På gång


onsdag 4 maj 2011

Måndagsladdning: På "Gais:arnas" Andra Lång!

GÖTEBORGSDERBYT. På måndag drabbar årets två allsvenska göteborgslag samman i vårderbyt. För Blåvitt är detta tre måstepoäng, men för Gais är det säsongens enda match. De har inte kunskap, kompetens eller förmåga att vinna några titlar, så att slå storebror är deras enda hopp. Tyvärr tar sig detta rätt så skrämmande uttryck i både beteende och retorik från den lilla svans grönsvarta som finns i vår stad.

Om det gällt hundar hade symptomen snabbt fått diagnosen rabies.

En Gais-sida försöker vara "fyndig".
Samma Gais-sida är "fett äkta", som fan.

Gais:arna har i många år försökt – förgäves – att förvandla kvarteren runt Järntorget och Långgatorna till en "grönsvart zon". Så till den aktuella säsongen har en av deras femtioelva supporterklubbar kommit överens med nya minipuben Queens head på Andra Lång, om att få införladda där. Som ett resultat av att deras stampub Gamle Port sparkat ut dem. Krögarna hade helt enkelt tröttnat på alla spyor, piss, extrem fylla, vandalism och kaos som det grönsvarta "laddandet" medförde.

Men så fort det inte är matchdag syns inte Gais:arna till på långgatorna. Då är det precis som i övriga stan en "blåvit zon" och nu har några av de blåvita som hänger i området till vardags fått nog. Signaturen "Le Ninja" uppmanar därför alla blåvita som kan och vill att sätta sig på pubarna kring Andra Långgatan på måndag.

Vi talar om pubar som Tullen, Nians ölhall, Kafé Publik (även innergård), Notting Hill (uteservering) på Andra lång och Byns bistro (uteservering) på Tredje lång. Området kring Andra Lång som är närmaste Järntorget, där inga Gais:are syns till. Här är läsaruppropet:
"Göteborgarare! Änglar!

Det vankas derby i stan. Det vankas tre nya poäng.

På måndag möter vi gajs och vår stads gator och pubar kommer att fyllas och färgas av blått och vitt. Logiskt nog kring Avenyn och Vasagatan. Så att det är nära till arenan när klockan närmar sig 19.00.
Gajsare däremot. Dom är inte alltid logiska. Ingen nyhet överhuvudtaget. Men en nyhet för er kanske är att gajsarna samlas på Queens head på Andra Långgatan. Precis som de bestämt hävdar att alla blåvita är från Floda, Landvetter, Torslanda eller Skövde så hävdar de nu också att Andra Långgatan är deras gata...

En aning provocerande för en blåvit som har sitt andra hem på just den gatan. Och jag vet att många med mig tycker samma sak.

På måndag den nionde maj ska vi visa att Andra Långgatan är VÅR gata. Den ligger ju i hjärtat av VÅR stad. Gajsarna kommer att känna snopenheten och gråten i halsen när ytterligare en av deras teorier baserat på vetenskapen 'gajsmatematik' slås i kras. När vi färgar andra långgatan blåvit. Låt gajsarna sitta på sitt Queens head och längta tillbaka till Gamle port när resten av gatan tas över av oss.

/Le Ninja"

51 kommentarer:

 1. Haha GRYM idé! Spärra av gatan vid Netto/gamla Systembolaget och låt dem hålla sig nere vid Kings/queens head så kan blåvita sitta i harmoni i resten av området. Glöm inte Linnégatan heller, Linnéterrassens superuteservering är att rekommendera med!

  SvaraRadera
 2. Orka hänga på 2:a Långg. Vi äger ju redan Avenyn med omnejd, så det räcker gott för mig iaf.

  SvaraRadera
 3. Älskar både Blåvitt och Andra Lång men det är för långt till ullevi för att hänga där på matchdag. Även om jag gillar idén!

  SvaraRadera
 4. Men herregud. Varför skulle man bry sig om var fan gaisare håller till? Vill de traska genom hela stan för att komma till matchen så får de väl göra det. Sånt här skapar bara stök. Jävligt onödigt.

  SvaraRadera
 5. Anonym 12:51/ Avenyn? Ja, där hänger i alla fall inte jag före match. Har alltid laddat upp på Linnégatan med mina polare och nu i solen är Linnéterassen som anonym 12:47 säger helt perfekt. Så blir det även på måndag! Går väl för fan spårvagnar, på fem-sex minuter är man vid centralen/arenan, i helvete mkt snabbare än att gå från Avenyn...

  SvaraRadera
 6. Cliff/ Stök? Menar du att vuxna människor som håller på två olika fotbollslag inte ska kunna befinna sig i samma stadsdel utan att det blir "stök"? Löjligt. Min farsa är Gaisare och vi stökar inte det minsta när vi träffas.

  SvaraRadera
 7. Hahahaha även om detta bara är "tom" provokation så kommer Gais:arna att bli skitnödiga utav bara helvete.

  SvaraRadera
 8. Lars Rune Bohlin4/5/11 13:39

  Tullen bokad...75 bra gubbar...

  SvaraRadera
 9. Göteborg är VÅR stad!

  SvaraRadera
 10. Cliff.

  Jag förstår att du inte bor på andra långgatan. Tänk att titta ut från dit köksfönster och se ett gäng fulla skinnvästar skrikandes GGG AAA III SSS... Jag mår illa minst en gång i veckan tack vare dessa as. Så se det som en maifestation för en blåvittbroder.

  SvaraRadera
 11. Stackars små smurfarna... Ska ni ha med era kära Wisemen med?

  Idioter.

  SvaraRadera
 12. Roligt att se hur detta slutar !!!

  GB : Dom håller blåvitt dom med så dom lär nog dyka upp oroa dig inte blir inte som på röda rummet för några årsedan. Du kan nog försöka ta ditt grön svarta arsle ner till andra och försöka ta dig en öl , pajas !!!

  SvaraRadera
 13. Skönt att ni uppmanar till bråk. För det är väl det ni gör eller hur?

  SvaraRadera
 14. Anonym 14:15, har du övervägt en karriär som författare?

  Du har verkligen begåvats med ett lekande språk som rullar av tungan.

  SvaraRadera
 15. Anonym 14.15 - det är bedrövligt att ni provocera så tydligt, försöka omringa stället där vi gaisare har uppladdning. Sedan att ni har en sådan koppling med de våldsamma grottmännen i Wisemen hjälper inte heller. Det är så här att de förtryckt hämndkänslor för våra respektiva tabellplaceringar får utlopp tydligen. Bara synd egentligen.

  SvaraRadera
 16. Man får ändå säga att gaisarn från kommentarsfältet har visa poänger när det gäller självutnämnde blåvittskalden Joel Alme och hans pekoral till cover.

  Kör Scooter, Heja Blåvitt eller vad fan som helst framför den där fake-visan.

  SvaraRadera
 17. Grabbarna Grus.4/5/11 14:43

  Anonym: Spärra av gatan? Haha, skulle vi inte "våga" gå förbi er eller var försöker du komma? Oh nej, du menar väl inte att WM ska dit? :(
  Lugna er med hävdet nu. Lika patetiska som alltid.

  SvaraRadera
 18. GB> ja för det är ju så att Gais inte har några som söker konfrontation ??? GM,GY och vad fan dom mer kallar sig...riktigt drogande grottmänniskor det med..eller har du missat det bakom vegamössan ??

  SvaraRadera
 19. Tråkigt försök till hets, låt slaget avgöras på planen inte på gator och torg.

  SvaraRadera
 20. Nej GM finns ej eller rättare sagt går inte så bra för dom.

  http://www.youtube.com/watch?v=H2wzY6ogZcU

  Ps ! Uppmanar inte till bråka tillstyrker bara lite fakta från en verklig händelse

  Hata Gais !

  SvaraRadera
 21. Gå på pub på en Måndg?! Va är det för trams, man ska ju jobba dan efter! Jag går på ullevi för att se på fotboll, supa gör man nån annan gång.

  //Arbetaren

  SvaraRadera
 22. haha, gais klarar inte ens av att fylla borta sektionen. Blåvitts klack, både övre och undre, är slutsåld....

  SvaraRadera
 23. Heh. Ett totalt misslyckade försök till hets som till slut bara bevisar återigen den våldsbenägenhet så många blåvitare hyser.

  SvaraRadera
 24. Det har inte uppmanats till bråk. Linnéstaden är en av de mest blåvita stadsdelarna i Göteborg. Att Gaisarna valt att ta Kings/Queens Head får de fan skylla sig själva för.

  Vi ska färga Linnéstaden Blått och vitt.

  SvaraRadera
 25. Ni blåvita är självklart också välkomna på kalaset på måndag, och ni får givetvis lov att ta med er vänner om ni vill.

  Sedan så går vi alla till gamla och kollar på när ifk lägger sig 7 poäng bakom atleterna i tabellen.

  Det lär bli en rolig måndag!

  SvaraRadera
 26. Baraben = Wisemens informations och propagandadel.

  SvaraRadera
 27. Ni är patetiska!!! Gais götet äldsta lag !!!! Hoppas ni kommer till andra lång med era tuffa killar från gu-ycg-gyd-wm så ska jag personliga hjälpa er att färga era trynen blåa så passar ni in bland alla era fjortisar på läktaren sen

  SvaraRadera
 28. Queens, en autentisk engelskpub? Nä, en kedja som osar plast.

  Gaisarna där, äkta supportrar? Nä, Gais-romantiker som inte kan nämna fem spelare i "sitt egna" lag.

  Det stående citatet: "Jag håller på Gais för de passar min stil." Cuntface-weasels hela bunten.

  /Gais är en fas, blåvitt en livsstil.

  SvaraRadera
 29. Hela Göteborg är blåvit. Speciellt Linnéstaden då föreningen faktiskt bildades på Café Olivedal inte speciellt långt från långgatorna!

  Linné 413 blåvitt stil och fason... punkt!

  SvaraRadera
 30. Lindome då?

  SvaraRadera
 31. de allra flesta gaisare jag ser är hanrtverkare med ring i örat och dålig klädsmak..myten om indie gaisaren lever bland 100 personer i gbg innerstad....smuts

  SvaraRadera
 32. ano 15.05 , har du ens ett jobb? verkar som du är 12 år eller liknande, måste man supa för gå på en pub? inte så att man kan gå och sätta sig när det är gött väder och ta några pilsner?

  SvaraRadera
 33. Herregud! Sjukt tråkigt att idioter ska börja prata om bråk. Hade varit hur kul som helst om massa blåvita kom till Andra Lång på matchdagen. Bor själv på Andra Lång och kan vittna om att det är jäkligt lite gajsare här med tanke på att deras "supporterpub" är här. Räcker att jag går ut på gatan så är det fler änglar....

  SvaraRadera
 34. sanslös brist på intelligens.

  de flesta som kommenterar här verkar ju helt osanna.

  vad sysslar ni med?

  SvaraRadera
 35. Löjligt. Som blåvit vill man helst vara så långt borta som möjligt från en gaisare. Så jag laddar på Avenyn. Där är/har/kommer alltid att vara gais-fritt.

  SvaraRadera
 36. Håller med föregående. Denna "diskussionen" är fullständigt hjärndöd. Klassisk pajkastning utan fakta, endast tyckande

  SvaraRadera
 37. Varför nojjar alla gråvita supporters över skinnvästar när det är dom som består av läder/skinn o parbänkssupporters i denna stad? Ni är ju tydligen flest :-/....har jag hört.....

  ynwa......

  SvaraRadera
 38. Baraben är Wisemens informations och propagandadel. Patetiskt hur ni kan tillåta att publicera uppmuntran till bråk och stök.

  SvaraRadera
 39. Anonym 17:45/ Är du dum i huvudet? En ärlig och uppriktig fråga. För det vi har gjort är att ha publicerat en uppmaning från en av våra läsare, som bor på en av Långgatorna, att blåvita ska komma och köra pubhäng före Gais-matchen. Vad faaaaan har det med bråk, Wisemen eller "stök" att göra? Civiliserade människor kan vistas i samma kvarter som andra människor som råkar hålla på ett annat fotbollslag. Men tydligen är inte du civiliserad.

  SvaraRadera
 40. Bor i Linne och är blåvit!
  Även spelare bor här...
  HELA Göteborg är IFK land!
  Att vi låter grönsvart husera på de billigaste haken är en vänlig gest, he he

  SvaraRadera
 41. Var är alla gaisare? De brukar ju husera här på Baraben.

  De kanske börjar bli nervösa nu när de BLÅVITA sätter igång derbyhetsen på allvar.

  På måndag kööööööööör vi.

  SvaraRadera
 42. Supporterklubben Änglarna publicerade en undersökning om lagtillhörighet i olika delar av 031, baserat på medlemsregister från alliansklubbarna. Runt långgatorna var det blåvit dominans. På öarna och i östra Mölndal dominerade Gais. I Lindome var det blåvit dominans, men inte mer än på andra ställen.

  SvaraRadera
 43. http://www.youtube.com/watch?v=2huOwFrGV10


  Tvättäkta!!

  :-D

  Bildbevis är härligt....

  o ja det bor flera orena i Linnè Er gatflicka pärlan bor där ....

  SvaraRadera
 44. Fan va löjligt...

  SvaraRadera
 45. Myten lever!

  http://www.youtube.com/watch?v=2huOwFrGV10

  SvaraRadera
 46. http://www.youtube.com/watch?v=2huOwFrGV10

  SvaraRadera
 47. va heter sidan?

  SvaraRadera
 48. På andra lång härskar Gais!

  SvaraRadera
 49. Sjukt töntigt. Likt hundar som vill pinka in sina revir.

  SvaraRadera
 50. Jag håller både på IFK och GAIS det är ju Sveriges två bästa lag hoppas det går bra även för BK Häcken samt Qviding FIF vi skall tillsammans återskapa & bygga upp fotbollshuvudstaden Göteborg igen alla tre lagen från västkusten skall vara på den övre delan av allsvenska tabellen HEJA IFK & HEJA GAIS hoppas på en fin match ikväll.

  SvaraRadera
 51. Tycker alla kan ha en jättefest tillsammans istället :)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.