På gång


fredag 15 april 2011

4-1 mot HBK i juniorallsvenskan

JUNIORALLSVENSKAN. Här är ett Blåvitt lag som vinner sina matcher! Det var toppmöte i juniorallsvenskan ikväll när IFK Göteborg tog emot Halmstad BK på hemmaplan på Bergsjövallens konstgräs. Tanken var egentligen att den skulle spelas på gräset, men tidigt på dagen fick man reda på att planen inte var kritad. Representanter från IFK försökte då få tag på Idrott & förening men de hade endast en växeltelefonist på plats. Anledningen till det var tydligen att man var ute och firade någon som hade slutat jobba där. Ja, herregud, är det inte mutor så är det alltid något annat som amatörerna på IOFF har för sig.

Nåväl, konstgräs är knappast ett hinder för de unga killarna som till stor del håller till på just det underlaget delar av året. Snarare en fördel ikväll skulle jag vilja påstå, då Bergsjöns gräs knappast såg ut att vara i bästa skick vad man kunde se på håll.

IFK ställer upp från start med: Strömberg Lundin-Efe-Azulay-Mohiden Bragi-Dizdar Mbamba-Sam-Petersson Moberg

Dessutom hade ett lätt regn svept in och det vet alla som spelar på konstgräs att det blir väldigt snabbt om det bara kommer några millimeter och lägger sig på ytan. Man kan därmed tycka att det borde finnas goda förutsättningar för fint spel men jag måste säga att ungdomarna trots slutsiffrorna gjorde mig lite besvikna idag. Det var lite för mycket a-lagsspel kort och gott, men lite för många "lycka till"-bollar på Moberg på topp.

Å andra sidan var det just en sådan här boll som resulterade i att man fick straff bara efter ca fem minuter, när Moberg blir nedsprungen i en duell med en av HBKs mittbackar. Straffen var solklar och Efe var säker när han placerade den till vänster om målvakten.

Man gör nu sin bästa period i matchen och trycker på för ytterligare ett mål. Det kommer dock inte i första halvlek utan först i andra när Sam pressar in en frispark från långt håll. Han får en bra rak vristträff, målvakten är på den och borde kanske kunnat parera bättre, men lyckas inte denna gång utan får se bollen gå in bakom honom. Innan detta har Andreas Petersson inlett halvleken med två megachanser, dock utan att få bollen i mål. Ena gången balanserar han på linjen, tar sig förbi två killar innan han bryter in på skott, som målvakten dock kan rädda. Vilket mål det hade kunnat bli.

Allan kom fram bra och hade några fina inlägg

Med 2-0 i ryggen känns det nu ganska säkert och när dessutom Halmstad får en kille utvisad undrar man nästan hur mycket det skall rinna iväg till. Det händer dock inte utan istället spelar Halmstad nu upp sig och gör sin bästa period i matchen, med en kille mindre. Man får en reducering och har bud på mer men en riktig prakträddning från August Strömberg i mål, samt en del ineffektivitet framför mål hindrar att man kommer ikapp.

Det blir istället två mål till för de blåvita. 3-1 gör Bragi på ett inspel snett-inåt-bakåt från Andreas och 4-1 gör Efe på nästan samma sätt.

Sam trixar sig förbi tre gubbar

När det gäller spelarkritik vill jag lyfta fram Andreas Petersson, Efe & David på topp som springer mycket hela matchen. Sam har några delikatesser som alltid, och ett snyggt mål, men bör ibland kunna bli vara mer rakt på mål. Lagmässigt är resultatet i slutet såklart bra, men perioder i andra halvlek såg det inte bra ut när man lämnade tillbaka kommandot till HBK som dessutom hade en man utvisad. Man bör kunna vara bättre på att föra matchen i det skedet.

10 kommentarer:

 1. Delar din liknelse med a-laget, tråkigt nog... tyckte killarna såg lata/bekväma ut.

  SvaraRadera
 2. Sam Larsson kan bli riktigt jävla bra! Daniel Larssons bror va?

  SvaraRadera
 3. långa bollar på Moberg? ööh, så vi samma match? U-laget hade en väldigt bra variation på spelet, snarare lite mer korta än långa passningar

  SvaraRadera
 4. Tack Baraben för att man kan läsa raderna "IFK ställer upp från start med: Strömberg Lundin-Efe-Azulay-Mohiden Bragi-Dizdar Mbamba-Sam-Petersson Moberg" och tänka "japp, där är en del bekanta namn!".

  För oss supportrar som bor långt från Göteborg är de här rapporteringarna guld värda!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Sam Larsson verkar ju vara riktigt lovande, om man ska bedöma av rapporterna.

  Den moderna nr. 10 som vi behöver, då Bärkroth aldrig lär få chansen i den rollen. Synd att vår egen Messi inte får chansen centralt bakom forwarden, han har tekniken, smidigheten, farten och dessutom bra spelsinne och passingspel. För er som såg Elfsborg hemma 2009 framförallt förstår vad jag menar, framspelningen Bärkan gör till Hysén är hög klassigt.

  Bärkroth och Larsson våra främsta nummer tio, när Bärkroth slår igenom ordentligt på den positionen så kommer han att säljas och Sam är då redo att ta över efter Nicklas.

  ---------

  Dessutom har vi våran egen Nani på vänsterkanten som kommer att blomma ut rejält i år. Han och Nani har exakt samma egenskaper, mycket snabb och teknisk med bra skott med båda fötterna. Dessutom fint spelsinne och passningspel.

  Vi har Sella på högerkanten med sin underbara inlägg och passningsfot. Börjar dock bli till åren kommen, och kanske kan Andreas Peterson då ta över efter Sella på högerkanten med sin speed och fina inlägg.

  Robin ska konkurrera om en plats på anfallet, men han lär inte peta Hysén. Robin är en framtida förbättring av Hysén, snabbare och mer teknisk.

  ---------

  IFK Göteborg (4-2-3-1)

  Sandberg

  Johansson-Dyrestam-Sigurdsson-Logi

  Bjarnason-Eriksson

  Selakovic-Bärkroth-Sana

  Söder

  Reserv:

  Dahlin

  Lund-Svensson-Jónsson-Andersén

  Drugge-Johansson

  Peterson-Larsson-Mustafa

  Hysén

  SvaraRadera
 7. Vad är det här för laguttagning?? Efe, Azulay, Mohiden Bragi och Dizdar Mbamba?? Blåvitt låter ju inte invandrare spela? Trodde vi alla var överens om det vid det här laget. Skandalrapport!

  /ironi

  SvaraRadera
 8. 22:39

  Det stämmer bra det, har även sett honom i klacken vid ett par tillfällen ;)

  Sam alltså.

  SvaraRadera
 9. 4-1 mot HBK i juniorallsvenskan

  1-4 mot HIF i herrallsvenskan


  ...tyvärr

  SvaraRadera
 10. Befriande tyst på Baraben, men det blir väl bättre efter HIF matchen, då det kommer att gnällas på allt och alla;-)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.