På gång


fredag 28 januari 2011

Så dundrar Blåvitt fram i Copa del Sol

COPA DEL SOL/KAMRATGÅRDEN. Blåvitt lyckades på fredagen med det som svenska handbollslandslaget totalfailade i, att vinna kvällens match. Nu är detta enbart en liten tröst i sammanhanget då det trots allt är över två månader kvar till det att det Allsvenska allvaret drar i gång. Således är vi drygt halvvägs in i vinteruppehållet när försäsongen 2011 dragit igång på fullt allvar.

Följande lilla spelschema för Copa del Sol kan - trots vissa tabbar - fungera som en liten guide till hur Blåvitt avancerar i turneringen efter 2-0 segern mot norska Tromsö. Härnäst är det dags för kvartsfinal mot Karpati Lviv klockan 16.00 på måndag eftermiddag. Om Blåvitt vinner den matchen är det sedan dags för semifinal på torsdag, då med matchtid 18:45.

Foto: Copadelsol.org

På Copa del Sols hemsida är det tänkt att vi fans på hemmaplan ska kunna följa laguppställningar, resultat och annan information under turneringens gång. Även om uppdateringen är i det långsammaste laget lär sidan uppdateras under veckan och kan vara värd att följa för intresserade parter. Med Hysén och svågern Drugge som målskyttar startade Blåvitt - i alla fall resultatmässigt - "tävlings"-säsongen på bästa tänkbara vis. Nu är det upp till bevis i kvartsfinalen.

Det enda svenska laget - utöver mesta mästarna själva - i turneringen är Malmö FF. Ett lag från en klubb vars fans just nu lär ha tankarna på alla möjliga håll och kanter, förutom på Copa del Sol. På en dramatisk presskonferens framkom under fredagen att Sveriges rikaste klubb har en ekonomisk utveckling likt en säl som strandat utanför Islands mest ökända feskarpub. Katastrof är knappast något överord i sammanhanget när Malmö FF i dag aviserade en brakförlust för 2010 på sanslösa 30 miljoner kronor.

Det fram tills ny(ligen)rika MFF har nu fått en situation på halsen där förlängda kontrakt och spelarköp omöjliggörs fram tills dess att ett nytt riskkapitalbolag sjösatts. Då är ambitionen tydligen att få loss drygt 10 miljoner kronor, vilket låter rätt futtigt för ett Champions League-satsande lag som just aviserat en förlust för fjolåret på trippla den summan.

Kontrasterna blir totala när vi i kväll kan konstatera hur Kamratgården under den senaste veckan tömts på allt material inför nybygget av Kamratgården 2.0. I morgon (lördag) är alla välkomna till Kamratgården för gravöl, korv och kaffe på förmiddagen, mellan 10 och 12. En epok som symboliserar svensk fotbolls mest framgångsrika lag, spelare, förening och idé går nu i graven. För att snart återuppstå som något modernt och nytt med framtidsanda i fokus. Medan vissa blöder i solen, ömsar andra skinn i skuggan.

22 kommentarer:

 1. herrejävvlar, malmös kris verkar ju total. är det en tredjedel av deras jätteförmögenhet som försvinner på ett år? sjukt!

  SvaraRadera
 2. Mmmm, det går att köpa ett sm-tecken, men det går tydligen inte att betala. Skulle man inte då kunna häva köpet?

  För övrigt så ömsar man skinn, Frankie.

  SvaraRadera
 3. totalfaila? Vi såg nog inte samma match, trams-Frankie.

  SvaraRadera
 4. 23:35

  Haha. Det förstör lite av något i övrigt väldigt poetiskt.

  SvaraRadera
 5. jag visste inte att Frankie var handbollsmålvakt i det svenska landslaget...

  SvaraRadera
 6. anonym 23:47/ Ett tips är att du lär dig att läsa. Så här står det:

  "Blåvitt lyckades på fredagen med det som svenska handbollslandslaget totalfailade i, att vinna kvällens match."

  Och eftersom Sverige förlorade så totalfailade de naturligtvis med uppgiften - att vinna. Fan, vissa människor som kommenterar här måste ju ha iq brödrost...

  SvaraRadera
 7. anonym 23:47, du har ju inte ens läst vad det står. Det står att de failade med att göra det Blåvitt gjorde, att vinna. Smart att kommentera när man inte ens begriper vad det står i det man kommenterar. Smart.

  anonym 23:35, det står ju ömsar?

  SvaraRadera
 8. Malmö hade väl cirka 110 mille i kassan på sin topp och kan väl hamna ner mot 50-60 mille i kassan efter 2011 om utvecklingen inte bromsas. Det är fan en värre blödning än i Blåvitt runt 1997-1998...

  SvaraRadera
 9. Orka tjöta malmökris. Koncentrera er på blåvitt istället en dag/natt som denna.

  Vore intressant att höra vad folket tycker om matchen exempelvis.

  SvaraRadera
 10. Djupt poetisk slutmening, blöda i solen och ömsa skinn i skuggan, fint!

  SvaraRadera
 11. Oerhört glädjande att danskarna har problem, minst sagt! Rättvisans änglar ska segra, kom ihåg var ni läste det först.

  SvaraRadera
 12. Har nu inte sett detaljerna i Malmös årsredovisning, men räkna med att en stor del av det negativa resultatet kommer ifrån Arena bygget. Kan vara värt att tänka på för er som argumenterar för att blåvitt skall bygga en egen arena! Malmös arena konkurrerar också med Köpenhamns arena, så som Blåvitts arena skulle konkurrera med gamla Ullevi.

  SvaraRadera
 13. Blåvit sko29/1/11 11:49

  Ok, då bryter jag av med lite åsikter om Blåvitt. Hoppas jag inte stör er som hellre pratar om Malmös plånbok...

  Mycket positivt igår:

  Drugge levererar poäng.
  Hysén målar.
  Vi har en vänsterfotad vänsterback.
  Inte så mycket bortslagna långbollar som det brukar vara.
  Sandberg verkar ha tränat mycket höjdbollar. Kul att se honom så dominant.
  Kalle dominerar försvaret igen!

  Mindre bra:
  Skiter jag i idag :)

  SvaraRadera
 14. @Anonym 23.35/ Ingen kan väl hävda att MFF "köpte" sig ett SM-gud, truppen består väl till stor del av egna talanger och unga spelare som köptes billigt utifrån från exempelvis Forward.. Utöver detta Wilton och Ricardinho, vilka är klassspelare som krävs för att kunna vinna guld. Bara patetiskt att hävda att något annat. Det mest pinsamma försök att köpa ett guld står väl IFK själva för i samband med Ijeh-affären..

  SvaraRadera
 15. Malmö FF är Sveriges rikaste fotbollsklubb, inte Sveriges rikaste klubb..

  SvaraRadera
 16. Malmö har ett stort eget kapital men det innebär inte att man har pengarna "cash". Man har pengarna låsta i tillgångar, främst arenan.

  Likviditeten lär man få grymma problem med framöver om det fortsätter rinna ut pengar i den här takten.

  SvaraRadera
 17. Bara jag som tycker det hade varit kul och se den nya kamratgården växa fram på en webcam?

  SvaraRadera
 18. @krigaren: Japp, bara du...

  SvaraRadera
 19. Jimmy Wales29/1/11 13:52

  Jag rekommenderar varmt världens största kunskapsbank Wikipedia där resultaten och skytteligorna uppdateras sekundrarna efter att matcherna är färdigspelade:

  http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Copa_del_Sol

  SvaraRadera
 20. Är det inte aktuellt att skriva något om matchen som faktiskt spelats?

  SvaraRadera
 21. Nu säljer man ju kanske Daniel Larsson till Kaiserslautern för 18 miljoner svenska

  SvaraRadera
 22. Kan man köpa ut dig ur kommentarsfältet för 2000 svenska?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.