På gång


söndag 23 januari 2011

När ska läktarclownerna fatta allvaret?

SÄKERHET & HULIGANISM. Efter vansinnesbränningen inomhus i Jönköping rasar föreningen nu mot dem som satte igång "blink-bengaler" på läktaren. Först en gång - så att brandlarmet sattes i gång och brandkåren tvingades till platsen - sedan ytterligare en gång! Matchen försenades och spelarnas uppladdning försköts, nu riskerar dessutom både J-Södra och Blåvitt kraftiga böter för kaoset. Och i eftersnacket om matchen var fokus förflyttat från Blåvitts seger till dumjävlarna som tände pyroteknik inomhus.

Sportchefen Håkan Mild till officiella:
– Att brandkår tvingas rycka ut och att ett flertal avvisas från arenan i paus, det klarar vi oss utan. Man ska också vara medveten om att vår förening återigen riskerar kostnader för skadegörelse.

Managern Jonas Olsson:
– Det är inte optimalt att värma upp och ladda för avspark för att få den försenad med ett antal minuter på grund av det som hände. Varje detalj betyder mycket för oss rent sportsligt.

Här är IFK Göteborgs ståndpunkt i frågan, svart på vitt. Det hjälper inte, det stöttar inte, det sabbar både ekonomiskt och i upplägg inför matchen. Tio tusentals blåvita fans går på matcherna men enbart en liten liten bråkdel av vissa ultrasgrupper på ståplats är besatta vid bengaler, rökbomber och annan pyroteknik. Genom att inte respektera majoritetens åsikt, att det fåtal stämningsmässigt positiva delar som finns med detta brännande övervägs flera gånger om av de sanslösa bötesbelopp som Blåvitt tvingas betala, visar bengaldårarna att de skiter fullständigt i sina blåvita bröder på läktaren.

Men när IFK Göteborg som förening gång på gång klargör att inte vill se brännande på sina läktare så kanske bengal-onanisterna skulle ta och tagga ner? Men åh nej, för dessa unga herrar spelar det ingen som helst roll vad som faktiskt stöttar och stärker Blåvitt - bara de får leka pyromaner bland likasinnade (ofta barbröstade grottmän med lätt övervikt, solglasögon när det regnar, och diverse fula tatueringar-typen).

Vad är viktigast för den blåvita supporterkulturen? Att ett fåtal pajasar som skiter i alla andras åsikter får leva rövare på läktaren utan att någon gör något åt detta? Eller att respektera de önskemål och krav som föreningen IFK Göteborg för fram till sin publik? Vem är viktigast för den breda blåvita publiken, läktarclownerna eller Blåvitt? Jag bara undrar. För alla verkar inte den frågan tragiskt nog helt lätt att besvara...

93 kommentarer:

 1. Ultras Göteborg
  http://www.ub97.se/?p=245

  SvaraRadera
 2. Blåvit skåning23/1/11 14:43

  Mycket bra skrivet. Dessa pajasar förstör varumärket IFK Göteborg!!!

  SvaraRadera
 3. Den ända rövar pajasen i detta är du frankie, sitter och internetbögar dig, ta snackat på läktaren med det anhöriga istället för att sitta här och fjöddra på tangenterna.

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet Frankie. När lär sig barnrumporna?

  SvaraRadera
 5. klockrent, frankie.

  gonzo

  SvaraRadera
 6. läktarclownerna är viktigast!

  SvaraRadera
 7. Kan nån förklara exakt vad Ultras innebär? jag har alltid trott det bara var ett namn på nån mindre supportergrupp typ?

  SvaraRadera
 8. Anton Hysén Larsson23/1/11 15:21

  Håller med dig helt och hållet frankie!

  Detta borde väl räcka http://www.ifkgoteborg.se/Nyheter/2011/Januari/Inte-till-nytta-for-oss/

  Klubben vi älskar ber oss att inte göra det.. Men ändå så tar folk "friheten" och gör det...
  Väx upp

  SvaraRadera
 9. Anton Hysén Larsson23/1/11 15:21

  Håller med dig helt och hållet frankie!

  Detta borde väl räcka http://www.ifkgoteborg.se/Nyheter/2011/Januari/Inte-till-nytta-for-oss/

  Klubben vi älskar ber oss att inte göra det.. Men ändå så tar folk "friheten" och gör det...
  Väx upp

  SvaraRadera
 10. Alla som vet vilka det är som eldar borde anmäla till föreningen så fåntrattarna till småpyromaner kan betala sina egna böter.

  SvaraRadera
 11. Spärra in idioterna på psyket för det är tydligen där dom hör hemma!!!

  SvaraRadera
 12. Kunde inte sagt det bättre själv! Snyggt skrivet Frankie!

  SvaraRadera
 13. Riktigt bra skrivit Markus.
  Anonym 15:06 - du är uppenbarligen en av dom som står med bar överkropp och gömmmer dig bakom flaggor med en bengal i näven, patetiskt är ju bara förnamnet på såna som du. Fattar du inte att alla andra skrattar åt er.

  SvaraRadera
 14. Ta kort på de som eldar om du har möjlighet så IFK kan stänga av dom snarast.

  SvaraRadera
 15. läktarclowner for the win!!! Det här e ju bara barnsligt Frankie

  SvaraRadera
 16. Det Frankie skriver är inte ett dugg barnsligt, vänta till den dag det blir riktigt allvarligt. Och jag hoppas att du mår riktigt dåligt då.

  SvaraRadera
 17. Det är väl bara och släppa detta nu. De inblandade har ju redan fattat att de gjorde fel och bett om ursäkt. Se länk:

  http://www.ub97.se/?p=245

  SvaraRadera
 18. Seriöst frankie. Vad fan är du ute efter eller? Dom inblandade har yttrat sig och sagt sanniingen att det som hände i jönköping inte var okej men likförbannat ska du elda på ännu mer.
  Jävla journalistpack som bara är ute efter ännu mer osämja bland oss blåvitta.

  SvaraRadera
 19. Svensk sittplatspublik är ett skämt

  SvaraRadera
 20. Mycket bra skrivet!

  Ni som absolut måste elda: Sök tillstånd och elda vid de tillfällen när ni får lov....

  Klubben är alltid störst, respektera dess åsikt.

  SvaraRadera
 21. Vet inte vart du vill komma? splittra de blåvita leden? så vi kan skapa oss en vi mot dom mentalitet?

  SvaraRadera
 22. Det ska finnas en vi och dom-mentalitet mellan oss hederliga supportrar och idioterna som endast förstör för klubben

  SvaraRadera
 23. 16:22
  Jovisst, ber om ursäkt, men seriöst... Det är ju typ som om nån går och pissar på din bil varje natt och ber om ursäkt varje morgon. Jag ser inget i texten som antyder att de beslutat sig för att täcka eventuella bötesbelopp från egen ficka.

  Nej, i slutändan är det ändå gamla goda IFK Göteborg som står där och får betala för både böter och ökad säkerhet vid hemma- och borta-matcher, för att inte tala om skadan på varumärket.

  Så i sammanhanget känns en liten fesen jävla ursäkt på 15 rader på en internetsida som i princip ingen läser, som en rätt klen tröst.

  Eller?

  SvaraRadera
 24. Att ultras göteborg la upp följande på sin hemsida och änglarnas forum är inte särskilt intressant kanske?
  Det är med skam och besvikelse vi tyvärr får erkänna att en del medlemmar i Ultras Göteborg var delaktligen med på användningen av pyrotekniken som skedde på läktaren i matchen mot Jönköping.
  Den typ av ”bränningar” som skedde är ingenting vi som grupp förespråkar eller har tagit som beslut att genomföra dock. Att enskilda medlemmar ibland tar sig friheter och gör väldigt ogenomtänkta saker är någonting som vi motarbetar och de inblandade har nu fått klara direktiv om vad som gäller i framtiden.

  Därför ber vi nu IFK Göteborg och samtliga blåvittfans om ursäkt för denna incident och hoppas vi kan lägga detta bakom oss utan att det skall ha rivit upp allt för många sår. Vi har fortfarande en säsong som väntar och då är det viktigt att vi alla går mot samma håll och gör allting tillsammans för vårt kära lag.

  Låt oss ta med denna incidenten i framtiden och använda som exempel för kommande generationer av fans så det slipper råda missförstånd om vad som är okej och inte okej som fotbolls supporter.
  Förövrigt var det till allas glädje att se blåvitt redan nu ta kommandot och visa åt vilket håll vi ska gå denna säsongen.. 4-1 talar sitt klara språk och att så många fans tog sig till Jönköping för att se blåvitt spela en träningsmatch är också nämnvärt.

  Bilder ifrån matchen lär komma inom snar framtid och kanske även en del klipp ifrån läktarinsatsen, Håll till godo.
  Nu har säsongen börjat som sagt.. 2011 ska bli vårat år..
  http://www.ub97.se/?p=245

  SvaraRadera
 25. Bra att denna diskussion hålls vid liv. Varje gång det bränns på läktaren kommer en efterföljande debatt, sedan när vågorna börjar gå lite väl högt kommer nån slags ursäkt från de inblandade med en önskan om att nu skall vi vara sams och gå vidare. Men lik förbannat tar det inte speciell lång tid så upprepar sig historian.

  Och så alltid de här förtäckta "hoten" om att man skall ta det de anhöriga, är väl faen ingen med sunt förnuft som ens tror sig kunna få till en vettig diskusion kring frågan på läktaren.

  Inte allt för sällan får man också höra att man inte är en "riktig" supporter, att man inte har rätta hjärtat o.s.v. Utan att känna de inblandade speciellt väl så är jag dock helt övertygad om att jag som trogen supporter i över 40år är jävligt äkta och att jag har en överhängande majoritet av den BlåVita rörelsen med mig i stora delar av mitt resonemang

  I mitt hjärta vill jag inte att nån skall bli avstängd egentligen. Men undrar samtidigt vilket andra medel som står till buds.
  Visst bättre och mer ingående säkerhetskontroller, men vafan tycker redan det räcker som det är med att bli muddrad som en potensiell brottsling varje gång jag skall se mitt BlåVitt.

  SvaraRadera
 26. Franky sa:
  Varje gång det bränns på läktaren kommer en efterföljande debatt, sedan när vågorna börjar gå lite väl högt kommer nån slags ursäkt från de inblandade med en önskan om att nu skall vi vara sams och gå vidare. Men lik förbannat tar det inte speciell lång tid så upprepar sig historian.

  Om du på allvar tror på detta så har du ju noll koll.
  Men som sagt du är en journalist och då är du ju bara intresserad av att många ska läsa och kommentera, innehållet är sekundärt.

  SvaraRadera
 27. Frankie, du måste vara den största golbögen i hela sverige, inte nog med att du är en äcklig journalist.

  Vad fan sysslar du med egentligen ? Sitter på internet och skriver massa skit.
  Detta säljer du inga lösnummer på, Du skapar enbart splittring bland blåvita supporptrar och bygger på hatet ännu mer mot BaraBen. Känns som du gått över gränsen lite nu va?

  Tror vi alla vet vem "Läktarclownen" är...

  SvaraRadera
 28. BRA SKRIVET!!!

  SvaraRadera
 29. Anonym 16:59, Känns som du gått över gränsen lite nu va? Uttrycker dig som en hotfull 12åring. Folk som håller på och bränner och sabbar är inga riktiga blåvitare och kan dra åt helvete eller gå till Gais

  SvaraRadera
 30. Anonym 16:59

  Du är ju inte frisk??! Jösses! Hur kan du bli så enormt förolämpad av frankies inlägg att du häver ur dig sådant här? Det måste ju ha varit du som tände på bengalen i jönköping om du blir så här träffad av artikeln. Skärp dig! För övrigt, vårda språket lite, va?

  SvaraRadera
 31. Frenkie, seriöst det är överspelat nu lägg ner för fan. Ni gör ofta ett bra jobb på Baraben men ni är ju inte direkt stämningshöjare under er banderoll på GU:s sittplats. Utan ultras skrattar sverige åt oss för vi skulle å landets tystaste klack..BASTA!

  SvaraRadera
 32. 16:44 > efter AIK bränningen samlade supportergrupperna ihop ca 50 000kr för att betala böterna, men IFK vägrade ta emot det.

  SvaraRadera
 33. Det verkar som att ALLA sk Ultras tar åt sig för vad F. Skriver. Det kanske finns någon sund stackare däribland som inte eldar och ställer till det för Oss ( vi som har förstånd att förstå att man inte har bengaler, våld och annat på matcherna) men det F. skriver är rätt, och det måste bli ett slut på all skit som sker före, under och efter matcherna. Vi ( dom flesta ) vill bara se bra fotboll & ha en trevlig dag/kväll med familj eller vänner. Som det är nu kommer vissa inte till matcherna pga. tron på våld eller bengaler mm. Flera jag pratat med vågar inte gå på fotboll med sina barn. Sen kommer kostnaden!  Någon gång måste de sk supportrarna fatta att deras agerande kostar pengar. Inte bara i bötesbelopp utan även färre intäkter runt matcher mm. Jag är för personliga biljetter och legkontroll vid matcherna. Utöka bevakningen med fler poliser och kameror. Förbjud ansiktsmasker och tillåt att vakterna får rota igenom varenda ficka på folk i sökandet efter otillåtna saker. 
  Det är nog omöjligt att genomföra och ska inte behövas, men på något sätt måste skiten bort. 
  Jag är och kommer att förbli Blåvitt supporter och hoppas att all skit försvinner från ALLA arenor. 
  Jag heter Peter och jag Hyllar mitt lag och trackar inte ner på motståndarna. 
  Bra skrivet Frankie. 

  SvaraRadera
 34. Fundersam23/1/11 18:22

  Det enda jag frågar mig är vem som fick idén att tända en bengal innomhus, tok-osmart eller bara jävligt full?

  SvaraRadera
 35. bästa som skrivits på bloggen på mycket länge!
  Jag bryr mig inte om de "fansen" som tänder bengaler går på varje match... Ofta gottgör de inget av den skada de skapar... Böter som ofta i slutet av året uppgår till 100 000 tals kronor.
  Bättre om vi kan lägga pengar på organisationen än på böter....

  SvaraRadera
 36. Anonym 15.06 - vilka celler fattas hos dig? Bara totalt intelligensbefriade skulle kunna skriva något dylikt ...

  FRANKIE - skriv gärna med stora bokstäver så analfabeterna kanske, jag säger kanske, kan läsa ditt budskap ...

  Lagarna måste ändras. Stäng av packet på livstid - de 100 kanske 200 idioterna i Sverige tillför INGENTING - INGENTING!

  SvaraRadera
 37. De som bett om ursäkt, har de betalat vad det kostade?

  SvaraRadera
 38. Alla gaisare älskar detta. Bra läge att splittra de blåvita leden igen.

  SvaraRadera
 39. De enda som inte håller med är just de som får stånd av bengaler. Vad sägs om att lägga ner lite kraft på nya sånger istället?

  SvaraRadera
 40. problemet är att det finns fler fega kräk som inte vågar träda fram och be om ursäkt, bla supras

  SvaraRadera
 41. Ta ett snack med oss "läktarclowner" öga mot öga då så ska ni få se på "stjärnor" era jävla fjollsupportrar!!!

  Wy

  SvaraRadera
 42. bengalerGöteborg

  SvaraRadera
 43. Ta kort på de som eldar om du har möjlighet så IFK kan stänga av

  SvaraRadera
 44. Totalt värdelöst skrivet!

  SvaraRadera
 45. 20:01:
  Det där var nog det löjligaste jag läst på internet, någonsin!

  SvaraRadera
 46. Wellington23/1/11 20:24

  Här har ni ett par faktum:

  1. De enda som "splittrar" på våra läktare är de som skiter i vad majoriteten av supportrarna tycker och som ger blanka fan i vad IFK Göteborg säger och anser.

  2. De som gång på gång beter sig illa åt och inte tål att andra som inte gillar deras beteende kritiserar dem tenderar att hota, hata och bete sig som svin i debatten.

  3. Det är ett litet men högljutt fåtal som alltid tycker att de är viktigare än alla andra, att de "är Blåvitt" och att alla som tycker annorlunda kan dra åt helvete.

  4. Samma problem sker gång på gång i olika sammanhang. Folk spelar allan och gör bort sig, Blåvitt får böter och sedan står någon som har lite hjärna i gruppen och ursäktar dem som inte tänkte sig för. När ska man istället ta tag i problemet och stoppa dumheter som detta? Vi har ju haft liknande incidenter, inte just blink-bomber inomhus men liknande, på matcher i över 10 års tid.

  När ska detta fåtal egocentiska människor inse att de enda som "söndrar" och "splittrar" är de själva? Vi i den enorma majoriteten tycker att det här beteendet är helt idiotiskt. Lägg ner det och visa respekt för den övriga publiken men framför allt för de önskemål som IFK Göteborg har.

  SvaraRadera
 47. [Hot och uppmaningar till våld kommer inte att tolereras på BaraBen.com utan det får ni hålla på andra pajas-sidor.

  Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.]

  SvaraRadera
 48. BaraBen.com sa...
  Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.]

  Haha ska ni uppmana folk till att använda sunt förnuft kan ni väl börja med det själva i era pajas texter?

  SvaraRadera
 49. wellington sa:
  4. Samma problem sker gång på gång i olika sammanhang. Folk spelar allan och gör bort sig, Blåvitt får böter och sedan står någon som har lite hjärna i gruppen och ursäktar dem som inte tänkte sig för.

  Hmm det är nog första gången som ultras går ut och säger en sån här sak så sluta spridd osaningar.

  SvaraRadera
 50. 20.01 Det kommer att hända. Det kan du ge dig fan på. Är det så att att WM eller undergrupper är så jävla veka att de inte ens klarar av att hålla styr på sektionen (som de så jävla kaxigt säger att de gör) så kommer de att konfronteras. Vi är faan inte AIK. Vi är Blåvitt. Vem som får se på stjärnor återstår att se.

  SvaraRadera
 51. 23/1/11 21:11
  Om supras och ultras inte höll på att elda bengaler lite då och då så skulle inte Frankie behöva skriva det här inlägget, du förstår det va? Du förstår då säkert med din egen logik att det är ultras och supras som splittrar de Blåvita supportergrupperna? Är inte det för jävligt? Ska du inte gå fram och prata med utlras och supras IRL som du säger åt alla andra att göra? Kanske är det så att du är med i ultras eller supras? Vad hände med alla de som sjung under de tysta minutrarna under förra säsongen? Var det verkligen okej att sjunga eller var alla tvungna att leka med i ultras och supras lilla lek? Vad tror du killen som höll på att åka på stryk i Halmstad när han sa ifrån tycker om att prata irl med dem? Det är jävligt lätt att vara tuff och stå på sig när man har en hel grupp bakom sig eller när man som du nu sitter bakom en datorskärm (jag vet att jag kastar sten i glashus och gör samma sak). Se er själva i ögonen istället och förstå att om ni inte eldade på matcherna så skulle det inte finnas någon "eldningsdebatt" som kunde "splittra" oss! Jag tycker också det är skönt med bengaler egentligen men inte till det pris det faktiskt innebär både för föreningen i rena pengar och för allt tjafs och bråk runtomkring!

  SvaraRadera
 52. "u sabbar själv just nu!"23/1/11 21:22

  "BaraBen.com sa...

  [Hot och uppmaningar till våld kommer inte att tolereras på BaraBen.com utan det får ni hålla på andra pajas-sidor.

  Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.]"

  Min kommentar var inget hot, sa bara att han ska säga det till dem öga mot öga, Dem lär knappast attackera honom på GU -.-

  SvaraRadera
 53. Frankie berör!
  Men för en gång skull tycker jag han har rätt!

  SvaraRadera
 54. Anonym 16:58/ Du debatterar ju med någon annan än Frankie. Han har nickname "Franky" och är inte samma person... smaaaaart.

  SvaraRadera
 55. Ni som säger att Frankie skapar splittring i leden har kanske inte tänkt på att det är folket som BRÄNNER BENGALER som gör det?

  SvaraRadera
 56. anonym 23:16/ Nej, det är inte huliganer och pyro-pyromaner som är de som skapar motsättningar och förakt på läktarna. Det är tydligen de som kritiserar beteendet som är "splittrarna". Totalt logiskt om man är en ultrazzzzz i alla fall...

  SvaraRadera
 57. Jag och fyra polare har kommit överens om att vuvuzelan saknas i svensk supporterkultur. Det låter så jävla häftigt och man ser verkligen dödscool ut när man tutar för fullt. Dessutom kan ingen på arenan undgå att lägga märke till ljudet, vare sig dom gillar det eller inte!

  Vi tänker spela vuvuzela oavbrutet under matcherna, och fan om nån säger nåt. Vi tänker slå ner alla som säger till (om dom ser svagare ut, dvs), och det är fan berättigat för såna jävla splittrare kan vi vara utan.

  SvaraRadera
 58. Bästa och kanske viktigaste inlägget på länge.
  kan man be miffon med bengaler bryta som fans och hålla på ett annat blått & vitt lag? kanske Utsikten kan passa dom?
  Ett tipps för er som inte bryr er om fotbollen och sabbar för klubben.
  Varning för träläktarna på rudalen bara men det skiter nig nog ändå i som eldar på plast stolar eller plastgräs inomhus.....

  SvaraRadera
 59. Utan dessa som du kallar dom "läktarclownerna" så hade alla stått på gamla ullevi, helt tyst. Men det kanske är så du vill att läktarkulturen ska vara?
  Dessa människor får resten av supportrarna att sjunga.

  SvaraRadera
 60. Tragiska gais24/1/11 09:40

  anonym 09:21/ Det sjöngs långt innan läktarclownerna själva utnämnde sig till läktarens frälsare. För bara ett par år sedan kunde vi sjunga en hel match utan att någon stod på läktaren. Det som läktarclownerna lyckats med är att få tusentals äldre att fly klacken, se bara hela sittplats mot polishuset som är fullt med fd klackprofiler och sedan Levande Sittplats som kronan på verket. Nja, det var nog lite bättre förr trots allt.

  SvaraRadera
 61. Jag är 26år och har till detta året bytt till LS! Pga läktarclowner som knappt har hår på snoppen, står och skriker sjung då era jävla fittor! Sporrar detta mig till att sjunga? Skulle inte tro det! Det var bättre förr när toll stod på räcket och när alla i klacken kunde dra igång en sång! Men gör man det idag blir man bara hyschad...

  SvaraRadera
 62. ok, men om ni tar bort dom från läkaren då? vad kommer hända då? stämningen på arenan kommer sjunka så extremt, med tanka på att större delar av klacken redan inte sjunger vad händer då om ni vill bli av med dom som sjunger i 90 minuter, reser Sverige runt, i regn och i sol för att vara där för blåvitt?

  tänk på saken

  SvaraRadera
 63. Frankie fortsätter att försöka skapa osämja i den blåvita skaran och ödelägga Kamratunionens jobb inför säsongen, härligt!

  SvaraRadera
 64. Levande Sittplats24/1/11 20:14

  Erik, snälla väx upp och slit dig ur dina tonår. De enda som skapar osämja är det fullständiga IDIOTER som gång på gång agerar mot Blåvitts vilja och skapar enorma böter till föreningen genom att hålla på och elda. Att du är så jävla pinsam och försöker snacka om att Frankie (!!!) skapar osämja visar ju att du tillhör det fåtala dårar som tycker de är viktigare än allt vad kamratskap och IFK Göteborg heter och är.

  SvaraRadera
 65. Frankies inlägg är mitt i prick och jag skriver under det till 100%, att folk kallar sig supportrar fastän de kostar IFK stora bötesbelopp är för mig ett mysterium som jag gissar aldrig kommer att bli besvarat. Jag kan garantera att dessa infantila typer skulle backa från att kalla sig supportrar om de fick betala hela bötesbeloppet, så snälla IFK gör dem betalningsskyldiga så slipper vi riktiga och skötsamma supportrar denna avart på läktaren.

  SvaraRadera
 66. Frankies inlägg är mitt i prick och jag skriver under det till 100%, att folk kallar sig supportrar fastän de kostar IFK stora bötesbelopp är för mig ett mysterium som jag gissar aldrig kommer att bli besvarat. Jag kan garantera att dessa infantila typer skulle backa från att kalla sig supportrar om de fick betala hela bötesbeloppet, så snälla IFK gör dem betalningsskyldiga så slipper vi riktiga och skötsamma supportrar denna avart på läktaren.

  SvaraRadera
 67. Anonym 25/1/11 00:37
  IFK kräver redan dom som åker dit på pengarna dom kostat

  SvaraRadera
 68. Ultras om ni vet vilka dom är, namnge dom så att dom får betala böterna själva!

  SvaraRadera
 69. LS 20.14,
  Är tyvärr vida förbi mina tonår, det har alltid funnits och kommer alltid att finnas olika värderingar i saker som görs på läktaren. Men när det har kommit en offentlig ursäkt så bidrar detta blogginlägg endast till osämja, oavsett vem du anser är barnslig.

  SvaraRadera
 70. Och när du ändå tar i så att du spricker så får inte klubben böter för matcher som inte är arrangerade av SvFF.

  SvaraRadera
 71. Levande Sittplats25/1/11 11:37

  Erik/ Olika åsikter i all ära, men när folk försöker skylla på en krönikör som den som "splittrar" när han kritiserar ett idiotbeteende som 99 procent av alla från Änglarna till IFK Göteborg har totalsågat så är du rätt rejält ute och cyklar. Detta sker om och om, år efter år, så någon kort ursäkt på nätet verkar ju knappast lära de som bränner att detta beteende är fel. Tvärtom har vi ju sett massvis av folk som försvarat och dessutom hyllat (sic!) beteendet här i Baraben.com:s bloggpost-kommentarer. Hur väl fungerar självkontrollen då? Hur mycket är ursäkten en fasad utåt nu när alla kritiserade den här incidenten? Alltså det är nog dags för diverse ultrasgrupper att inse att en del av deras beteende ogillas skarpt av oss övrige, hur häftigt de än tycker bengalfilmer är på youtube...

  SvaraRadera
 72. LS,
  Att det inte finns någon självkontroll är ju bara något du tror, anledningen till att en ursäkt kommer är ju att man är besvikna över att medlemmar har deltagit i en idiotisk bränning som inte var arrangerad av gruppen. UGs enda organiserade bränning dom senaste 2 säsongerna är väl den mot AIK 2009, stor, tajmad och med ett bakomliggande budskap som ett pyroarrangemang bör vara.

  SvaraRadera
 73. LS,
  Att det inte finns någon självkontroll är ju bara något du tror, anledningen till att en ursäkt kommer är ju att man är besvikna över att medlemmar har deltagit i en idiotisk bränning som inte var arrangerad av gruppen. UGs enda organiserade bränning dom senaste 2 säsongerna är väl den mot AIK 2009, stor, tajmad och med ett bakomliggande budskap som ett pyroarrangemang bör vara.

  SvaraRadera
 74. Stödjer dig fullt ut Frankie! Sedan är det ju bara ren och skär humor att vissa pappskallar går ut och säger att Frankie splittrar de blåvita supporterleden, när det är "bengal-onanisterna" själva som är det stora problemet!

  SvaraRadera
 75. http://www.ub97.se/?p=249

  SvaraRadera
 76. Hahahaha jag dör:

  "Återigen hoppas vi på förståelse och skulle det vara någonting mer du undrar Frankie så hör av dig via vårat kontaktformulär på hemsidan istället för att skriva den typen av inlägg du gjorde. Vi har redan bett om ursäkt för våra misstag.. är du man nog att göra det med?"

  Dessa självupptagna ultras är för roliga. Så i stället för att skriva om fenomen på sina sidor ska supportrar, bloggare, krönikörer och andra höra av sig till gruppen Ultras Göteborg med sina synpunkter? Snälla rara Ultras, ni är ju fan för goa. Det handlar inte om er som personer, inte ens er som grupp - trots att ni tar på er just den här incidenten - det handlar ju om beteendet. Kritiken riktas mot mentaliteten "jag skiter i vad Blåvitt säger min åsikt är alltid viktigare" och det konsekventa brännandet på läktare, trots att det ger Blåvitt böter. Ibland undrar man om vissa ultras tror att de faktiskt är viktigare och med intressanta än spelarna som lirar i Blåvitt. Då kan jag som klackbesökare säga följande: ingen annan än ni själva bryr sig om er.

  Ni får gärna finnas, men snälla, ta er själva på lite mindre allvar. Då kanske ni slutar göra bort er på sätt som det som hände i Jönköping.

  SvaraRadera
 77. OH MY GOD, ULTRAS GÖTEBORG, FAN VAD NI HÅLLER PÅ OCH SPLITTRAR SUPPORTERLEDEN! HELT OTROLIGT VAD NI HÅLLER PÅ MED MASSA DUMHETER! HERREGUD!

  Ja, alla vi andra tog inte åt oss av Frankies krönika, för vi tycker inte det är normalt att springa runt med bengaler inomhus och inser att pyro ger Blåvitt massiva böter och ofta är helt livsfarligt på våra läktare. Men nej, nu vill ultras sätta igång en vendetta mot Frankie...moget. Mitt förslag: Mata inte trollet och svara inte på detta.

  SvaraRadera
 78. Samma som förra25/1/11 18:20

  Erik/ Problemet är ju att du som tydligen är representant för Ultras Göteborg verkar ha missat att Ultras Göteborg som grupp inte kritiseras och ingen person pekas ut. Det är beteendet som kritiseras. Sedan att ni tar åt er, det är en annan femma, men ändå inte samma sak. Ultras Göteborg har inte kritiserats för varken bu eller bä av Frankie i det här sammanhanget utan idiotbeteendet i sig. Men tydligen tycker ni att det beteendet är lajbans, för så fort ni tog åt er av hans bloggpost så var det slut på "ursäkter" och istället kom långa förklaringar om att bengaler är del av ert sätt att visa stöd för Blåvitt. Hmm. Hur ska ni ha det nu? Var det fel eller inte att ställa till med det som hände i J-köping? Och om ja, så varför stannar ni inte vid det utan tar åt er så jävligt av att det här grottmänniskobeteendet i sig sågas?

  SvaraRadera
 79. Det enda ställe där ordet "ultras" förekommer i Frankies text är här:

  "en liten liten bråkdel av vissa ultrasgrupper på ståplats är besatta vid bengaler, rökbomber och annan pyroteknik."

  Och nu känner sig den lilla bråkdel av vissa ultrasgrupper så träffad att de går ut med ett jättelångt svarsmejl på sin hemsida. Undrar om Tifoledaren skulle lägga upp ett jättelångt svar om BaraBen skrev att vissa ultrasgruper är besatta vid våld och skiter i vad de andra fansen tycker? Inte så troligt va?

  SvaraRadera
 80. Håller med dig att bräningen va oerhört onödig och barnslig men ditt sätt och skriva är så jävla patetiskt helt seiröst. sök jobb på aftonblaskan istället. Du drar alla över en kamm och säger att alla i Supras/Ultras grupperna är patetiska småglin som liknar grottmänniskor med fula tatueringar. Bara för att 1-2 personer i dessa grupperna (om det ens var folk i dessa grupperna) gjorde en dum sak så ska du inte sitta o trycka ner allt folk pga de. Tycker ni i baraben är grymma på o sitta o internethetsa och leka allan över nätet med allt som händer blåvitt och dess läktarkultur men ni syns sällan till på läktaren för och stötta blåvitt, så med andra ord är ni inte ett dug mer värda för blåvitt än vad dessa "läktarclowner" är i mina ögon! Hoppas ni lägger ner er blogg inom en snar framtid så får jag önska er ett fortsatt trevligt 2011!

  SvaraRadera
 81. 18:20

  Dem har ju för fan skrivit en text om det som hände i jönköping! Där de beklagar att det hände, att man har tillrättavisat några få medlemmar och de ber dessutom om ursäkt.

  sjukt uppförstorat detta

  SvaraRadera
 82. Väx upp miniungar25/1/11 22:33

  anonym 20:04/ Du bör nog inte skriva på nätet, nej, förresten, skriv ingenstans alls förrän du lärt dig att stava till kam. Det heter inte "KAMM" ditt jävla ufo haha.

  SvaraRadera
 83. anonym 20:55/ Ingen på baraben har ju ens nämnt ultras göteborg, det är bara de små ultrazzzZzzZzz:arna som tar åt sig som små barn.

  SvaraRadera
 84. tycker alla som skriver på detta inlägg ska ta och lugna ner sig, från båda sidorna, det som har sket har sket, man har bet om ursäkt för sitt agerande.. kan inte folk bara släppa denna träningsmatch och fokusera på det som betyder mest för alla tror jag, och det är att stöta fram ett SM guld 2011 till blåvitt.. så sluta käka taggtråd nu för fan

  SvaraRadera
 85. 18.20,
  När har jag påstått att jag är representant för UG? Jag nämnde aldrig Ultras i sammanhanget förrens LS påpekade ultrasgruppers omogna beteende. Läs om, läs rätt!

  SvaraRadera
 86. Vem fan är du att föra alla supportrars talan?
  Har du gjort någon vetenskaplig undersökning som ligger till grund för ditt påstående om att majoriteten av supportrarna resonerar som du?

  Tror du att bötes-summorna är så stora borde du nog ta en titt på omsättningen för en elitidrottsklubb idag.

  SvaraRadera
 87. Som svar till senaste anonym:
  Det är INTE bötespengarna det handlar om, det är kaffepengar, det som det handlar om är vad potentiella Sponsorer och potentiell publik får för uppfattning i tidningarna.

  Sen kan folk gapa över hur Aftonbladet och GP förvränger sanningen, men det är det som står där som den stora massan läser. Ett f'låt på UGs hemsida når kanske 0.0000000000001 av de potentiella sponsorerna. Och det är där som skadan är skedd.

  Kan inte folk sluta prata om böterna, som är en skitsak, och börja prata om de stora pengarna. Det fanns ju en orsak till varför Volvo slutade sponsra fotboll, och det är alla negativa saker som skrivs i tidningarna!

  SvaraRadera
 88. anonym 02:57/ Vem fan är du att gå emot vad IFK Göteborg vill och säger? Vem faaaan är du som är viktigare än Blåvitt självt?

  SvaraRadera
 89. Det riktigt humoristiska är att folk inom UG tror att andra än de själva läser deras hemsida. Till och med "brevet" till Frankie höll ju så låg nivå att det var skrattretande, ni kanske ska gå klart skolan innan ni tar en debatt med andra som faktiskt kan skriva...

  SvaraRadera
 90. En ursäkt är för lite. Står ni för kostnaderna så och inte gör om likbande så har ni visat att ni tar avstånd. Inte förr.

  SvaraRadera
 91. Okay att jag gick på hårt i mitt blogginlägg, men när man debatterar en fråga år in och år ut utan att de som propagerar för fritt eldande verkar förstå hur ogillat beteendet är bland övriga supportrar, då får man ryta ifrån. Speciellt efter den väldigt korkade incidenten i Jönköping.

  Sedan har jag inte nämnt den ultrasgrupp som tagit på sig ansvaret och sedan skrivit en text riktad direkt till mig, för jag var inte ute efter att kritisera någon enskild grupp utan ett idiotiskt beteende. Om sedan vissa individer tog åt sig av det jag skrev, låt så vara, men lika lite som jag kommer sluta att uttrycka min åsikt här på BaraBen.com - oavsett om vissa inte klarar av det - så kommer jag börja någon pajkastning mot en icke namngiven person som skriver saker där.

  Och jag får hålla med en del i kommentarstråden som uttryckt att de tycker det är om inte bisarrt så i alla fall märkligt att det faktiskt finns folk som tror att argumentationen "du som kritiserar dumheterna splittrar folk". Jag står IFK Göteborgs sida i den här frågan och är rätt så säker på att en majoritet av våra medlemmar och vår publik gör det med.

  Och nästa gång våra "fans" skapar böter till IFK Göteborg kommer jag kritisera det med. Sedan kan vissa gärna skryta om hur mycket "män" de är, kul för er.

  SvaraRadera
 92. En SomVet30/1/11 14:17

  Anonym 17:34? Där slår du huvudet på spiken, fan om man nu är för att bränna bengaler fritt så samla in pengar till böterna och gör det då. Men att göra det så att blåvitt får böter och sämre ekonomi, (så man får svårare att hävda sig sportsligt som samma personer sen gnäller över) Är inte ok. Ta böterna sen skiter jag i vilket. Man kan tycka vad man vill om reglerna mot bengaler, men de finns och de kostar blåvitt pengar. Det är vad jag är emot, sen om nån vill tända bengaler och ta böterna själva det skiter jag i...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.