På gång


fredag 29 april 2011

Ragnar och Adam ska inte petas...

DEBATT/BOSMAN. Så börjar ryktena om Ragnar Sigurdsson återigen att ta fart, denna gången är det Belgien och Club Brugge som ryktas vara intresserade utav islänningen och hans backkollega Adam Johansson. Frankie skriver bra om sin syn på de två spelarnas framtid, men jag håller inte riktigt med. Om vi ska se till föreningens bästa så är det väl att låta de bästa spelarna få spela?
Vi sitter i ett jobbigt tabelläge, det är två spelare som sitter på utgående kontrakt och inte kommer förlänga.

Går vi tillbaka till 2009 så var det Bjärsmyr som fick supportrarnas hat för att han höll på att gå som bosman tills Panathinakios dök upp och signade mittbacken för sex miljoner.
Bjärsmyr var lagets klart bästa försvarsspelare och var given i alla matcher trots läget med hans kontrakt. Där valde Håkan Mild att ta de sex miljonerna istället för att låta "Bjärs" spela av kontraktet och sedan lämna gratis.

Jag har väldigt svårt att se att vare sig Håkan Mild eller Jonas Olsson skulle sätta sig ner med Ragnar och Adam och säga, tyvärr grabbar men ni är petade.
I de läget klubben är nu så har vi inte råd att ställa över spelare som kanske lämnar gratis, de bästa spelarna måste få spela.

I sommar säljs säkert Adam och Ragnar för ett par miljoner var, ersättare till Adam blir Lund och till Ragnar blir det Kalle, sen kommer det säkert ansluta två nya försvarsspelare.

Man kan klaga på spelare som inte förlänger kontrakt och så vidare, men sanningen är att detta är en stor chans för bägge spelarna att tjäna betydligt mer pengar än vad de gör i IFK Göteborg, en betydligt bättre liga (chans till Europaspel) och ett ännu bättre skyltfönster.
Det är inte många, oavsett yrken som hade nobbat en sådan chans.

3 kommentarer:

 1. Efter allt Ragge gjort för vår förening så skall han (vad han än bestämmer sig för att göra) hyllas och inget annat!

  Ragnar är en hjälte, han ska aldrig petas.

  Jag kommer ihåg hur man själv skrattade åt Ajk när de petade sin bästa back på länge, Atta.

  Låt dem spela och få det avslutet i klubben som de förtjänar!

  SvaraRadera
 2. Håller med fullständigt. Peta givna spelare ger ingen som helst fördel.

  1. Vi blir sämre
  2. Spelare tänker en extra gång innan dom skriver på för Blåvitt
  3. Viljan att komma tillbaka efter att ha tjänat ihop lite pengar försvinner
  4. Viktigast av allt!! AIK gör så och det innebär att det måste vara åt helvete fel ;)

  //D-Day

  Ps. Givetvis så ska man inte tillåta vad som helst från en spelare men i dessa fallen så är det självskrivet.

  SvaraRadera
 3. Dina slutord var ju riktigt kassa argument för att rättfärdiga att spelarna lämnar föreningen. Jag håller inte med Frankie på alla punkter men det där var ju helrubbat.

  Tycker Johan var spot on i kommentarerna till Frankies post.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.