På gång


tisdag 8 mars 2011

Polisen kallade en blåvit supporter "jävla svartskalle"

Faksimil ur GT (8 mars 2010). Foto: PRIVAT

39 kommentarer:

 1. Att anmäla misshandel, visst. Men att anmäla till JO? Fan vad löjligt.

  SvaraRadera
 2. Stackars8/3/11 22:58

  Ja, IFK Göteborgs huliganer är offren ..?

  SvaraRadera
 3. Stackars/ Huliganer? Men hur korkad är du, du vet ingenting om vad som hände och sitter och antar det ena och andra. Hur många vanliga supportrar har inte fått hot, batongslag och sprejats med pepparsprej på väg till olika arenor? Jag har det och jag är då fan ingen huligan utan tar avstånd från våld i alla lägen. Det sket väl farbror blå i då jag inte gick snabbt nog och slogs ner...

  SvaraRadera
 4. typisk rasist bonde från den lilla byn borås...

  SvaraRadera
 5. Normalt blir man bara behandlad så i Malmö å Helsingborg. Suger att det har kommit till Borås.

  SvaraRadera
 6. Jamen, han kanske var en svartskalle.
  Då måste man väl få kalla honom det?

  SvaraRadera
 7. Antar att L antydde att JO är Jonas Olsson. Vilket jag tyckte var kul men tydligen landade det inte hos andra.

  SvaraRadera
 8. Joaz Crus8/3/11 23:33

  22:58
  Poliser är också människor. De kan bli stressade, vara svin och göra fel precis som alla vi andra..

  SvaraRadera
 9. "L": På vilket sätt är det löjligt? Vi har en ombudsman som är tillsatt för att kontrollera myndighetsutövning. Om det är så att en person blivit misshandlad av en statlig tjänsteman och därmed blivit utsatt för ett olagligt myndighetutövande är det väl självklart att man ska anmäla då möjligheten finns. Vet inte vilket samhälle du vill leva i, men att maktutövningen granskas och kontrolleras borde väl ses som positivt.

  SvaraRadera
 10. Om du inte menade Jonas Olsson, givetvis. Hehe..

  SvaraRadera
 11. Är man snut så lär det inte bli bättre av att kalla supportar eller huliganer vad det nu må vara för "jävla svartskalle" Troligtvis inte lämpad för arbetet.Tänk ett steg längre snuten på ev. konsekvenser...

  så kanske ni får respekt med Er från allmänheten, tar tid att bygga upp respekt men på nolltid raseras det.

  SvaraRadera
 12. Haha, anmäla till JO. :) Sjukt kul.

  SvaraRadera
 13. Stackars8/3/11 23:39

  Leo,

  Inte sitter då jag bakom en datorskärm och antar det ena och det andra om andra människors intelligens i alla fall. Att jag inte vet någonting om vad som hände i Borås är helt enkelt en lögn från din sida.

  SvaraRadera
 14. Anmäla till Jonas är onekligen stor humor :)

  SvaraRadera
 15. Polisens beteende i Borås fick tillochmed en av elfsborgs supporterpoliser som jag tjöts me att uttrycka sig i så starka termer som övervåld. Att de höll på så här visste jag inte, men det visar ju ÅTERIGEN vad den svenska polis går för... Fyfan säger jag bara, STÅ PÅ DIG LEO! (För jag misstänker att de va du som anmälde;) )

  SvaraRadera
 16. @ Stackars. Wisemen är i stort sett ett gäng extrema skinheads, och jag råkar veta vilka rasistiska åsikter dom har där, så de e ren bullshit om du nu tror att den mörke killen skulle vart med i Wisemen. Det var INTE huliganer polisen våldtog genom att tömma hela pepparsprejsburkar i munnarna på i boråS. En kamrat har just blivit misshandlad och kränkt - lite jävla enighet för honom bland oss fans är ju grundläggande för en god supporterkultur, så sluta förstöra och stödj din kamrat!

  SvaraRadera
 17. Anmäl snuten!

  Jag står bakom till 100%.

  En för alla, ALLA för blåvitt!


  /J-T

  SvaraRadera
 18. Tyvärr har väl nästan alla som gått på en del bortamatcher varit med om något slags våld från polisen.

  Minns själv när man som 17 åring gick på AIK borta 2006, blir lite lätt tumutl under läktaren i paus och polisen beslutar sig för att det enklaste sättet att få upp alla på läktaren igen är att slå på de som står längst fram.

  Helt klart är i alla fall att många poliser inte är lämpade för sitt jobb, och en sådan kan lätt dra med sig fler i samma beteende.

  Som notorisk fartsyndare så är man ju alltid lite extra försiktig kring farbror blå, men måste säga det att supporterpolisen tappar enormt mycket nu när Bohlin går i pension. Vet inte hur många gånger han fått lugna ner sina mer testosteronsfyllda kollegor i framför allt Stockholms och skånepolisen.

  SvaraRadera
 19. Huliganer får skylla sig själva. Men om det hade varit vanliga supportrar hade jag förstått.

  SvaraRadera
 20. Anonym sa 9/3/11 00:42:

  Idiot!

  SvaraRadera
 21. Snack om att det är Wisemen som blev slagna och pepparsprayade kan ni bara lägga ner. Det var Supras och Ultras på väg till arenan med annat löst folk. Har pratat med Bohlin och han var riktigt förbannad på polisen även om han inte säger det i intervjun med Sveriges Radio idag. (Han kan väl inte kritisera polisen öppet för han är polis själv)

  Dom övergreppen som skedde i Fredags var för många det brutalaste på länge man sparkar och knuffar inte folk i ryggen så dom åker ner i marken och sedan pepparsprayar dom när dom ligger ner. Folk blir utknuffade i vägen och håller på att bli överkörda. Speciellt inte UTAN anledning.

  Detta är bara början!!! Det kommer att komma in mer anmälningar och så kommer det vara under hela säsongens gång för vi är flera som är jävligt trötta på polisens övervåld gång efter gång.

  Och ni som sitter och kommenterar att polisen gjorde rätt, var ni ens där? Om inte så ska ni inte sitta och spekulera.

  SvaraRadera
 22. http://failblog.files.wordpress.com/2011/03/b6f6c6e2-176e-46af-8ced-f0761cd2b00e.jpg

  SvaraRadera
 23. En sammanfattning av ovanstående: WM är alltså rasistiska skinheads, samtidigt som det är typiskt Borås att vara rasist. Hur går detta ihop? Är WM egentligen från Borås?

  SvaraRadera
 24. Vad har Jonas Olsson det detta att göra och varför anmäla till honom?

  SvaraRadera
 25. 07.13:

  Du har sämst läsförståelse om det där är din sammanfattning av kommentarerna, gör om gör rätt.

  Vad är de med folk och deras helt mongolida kommentarer? Trots att man ej va där så "vet" man vad som hänt o har därmed rätt att fördömma :S sen att börja hacka på sina egna supportrar bakom skärmen... Får det er att må bra elr vrf göra det??

  SvaraRadera
 26. Bra att ni anmäler. Vi har oxå rättigheter och skyldigheter.

  Det handlar inte om man är huligan eller inte. Polisen uppgift är att skydda och förhindra brott. Inte göra tvärtom..

  SvaraRadera
 27. Bra att anmäla, det enda sättet att gå för att få ordning på detta på ett lagligt sätt. Ni som skrivier att polisen med är människor, det finns en stor skillnad, de har gått en utbildning och är tränade för detta, det är fan deras jobb. Då kan man inte skylla på stress! Gör man det, så måste man även kritisera hela poliskåren för deras bristfälliga utbildning.
  Så länge det blir enbart anmälningar så är det bra, känner dock att fortgår detta övervåld från polisen så kommer snart folk ta detta i egna händer. Se bara i stockholm där supportrarna tillsammans går ihop mot polisen! Där är supportrarna solidariska med varandra mer än här nere. Här sitter ju fan folk och tycker att det är rätt åt blåvita supportrar blir slagna av polis! Skämes!

  SvaraRadera
 28. Så jäkla farligt är det väl inte att kalla någon för svartskalle om han beter sig illa. Sluta lipa och var tacksam att han får vara i Sveriege överhuvudtaget.

  Heja Blåvitt!

  SvaraRadera
 29. Typiskt Borås. mmm, du kan ju fråga var Stockholmarna vad dom tycker om i deras syn lantissnutarna från Götet.

  SvaraRadera
 30. Stämmer det, som rykten säger, att det förekom rusningar mellan blandat Ellospack och Supras/Ultras?
  Isf är det inte så konstigt att polisen väljer att ta i med hårdhandskarna. Hur skall polisen veta att det egentligen bara vad kids, som tycker det är fräckt med bengaler, som de fightades med?
  De tog helt enkelt det säkra före det osäkra!

  SvaraRadera
 31. Anonym 13:30

  Jag stod brevid och såg vad som hände. När blåvitarna kom gåendes så stod det en massa elfsborgare och väntade. Elfsborgarna började kasta flaskor m.m och då rusade några blåvit mot dom, men polisen gick emellan och avstyrde innan det hände ngt mer. Sen ett par minuter senare när allt var över och blåvitarna gick mot sin sektion så attackerade polisen bakifrån och slog ner allt och alla dom kom åt.

  SvaraRadera
 32. Anonym 12.06 - vilken kille. En till som smutskastar hela blåvitt med sitt rasistiskt uppträdande...

  John

  SvaraRadera
 33. Elfsborgarna stod och väntade och tänkte spöa skiten ur alla blåvittar men det var polisen som gjorde det istället.

  SvaraRadera
 34. Jag var på plats. Var och pissade när "rusningen" mot Elfsborg skall ägt rum.
  När jag väl ansluter till Ultras/Supras är läget till synes helt under kontroll, vi supportrar är i princip omringade av poliser och forslas mot arenan, bort från Elfsborg.
  Jag ser en Ultras ligga på marken och vrida sig- ett par av hans polare kollar hur det är med honom och försöker hjälpa honom upp när jag hör vad som måste vara ett befäl säga
  "Nu får vi bort dom härifrån" (skall noteras att gubbfan som ger ordern går runt och hånflinar hela tiden)
  Flera burkar pepparspray åker fram och det sprejas fan överallt. Det vevas samtidigt hejvillt med batonger och nu går flera supportrar i backen, SKRIKANDES i smärta och helt förblindade, men polisen fortsätter att spreja liggande människor.
  Jag får lite i munnen så jag lägger benen på ryggen.
  När jag stannar igen ser jag fan vuxna män gråta och skrika i smärta för första gången i mitt liv. Oskyldiga supportrar.

  Så uppfattade jag det hela. Kanske någon detalj fel, men att polisen orsakade en jävla massa smärta till vanliga, oskyldiga supportrar är fakta. Så jävla USELT agerat. Snacka om att eventuella barnfamiljer som blev vittnen till dessa överfall blev avskräckta från svensk fotboll- tack vare polisen.

  SvaraRadera
 35. Alla ni som var på plats och såg något. Anmäl här: http://www.jo.se/JOAnmalan.pdf?Language=sv

  Vi måste säga ifrån någon gång annars fortsätter bara våldet mot oss.

  SvaraRadera
 36. Denna jävla häxjakt mot poliser!

  SvaraRadera
 37. Var själv med i Borås, och såg händelserna som utspelade sig på väg mot Borås Arena. Har varit med på många matcher med blåvitt. Har endast sätt liknande polisbeteende i skåne samt i Danmark.

  Men det som var pricken över i:et är den totala fegheten som boråspolisen utsatte blåvitt supportrarna för.

  Polisen kom bakifrån och körde upp pepparsprejen på 1-2 meters avstånd i ansiktet på folk som gick för sakta.

  När supportrar la sig ner för att använda snö för att ta bort det värsta av sprejen, så slet poliserna i dem + använde batong för att de skulle öka takten och ta sig till arenan.

  Såg ett flertal supportrar som försökte resa upp pepparsprejade kamrater, men de drabbades av samma behandling ifrån Boråspolisen med batongslag o pepparsprej.

  Detta är det mest oprovocerande, ynkliga samt fega beteende som jag har sett någonsin av polisens beteende, och då kan räknas att jag åkt på mycket de senaste 10 åren.

  Grattis Boråspolisen som har lagt ribban för denna säsongen!!!

  SvaraRadera
 38. Men seriöst, hur jävla svårt kan det vara att skicka 3 patruller i förväg och rensa vägen från provocerande element om man inte vill ha konfrontation?

  SvaraRadera
 39. Moralkärringar! Polisen gjorde fel! Punkt slut. Ingen är intresserad av vad ni har för åsikter om det. Folk som tror att dom vet bäst har vi tyvärr för mycket av inom Blåvitt.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.