På gång


tisdag 5 april 2011

Extra: Jordskalvsliknande skräckscener vid Gamla Ullevi under Blåvitts hemmapremiär!

JORDBÄVNINGS-EXTRA! Efter IFK Göteborgs hemmamatch på Gamla Ullevi i måndags drabbades centrala Göteborg av en kraftig jordbävning. I alla fall om man kan tro på hoppskakningskungen av Stampen.

De skakande scenerna återberättas för Göteborgs-Posten.

I Japan har siffran för de omkomna i jordbävningen vida överstigit 10 000 personer. Det är dock ännu oklart om skakningarna som "liknar ett jordskalv" omkring Gamla Ullevi lett till att något vinglas från Ikea vält omkull och gått sönder. I Japan uppmättes jordskalvet till 9.0 på richterskalan och ödelade ett stort antal byar och städer totalt. Ett kärnkraftverk totalförstördes även och hundratals brandmän och kärnkraftsarbetare jobbar ännu febrilt med att stoppa en total kärnkatastrof och härdsmälta. I Stampen har det nya "skalvet" överstigit bullernivån av en nattlig spårvagn och minst en man har klagar på att hans tavlor skakar på väggarna.


Bostadsrättsföreningen som tagit värst skada av "vibrationerna som liknar ett jordskalv" ligger på andra sidan Fattighusån, något som naturligtvis skrämmer upp de boende i området. I Japan såg tsunamin ut så här, när den totalt krossade en hel kustremsa och allt som stod i dess väg.Enligt rapporter till BaraBen.com skall vibrationerna som liknade ett "jordskalv" från Gamla Ullevi i måndags ha skapat en så massiv tsunami på Fattighusån att flera ankor fick vatten upp på ryggarna. Detta är naturligtvis väldigt skrämmande och har försatt de boende i Stampen i total chock. Dessutom sägs de skräckinjagande skakningarna ha stört Göteborg Energis närliggande Elyseeum så mycket att extra el skickas ut till reklamskyltarna på Gamla Ullevi.
– Det lyser som bara fan här nu och någon måste göra en akut insats före vi alla sitter i skiten, säger en boende i området som vill förbli anonym.
– Förbjud el före vi alla dör av sömnbrist eller ljusskador, säger en annan boende i området.

Till sist funderar Peter Mattson på en lösning. Efter de skräckminuter som han varit med om kräver han nu att kommunens miljöförvaltning ska förbjuda jordskalven. Vi förstår honom med tanke på den överhängande risken för alla vinglas och de stackars oskyldiga ankor som kan bli extra blöta om ryggarna. Det hög tid att jordskalvet får böta, olagligförklaras eller i alla fall tvingas sitta ner. För jordskalv kan omöjligtvis stå upp framför stolar. Det vore orimligt och omöjligt, nästan i nivå med att överdriva ett skitproblem till jordskalvsepiska nivåer.

56 kommentarer:

 1. Jaha, då var vi osmakliga här igen.

  SvaraRadera
 2. Det enda osmakliga är den där Peter Matssons beskrivning av några ynka vibrationer som jordskalvsliknande. Han verkar ju inte helt frisk, en sån jävla Jihad han för mot Gamla Ullevi och G-P bara springer hans ärenden om och om igen. Sicken fåne.

  SvaraRadera
 3. Kan vi inte starta en tradition att alltid gå IFK-marschen förbi fattighusån och ha med oss gaistutor och markera vår ankomst till bostadsrättsföreningen och herr Mattson

  SvaraRadera
 4. Svarte Filip6/4/11 00:04

  Eller så slutar man hoppa. Problem solved.

  För ingen ska inbilla mig att vi inte har viktigare saker att tänka på än att hoppa i takt som vore GUs läktare någon jävla hoppborg.

  I-D-I-O-T-E-R

  SvaraRadera
 5. Att under 10 minuter varannan vecka utsättas för något högre skakningar än en spårvagn hade orsakat ska ingen människa behöva utsättas för, Herr Matsson är inne på helt rätt linje!

  SvaraRadera
 6. svarte filip...
  eller så skiter man i inskränkt gnäll och låter folk ha kul ibland

  SvaraRadera
 7. Optimus Prime6/4/11 00:06

  Alltså snacka om att det här sätter perspektiv på saker och ting. Killen har klagat på detta i två år nu och kommunen har investerat 20 miljoner för att han ska bli nöjd, men han blir fan aldrig nöjd, i alla fall inte före det att han stängt ner hela Gamla Ullevi. Alltså folk vill att Göteborg ska växa och bli en internationell stad men samtidigt vill de som bor i centrum bo i en liten jävla norrländsk by. Inget buller, inget nattliv (se bara vilka som driver på att krogarna ska tvingas stänga tidigare) och helst skall alla ljus släckas vid 22-tiden. Om man flyttar till centrala stan måste man fan kunna tåla lite buller och störningar, eller vill de som bor i Göteborgs absoluta centrum att vår stad ska förvandlas till Vatikanstaten? Centrum-folket med Stampens jordskalvsknäppgök bör börja med följande: knip käft.

  SvaraRadera
 8. Så jävla bra skrivet!

  SvaraRadera
 9. Galet bra Frankie! Vi ska riva stan alé alé!

  SvaraRadera
 10. Lika bra att riva gamla ullevi på en gång!

  SvaraRadera
 11. Bostadsföreningen Vörten:

  vorten@telia.com


  Maila, maila, maila!

  SvaraRadera
 12. Vore kul att bjuda Peter Matsson på en weekendresa till New York. Jag gissar att hotellet kommer tvingas hyra in extrapersonal för att ta emot alla klagomål från honom om höga ljudnivåer.

  Han kan väl för fan flytta ut i skogen om det är så jobbigt? I norra delen av Härlanda/Sävedalen hör man konstant ljuden från tågen på Bangården när de kopplar till och från vagnar. Ska vi stämma Banverket för att det låter hela nätterna? De kanske ska bygga kopplingarna av gummi istället för stål - men då lär väl herr Peter Matsson klaga över att tågen inte fungerar...

  SvaraRadera
 13. Helt rätt min robotkamrat, allvarligt talat skärp er! Bo inte i centrum o speciellt inte bredvid en fotbollsarena. Och som ovan, 10 minuter varannan vecka, OM ENS DET. Vad är de för några. Kan dom inte köpa årskort o se att det dessutom är ganska trevlig stämning och att alla blir glada när de börjar hoppas?? Skärp er änna lite nu va?

  SvaraRadera
 14. Det sista blev väldigt roligt med tanke på att det var sittplats på h/j dvs stolarna gick att fälla ned igår :)

  SvaraRadera
 15. En i klacken6/4/11 00:35

  Inte gick min stol att fälla ner igår!

  SvaraRadera
 16. Kanske borde man låta de boenden på Vörten få en tre månaders utbildning på valfritt pansarregemente i Sverige. Jag tror inte de hade klagat på vibrationer efter det.

  SvaraRadera
 17. min lekmannamässiga magkänsla stämde väl in ang att vibrationsdämparna var bortkastade pengar... se http://ifkgoteborg.blogspot.com/2011/02/alliansen-kan-likvideras.html

  SvaraRadera
 18. Ja för om det blir sittplats är det ju helt omöjligt att stå upp framför stolarna och hoppa...
  Nu förespråkar jag självfallet ej att klacken blir ren sittplats men det är ju inte direkt det som är lösningen.

  "Förbjuda matcherna" det är dags att damma av det gamla härliga uttrycket "Goddag Yxskaft".

  Jag tycker vi allihop ställer oss utanför husen och hoppar i en halvtimme ett par gånger i veckan...

  Snart börjar la PM(s) att gnälla om hur han blir "attackerad" eller liknande på nätet med.

  SvaraRadera
 19. Jag funderar skarpt på att säga upp mig från mitt jobb i centrala göteborg.. jag vill inte riskera att hamna i en jordbävning :( skiträdd nu...

  SvaraRadera
 20. Roligt och uppfriskande skrivet, men...

  Jag förmodar att Matssons största bekymmer inte är skakningarna i sig varannan vecka under några månader utan kanske främst de skador dessa kan medföra. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten och skulle det bli skador på denna i form av sättsprickor på grund av vibrationerna får föreningen bekosta detta med en självklar följd att bostadsrättsinnehavarnas avgifter till föreningen höjs.

  Man kan även tänka sig att bostadsrätten som sådan sjunker i värde med tanke på dels den osäkerhet som idag råder kring läget och vilka skador fastigheten eventuellt kan tänkas få, och dels med tanke på den faktiska störningen. Säg att en lägenhet i huset ligger på mellan 2-3 miljoner och säg att en eventuell säljare skulle få 50 000 eller kanske bara 10 000 kronor mindre på grund av dessa störningar. Då tycker jag det är helt förståligt att Matsson kräver att problemen åtgärdas.

  Själv älskar jag läktarkultur men frågar mig vad jag personligen skulle vara beredd att betala för att klacken skall få hoppa i takt. 500 kronor per säsong kanske... Absolut inte över 1000 kronor. Eftersom Matsson dessutom är ordförande i bostadsrättsföreningen har han även en skyldighet att tillvarata övriga medlemmars intresse och han skulle således vara direkt olämplig som ordförande om han inte framförde denna kritik.

  Betänk detta innan ni skickar arga/hotfulla/plumpa mail till föreningen. Maila istället till info@higabgruppen.se som låtit bygga en fotbollsarena som inte klarar av en engagerad fotbollspublik.

  Kjelle P

  SvaraRadera
 21. Till Kjelle P

  Man har fastställt att vibrationerna inte skadar husen. Det gjorde de inte ens innan kommunen lagt 20 milj på vibdämpare som inte funkar.

  Och att värdet sänks på en bostadsrätt mitt i city tror jag är marginellt och något man som fattig stackars bostadsrättsägare på dyraste läget i stan kanske får räkna med efter att värdet lär ha stigit de senaste 10 åren. Sedan kanske det inte sänks utan snarare stiger i och med att närområdet med GU och domstolen har uppdaterats och snyggats till.

  Så Herr Mattson är en jävla gnällkille som inte kan unna andra någon glädje om det innebär att han själv inte får känna samma glädje.

  Det rör ju sig endast om vibrationer i huset vid max 6-7 tillfällen per år. Pinsamt att han får utrymme för det.

  SvaraRadera
 22. Hahaha, skön läsning såhär på morgonen. =)

  Bra skrivet!

  SvaraRadera
 23. 5/4/11 23:56:
  Det enda osmakliga i denna soppa är att det är samma personer som skriker jordskalv som fått GU-skylten släckt. Jag menar, klart att det inte kan lysa skyltar där man bor....även om man bor i centrum. De där nötterna vid andra fattighusån är inget annat än idioter. Skulle man enbart inriktat sig på vibrationerna hade jag nog haft sympati men nu skriks det samtidigt efter skyltar OCH att det låter.

  SvaraRadera
 24. Kanske skulle Higab gruppen köpa upp hela bostadsrättsföreningen till ett ordentligt överpris och sedan sälja lägenheterna med en skak-klausul. Kan eventuellt bli billigare än dämpare och vite ihop.
  Annars borde sittplatser med bälte vara obligatoriskt så vi får en lugn och stillasittande publik. Med munkavel till detta så är publikupplevelsen total.

  SvaraRadera
 25. Tycker det finns en ganska snabb och enkel lösning på detta problem. Ge lägenheterna på andra sidan fattighusån till änglakamrater. Problemet ur världen!

  SvaraRadera
 26. - De kan antingen kräva in ett kraftigt vite eller förbjuda matcherna. Eller också får man se till att Higab sätter i sittplatser i hela arenan, säger Peter Mattson.

  SvaraRadera
 27. Eller så slutar man hoppa.
  Alla problem lösta.

  En tidsfråga innan Ullevi blir endast sittplatser. I Sverige kommer detta garanterat ske. Så sluta hoppa om vi vill ha ståplats kvar

  SvaraRadera
 28. jag tycker vi hoppar ännu hårdare och ännu mer, hela göteborg ska gunga när vi spelar!

  SvaraRadera
 29. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 30. Mamma Mia hela Götet skakar.......

  Lasse i Götet

  SvaraRadera
 31. http://www.sportsday.se/nyheter/fotboll/grannarna-stors-igen-skakningarna-ar-tillbaka

  SvaraRadera
 32. Kan inte alla på Gamla Ullevi hoppa nästa match så kanske hans hus rasar ihop... Då har gnäll gubben nått att gnälla om..

  SvaraRadera
 33. Vi borde hoppa på Pontus Kåmark istället.

  SvaraRadera
 34. Förbannad gnällspik, den där Matsson. Har mailat honom, och på ett sakligt sätt framför mitt missnöje.

  Vi kommer aldrig sluta hoppa och matcherna kommer aldrig förbjudas, så det kan vi ju utesluta direkt.

  Kommer inte lägga mer energi på detta nu.

  SvaraRadera
 35. El Tomaso6/4/11 13:31

  Finns det bevis på att tavlor och lampor faktiskt svänger och skakar så mycket när Blåvitt-klacken hoppar? Skulle vilja se en video på det i fall det stämmer i så fall!

  SvaraRadera
 36. El Tomaso:

  http://www.bt.se/sport/elfsborg_i_allsvenskan/article1497449.ece

  Fruktansvärda jordskalv och skakningar verkar det som, man måste nog evakuera

  SvaraRadera
 37. Ge gnällspikarna en gratis loge och en bira när blåvitt spelar så kanske de kan se det positiva i livet istället.

  SvaraRadera
 38. antingen lägger de av att hoppa eller så får arenan användas till något som inte har fotbollslödder som besökare, svårare är det inte.

  SvaraRadera
 39. Skulle Blåvitt sluta spela på Gamla Ullevi måste den slå igen för gays drar inte in nog mycket pengar. Inget Blåvitt inget Gamla Ullevi.
  Higab får fan ta o göra rätt för sig.

  SvaraRadera
 40. Otroligt löjligt av brf-gänget!

  /Olle från BB-Chatten

  SvaraRadera
 41. 88 + 13 = 101 bostäder, blir väl runt 500 pers om jag rääknar riktig riktigt snällt.

  Att 500 får rätt mot 10 000 blir inte så demokratiskt.

  Har det måhända att göra med hur kapitalstarka dessa gnällspikar är som gör det så angeläget att fixa detta ickeproblem?

  Ett problem som dyker upp en gång varanna vecka under 8 månader om året.

  SvaraRadera
 42. Haha vilka gnälliga grannar. De verkar ha väldigt lätt för att hitta problem i alla fall.

  SvaraRadera
 43. "Enligt rapporter till BaraBen.com skall vibrationerna som liknade ett "jordskalv" från Gamla Ullevi i måndags ha skapat en så massiv tsunami på Fattighusån att flera ankor fick vatten upp på ryggarna."

  HAHAHAH Klockren!

  SvaraRadera
 44. Peter: ett annat tips flytta till lorensberg som jag, om du har råd;).

  SvaraRadera
 45. Jag bor i Guldheden och nästintill varje dag flyger en ambulanshelikopter förbi för att landa på Sahlgrenska. Fönstren skakar och för att rädda mitt liv springer jag ner i föreningens skyddsrum. Finns det någon möjlighet att jag kan förbjuda dessa helikoptertransporter, eller i den mån det går, stänga ner Sahlgrenska? I samma utsträckning som folk kan sluta hoppa på matcherna kan väl människor äta nyttigt, motionera och helt sonika ge fan i att bli sjuka. Mvh Peter Mattson

  SvaraRadera
 46. Det finns en MYCKET enkel lösning på detta PROBLEM, om alla boende i detta område köpte årskort till IFKs matcher, så slipper de ens märka de så kallade "jordskalven"

  SvaraRadera
 47. Alltså mitt parti COCO in the head vill sänka alla skatter till noll och vill ha tio oskulder om dagen. Jag tror jag kan styra som jag vill oavsett vad ni säger.
  Vi lever i en majoritetsdemokrati.
  Vi var 14000, han 1 bölade och vi sjöng. Han kan tycka vad han vill gör politikerna något så ersätter vi dem med partier som mitt så styr vi på det viset i fortsättningen.

  SvaraRadera
 48. Man blir så trött på dessa idioter!

  SvaraRadera
 49. De e la skillnad på jordskalv å jordbävning?

  SvaraRadera
 50. Lille skutt6/4/11 23:02

  hopp, hopp...

  SvaraRadera
 51. Peter Matsson måste vara gaisare...

  SvaraRadera
 52. Fan va dåligt och lågt..

  SvaraRadera
 53. Bönner/idioter som inte tål stadsliv ska fan inte bo centralt! Det finns bostäder på Vrångö. Garanterat fritt från folk och liv 95% av året. Dock kan måsar och havet kanske kan låta något.

  SvaraRadera
 54. Det spelar väl ingen roll ifall vi tycker att de är gnällspikar? Problemet är att de ansvariga måste agera så länge gnället kvarstår.

  Och helt ärligt, vad är det som är så roligt med att hoppa i grupp?

  Hoppa. I grupp.

  Grupphoppa.

  Tror vi klarar oss utan det, va?

  SvaraRadera
 55. Låt firman ge honom en skarp tillrättavisning!

  SvaraRadera
 56. Det är ju så när man försöker klämma kommunen på pengar. Detta drabbar inte bara fotbollsföreningar utan även klubb/bar-ägare etc. Ofta är de som gnäller värst de som köpt lägenhet när befintligt störande moment redan varit på plats åratal innan. Dock inte i detta fall.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.