enda målet vi ska ha är att vinna guld...allt annat är inte OK.

    SvaraRadera
  18. Kan inte riktigt förstå att om nu GAIS är så ointressanta så varför då ens skriva och prata om dem? Detta kan bara bero på att i slut ändan så finns det bara ett lag i Göteborg med lite dignitet och respekt för sig själva och sin förening och detta är GAIS.

    Själv så tror jag att blåvitt och dess anhängare lider av dålig självkänsla och en bristande identitet och därför pratar om GAIS som trotts sitt dåliga resultat fotbollsmässigt har dessa två saker och det är detta som gör GAIS till GAIS!

    SvaraRadera
  19. Frågan är bara; hur gör man när man själv älskar Blåvitt och älskar sin familj och mest av allt sin far och sin far älskar GAIS?

    Där har Ni en jävla rävsax! :-S

    SvaraRadera
  20. Du är ju sämst. Hur kan man räkna plastlaget Elfsborg som större antagonist än gais...? Har du varit med i typ 5 år eller? Visst att gais inte är några större konkurrenter på något plan...men fan, ellos? Detta är ju iaf ett stadsderby.

    SvaraRadera
  21. Mycket snack om ingenting allsvenskan är ju inte längre liksom bäst i världen och GBG-derbyt betyder alltid mera för GAIS än för IFK som har det väl förspänt ändå även om man ligger på den undre delan av tabellen, det finns Gaisare. öisare och Ifk:are även en & annan häckare det är väl bra så livet går vidare sitt ner i båten gubbar.

    SvaraRadera
  22. Min pappa har en större bil än din pappa?
    bla bla bla bla bla
    Äldsta klubben, mesta mästarna sämsta tränaren eller medgångslag?
    bla bla bla bla bla
    Vi får väl se vilket lag som är bäst på måndag?

    SvaraRadera
  23. Ha ha ha!

    Klart du gör pisseman, klart du gör...

    SvaraRadera
  24. Sluta jinxa!

    SvaraRadera
  25. Allvarligt vem är det som släpper fram den här nollan? Ett utsålt derby mot vår största lokalkonkurrent är inte så viktig? Du kan inte vara blåvit...eller så är du bara gravt retarderad.

    SvaraRadera
  26. Han friskriver sig bara från en eventuell förlust på måndag. Pissenödigt.

    Seriöst. Det finns mer grönsvarta nyheter här än på någon annan sajt. När kommer något om ifk?

    SvaraRadera
  27. IFK ROSA/BÖG

    SvaraRadera
  28. wow - 3 artiklar i rad om GAIS! GAIS BERÖR!

    SvaraRadera
  29. anonym 11:54/ Idiot, de skriver om ALLA lag som Blåvitt ska möta. Det är vilka BLÅVITT spelar mot som avgör vilken införhetsen är. Hövve.

    SvaraRadera
  30. Änglarnas devis - ein volk, ein reich, ein fuhrer

    SvaraRadera
  31. Egenligen tänkte vi ju vinna champions league, men då våra intellekt är välutvecklade så inser vi att man får ta ett steg i taget.
    ALLA kan vinna allsvenskan, även om de rika lagen har något gynnsammare möjligheter.
    Hade GAIS varit "meh" ,vad fn det nu betyder..är det besläktat med ord som ba (bara?) ja (jag?) osv?
    ..så undrar man varför eran klack sjunger "hata GAIS2 när ni möter andra lag, t.ex. Kaamaa senast :D


    J. COLTRANE

    SvaraRadera
  32. Jag förstår inte. Innan skrev ni alltid Gays. Nu är det Gajs. Varför har ni ändrat?

    SvaraRadera
  33. Gais skrivs det.

    För övrigt förstår jag inte varför Elfsborg & Helsingborg nämns som dom gör.. Dom är ju i samma klass som Gais.

    SvaraRadera
  34. GAIS skrivs det, men ni kan ju eg skriva vad ni vill, det förändrar ju inget.

    Fast jag är fortfarande förundrad över att det tidigare öknamnet bytte bokstav. Har jag missat något?

    SvaraRadera
  35. Nej, det skrivs inte GAIS. Det skrivs Gais. Om du undrar varför så kan du väl googla det för jag orkar inte förklara... Tror att det har skrivits ganska mycket i exempelvis GP om varför man skriver IFK och AIK men Gais och Öis.

    Sture Allén

    SvaraRadera
  36. Känner mycket väl till skrivregler, men de är ju egentligen bullshit. Skrivreglerna är ju för att få en enhetlig stavning, som all t ex media rättar sig efter.

    Finner man själv att man heter GAIS och stavar det så, så gör man det. Oavsett vad som står i blaskan. Sitt namn och dess stavning bestämmer klubben själv. Och media bestämmer vad de vill gå efter. Givetvis är det så att de går efter skrivreglerna, vilket de historiskt dock inte alltid har gjort.

    Men jag kan inte se att man rättar sig efter skrivreglerna, med dels det gamla öknamnet eller det nya och jag har ju fortfarande inte fått något svar på varför man bytt stavning...

    SvaraRadera
  37. Gais är som den där konstiga kusinen från landet ni vet. Den där konstiga, lite lätt störda personen som man var lite rädd för. Och när man gick till farsan och frågade vem det egentligen va och varför han är så konstig. Då svarade farsan att han har gais och det är en obotlig sjukdom och förklarade att man inte kan bli smittad av den, det är därför den är så sällsynt. Föregångaren hette öis men den är utrotad....

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.