2011/05/24

Nu måste fansen ta tag i problemen på läktarna!

KRÖNIKA/DEBATT. "Inte nu igen", tänkte nog många av oss när vi läste om skandalen i Skåne. Men till skillnad från en del så var det besvikelse och inte upphetsning som jag kände när den senaste i raden av idiotdåd drabbade svensk fotboll. En sak bör alla ha jävligt klart för sig, det är hög tid att fotbollsfansen börjar ta itu med sina egna problem. För en sak är vi experter på och det är att peka finger. Alltid bär någon annan skulden för den skit som vi släpar med oss in på arenorna.

Ja, här om veckan sprängde nästan AIK-fans bort skallen på en linjedomare. Efter det tände Gais-fans eld på halva sin läktare och kastade pyroteknik in på en fullsatt läktare. I kväll fortsatte dessa "bangers" stå i centrum och följdes dessutom upp av en idiot som sprang in på planen för att visa musklerna i direkt kamp med en fotbollsspelare. Ja, alltså inte med en huligan ute på stan, utan med en fotbollsspelare.

Efter Göteborgsderbyt publicerade vi på BaraBen.com en film då de dårar som är misstänkta för delar av brotten som begicks i Gais-klacken. Då fick vi höra - naturligtvis från anonyma näthatare - att vi är "golare", att vi "hänger ut" deras typ av människor. Men jag är mäkta stolt över att BaraBen står på den andra sidan. Vi tillhör de fans som inte accepterar den skit som dårarna drar in i vår fotbollsvärld. Därmed har flera bloggare kunnat hänga ut sådana dårar som begått brott i samband med fotboll, där AIK-fans som stormade Gamla Ullevis entré hösten 2009 är ett annat exempel. Även då valde en del anonyma mörkermän att spotta sina fängelseinspirerade glåpord mot oss.

"Golare", kallas vi i vissa ultras- och huligankretsar. Vi som tycker det är fel att skydda brottslingarna som förstör vår idrott. Ironiskt nog är samma personer som skriker "golare" alltid de som har en fientlig attityd mot maktens organ inom fotbollen. De står och skriker eller hänger upp banderoller med det välbekanta budskapet "mot den moderna fotbollen" och "anti SvFF". Men gång på gång är det samma oförstående grupperingar som driver fotbollens utveckling precis åt motsatt håll.

Nu talar svensk fotboll på allvar om möjligheten att införa så kallade "metallbågar" och hundbevakning vid ingångarna till svenska fotbollsarenor. Dessa har inte "golarna" legat bakom, dessa har inte ens huliganerna i firmakulturen bidragit till - utan de har den vansinniga och till självkritik totalt oförmågna ultraskulturen bidragit till. Det måste bli ett slut på skiten och det måste ske nu.

Allt bottnar i attityder. På vissa delar av ståplatsläktarna är det "häftigt" att vara som de vuxna ultraskillarna är. Där frodas samtidigt en extremt liberal syn på användningen av pryoteknik, vilket - oavsett om gruppen eller ett lags fans använder sig av den till vardags - i nästa steg innebär att stollar, unga människor och lättpåverkade personer tycker att användandet av "bangers" eller våld är en väg in i den häftiga kulturen. Beteendet känns igen kring organiserade kriminella grupperingar, där yngre förmågor är de farligaste av alla. De är berädda att gå oerhört långt för att imponera på de etablerade medlemmarna av gruppen. Därför agerar de först och tänker på konsekvenserna senare.

Men fotbollsfans vill inte ta ansvar för sin kollektiva grupps beteende. De skriker sig alltid hesa om att det är "orättvisa" när hela gruppen, hela läktaren, hela supporterkollektivet bestraffas för vad en enskild människa gör. BaraBen.com kan i dag avslöja att den person som slängde en "banger" i Norrköping - på ett sätt som halvt skrämde ihjäl en barnfamilj och som var nära att allvarligt skada en ung liten pojke - tillhör en lös gruppering som figurerar kring klackkärnan på den blåvita ståplatsläktaren. Han är nu identifierad av IFK Göteborg och skall enligt uppgifter till BaraBen.com ha erkänt att han var den som kastade. Motiveringen? Han "ville imponera på ultras". Där har vi ett jätteproblem inom den svenska ståplatskulturen.

Hur ska vi kunna acceptera en situation där ett jättelitet fåtal av fotbollsfansen om och om igen förstör för den stora majoriteten? Här har vi situationer där vissa fans utnämner sig själva till viktigare personer och element än hela den kollektiva majoriteten och idrotten i sig. De skiter fullständigt i om matcher avbryts, om barn eller vuxna skadas eller skräms till livet, om "deras" lag får böter eller poängavdrag. De som faktiskt kan påverka denna strömning på läktarna är fansen själva. Det är grupperna som anses vara "coola" på läktarna.

Men dessa grupper ser ansvar för idiothandlingar som "goleri". De behandlar dem som står upp för en läktarkultur utan bränder, smällare och som i dag planinvasioner, som angivare och del av etablissemanget. Det etablissemang som de avskyr och tycker sig motarbeta. Fotbollen är en bred folkrörelse med hundratusentals utövare och ännu fler åskådare. Men trots denna bredd tillåter sig majoriteten hönsas och pissas på av små myror som tycker sig vara viktigare än sina kamrater på läktarna, tycker sig vara det viktigaste som finns inom deras klubb eller förening och tror sig stå över lagen.

Om den som springer in på en läktare, eller som något blåvitt supporterpucko gjorde i Borås förra året - kastar en smällare på sin egen målvakt - blir plockad av fansen runt omkring, utpekad av dussintals andra som inte vill se deras lag få böter och poängavdrag, eller som inte vill att matchen ska avbrytas, då finns det hopp. Men i den fotbollskultur som råder i dag är det som i övriga samhället. Alla sköter sig själva, blundar för det som grannen gör och svär som mest hemma vid köksbordet. Kanske knyter de handen i fickan.

Men om du är urbota trött på vansinnet, på idiotin som om och om igen tillåts stjäla rampljuset, så pekar du ut packet som förstör för oss alla. Då hjälper du fotbollskulturen och läktarens folkhav att få en fotboll i framtiden som inte tvingats till säkerhetsanordningar och restriktioner som är värre än de som finns på amerikanska flygplatser. För oavsett om du är för eller emot den moderna fotbollen, så måste du vara jävligt korkad om du tror att majoriteten av oss på läktarna sympatiserar med det lilla fåtal som tycker det är roligt - och ibland till och med rätt (sic!) - att kasta explosiva medel mot spelare, domare eller andra fans. Du är nog ännu mer ensam och puckad om du tror att det anses som coolt att springa in på en plan och veva mot någon.

Idioter kommer alltid att finnas. Nu undrar jag bara när den övriga folkmassan ska sluta att bete sig som passiva idioter och ta varje tillfälle i akt att sätta dit de dårar som förstör för den stora massan. Kalla mig gärna "golare", det rör mig inte i ryggen för fem öre. Om jag ser någon utsätta en annan person på en fotbollsläktare för livsfara så måste jag och säga i från och visa att detta inte är ett acceptabelt beteende. Vi måste sluta peka finger och börja ta vår del av ansvaret. Allt annat är fegt och ryggradslöst.

171 kommentarer:

  1. Huvudet på spiken. Tack Frankie.

    SvaraRadera
  2. Du har gjort det igen Frankie. Kanske inte riktigt hör till ämnet men har själv årskort på H men börjar faktist tröttna på Ultras som gapar och pekar så fort man inte sjunger med i varje låt dom drar igång. Självklart är jag emot ståplatsreducering men man börjar ju undra vart Ultras står i frågan då dom match efter match tvingar övre stå att sitta (!) under vissa perioder.

    SvaraRadera
  3. Så jävla klockrent Frankie. Att skrika på elaka SvFF kan alla, men att själva ta ansvar för den del av vår fotbollskultur som de styr över kan de inte med dessa kära "ultras"-grupper. De kommer garanterat in här och spyr över detta med inom kort men du ska veta att vi andra i klacken håller med! Det måste vara slut på den här skiten nån jävla gång!!!

    SvaraRadera
  4. Vad är det som säger att snubbarna som gjorde detta inte är HIF-supportrar,som agerar efter utgången av Syrianska-AIK ?

    SvaraRadera
  5. Håller med dig till 100%...
    /Muddy

    SvaraRadera
  6. Atte/ Det spelar ju ingen roll vad det är för folk?! Det kvittar vilket lag idioterna som beter sig så här håller på, poängen är ju att vi som är den enorma majoriteten på läktarna måste vara med och sätta stopp för den här skiten. Det sabbar ju för alla på alla sätt och är dessutom livsfarligt beteende...

    SvaraRadera
  7. Underbart, och så jävla sant. TACK! Synd att så många som står bakom dig Frankie är anonyma bara..

    SvaraRadera
  8. Tycker att vi har större problem i att Robin Söder inte får spela.

    Annars har du rätt i sak, men våra läktare är väl ingen katastrof direkt. Upplever att det var värre förr.

    Fortsätt jobba med Kamratunionen så tror jag det blir bra.

    SvaraRadera
  9. 24/5/11 22:32

    Killen håller på MFF, Namn, ålder, politiska åsikter, kalsonger ja you name it finns på flashback. 2011 går allt snabbt.

    Det där Internet kan vara bra i bland.

    SvaraRadera
  10. FRIHET FÖR ULTRAS!

    SvaraRadera
  11. Atta, det är tyvärr ett av de löjligaste argumenten jag har hört. Såg nåra sådana på aftonbladet med. Jag talar ur min egen personliga åsikt nu, men jag skulle ALDRIG kunna röra ärkerivalens tröja, inte ens med tång. De flesta fans är sådana, hängivna.

    Håller med Frankie i detta, men sen kommer nästa steg. Vad får idioterna som kastar in grejerna på plan, max dagsböter. Det hjälper ju inte så mycket att peka ut vilka idioterna är om de inte får ngt straff.

    Kastar du in en bangers som gör så att matchen avbryts så skall han betala skadeståndet samt betala tillbax biljetten till alla andra som får sin dag förstörd av en idiot. Och livstidsavstänging ifrån vad allt som har med elitidrott att göra.

    SvaraRadera
  12. Kan inte annat är hålla med.
    Betänk dock att på derbyt mot Gais kastades flera knallskott från vår klack. Synd bara att dom inte har hittats eller pekats ut men jag joppas det kommer innan vi förlorar matcher på det sättet //Ängel i mitt hjärta

    SvaraRadera
  13. UT med Packet!2011-05-24 22:50

    Word!

    SvaraRadera
  14. Jag vill verkligen inte vara uppnosig eller dryg. Men tycker det är lite trist sådär att det inte kommer någon matchrapport alls från matchen TFF.

    Detta å andra sidan är väl rutet! Nog sagt!

    SvaraRadera
  15. Till Anonym som 22.48 skrev:

    (Frankie du är en äcklig hora, du drar alla över en kam. Fyfan för dig visa dig inte mer.)

    Jag hävdar att:
    DU ÄR INGEN SUPPORTER du är bara en vilsegången idiot som söker upphetsning av att fördärva för andra med eller motståndare spelar ingen roll

    Hans

    SvaraRadera
  16. Bra skrivet!
    Var själv på Norrköpingsmatchen och min första tanke efter knallskottet var "Nej, inte vi också".
    Folk fattar inte hur farligt det är. Smällar man inte är beredd på är de farligaste och ett enda sånt där skott kan ge livslånga men.

    Att kids vill hävda sig är väl ingen nyhet men det är de äldres förbannade skyldighet att klargöra för de som beter som idioter att de beter sig som idioter.
    Ingen vill vara en idiot.

    SvaraRadera
  17. Kan bara instämma, så jävla rätt.

    SvaraRadera
  18. Ställer mig bakom dina ord till fullo men jag tycker att det saknas en mening som nämner att det under gaisderbyt faktiskt small till en eller två gånger i vår klack också.

    SvaraRadera
  19. Detta är Frankie när han är som bäst.

    SvaraRadera
  20. Klockrent Frankie igen :) årets bloggare?

    SvaraRadera
  21. Kan bara hålla med!
    Har en son som jag nån gång vill ta med på match, men som det ser ut idag vågar jag knappt med all skit som kan hända.

    Sorgligt att det finns folk som inte kan växa upp...

    SvaraRadera
  22. Fantastiskt bra skrivet. Jag är så otroligt trött på alla idioter som använder våra läktare för att få utlopp för sina barnsliga ideer om vad som är häftigt.

    Heavy D

    SvaraRadera
  23. Jag tycker det är lite överdrivet att påstå att man inte vågar ta med sitt barn på match.
    Om det gäller att stå i, eller i närheten av, klacken kan jag förstå.
    Men i övrigt är det ju faktiskt ofarligt att gå på allsvensk fotboll.

    SvaraRadera
  24. Bra och tydligt ställningstagande.

    SvaraRadera
  25. När den stora massan supportrar visar missnöje över den skada som detta fåtal orsakar kan vi komma att få bukt med problemet.

    Visst är de straff som utdelas i Sverige för låga för att vara avskräckande i detta fallet. Därför är det viktigt att visa detta pack att det är fel och att rättrogna fans inte accepterar detta längre. Skandera ramsor mot de som gör fel, peka ut de inför hela arenan under match... Gör det obekvämt för dem.

    Fortsätter detta kommer vi bli av med ståplatsläktarna snabbare än vad vi någonsin kan föreställa oss.

    Det bästa jag läst på BaraBen på otroligt länge. Fortsätt på detta vis Frankie!

    SvaraRadera
  26. anonym 23:20/ Ofarligt? Som när folk kastar in bengaler på andra läktare? Som när AIK-huliganerna invaderade Gais ståplatsläktare? Som när det blivit interna slagsmål på läktare flera gånger? Som när bangers kastas iväg mot sittplats i Södertälje osv osv osv.

    SvaraRadera
  27. anonym 23:20/

    I övrigt skrev jag.

    SvaraRadera
  28. Jag menar naturligtvis anonym 23:22

    /23:25

    SvaraRadera
  29. Förjävla bra skrivet! Det är vårat ansvar som medborgare, fotbollssupportrar och människor att förändra samhället till det bättre. I detta fall fotbollsvärlden i Sverige. Bort med packet från våra läktare...

    SvaraRadera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  31. Bra skrivet!

    Jag kommer garanterat att gola ner de fittor jag ser förstöra för mitt Blåvitt under matcher.
    Inga problem.

    SvaraRadera
  32. Jag tycker du generaliserar för mycket i ditt inlägg, det är lätt att få med sig "den stora massan" men att jämföra ultras med huliganer anser jag att det att fel! Och som du själv skriver så var det inte någon ur ultras grupperingarna som kastade bangers i Norrköping... Och att någon random snubbe likt "terror tommy" springer in på planen och nu slår/knuffar målvakten tycker inte jag att man skall klandra en hel supporterskara, att det finns idioter inom de flesta klubbar de vet vi alla!

    SvaraRadera
  33. Från och med nu kommer jag alltid filma idioterna som tänder bengaler, de är ju alltid maskerade när de eldar men brukar efter ett tag dra sig tillbaka och ta av halsduk eller mask. Kommer filma idioterna och skicka till polisen och till IFK.

    FÖR PÅ MIN STÅPLATS ÄR INGA IDIOTER VÄLKOMNA!!!

    SvaraRadera
  34. Bra skrivet! Stor eloge till Daniel "Sidled" Andersson som erkänner en 0-3 förlust till skillnad från solnatattarna!

    SvaraRadera
  35. Herregud, finns det alltså människor som seriöst tycker att det är farligt att gå på fotboll?

    Hur tänker ni kring att korsa gatan?

    SvaraRadera
  36. Svarte Filip2011-05-24 23:38

    Mööhöö...mot den moderna fotbollen...frihet för ultras...för en en levande supportekultur...öööh...legalisera pyroteknik...(burp)....fuck SvFF...mööhöö...sympati för de avstängda...öööh....

    SvaraRadera
  37. anonym 23:30/ Han skriver ju att idioter alltid kommer finnas men att det som måste till är att alla de som inte är idioter tydligt tar avstånd och visar sin avsky mot det fåtal som spårar ur. Det är ju hela problemet att många tycker det är helt ok att bete sig som ett svin och hellre skyddar dem som spårar ur. På videon till Barabens "uthängning" av gaisarna som misstänks för att ha kastat bengalen mot Levande Sittplats så kommenterar ultras gbgs videoproduktionssida på youtube deras agerande så här:

    http://i53.tinypic.com/ip1f69.jpg

    vilket är en stor del av den här debatten. ultras skyddar andra ultras, vilket lag de än håller på och tydligen vad de än gör. Ni tror väl inte att det är sittplatspubliken eller vanliga Svenssons som sitter på blåvita bloggar och skriver "golare" när Baraben-skribenter tar kampen mot dem som kastar bangers och skapar böter till Blåvitt eller skrämmer livet ur ungar som tagits med på fotboll för första gången (som i Norrköping)?

    SvaraRadera
  38. Är vi inte aningen orättvisa nu? Jag är ingen ultraskille eller wannabe men jag tycker vi ger våra grabbar skulden för vad aik/gais/malmö har gjort. Ultras Gbg är i mina ögon den ultrasgruppering bland sveriges stora klubbar som har visat ett en form av ansvar. Det är tex ganska sällsynt med bengaler på blåvita läktare i jämförelse med övriga allsvenskan.

    Slutar de med bangers så har vi egentligen inte mycket att klaga över..

    Vi är inte aik

    SvaraRadera
  39. Frankie. Du är en nolla.

    SvaraRadera
  40. Leo 23:40

    Jag skrev 23:30
    Jag försvarar ingenting som någon annan har skrivit, men det var alltså en från gais ultras som kastade begalen upp på LS? tycker att benämningarna på folk används på fel sett (alla som bränner bengarler/ kastar bangers= ultras?)... och det var lite det som jag ville kritisera frankie i sitt inlägg. Att dra inte alla över en kam och att inte generalisera för mycket, men tycker du att våra ultras missköter sig så mycket så Fine, de är ju ändå "ultras" och alla är ju på "samma sätt" så får det vara din uppfattnings och den delar jag absolut inte med dig!

    SvaraRadera
  41. En påtänd snubbe rusar in och knuffar lite på en målvakt och krigstidsrubriker tas fram. En person hittas brutalt mördad i Frölunda och en liten notis kan läsas i GP. Vad är det som gör att fotboll skapar dessa groteskt oproportionella rubriker? Man skakar på huvudet och inser att världen verkligen är galen!

    SvaraRadera
  42. Du kanske borde skriva med i din text att det var folk från dom båda ultras grupperna (UG och SG) som gick upp och försökte identifiera den som kastade bangers i Norrköping?
    Sen kanske du borde ta med att KU ska gå ut och begära att folk slutar med bangers omgående, och i KU finns både UG och SG med.
    Är inte det relevant information att ta med Frankie?

    SvaraRadera
  43. 23:52

    då får man väl inte lika mycket läsare? och inte alla med sig...

    SvaraRadera
  44. anonym 23:40/ Ultras Göteborg nämns ju inte en enda gång i den här texten, det är du som drar de slutsatserna. Kritiken riktar sig mot ultras som rörelse på läktarna, där de är de som slåss för legalisering av pryoteknik och de och deras undergrupper som ligger bakom de flesta bränningar. Menar du på fullt allvar att de då inte samtidigt ska stå till svars för att de sprider dessa idéer? Snacka om hyckleri.

    SvaraRadera
  45. En mörk dag för dansk fotboll

    SvaraRadera
  46. "Banger"? Vad fan är det för fel med smällare eller knallskott? Fy fan vad jag hatar pretton som inte längre kan använda svenska ord!

    SvaraRadera
  47. anonym 23:52/ Jag tycker Frankie borde skriva om det faktum att flera personer som signerade som Supras var de mest aktiva i den senaste "golardebatten" här på Baraben och kallade bloggarna för diverse könsorgan och sa att de var "tjallare" osv? Kanske borde man ta lite debatt om hur (som en anna visar med bildlänk här) hur Ultras GBG productions på You Tube kritiserar Baraben för att de hängde ut de Gaisare som misstänktes för att kasta bengalen mot LS under derbyt?

    Snacka om att ni missar poängen. Hela den här texten går just ut på detta, att fans alltid pekar finger på andra och säger "vi gör inte fel" men sedan är det alltid samma grupper som på olika sätt ligger bakom bränningar eller som förespråkar det som "aspiranter" gör som leder till böter eller ännu värre. Var det inte ultras som låg bakom megabränningen i GU-premiären? Var det inte Supras som låg bakom den vansinniga INOMHUSBRÄNNINGEN den här försäsongen? Jo och jo. Alla som har högre iq än ett småbarn genomskådar snacket käre vän.

    SvaraRadera
  48. anonym 23:52/ Eftersom ett FLERTAL personer i bägge de ultrasgrupper du nämner vet precis vem det var som kastade Peking-bangern så är min motfråga: Har de anmält detta till IFK Göteborg? Jag vet svaret: Nej. Hur jag vet detta? Jo, jag känner han som kastade och vet vilka han har berättat detta för...

    SvaraRadera
  49. Fegt och ryggradslöst? Visst,få se när lilla Frankie golar på en hundrakilos firmakille. Lycka till! Det kommer du att behöva!

    SvaraRadera
  50. anonym 23:52/ Hahaha, hur skulle baraben få färre läsare av att skriva att Kamratunionen (vad det nu än är) skulle ha kritiserat ett beteende? Ja, det måste locka sjukt många läsare att inte lyfta den saken med en mening. Hahaha, vissa är för roliga alltså...

    Frankie, fortsätt stå upp för sunda värderingar! Tack för en jävligt bra text!

    SvaraRadera
  51. anonym 00:20- För det första: hur ofta står "hundrakilos firmakillar" för inkastade smällare på våra läktare?

    för det andra: om folk skulle ha lite civilkurage skulle 10 pers peka ut honom och agera varje gång, då skulle inte tex Frankie eller nån annan som tycker som honom stå ensam. Men det är väl för mycket begärt, att faktiskt visa lite civilkurage. Är väl tryggare att låtsas som inget och låta idioterna komma undan med det och acceptera att Blåvitt (eller vilket lag man nu än håller på) får ett par 10 000-tals kronor i böter..?

    SvaraRadera
  52. JÄÄÄÄÄVLIGT BRA TEXT FRANKIE! TACK FÖR DESSA ORD! ALLTID SKA DET SKYLLAS PÅ NÅGON ANNAN UTAN ATT DE SOM HETSAR FRAM DESSA IDIOTER TAR NÅGOT ANSVAR! BIG UP!

    SvaraRadera
  53. Open 00:11/ Inlägget var mer riktat till kommentarerna till artikeln. Jag har dessutom svårt att tro att någon som skriver ett inlägg på bara ben har några större erfarenheter av andra ultrasgrupper (eller är det gajsare som skriver inläggen tror du?). Och ärligt talat så tycker jag de kan kämpa så mycket de vill för att legalisera bengaler m.m. så länge det inte går ut över IFK i form av böter.

    SvaraRadera
  54. Hahhahah! Alltid lätt att be andra visa "civilkurage" när man aldrig själv gör det. Hyckleri kallas sådant!

    SvaraRadera
  55. Sorligt att sådana här incidenter får inträffa.

    Kan ju bara trösta sig med att drägget inte bar kniv eller dylikt, men med sveriges "fantastiska" säkerhet & "benhårda" straff så lär det väl inte dröja länge innan det inträffar...

    SvaraRadera
  56. anonym 00:35/ Förstår du inte att de här sakerna hänger ihop? För kidsen på ståplats som ser upp till ultras-grupperna är det "lag" det just de grupperna säger. När de står och förespråkar pyroteknik så måste de även vara med och stå för konsekvenserna av det handlandet. När unga kids kastar smällare eller bränner av pryo för att de tror det är så man ska bete sig för att "avancera" eller bli accepterad så måste ju de som propagerar för detta även ta del i skulden när det sker? Det är ungefär som i politik eller religion, om någon propagerar stenhårt för en sak så påverkas ju andra och när de här andra sedan gör saker utifrån det som förebilden sagt har de två elementen ett direkt samband. Men i ett sådant perspektiv glömmer man bort det faktum att massvis av våra och andra lags ultras var, är och kommer vara de som faktiskt fysiskt bränner med.

    SvaraRadera
  57. anonym 00:36, Haha, Vad gör du då? Och vem är du då? Att snacka om andra som hycklare och inte våga stå för det är vad som kallas hyckleri...

    Frankie, fortsätt gå din egen väg och stå upp emot idiotin! du är uppskattad som fan ska du veta!

    SvaraRadera
  58. "Fegt och ryggradslöst? Visst,få se när lilla Frankie golar på en hundrakilos firmakille. Lycka till! Det kommer du att behöva!"

    Ja för WM består bara av gymfighters på 100 kg? De flesta ser ut som utvecklingstörda sparrisar från särskolan i partille.

    SvaraRadera
  59. Helsicke vad snabb du är på tangenterna med att få fram en bra artikel Frankieboy!

    SvaraRadera
  60. Glöm aldrig din egna historia av slagsmål i fotbollens och politikens namn Frankie.

    SvaraRadera
  61. anonym 00:20- Poängteras skall är att det i 99 procent av fallen som skit händer på våra arenor inte är Wisemen utan ultras/supras/andra klackgrupper som ligger bakom. Så varför skulle någon agera mot huliganer? Det är ju inte dessa som sysslar med bangers och pyroteknik!!

    SvaraRadera
  62. Ringo Starr2011-05-25 01:21

    anonym 01:19/ Slagsmål i fotbollens och politikens namn? Nu vet jag inte om Frankie levt ett dubbelliv men jag har känt honom i tio år och han har aldrig tillhört slagskämparna i någon av de områden. Dock var han (och jag) del av de här glinen som härjade på våra läktare som tonåringar och det vet jag att han skrivit om här på BaraBen flera gånger, och tagit avstånd från beteendet som går igen hos nya tonåringar i dag. Det vore välkommet om fler som växte upp gjorde det istället för att bara sopa all skit under mattan...

    SvaraRadera
  63. Mycket bra skrivet! Inget lags fans ar immun mot idioter.

    SvaraRadera
  64. Väl skrivet

    SvaraRadera
  65. Förnamn: John Kevin
    Tilltalsnamn: K*vin
    Efternamn: Hagen
    Adress

    Gatuadress: Calle Ljungbecks gata 28
    Postnr/ort: 212 40 Malmö
    Ålder och födelseinformation

    Ålder: 18 år, 11 månader och 21 dagar
    Född för antal dagar sedan: 6 929 dagar
    Född på vilken veckodag: Onsdag

    Där här ni killen som sprang in och knuffade Pär Hansson under MFF-HIF matchen :)

    SvaraRadera
  66. sluta häng ut folk i kommentarsfältet

    det är en liten fjunig tonåring dessutom

    red ta bort föregående inlägg

    SvaraRadera
  67. Kan bara hålla med i vad frankie skriver.

    Blåvitt's klack sköter sig som oftast bra, men visst finns det idioter som bränner å kastar bangers också.

    Jag efterlyser att capos DIREKT när det smäller tystar ner klacken och säger till att sånt jävla betende INTE är accepterat. Nu snarare blir man glada och dansar och sen kommer med någon kommentar i efterhand. Visa att ni menar allvar "ultras" med att ni inte vill se bangers på våra läktare, annars blir ju era ståndpunkter efteråt bara patetiska.

    Men, i stort, bra jobbat hos blåvitaklacken!

    SvaraRadera
  68. Ursäkta en som närmar sig 40, men capo???

    När jag stod i klacken drogs ramsorna igång av Thomas och "Markaryd", ibland även av Markaryds morsa... Those where the days...

    SvaraRadera
  69. Poäng Frankie - problemet med att det ska imponeras hit och dit nämns sällan i den allmänna debatten. Första året på GU hade jag årskort i klacken - aldrig mer kan jag säga

    SvaraRadera
  70. Väl skrivet Frankie, bort med skiten från våra läktare!

    SvaraRadera
  71. fantastiskt bra skrivet. Jag anser att fotbollen tas ifrån oss vanliga fotbollsälskare.
    Ultras bidrar till fin läktarkultur i viss mån. en del personer därifrån samt från andra grupperingar är bara på läktaren för sin egen skull och ingen annans.

    Reinfeldt måste ta sitt ansvar, ge klubbarna och framförallt poliser reusreser att lösa detta.

    I varje klubb finns det maximalt 20-30 personer. I Tyskland finns och i England fanns det kanske 2000-3000 per klubb. Dem klarade så många, då bör vi klara 20-30/klubb.


    Rädda allsvenskan. rädda svensk fotboll innan det är försent.

    SvaraRadera
  72. Åh supportrarnas försvar i Malmö så hade det precis blivit mål.
    Det känns som ett tillfälle då man inte är så uppmärksam.

    SvaraRadera
  73. Jag är inte bitter2011-05-25 08:49

    Ni som leder Ultras med dess närbesläktade dagisgrupper måste inse ert ansvar så att det som skadar Blåvitt försvinner från vår ståplats.

    SvaraRadera
  74. Låt oss slippa dess SUPERTÖNTAR på vår arena och i samband med vår älskade klubb!

    SvaraRadera
  75. Testa en stavningskontroll, Frankie. "Oförmågna"? "Berädda"?
    Och varför hänger du bara ut andra lags supportrar, inte folk från blåvitt? Alla på LS som kastade ner mynt och öl på gajsklacken? De som kastade bangers i klacken? Personerna som kastade brinnande bengaler på gnagare i finalen 09?
    Moralpanik, heja den. Trähatt.

    SvaraRadera
  76. Dessa jävla ungar som tror sig vara tuffa när de står och hoppar på stolar osv ska vi inte ens tala om, vilka jävla idioter.

    SvaraRadera
  77. Frankie hakar på mediacirkusen och fyller baraben med ännu mera skitsnack. Jorden snurrar vidare. Alla supportrar ska ta ansvar etcetera.

    Det är ju precis vad supportrarna i MFF-klacken gör också. Enligt Jens Fjällström och MFF-fansen själva så försöker man kasta ut idioten vilket resulterar i att ordningsvakterna står och sover, han tillåts promenera in på planen istället. Nu sitter alla här och fördömer ultras och huliganer till höger och vänster på grund av EN idiots agerande, när det är vi själva som försöker lösa problemen. Kan inte alla här bara förstå att det är helt onödigt med en sån här "agera nu alla fans" artikel när fansen redan agerar. Lite svårt att stoppa en person från att slänga in en liten smällare också eller hur!? Man kan inte hålla koll på precis alla personer i en fotbollsklack.

    SvaraRadera
  78. Eftersom jag anser det vara helt okej att hänga ut SD-svin och fotbollsmördare, så varsågoda. http://imageshack.us/photo/my-images/402/tobias1.png/

    För övrigt tycker jag Frankie skulle varit MYCKET TYDLIGARE med att Ultras Gbg håller en mycket mer ansvarfull inställning till allt vad pyroteknik heter än andra ultrasgrupperingar, såsom MFFs.

    SvaraRadera
  79. I Hamburg 19822011-05-25 09:41

    Nu när vi alla (normala fotbollsälskare ) har hittat den text vi tycker passar våra åsikter kanske det är dax att gå från ord till handling? Vi kan prata och skriva hur mycket vi vill men om vi inte går till handling så.... Att gå till fysiskt handgemäng känns 100% fel utan det vi bör göra är ju helt enkelt att filma/fotografera den olagliga handlingen och personen för att sedan lämna över till rätt myndighet. Då vi gemensamt gör detta kommer vi att bli starka kamrater från Götebrog. Starka kamrater älskar IFK Göteborg och det som är bra för dem!

    SvaraRadera
  80. När "läktarkulturen" och hatet mot det andra laget blivit viktigare än det egna lagets bästa så är det dags att fundera på varför man går på fotboll.

    Sluta med hatramsorna, förr eller senare så tar någon dom på allvar och gör något idiotiskt som skadar laget. Vill du var en av dom som bidrog till hatet ?

    Om du ser någon som är på väg att tända något eller slänga in något så stoppa dom. Lämna sedan över dom till vakterna. Det kallas civilkurage, något som vi behöver mer av.

    SvaraRadera
  81. 22:31

    Vad fan har det med sakfrågan att göra? Och vad i helvete gör du på H om du inte sjunger och deltar i ramsor?

    Är inte medlem i någon supportergrupp men ibland bli man mörkrädd när nötter som dig uttalar sig.

    SvaraRadera
  82. Klockrent skrivet!!!

    SvaraRadera
  83. 10.03 Som jag sa "kanske inte hör till ämnet". Men tänkte att det var hyffsat passande. Och självklart sjunger jag med i de flesta låtarna men när någon låt ultras skapat för en vecka sen dras igång är det inte alltid så lätt att kunna hela texten och då ska dom inte gapa och peka. Det jag vill få fram är att ultras bör ändra sin attityd mot andra blåvita på läktaren..

    SvaraRadera
  84. Frankie hur gick det med tonårstjejerna du försökte bjuda med i en egen buss till aik borta?? försök inte att förneka det.

    SvaraRadera
  85. Inlägg nummer 2, självklart är du anonym då du inte vågar stå för dina åsikter. patetiskt!

    Vågar du inte stå för att du går in på klacksektionen med ett annat syfte än att sjunga och stötta laget? ynkligt!(men förståligt)

    Världen kretsar inte kring dig! Om du står i klackkärnan* och inte sjunger får du för helvete ta att folk säger åt dig att sjunga. Meningen är att muppar som dig ska tröttna på att bli gapad och pekad på eller börja sjunga. Sjung eller försvinn från klackkärnan!

    Folk lägger ner hjärta och själ för att skapa en grym inramning på matcherna. Då tycker i alla fall jag att det är jävligt respektlöst att inte sjunga och sprida din rötna energi hos andra.

    (ville bara sjunka till den otroligt låga nivån som är bland dessa inlägg)

    Att Ultras "tvingar" folk att sitta ner i 30 sek innan man drar igång en hopp och röj ramsa pekar alltså på att UG vill ha sittplats över hela arenan? Hur tänkte du där?
    Tror du även att UG vill ha ståplats över hela arenan när dom kör "stå upp för änglarna"?

    Det var någon som störde sig på att pretto ordet banger användes istället för knallpuffar ska reda ut detta lite. Du kanske inte har märkt att samhället i övrigt också genomsyras av andra engelska pretto ord som:
    T-shirt=T-tröja
    e-mail=e-post
    sneakers-gummidojjer
    sodastreamer-läskeblasksbubbelmakare
    osv osv

    Dessutom är bangers benämningen på smällare som tänds med ett plån, alltså inte stubin. När man beställer dessa smällare benämns dom som just "bangers" vilket gör att det blir ganska naturligt att kalla dom just det. Pretto eller ej? vem bryr sig.

    Att folk förspråkar legalisering av pyroteknik är väl inte konstigt när det sköts så jävla oproffsigt när det är olagligt?
    Hade man kunnat söka tillstånd för att elda säkert hade det ju gjorts direkt. Krav skulle kunna vara att alla som bränner ska vara över 20 år, gå en utbildning hos brandmyndigheten samt ha en hink med sand framför sig. Då hade riskerna vid ett pyro. arrangemang varit mycket små.


    Till hasch-tomten som tycker att det var fördjävligt med allt pyro i GU-premiären... Dags att släppa hörnflaggan och komma in i matchen?
    (Det har förekommit pyro 1 gång i blåvittklacken och det var IFK-aik -09)

    Kamratunionen
    Är en union med alla aktiva blåvita läktargrupper som jobbar för enighet i de blåvita leden samt en dynamisk läktarkultur som ska bli bäst i sverige. Alltså inget ni som går på någon match då och då behöver bry sig om.

    Du som reagerade på att det inte var ofarligt att gå på fotboll och sen tar upp några exempel som internslagsmål och massa AIK grejer. Internslagsmål har det inte blivit i klacken på minst 7år(?). Med andra ord så är säg 25 av 30 matcher ofarliga och 5 stycken finns det en minimal risk att nåt händer gemena blåvit man.

    Vill bara förtydliga att jag inte tillhör nån gruppering utan är en fristående glenn.

    SvaraRadera
  86. Jaha, 03:21, och vad är din poäng med att hänga ut en kille som lite lätt har knuffat till en målvakt? Häng gärna ut mördare, misshandlare, våldtäktsmän, rånare, pedofiler osv men det vågar du väl inte eller menar du med detta? Jävligt osnyggt är det i alla fall, din skithög!

    SvaraRadera
  87. Håller med till 100%. Tror dessutom att baraben kan vara en väldigt bra plattform för att organisera ett upprop. "Fotbollen i centrum" tex, någon form av pin som signalerade ett avståndstagande från knallskott, bengaler och fotbollsrelaterat våld, skulle kunna säljas i alternativa shopen och vinsten skulle delvis kunna gå till blåvitts ungdomslag. Detta skulle kunna spridas till andra klubbar, tror nog de är många klubbar som e trötta på sina ligister som enbart skadar de egna färgerna.

    SvaraRadera
  88. Carlito,00:33. Du verkar vara ett riktigr svin. Har killen mördat en fotboll sa du? Eller har han mördat en människa? Har han röstat på fel parti? Vad har han gjort för fruktansvärda saker för att förtjäna din uthängning? Vill du att någon mördar honom för det "fruktansvärda" han gjort eller vad är ditt syfte, din ruttna
    jävla uthängare?

    SvaraRadera
  89. Åh herregud

    SvaraRadera
  90. Jag tycker uppriktigt synd om den där huliganens föräldrar. Mamman var helt knäckt stackarn.

    SvaraRadera
  91. Det drev som går nu kommer bara leda till att ultras sluter sig och blir än mer anti alla som inte är som dem. Satsa på Kamratunionen nu och för en vettig dialog istället för att sitta här och kasta skit på varandra.

    Jag är helt oförstående inför ultraskulturen, men har inget emot de individer som vill tillhöra den. Jag köper att de ska få ha sin kärna där alla måste sjunga. Jag tänker aldrig ställa mig i den klicken och vara tyst.

    MEN, det vore önskvärt om respekten var ömsesidig. Står jag i utkanten av klacken på en bortamatch så är det för att jag vill visa spelarna att man är på plats för dem. Jag vill visa mina färger och sjunga (men inte hela tiden). Detta är mitt sätt att vara supporter. Jag tycker det är bortkastat att jag går och säter mig någonstans på sittplats och bara försvinner bland motståndarfansen. Hur ser ultras på detta? Är jag välkommen eller ska jag behöva ha en megafonkille som står och skriker på mig? Denna fråga är ställd med all respekt, för jag undrar verkligen.

    SvaraRadera
  92. 10:45
    Skulle gissa att hans syfte är att visa att detta inte är okej längre. Gör man sånt här ska man fan veta att ALLA får reda på vem man är.

    Vet ni vilka som får vatten på sin kvarn av det här? Jo SVFF, som vill minska den högsta tillåtna ståplats-andelen av platserna på arenorna till 10%.

    Och vet ni vad den minsta andelen av platser ett lag är skyldigt att ge till bortasupportrar om behovet finns? 10%.

    Det betyder att mycket snart kan de enda ståplatserna på Gamla Ullevi vara just på bortaläktaren. Helt enkelt för att det inte finns något alternativ.


    Och vilka bär ansvaret? Jo, idioter som kastar bangers och som gör annan skit, och sedan gömmer sig i publikhavet på ståplats. Såna idioter förtjänar att straffas på alla sätt och vis.

    SvaraRadera
  93. Enligt "blåvitt-logik" så är samtliga 24000 personer som var på arenan ansvariga för det som hände igår.

    SvaraRadera
  94. Orkade inte läsa hela den låååååånga praaaaaatiga artikeln. Men för en gångs skull håller jag med frökenki, idiotierna som förstör vår idrott måste hängas ut.

    SvaraRadera
  95. Men sluta då inte med att hänga ut denna knuffande tonåring utan häng ut samtliga brottslingar i Sverige! Det lär ju finnas allvarligare brott som begås i detta land än att knuffa på en målvakt!

    SvaraRadera
  96. Klockrent. Nu måste vi fotbollsfans stå upp mot de idioter som tyvärr förpestar våran läktare och våran kultur!

    Var på fotboll i Italien för en månad sedan och där var fansen instängda i glasburar - det är inget jag vill behöva se i Sverige.

    SvaraRadera
  97. anonym 11.51:
    Tyst! Du gör bara bort dig!

    SvaraRadera
  98. För varje "incident" som inträffar kommer ytterligare en åtgärd från SvFF vidtas. Detta kommer bara fortgå tills samhället har kvävt fotbollen och vi har ett övervakningssamhälle likt England.

    Vi måste själva sätta stopp, annars kommer SvFF göra det i fascistisk anda.

    SvaraRadera
  99. Stolt golare!

    SvaraRadera
  100. Bra skrivit Frankie!

    I grund och botten är alla som kommenterar här supportrar av IFK Göteborg och vi älskar alla samma lag.

    Varför skall några leka Tuffe Iffe och vara agressiva och bråkiga på läktaren?!

    Är vi inte alla där för att ta nån pilsner, heja på vårt kära Blåvitt och njuta av en fotbollsmatch?!?!?!?!?!?

    SvaraRadera
  101. På bortamatcher ska alla blåvita(enligt min mening) samlas på bortasektionen men vill man inte sjunga så kan man ju ställa sig lite avsides.

    Jag syftade på hemma matcher om man inte vill sjunga alls, ta en annan sektion eller om man vill sjunga då och då kan man placera sig en bit från kärnan i klacken.

    Står man i klackkärnan får man ta en känga om man inte sjunger och antingen börja sjunga eller förflytta sig längre ut på kanterna. Man ska inte ta kängan som nåt personligt eller en ärekränkning, allt handlar i slutändan om att ge blåvitt bästa möjliga stöd.

    SvaraRadera
  102. "Det drev som går nu kommer bara leda till att ultras sluter sig och blir än mer anti alla som inte är som dem. Satsa på Kamratunionen nu och för en vettig dialog istället för att sitta här och kasta skit på varandra.

    Jag är helt oförstående inför ultraskulturen, men har inget emot de individer som vill tillhöra den. Jag köper att de ska få ha sin kärna där alla måste sjunga. Jag tänker aldrig ställa mig i den klicken och vara tyst.

    MEN, det vore önskvärt om respekten var ömsesidig. Står jag i utkanten av klacken på en bortamatch så är det för att jag vill visa spelarna att man är på plats för dem. Jag vill visa mina färger och sjunga (men inte hela tiden). Detta är mitt sätt att vara supporter. Jag tycker det är bortkastat att jag går och säter mig någonstans på sittplats och bara försvinner bland motståndarfansen. Hur ser ultras på detta? Är jag välkommen eller ska jag behöva ha en megafonkille som står och skriker på mig? Denna fråga är ställd med all respekt, för jag undrar verkligen.

    25/5/11 11:06"


    SVAR:
    Ultras har inga problem med att någon står ute i kanterna och är tyst.

    SvaraRadera
  103. http://www.anglarna.se/nyheter/artiklar/2576-bort-med-qbangersq-fran-laektarna

    SvaraRadera
  104. [url]http://www.anglarna.se/nyheter/artiklar/2576-bort-med-qbangersq-fran-laektarna[/url]

    SvaraRadera
  105. Glenn no5 sa... 10:27

    Det går att ansöka om att få göra Pyro i samband med match, men ingen har, under de åren som det har gått att ansöka om det, ens ansökt.

    SvaraRadera
  106. Jag kan hålla med dig om att springa in på plan och försöka nita en spelare i frustration är jävligt korkat. Inte så konstigt, men korkat. Däremot förstår jag inte hur du kan dra en hel Ultras-scen över samma kam, när det är just folk som kallar sig för Ultras som står för all eran flaggtillverkning, TIFO-verksamhet och och färgläggning av läktaren. Jag kan förstå din ilska och uppgivenhet i frågan, men att säga så om den unga och hårda kärnan, som lägger ner sin själ, tid och förmögenhet på att stötta det lag du håller på, som du borde tacka för att dom sätter blåvitt-klacken på kartan i Sverige och Europa, är fan vansinne. Gå inte bakom ryggen på det bästa blåvitt har, Frankie. För det är minst lika korkat som att springa in på planen ensam, för att uttrycka sina känslor.

    SvaraRadera
  107. Kan inte klackledarna börja ha IFK-tröjor på sig på matcherna?

    SvaraRadera
  108. 13.58/ bra skrivet!! Det är onödigt att splittra vår egen klack för problem som sker i andra lag. De för mer gott med sig genom sitt engagemang än ont

    SvaraRadera
  109. 13:05 jag tackar för svaret och hoppas slippa megafoner som ifrågasätter mitt supporterskap i fortsättningen.

    SvaraRadera
  110. Om jag har fattat allt rätt så är det tydligen samma kille som kastade bangern som även "attackerar" målvakten, och att han hamnade på innerplan var en konsekvens av att "klacken" mer eller mindre tvingade ut honom dit. Och var det nu Malmös Ultras så all heder till dem, tror inte att de hade räknat med att muppen skulle skena ut på plan.
    Däremot skall Malmös Ultras ha skit för att de drog igång bengaler, vilket Ultrasgrupper får för sig att göra ibland när "dem" tycker att det är befogat.
    Frånsett dessa brister tycker jag Ultras gör ett jättejobb för att ge en halvdan (oftast)fotbollsupplevelse en häftig inramning. Tycker man det är otrevligt med att ha en testoteronstinn, flaggviftande och ganska krävande grupp inpå sig finns ju alltid möjligheten att flytta på sig.
    Själv står jag oftast i ytterkanten av klacken och bidrar så gott jag kan i sånger och dylikt.

    SvaraRadera
  111. Anonym 14:08
    Haha driver du eller?
    Supporterskapet sitter väl ändå inte i kläderna?

    SvaraRadera
  112. Anonym Anonym sa...

    13:05 jag tackar för svaret och hoppas slippa megafoner som ifrågasätter mitt supporterskap i fortsättningen.

    25/5/11 14:16

    Står du ute i kanten så kan jag lova dig att det inte kommer att hända, skulle det mot förmodan hända så ta ett snack med megafongubben i pausen och förklara läget, på ett lugnt och sansat sätt vill säga

    SvaraRadera
  113. Bilderna på Malmömuppen som står och pekar finger på läktaren innan han springer in på plan påminner en hel del om mupparna på LS som står och gapar & pekar finger åt bortafansen match efter match på gamla Ullevi.
    Samma skrot & korn helt enkelt och det finns inget som säger att samma sak inte kan hända på GU.
    Dessa sorgliga små, små figurer med mygghjärna håller på att förstöra svensk fotboll, det är dags att ta tillbaka fotbollen till de riktiga fansen.

    Igår var en sorgens dag för Svensk fotboll.

    SvaraRadera
  114. Well det var nog inte ett finger som visades till Trelleborg fansen, men visst om det rör sig om Gajs eller Aik så tror jag många inte bara LS skulle visa ett finger??

    SvaraRadera
  115. Äsch lite gap och fingerpekning är väl ändå inom ramarna för vad man får göra på en fotbollsarena. Det är ju trots allt ingen tebjudning och lite rivalitet mellan lag gör det mer spännande.

    Heja LS!

    SvaraRadera
  116. 14:24, det har hänt. Bland annat i Malmö förra året. Då var det någon WM en bit bort som skrek håll käften till megafonkillen. Själv kan jag definitivt tänka mig, som du säger, att ta ett sansat snack i paus nästa gång det händer. Hoppas dock slippa, för jag tycker att den ömsesidiga respekten ska vara självklar. Men ibland kanske man behöver prata för att komma till ett samförstånd.

    SvaraRadera
  117. Glöm fan inte Frankie att det mest idiotiska som skådats i år är när våra egna juveler var i Jönköping och tände bengaler INOMHUS!!!!!
    Vi får rensa i våra egna led och sen får de andra klubbarna ta tag i sina.

    SvaraRadera
  118. http://blogg.aftonbladet.se/laul/2011/04/provning-i-varje-enskilt-fall-enda-vagen

    Där är en länk som för den här diskussionen även utanför de blåvita leden.

    Laul framför en del saker värda att tänka på innan vi sätter likhetstecken mellan huliganism och pyroteknik

    SvaraRadera
  119. Gaisaren 13:58/ Det bästa Blåvitt har? Haha, det bästa Blåvitt har är enligt dig alltså ULTRAS? Go gotta be shittin me. Dummaste jag någonsin hört.

    Tomas/ Han skriver ju om precis den incidenten i den här bloggtexten. Läste du inte före det att du gick in och kommenterade eller?

    SvaraRadera
  120. börjar faktist tröttna på Ultras

    SvaraRadera
  121. Halledudane då. En kille kuffar lite lätt på en målis och moralkäringarna av båda könen runkar ikapp till världskrigsrubriker! Det finns inte värre saker här i livet, eller?

    SvaraRadera
  122. Betänk dock att på derbyt mot Gais kastades flera knallskott från vår klack. Synd bara att dom inte har hittats eller pekats ut men jag joppas det kommer innan vi förlorar matcher på det sättet

    SvaraRadera
  123. Har en son som jag nån gång vill ta med på match, men som det ser ut idag vågar jag knappt med all skit som kan hända

    SvaraRadera
  124. ultras gbgs videoproduktionssida på youtube deras agerande så här:

    http://i53.tinypic.com/ip1f69.jpg

    vilket är en stor del av den här debatten. ultras skyddar andra ultras

    SvaraRadera
  125. Förnamn: John Kevin
    Tilltalsnamn: K*vin
    Efternamn: Hagen
    Adress

    Gatuadress: Calle Ljungbecks gata 28
    Postnr/ort: 212 40 Malmö
    Ålder och födelseinformation

    Ålder: 18 år, 11 månader och 21 dagar
    Född för antal dagar sedan: 6 929 dagar
    Född på vilken veckodag: Onsdag

    Där här ni killen som sprang in

    SvaraRadera
  126. Bilderna på Malmömuppen som står och pekar finger på läktaren innan han springer in på plan påminner en hel del om mupparna på LS som står och gapar & pekar finger åt bortafansen match efter match på gamla Ullevi.

    SvaraRadera
  127. det handlar om att ta ansvar. På riktigt.Fråga sig själv: står jag för våld och hot? står jag för att utsätta andra människor för livsfara med bengaler och pyroteknik? Står jag endast för hat? Det känns som hela läktarkulturen håller på att implodera nu. Bra skrivet Frankie!

    SvaraRadera
  128. mupparna på LS som står och gapar pekar finger åt bortafanse

    SvaraRadera
  129. Ultras är bara äckliga bönder och det kommer bara bli värre till sommaren när klackledarmongosarna kastar av sig sina tröjor för att visa sina svettiga äckliga tjockmagar.

    Det bästa som hänt fotbollen sen IFK är levande sittplats, där fint folk sitter och drägget lyser med sin frånvaro!

    SvaraRadera
  130. Va skönt, de som kastar mynt, ölglas snusdosor ner mot gaisklacken är de också det fina folket.

    Jag förstår att folk blir både arga och rädda om det sulas upp en bengal mot LS, men vad rättfärdigar det att vi kastar ner saker från LS?

    Vart går gränsen för vad som är drägg och inte?

    SvaraRadera
  131. Helt rätt..

    SvaraRadera
  132. Tur att vi som håller på IFK Göteborg är skonade från sånna här idioter som förstör för sitt eget lag och fotbollen i sverige, våra Wm osv sköter sig iaf på arenan och för det mesta runt om den!

    SvaraRadera
  133. Varför pratar folk ens om våra ultras när det är någon i Malmö som gjort bort sig? Tråkigt att hela den blåvita supporterskaran ska splittras så fort det händer något runt om i Sverige, och det är ganska uppenbart att hankins försöker göra sprickan värre varje gång.

    SvaraRadera
  134. Bra skrivet Frankie. Bästa på länge.

    SvaraRadera
  135. I artikeln säger du att vi inte ska peka finger, men vad i nästan hela framförandet är det precis det du gör själv.

    SvaraRadera
  136. Helt rätt rakt igenom, Frankie!

    SvaraRadera
  137. men håll er hemma då om allt är fel så fort ni rest er ur TV-soffan....

    SvaraRadera
  138. 25/5/11 16:15

    vem som helst fattar att han menar att läktarstödet är det bästa vi har, är du en gaisare eller?
    -------------

    Det är exakt såhär som frankie vill vinkla det, till hans fördel. Du belyser problem som egentligen knappt ens existerar inom våra led! Att vända supportrar emot varandra, bra jobbat frankie.

    Du är en mediahora, och har alltid varit.

    SvaraRadera
  139. 25/5/11 17:12

    Han borde ha skrivit ifrån sin personliga kanal där han kan stå för sina egna åsikter och inte en hel grupps, och det är han medveten om.

    Men det lär väl ta hus i helvetet oavsett förklaring, helt ärligt så orkar jag knappt bry mig längre, jag tappar all lust för allting när jag läser kommentarerna på denna sidan.

    SvaraRadera
  140. anonym 19:51/ Du är ju fullkomligt hjärndöd. Så om man vänder sig mot idiotbeteende som detta så "splittrar" man fansen? Nyss var det "golare". Ja, killar som dig vill man ju verkligen stå på samma sida som, noooooot. Idiot.

    Bra att baraben ser självkritiskt på supporterrollen! Bra att Frankie ryter ifrån mot idiotbeteende. Sedan kan diverse små ultras-mongos sitta och runka till hur häftigt det är att kasta bangers och bränna bengaler. Supertuffa är ni...

    SvaraRadera
  141. Forza Blåvitt2011-05-25 20:17

    Golare är väl alldeles utmärkta. I ett civiliserat samhälle krävs det människor med kurage. Tyvärr finns det människor på samhällets botten som tror sig stå över de lagar och regler som vi andra vill leva efter. Då skall de ju behandlas på samma sätt. Låt svinen hota och skrävla. Vi kan ju skapa en facebook sida där vi tankar upp bildbevis och namn på de jävlarna som förstör vår fotboll. Dags att börja ange på riktigt nu.

    SvaraRadera
  142. Forza Blåvitt2011-05-25 20:17

    Golare är väl alldeles utmärkta. I ett civiliserat samhälle krävs det människor med kurage. Tyvärr finns det människor på samhällets botten som tror sig stå över de lagar och regler som vi andra vill leva efter. Då skall de ju behandlas på samma sätt. Låt svinen hota och skrävla. Vi kan ju skapa en facebook sida där vi tankar upp bildbevis och namn på de jävlarna som förstör vår fotboll. Dags att börja ange på riktigt nu.

    SvaraRadera
  143. 25/5/11 20:16

    Jag har aldrig kallat någon golare. Och jag har heller aldrig sagt att det är fel att peka ut folk som förstör men du kan dra vilka paraleller du vill tydligen.

    Däremot anser jag att frankie är en mediahora för jag VET att det här är vad han vill, genom hela texten kan man dra en slutsats att han vill belysa att VI har problem.

    Och helt ärligt så kan jag inte se dem, UG har nu ett klart ställningstagande kring bangers och har inte kastat bangers varken mot Norrköping eller AIK inte heller Gais matchen.

    Och att någon hade kommenterat i UGs namn är obefantligt jävla korkat.

    Du får tro att jag sitter och runkar till att folk förstör svensk fotboll om du vill, men om vi ska vara helt ärliga så är det här rena jävla pajkastandet och den som inte ser det är blind.

    SvaraRadera
  144. http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2448760/birro-aven-en-dare-har-ratt-till-forsvarstal

    SvaraRadera
  145. Forza Blåvitt2011-05-25 20:57

    Och WM/GU/GYD/HIV och alla andra jävla fraktioner som förstör för oss andra skall sitta inne.

    SvaraRadera
  146. Forza Blåvitt2011-05-25 21:46

    För att fortsätta tråden kring att gola ner de som förstör. De är ju för "fina" för att klä sig i Blåvitts färger. Skall ju vara SI och FP istället. Om alla som inte tillhör våra firmor klär sig i Blåvita kläder som riktiga julgranar och om alla som står nära de som förstör fotar. Då får ju de som förstör ganska många att slå blodiga som de säger. Säg att de på Sekt. H och J har 100 man. Visst, 40 av dem kan faktiskt fightas. Resten är pajasar. De lär ju få vissa bekymmer om de skall slå samtliga andra blodiga. Kom igen nu! Visst hade det varit lite uppfriskande detta? ;-)

    SvaraRadera
  147. För jäkla bra skrivet. Jag är hellre en sk golare alla dagar i vecken än att vara en idiot som förstör för så många på läktaren. Packet måste bort nu!!
    Jag skulle lätt avslöja en åskådare för polisen om jag fick tillfälle. Nu när alla har mobiler med kamera är det ju även enkelt att filma asen som beter sig som neandertalare.

    SvaraRadera
  148. Anonym 21:28. Läs mindre på flashback och skaffa dig en utbildning.

    SvaraRadera
  149. Sluta med alla "Hata-ramsor" som föder mer våld. Låt AIK få ensamrätt på det. Ge våra blåvita spelare positiv energi istället och något som änglarna kan vara stolta över.
    Blåvit i själen.

    SvaraRadera
  150. Ultras tycker att de är större än laget, större än alla supportrar tillsammans och större än IFK Göteborg. Man har hellre tröjor med sitt eget märke än Blåvitts. Man hyllar sig själv snarare än föreningen och laget.
    Visst "sitter det" i attityden.

    IFK Göteborg först och främst!

    SvaraRadera
  151. Spånken sluta sprida lögner för fan.
    Dessa grabbar läger ner all sin tid och energi på att stötta blåvitt.

    SvaraRadera
  152. Väldigt många som kommenterar ser händelsen igår som en ursäkt att klanka ner på våra ultras. De har ju själva gått ut och tagit avstånd från smällare och annan skit.

    Letar ni en syndabock eller? Frankie du bidrar bara till att splittra klacken.

    och 21:28/ Hitta ett annat forum för ditt politiska skitsnack

    SvaraRadera
  153. Tack för att du fortsätter att splittra den blåvitta rörelsen, våra ultras har ju för fan taggat ner avsevärt. Eller har du glömt hur det såg ut på läktarna för några år sen?

    SvaraRadera
  154. http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2448760/birro-aven-en-dare-har-ratt-till-forsvarstal

    Frankie < Birro

    SvaraRadera
  155. Försöker du bli värvad till Aftonbladet nu Frankie?.
    "Spränger upp ett huvud" och "bränner upp halva läktaren".

    Redan där har du gått in helt fel och genom detta leder en rubrik mer mot en spricka inom det du påstår älska och inte för någon AB kampanj du försöker dig på.

    Att du kritiserar UG och SG när Malmö gjort något?. Ska jag personligen kritisera dig om någon skriver en dålig artikel eller tappat det?. Någon gjorde en Frankie i Örkelljunga.

    Det är väldigt många här som får ta och läsa på lite innan ni dömer ut allt och alla inom ultras.

    -Ultras är med i KU som vissa nämnt
    -Ultras har tillsammans med KU gått ut att just bangers inte skall vara på läktaren.
    -Ultras står för tifo produktion och sång med andra ord ALLT som finns på läktaren och även detta inkluderat pyroteknik som tillhör fotbollen.

    Många här borde läsa på lite mer och fundera på vilka man skall vara enade med.

    SvaraRadera
  156. ar det forsta gangen ni alla gar pa en fotbolls match har eller? givetvis skall vi inte ha nagot som kan ge Blavitt boter men lite javla stok far ni allt sta ut med ar ju bara roligt och hor till!
    tack o hej

    SvaraRadera
  157. Skulle uppskatta om jag fick ett svar.

    Så... Om någon person i UG/SG skulle få för sig att elda eller kasta bangers under en match - så skulle det alltså bli mer än det gamla vanliga: "Ursäkta för det som hänt, vi står inte bakom incidenten och har pratat med personen"...? Ni i Ultras/Supras SKULLE alltså nu berätta vem personen/brottslingen är? Jag har då jävligt svårt att tro det. Framförallt när man ser de skrattretande banderollerna "Sympati för de avstängda" match efter match...

    OM det skulle hända något på Gamla Ullevi eller någon annan arena Blåvitt spelar på, så tror jag knappast att ni berättar vem fan det var. Och det är DET det här handlar om.

    Nå?

    SvaraRadera
  158. Massa skitsnack som vanligt. Man ser här att det kommer vara svårt för oss att lösa problemen när folk inte vill lösa problemet. Ultras säger att de inte har något problem. 2 bangers på Gais matchen, 1 livsfarlig en på norrköpingsmatchen. När har vi inte problem.

    När Gais bangers smälldes av ställde jag mig upp och skrek till och försökte få med mig sektion L men många tyckte det var ok. Jag fick snällt sätta mig ner igen. En gång såg jag att någon slängde iväg sin öl och jag ställde mig upp och skrek till för att hitta den skyldiga "vi sitter fan ovanför ungdoms klacken". Folk bryr sig inte. Det måste till en stor förändring i allas tankegång att det är inte okej att förstöra för någon annan. Förstör man för någon annan skall de som sitter runt omkring honom säga till arena vakterna som då eskorterar ut personen/personerna. Detta är lätt att göra. Då ser folk att man iallefall missar en del av matchen och tänker 1 gång extra. Sen att stoppa idioterna som gör värre saker är en annan femma men vi måste börja någonstans.

    SvaraRadera
  159. Skillnaden på LS-gubbarna och puckot i Malmö är väl den att LS-gubbarna låter det hela stanna vid verbal hets och lite fingerpekande och inte har något behov av att kasta pyro på någon eller bete sig muppigt i övrigt?

    SvaraRadera
  160. Bra skrivet Frankie men det stör mig att du stavar ganska illa. Du är ju ändå journalist mannen!

    SvaraRadera
  161. Det är viktigt att vi bevarar mångkulturen vi har på våra läktare lite ultras, lite Youngfellows, lite levandesittplats. Om inte leder detta till en homogen läktare å d vill ju vi inte ha. Vi gillar olika!

    SvaraRadera
  162. Nu får ni fan skärpa er lite?
    Ärligt talat. Vad har ni för problem?
    Ni sitter och slänger skit över våra Ultras killar (När det är Malmö/AIK/Gais som kommit med problemen iår) som VECKOR innan dem stora matcherna ger hela sin fritid till att anordna tifon, flaggor. ALLT! För att ge vårat stöd till VÅRAT älskade IFK Göteborg.
    Hur hade det sett ut på läktarn utan dom? Om ni nu vill gola ner våran "familj" Vill ni att vi ska bli lika kassa som alla andra eller? Örebro, ett bra exempel.

    Nej, ni är fan pinsamma. Hela högen. Speciellt du Frankie.

    Ni har nått botten. Tänk efter, snälla.

    SvaraRadera
  163. Golbögarna kommer att tas om hand om, var så säker!!!

    Vis man

    SvaraRadera
  164. Forza Blåvitt2011-05-26 15:49

    Anonym 15.01 Du verkar ju inte förstå vad det handlar om. Jag har inga problem med ett box mellan FB och WM exempelvis. Tvärt om, tycker det är rätt uppfriskande. Det jag definitivt tar avstånd från det är saker som skadar Blåvitt. Om några drar Bangers på läktaren eller som i Jönköping i vintras en bengal inomhus så drabbas Blåvitt av det. DET vänder jag mig mot. Jag skiter fullständigt vilken grupp den individen tillhör. Skadar han/hon Blåvitt så har jag inga problem att ange den personen. Jag har problem med dem som skadar. Är det någon här inne som har problem med det???? Att snacka om att slå någon som golar (ett jävla uttryck för övrigt) blodig då har den personen problem inte jag. Är det så jävla svårt att fatta? Jag tycker det är bättre att lägga pengar på att värva bra spelare istället för att lägga dem på att betala skadestånd för att någon spelar Allan på läktaren.

    SvaraRadera
  165. Tycker våra kat-c/Ultras sköter sig väldigt bra på matcher Jämfört med andra storklubbar i Sverige. Har varit på matcher i 10år nu och vad jag kmr ihåg var det way värre då. Onödigt att kasta skit på dem bara för att media och svff hypar up d hela med avbrutna matcher som lätt kan genomföras och krigsrubriker.

    SvaraRadera
  166. Gigantisk mediahype för en liten knuff! Man kan bara skaka på huvudet och stilla undra hur folk egentligen mår.

    SvaraRadera
  167. "Anonym sa...
    Golbögarna kommer att tas om hand om, var så säker!!!

    Vis man
    26/5/11 15:38"

    Modiga Wisemen ja, som ärefyllt ska ta hand om golbögar... samma grupp söndergobbade utbybönner som slog ner en småbarnspappa (som håller på blåvitt) efter GAIS - Mjällby va? Modigt killar, modigt

    SvaraRadera
  168. "Anonym sa...
    Golbögarna kommer att tas om hand om, var så säker!!!

    Vis man
    26/5/11 15:38"

    Modiga Wisemen ja, som ärefyllt ska ta hand om golbögar... samma grupp söndergobbade utbybönner som slog ner en småbarnspappa (som håller på blåvitt) efter GAIS - Mjällby va? Modigt killar, modigt

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.