På gång


fredag 18 februari 2011

Alliansen kan likvideras

SMÅTT OCH FREDAGSGOTT. Snart helg och äntligen dags igen för den trevliga februariinstitutionen "svinkall BlåvittmatchValhalla". Precis innan lunchtid på fredagen blev det en sväng förbi blåvittshopen för att inskaffa ett gäng biljetter till förfestmatcherna åt sig själv och några bekanta. 400 sålda redan vilket verkar stabilt enligt officiella.

Kom på att jag likaväl kunde hämta ut årskortet och det var allt lite glädje i en ask när man ju även fick en sån fin låda och visitkortshållare på köpet.

Tollan hängde också i shopen och är i stan på besök när det ändå vankas förfest och ville ha tips på vad som händer ikväll på stan. Så tipsa honom eller andra i kommentarsraden om något kul händer ikväll som förfest inför förfesten...

------------------

Änglarnas årsmöte på torsdagskvällen besökte jag inte men som folk nog känner vid detta laget blev Ragge årets ärkeängel och Bebben fick det nyinstiftade hederspriset. Ett fåtal bilder finns på änglarnas hemsida men ännu ingen rapport från mötet.

------------------

Påväg ifrån shopen och precis utanför Gamla Ullevi stötte jag sen på en annan bekant som var på Änglarnas möte och som berättade att IFKs ordförande Kent Olsson var där och bland annat avslöjade att handelsbolaget bakom Göteborgsalliansen (IFK-ÖIS-Gais) kan komma att läggas ner då det visst står i det bolagets stadgar att om en part går i konkurs skall bolaget likvideras.

Fortsättning följer som bekant när det gäller alla turer kring Öis eller Gamla Ullevi men denna utveckling kan bli intressant då det är detta bolag som skrivit hyreskontraktet med Higab/Got Event för hyra av Gamla Ullevi... IFK kanske ser en sista chans till öppning för Clean Court ändå?

------------------

ÖIS-GÅRDEN bjöds idag även ut till försäljning av konkursförvaltarna Rosengrens Advokatbyrå. Klicka här om du vill vara med och bjuda förresten. Jag funderar själv på att slå till och erbjuda 1904kr. Ett sådant skambud lär och kan dock få svårt att matcha Pappa Allbäcks eventuella bud då han väl snart lär och måste träda fram ur det mörka hål han gömt sig i sedan Janne Josefsson knackade på dörren.

-----------------

Stans enda morgontidning avslöjade även nyligen att Gamla Ullevis vibrationer förbjuds. Fastän jag inte har en aning om hur dämpningssystemet för 20 miljoner kronor fungerar så säger ändå min magkänsla och sunda förnuft att om Blåvitt spelar bra och arenan samt kortsidan med klacken är fullproppad och upplever liknande stämning typ 2009 så kunde de miljonerna likväl växlats till tjugor och packats i säckar och grävts ner i leran istället för det skulle nog dämpa väl så bra. Men framtiden lär få utvisa...

Annars så kunde man kanske använt en bråkdel av alla dessa extra miljonerna till att bjuda de få rättshaveristerna och gnällspikarna på andra sidan ån att gå på operan, åka hjulet och få bo på flott hotell i närheten de få kvällarna på ett år det handlar om.

6 kommentarer:

 1. Längtar till att frysa arslet av mig. Årets mandomsprov startar 14.00 imorgon. ALLA till Valhalla!

  SvaraRadera
 2. Det här med att Alliansen kan likvideras är faktiskt en rätt intressant nyhet. Innebär det att Öis även blir av med rätten att spela på Gamla Ullevi? Alliansen är ju den part som sitter i arenabolaget, om jag inte missminner? Så Blåvitt, som länge varit kritiker till hela Alliansens uppbyggnad och dessutom är skarpa kritiker till att det spelas så många matcher på Gamla Ullevi skulle eventuellt kunna slå två flugor i en smäll? Dvs använda "kryphålet" för att avveckla Alliansen och därefter låta Öis betala en marknadshyra för att få spela på Gamla Ullevi - oberoende av det framtida avtal som Gais och Blåvitt har med hyresvärden...

  Det här blir mycket intressant att följa.

  SvaraRadera
 3. Om det nu hade varit vad Kent Olsson sa. Vilket det inte var. Tvärtom gjorde han en poäng av att ÖIS har rätt att spela kvar på Gamla trots att de åker ur Superettan.

  Men, tredje gången jag hör Kent nu och för varje gång blir han mer och mer radikalt inställd till att skrota alliansen.

  SvaraRadera
 4. Dags att bryta den här jävla alliansen en gång för alla!

  /J-T

  SvaraRadera
 5. anti-youtube search18/2/11 20:32

  Detta är det bästa inlägget på hela 2011. Så här skall en blogg drivas.

  5 bebbar av 5

  SvaraRadera
 6. Herregud vad jag hoppas att den där föreningen går i konkurs. Hur i hela världen dom kan envisas med att spela på en arena där det går 40 tomma platser på en upptagen plats kommer jag aldrig förstå.

  Sen är det ju fruktansvärt synd att man inte fick till en bättre arena när den väl byggdes, typ jämna den där jädra tennisbanan med marken osv, men med ett färre lag på arenan bör det iallafall gå att ha en vettig gräsmatta och spela riktig fotboll.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.