På gång


fredag 21 januari 2011

Vinterns bästa Göteborgsonani

Reklamskylt vid Kungsportsplatsen, 19/1 -11. Foto: Frankie

43 kommentarer:

 1. BananMange21/1/11 02:10

  Låten finns att ladda ner gratis också:)

  http://soundcloud.com/goteborg-energi/aldrig-l-ngt-bort

  SvaraRadera
 2. sa javla bra

  SvaraRadera
 3. laten gor sa att jag vill flytta hem fran London!

  SvaraRadera
 4. haha ni anar inte hur nöjd mannen som står i vagnhallen på ett av klippen blir varje gång dom slår på denna reklamen på jobbet!

  SvaraRadera
 5. Vad har ni med Göteborg att göra bönder? Lindome är er huvudstad..

  SvaraRadera
 6. Gbg Energi måste agera efter deras mutskandaler...

  SvaraRadera
 7. Mindervärdeskomplexen lyser igenom?

  SvaraRadera
 8. Tar emot att konstatera att detta genomsyras av ett svårt lillebrorskomplex

  SvaraRadera
 9. Underbar låt och vackra bilder på vår underbara stad...

  SvaraRadera
 10. Jag älskar verkligen det här - både låten och filmen är fantastiska - men kan samtidigt hålla med om lillebrorskomplexet. Hade det inte varit bättre att skippa att dra in Stockholm? Typ: "För oss finns bara en huvudstad."

  SvaraRadera
 11. Översten21/1/11 09:33

  Haha, bla bla lillebrorskomplex. Det är alltid gött att slå uppåt, mot makten och mot huvudstaden. Den relationen finns mellan första och andra stad i alla Europeiska länder och har funnits i hundratals år. Det är bara en skitnödig ambition att vara "cool" och oberörd som gör att folk börjat snacka om lillebrorskomplex. I verkligheten stör det Stockholm som fan att den andra staden slår dem på så många områden och då blir de jääääävligt irriterade på den kaxiga lillebrorsmentaliteten.

  SvaraRadera
 12. Instämmer helt med Jayo.
  Själva kampanjen för GBG Energi suger valballe och det är sjuuuukt långt mellan det som Gbg Energi gör och själva kommunikationen. Men vackert är det. Så in i helvete.

  SvaraRadera
 13. Jayo/ Det handlar om att vara övertydlig. Folk är generellt dummare än man tror, det är ju bara att se här på baraben.com hur folk blir tokiga och flippar ur VARENDA JÄVLA GÅNG som baraben kör lite ironi eller humor som inte är 1+1...

  SvaraRadera
 14. 07:05: http://www.goteborgenergi.se/Om_oss/Pressrum/Nyheter?DisplayNewsItem=12140319

  Eftersom jag inte är bosatt i Göteborg har jag inte följt mutskandalen särskilt noga, men säga vad man vill om Göteborg Energi och deras agerande, en vettig kommunikationsavdelning verkar de ha iaf. Kanske borde någon från IFK Göteborg ge den här personen ett samtal och erbjuda dem ett jobb? Rätt föredömlig öppenhet tycker jag.

  SvaraRadera
 15. Skicklig propaganda när det blåser kallt i korruptionsfrågan.

  Vi ser i kommentarerna här hur folk sväljer betet, ganska ryggradslöst enligt mig.

  SvaraRadera
 16. Berndt/ Vad är det Göteborgs Energi gjort då? Det är ju bara rykten än så länge från den där före detta anställde som påstår ena och andra. Det har ju inte alls framkommit samma typ av fiffel där som det har kring Allbäck och bostadsbolagen...

  SvaraRadera
 17. ...överpris på el...konsultmutor...Stalin nedtystande av intern kritik...skitbolag...hylla inte deras pr avdelning..utan den inhyrda reklambyrån/regissören istället om ni tycker filmen är vacker...

  SvaraRadera
 18. Berndt: That's bullshit. Jag gillar kampanjen, och framförallt den specialskrivna låten, för att de förgyller mitt liv. Således gillar jag även Göteborg Energi mer än jag gjorde innan. För att de gett mig något av värde. Det är inte att svälja något bete. Jag menar, det i sig är bra mycket mer än de flesta företag gjort för mig.

  Benito: Reklambyrån som ligger bakom heter Valentin&Byhr. Hylla på.

  SvaraRadera
 19. Benito Fascisten/ Sug röv.

  SvaraRadera
 20. Låten är fanimig bedrövlig. Filmen är fin. Lillebrorskomplexet är fånigt.

  SvaraRadera
 21. Benito har redan leverat svaret, mannar.

  Goe-goe-andan driver verkligen staden mot misär, valboskapen bländas enkelt av att makten visar lite goe-klass.

  SvaraRadera
 22. Berndt och Benito:
  Svälja betet skrev någon..

  Den som skrev det har svalt mediaversionen som en glupsk varg..

  Gbg energi har lägre nätavgifter än snittet i landet. Mutor? Du har blandat ihop det med bostadsbolagen. Chef som tystade extern konsult, ja. Ingen av dom jobbar kvar.

  Gbg energi är en kassoko modell fet för staden Göteborg..

  /anställd supporter

  SvaraRadera
 23. kassako ska det givetvis stå...

  SvaraRadera
 24. 21/1/11 17:52
  Ja, vi ska njuta av bilderna, musiken och den billiga elen! Fan va gött! Jag älskar billig el och Göteborg energi!

  SvaraRadera
 25. Fantastiskt men finns det en längre film en 1 minut eller är det den ni hyllar? Den är också fantastisk men undrar om det finns någon film som är lika lång som låten för på länken hittar jag bara låten? :/

  SvaraRadera
 26. Hahaha! Skattefuskare och mutkolvar. Komplexen står som spön i backen! Nä, Sarajevo är inte heller min huvudstad däremot Sveriges största och vackraste stad:Stockholm! Kållar och Ador, hahahaha!

  DIF

  SvaraRadera
 27. Snöa inte in på Gbg Energi, lyssna på Timos underbara kärlek till Göteborg fast han flytt till Hindås, halvvägs till Ellosland. Fan vet om han också är Gaisare som Håkan H. men skit samma, låten är en grym hyllning till staden Göteborg. Förresten ang. Håkan, ger fan i om han är Gaisare, han är också grym, han är Göteborg hela han, trots makrillrenset!

  SvaraRadera
 28. Vad har 08: rna. Lasse Berghagen. Hehehehe

  SvaraRadera
 29. Anställd supporter/ Lyssna inte på överklassens jantelag. De sitter och stör sig på att de är påkomna med handen i syltburken nu Allbäck och co och försöker spy galla över alla andra företag med...

  SvaraRadera
 30. aa jättepolitiskt. Eller så tycker man bara om filmsnutten. Livet måste inte alltid vara så komplicerat

  SvaraRadera
 31. Vackra toner till bilder på vår vackra stad, perfekt när fotbollssaknaden är stor!

  SvaraRadera
 32. Göteborg är trevlig... Vet inte om jag tyckte låten var så fantastisk, men videon var fin.

  SvaraRadera
 33. Göteborg är en underbar stad, den ska vi vara stolta över!

  /Gnagarn i Götet

  SvaraRadera
 34. Anonym 07:50:

  Undrar när alla ska fatta detta... Gbg Energi var inte med i någon mutskandal... Det enda de anklagades för var att en av mellancheferna bad en konsult att inte prata med Uppdrag Granskning då konsulten tyckte att en leverantör inte hade levererat ett projekt helt efter specifikation och att en annan konsult satt på två stolar. Alla granskningar av projektet från revisorer och stadsåklagare mm visar dock att denna anklagelse är felaktig... vidare så sponsrar Gbg Energi vårt kära Blåvitt...

  SvaraRadera
 35. Pat the Cat22/1/11 21:34

  Låten är grymt bra... Bra jobbat Timo! kanske kan klacken sjunga den när laget är på väg ut till andra halvlek?

  SvaraRadera
 36. hata gajs22/1/11 22:11

  21/1/11 07:39

  jävla gajshissingenhagga.
  försvinn tillbaka till din sista hållplats längst ut på hisingen. hund är du. ni är pisseviken, vi är havet.

  SvaraRadera
 37. DIFslida 21/1/11 19:39
  Käften. Västfinland med alla inflyttade norrlääningar är sådär intressant.

  SvaraRadera
 38. Angående Göteborg 400 år (jubileum): Mitt förslag är att staden bygger en "mini-turningtorso" centralt (max 10min promenad från centralen) som har en stark strålkastare som lyser rakt uppåt så det från nån kilometers håll blir ett slags riktmärke. I byggnaden föreslår jag att det skulle vara ett kapselshotell uppdelat på kvinnor/män, snacks- och dryckesautomat, och att priset för att "komma in" bara är 100-150kr med betalkort (delvis reklamfinansierat, t ex reklamradio som spelar i duschen eller stora platt-tv-skärmar på INSIDAN av hotellet där det ibland visas reklam och ibland visas som om man befinner sig i ett jättehögt utsiktstorn, eller ser Göteborg som om ifrån en helikopter)...

  (Jag menar inte att kapslarna skulle se ut exakt så här, jag tror på en göteborsk anpassning, men så här kan de se ut i Japan: bestcapsulehotel.com)

  SvaraRadera
 39. Att ett företag utnyttjar vår kärlek till stan i sin kampanj för att tvätta rent sitt varumärke är lite b.... Räisänen är bra, låten är vacker, Gbg-bilderna är fina men sänk elpriserna istället för att smeta i oss att ni värnar Göteborg och era konsumenter.

  SvaraRadera
 40. Översten23/1/11 14:41

  Faste/ Göteborgs energis elpriser är bland Sveriges bästa, så din kritik är rätt märklig. Jämför dem med exempelvis Vattenfall eller Fortum så ska du se att de ligger väldigt bra till.

  SvaraRadera
 41. Det är en bra låt, men bättre och sjunga den till någon spelare som eventuellt ska lämna Göteborg, för utlandet.

  Tänk er, han kommer ju få hemlängtan innan han ens lämnat. Word!

  SvaraRadera
 42. Bra låt, men bör absolut inte förknippas med Gbg mutenergi. Synd att ett moraliskt förfallet företag spelar på nån sorts sentimental ådra hos naiva Göteborgare för att man ska glömma deras skrupellösa agerande.
  5 miljoner av skattepengar gick till att göra denna "reklam".
  Tänk på det.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.