På gång


söndag 2 januari 2011

Hysén: "Jag köper inte att Blåvitt är en produkt!"

INIFRÅN BLÅVITT. Gott nytt år alla änglar. Jag sitter här på morgonen den andra januari och kollar på Nalle Puh med Lucas. Han vänder sig mot mig och säger att han älskar Nalle Puh. Han ser på mig med sina nyvakna ögon och säger sedan, "jag älskar dig med, pappa".

Det var en bra start på dagen och jag hoppas att det blir symboliskt för hela året. Att man när man tittar på Blåvitt, ska man kunna säga till sin bänkgranne, "jag älskar Blåvitt". Inte som man ofta hör: "jag hatar" något, eller någon annan.

2010 är bakom oss, inte glömt, men lagt åt handlingarna. Man ska aldrig glömma när det går dåligt, för den känslan ska man alltid ha med sig. För endast om man vet hur motgången känns, kan man uppskatta framgången på riktigt.

Men nu är det dags att se framåt igen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Vi behöver er allihop. Runt hela Gamla Ullevi skapas en fantastisk stämning, tack vare våra olika supportergrupper. Jag skulle aldrig kräva av er att ni ska köpa årskort, men givetvis vill jag det. Jag har läst hundratals olika inlägg på forum och bloggar, där man förklarar varför man ska eller inte ska köpa nytt årskort.

Att man av ekonomiska skäl inte tycker det är värt det, det kan jag absolut acceptera.
Att man ser Blåvitt som en produkt, som inte är tillräckligt bra, det har jag svårare att acceptera.

Låt mig gör en jämförelse, med mitt eget supporterskap.

Jag sitter och kollar på Liverpool så ofta jag kan, visserligen på tv, men med samma frenesi och ångest som många av er har eller känner inför och till Blåvitt. Jag kan inte köpa årskort, det hade inte varit särskilt smart, men jag försöker vara en trogen supporter och läser på olika forum och skriver ibland reflektioner på Facebook.

Häromdagen skrev jag att jag ville ha bort Roy Hodgson och att "det fick vara nog nu".

Då blev jag rädd. I det ögonblicket märkte jag att jag blivit en sådan supporter som jag hela tiden uppmanat er att inte vara. Ni vet hur jag upprepat vädjat att ni ska ge oss stöd och inte klaga på tränarna, att inte säga att våra spelare är värdelösa och stötta dem istället. Berättat att de växer av det stödet.

Så sitter jag själv och totalsågar spelare och tränare i "mitt" lag.
Det är inte särskilt bra, en dubbelmoral skulle jag vilja säga.

Så vad gör jag nu tänkte jag? Hur ska jag kunna be Blåvitts fans att ta det lugnt med våra spelare och tränare igen? Jag väljer att säga så här:

Jag förstår att ni kan få utbrott på vissa spelare ibland. Jag förstår mycket väl att ni vill skicka tränarna åt helvete mellan varven och inte minst förstår jag att ni tycker vi spelar som krattor ibland. Och att ni ibland aldrig vill sätta er fot på Gamla Ullevi igen efter vissa insatser. Jag får själv precis samma känslor som alla er som sitter och skriver på de blåvita forumen.

Så vad gör man då åt saken? Jag köper att folk avreagerar sig på olika forum, jag ska aldrig mer be er att inte göra det. Jag kan be er tänka er för, för de unga spelarnas skull. Jag köper att ni inte har råd att gå på alla matcher.

Men det jag inte köper är att Blåvitt är en "produkt".
Visst, i ordets rätta bemärkelse, så kanske det är sant.

Men kom igen, en produkt är nånting du köper för att få en viss kvalitet och får du inte det så köper väljer man ett annat märke nästa gång. Är det så det ska vara i fotbollen? "Blåvitt spelar inte tillräckligt bra, jag väljer Malmö istället, för de spelar bra och vinner."

Det är kanske lite av ett dåligt och hårddraget exempel, men ni förstår nog min poäng.

Jag älskar att så många bryr sig, jag älskar verkligen det. Men en sak har jag fått lära mig genom mitt bloggande och det är att hur mycket jag än tror att ett blogginlägg är bra och sakligt framställt, att folk inte kan argumentera mot det jag skriver så finns det alltid någon som lägger in en kommentar som får mig att känna: "Just det, det tänkte jag inte på."

Men det är inte meningen att alla ska hålla med mig.
Det är inte meningen att det jag skriver är någon absolut sanning.

Jag skriver oftast väldigt spontant. Först tänker jag mig för lite grann, men samtidigt vara så ärlig som möjligt. Eller ärlig är jag ju alltid, men jag vill inte tänka mig för hela tiden, om ni förstår vad jag menar. Nu är det 2011 och jag har sagt att jag kommer försöka blogga mer även under tidigare år men i år ska verkligen försöka öka dosen inlägg. För er skull, det är därför jag bloggar.

Jag vill gärna ha förslag på vad jag ska blogga om, men förstå samtidigt att ni kanske inte kan få svar på alla era frågor. Men jag gör så gott jag kan. Jag hoppas ni uppskattar det jag skriver och att vi under 2011 kan sluta upp tillsammmans för att göra det här året till ett framgångsrikt år. Ett år där vi kan stå på Gamla Ullevi och hoppa och sjunga tillsammans igen. Efter en vinst, eller varför inte efter ett SM-guld. Ett nytt år, med nya förhoppningar är här.

Med kamratliga hälsningar inifrån Blåvitt, er nummer 7

73 kommentarer:

 1. Som vanligt riktigt bra skrivet. Ah kom igen nu börjar bli dags att släppa besvikelsen och se framåt nu nytt år och allt kan hända.

  SvaraRadera
 2. Härligt att se att du är tillbaka!

  Håller med om att med ett nytt år så kan vi försöka lägga förra året bakom oss. Hoppas att ni spelare har en "lite nu jävlar" mentalitet när ni går in i årets försäsong och sedermera säsong, men det är jag ganska säker på att ni har.

  Jag skall inte hymla om att jag tillhör dem som klagat på våran tränare, framförallt bristen på en "plan B" när spelet har kört fast är väl det som irriterat mest, men jag tycker nog att ni spelare skall ta ett större ansvar i media,eller framförallt kontakten med supportrarna, än vad ni gör och förklara eran syn.

  Ditt bloggande är ju ett lysande exempel på hur man på ett enkelt och riktigt uppskattat sätt kan nå ut.

  Ang. saker och skriva om kanske någon presentation av övriga lagkamrater inifrån så att säga kanske skulle vara något?

  Kanske skulle kritiserade spelare såsom Jacob, Lund, Pärlan osv få en chans att "vinna" över några om man lärde känna dem lite som ni gör.

  En ranking av arenor att spela på, arenor du besökt som åskådare. Lite sådana saker runtomkring fotbollen skulle uppskattas.

  Tack för ditt bloggande ialf. Uppskattas stort.

  SvaraRadera
 3. Kanon bra skrivet Men!!! Blåvitt spelar inte tillräckligt bra, jag väljer Malmö istället, för de spelar bra och vinner."
  Är det inte precis så för många utav spelarna också! visst bättre pengar i bonke gäng i norge och danmark men kan man inte förvänta sig lite hjärta från dom med?

  SvaraRadera
 4. Alldeles riktigt, vi är inte en produkt! alldeles för många i våra egna led som talar i dessa termer och benämner det som är vårt liv som en produkt eller ett varumärke. Det vi ska förmedla till de som inte redan är frälsta är att vi är en livsstil.

  SvaraRadera
 5. skriv om vad du tycker och känne för

  SvaraRadera
 6. Pyttipanna2/1/11 17:40

  Bra Tobbe!

  SvaraRadera
 7. Trogen du e Tobias ?

  http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:Sbm_g_r9tpS7UM:http://webbsporten.se/wp-content/uploads/2010/04/hysen-sjolund.jpg&t=1

  SvaraRadera
 8. Älskar dig tobbe! Jag köpte mitt årskort igår!

  SvaraRadera
 9. Tillsammans vi stå, enade vi falla! Tillsammans för IFK Göteborg!

  SvaraRadera
 10. Gräset är grönare 2011?2/1/11 18:13

  Årskort nästa löning für alle!

  SvaraRadera
 11. Vad va grejen med att du va med och spelade handboll Tobbe? Bra målvakt va du i alla fall hörde jag

  SvaraRadera
 12. Anonym 17.57
  Så bara för att jag står med och hejar fram min gamla klubb, i en match mot ett motstånd och en sport som inte har nånting med Blåvitt att göra, så är jag inte trogen? Okej, du får givetvis tycka så! Det gör inte jag.
  Mvh Tobbe..

  SvaraRadera
 13. Jag tycker det är rätt svajjig kvalitet i inläggen du gör tobbe? Ibland är det väldigt bra språk och skrivet så att det är en njutning att läsa men ibland är det väldigt mycket talspråk och snurrigare. Är du bakis när du gör vissa inlägg haha?

  SvaraRadera
 14. Kan folk som gnäller över Tobbe i djurgårdsfärger bara lägga ner. Ni sänker internets kollektiva iq. Bra skrivet som alltid Tobias! Ni kan räkna med mitt fulla stöd 2011!

  SvaraRadera
 15. Tack Tobbe!

  SvaraRadera
 16. Det är alltid ett nöje att läsa dina välskrivna krönikor Tobbe!

  Även jag tycker att det är märkligt att se fotbollen som en "produkt". Det är ett modernt synsätt som man ser ofta, inte minst här på BaraBen. För mig handlar idrotten om någonting annat än en "produkt" där man som supporter är "kund". I stället för att handla om ett sundhetsideal och en källa till glädje och gemenskap ställs idrotten inte sällan mot andra nöjen och rena tidsfördriv så som biografbesök. Därmed inte sagt att man utan vidare ska acceptera ett pris på 180 kronor för en ståplatsbiljett... Men kanske är det bara jag som är gammalmodig.

  SvaraRadera
 17. nödvändigt att klaga för att han har en dif halsduk?
  Jag håller på IFK i fotboll och Färjestad i hockey men likt förbannat är jag trogen IFK.
  Lika trogen som Tobias är!

  Tobias, vår favorit. Fortsätt som ni gör, ni värmer mitt hjärta!

  Tillsammans för IFK Göteborg, vi ses på Ullevi!

  SvaraRadera
 18. Underbar självinsikt Tobbe! när du skriver om hur du känner inför Liverpool. Det är ju exakt så det kan skena iväg här på forumen, de flesta älskar ju Blåvitt fast en del låter lite väl negativa ibland.

  Vi har ju inte något val hur illa det än går är man född Blåvit så kommer man dö Blåvit ochså :)

  Men nästa år kommer det att vända för både Blåvitt och Liverpool(vi håller på samma lag du och jag).

  SvaraRadera
 19. jag menar givetvis detta året :)

  SvaraRadera
 20. Gött Tobbe!

  Håller med om att Blåvitt i första hand inte är en produkt. Inte för oss Supportrar. Även om markandsavdelningen självfallet måste tänka "kunder, marknad, intäkter, exponering och fan och hans moster...

  Kan ibland störa mig på allt tal om "produkt"...Även om Blåvitt också är en produkt. Det kan men behöver inte finnas ett motsattsförhållande mellan produkt och supporterskap.

  Egentligen har vår förening (och andra så klart) en fördel som "riktiga" företag bara kan drömma om.

  För hur illa behandlad jag än blir som "kund", hur mycket skit jag än få ta, hur besviken jag än är på "min köpta produkt IFK Göteborg" så kommer jag ändå köpa årskort till nästa säsong, jag kommer gå på alla matcher, engagera mig och skratta och sura...år efter år utan slut. Med historien i ryggen och med framiden i blickfånget. "Nästa år, då jävlar..."

  Vilket annat "företag" har lika lojala kunder?

  Den enkla förklaringen är väl att Blåvitt är- och betder så oändligt mycket mer för många människor än vad "produkter" på en marknad gör...

  Är ganska säker på att det är fler människor som byter religion i vuxen ålder än som byter fotbollslag...

  Tyckte faktiskt att Häckens reklam häromåret var rätt bra. Något i stil med "Gemenskap 100 kronor" på diverse språk. Tror att Häckens marknadsavdelning (om de nu har en sådan) var något viktigt på spåret.

  I en allt flyktigare värld där förändringen går i rasande takt, där inget längre är beständigt eller heligt, där religionen, ideologierna och de sociala banden är föränderliga och porösa, där de upplöses och ombildas snabbare än människan hinner med, så kanske en förening kan ge just GEMENSKAP.

  Med andra människor som man kan identifiera sig med. Som vet hur man känner och tänker...Därför att man delar glädje och sorg, oro och lugn...Man är en del av en historia...TILLSAMMANS

  Ja, ja. God fortsättning alla Änglar. Snart är det "alla till Valhalla"

  SvaraRadera
 21. Tycker det är pinsamt att vi inte kan fylla ett gamla ullevi varje match.. Visa lite passion.. Blåvitt är en livsstil.. Får se hur många medgångare som man inte ser nu nästa år.. Nu har vi fått ett motigt år, snart har vi förhoppningsvis SM Guldet hemma igen och det kommer kännas så jävla skönt som vi har längtat!

  SvaraRadera
 22. Kan nästan helt hålla med dig Tobbe om att Blåvitt inte är en produkt, men ändå så lägger många personer ut hyfsat mycket pengar på Blåvitt, säg ett årskort, då blir de lätt att man buar efter matcher då man tycker de gått för-jävla dåligt! Jag har själv gjort det.
  Jag själv kan inte säga att man ska göra si eller så, därför jag själv är ganska extrem i mina aktioner, och kan därför tycka att om det gått riktigt dåligt så kanske även ni spelare borde verkligen få känna det, de som vi känner på läktaren.
  Visst du menar säkert att ni redan känt av det tillräckligt på planen och era egna känslor, men om men buar efteråt, ser ajg det mer som en uppmaning att verkligen skärpa sig.
  För det som jag inte vill att IFK ska bli, är något mesigt mittengäng, där supportrarna som kommer dit inte ens har lust att, visa att det nog, om man förlorade mot Gefle med 0-3. Därför kan jag tycka detta är viktigt

  /B

  SvaraRadera
 23. Kommer alltid kolla på blåvitt, med spelare som dig hysen så förstärker ni min kärlek till er. 2011 är vårt år!

  SvaraRadera
 24. Bebben: Tror inte så många medgångare stannar hemma i år. När vi tog guldet ´07 hade vi haft 10 mellanår och ändå inte tappat publikt.

  SvaraRadera
 25. Bra skrivet Tobbe!

  En källa till frustration mot den egna klubben beror, i mångt och mycket, på den dåliga kommunikationen med supportrarna. Många supportrar har ju faktiskt väldigt bra fotbollskunskaper och när det lite väl ofta sker märkliga beslut inom klubben (t ex laguttagning, taktik, byten mm) så vill man ju ha feedback på hur man har tänkt. Om man inte får det sprider sig till slut ett missnöje och man tappar tilltro till ansvariga.
  Jag efterlyser lite mer rak och detaljerad info, kommunikation kan aldrig vara fel. Dessutom kan vi försöka förstå varför vissa saker blev som dom blev.

  SvaraRadera
 26. http://stpauligoteborg.se/

  SvaraRadera
 27. www.fcstpauli.se

  SvaraRadera
 28. IFK Göteborg är inte en produkt, men det föreningen gör och så gärna profiterar på är en.

  Jag kommer alltid och då menar jag alltid att älska blåvitt. Inte för vad de presterar under enskilda säsonger eller hur bra/dåliga vissa spelare är under perioder. IFK är så oerhört mycker mer för mig.

  Det utesluter dock det uppenbara faktum att blåvitt anno 2011 säljer en produkt. De säljer underhållning. Det är INTE ett problem för mig. Problemet är att produkten, spelet/framtidsvisionen(INTE föreningen som alla kranskomunspojkar nu kommer lipa om)sköts av människor som inte för blåvitt framåt. Det är inte acceptabelt av den enkla anledningen att det är jag, du, vi som betalar för blåvitts verksamhet.
  Därför kommer jag inte att köpa årskort...däremot förmodligen likförbannat köpa lösbiljetter till varenda hemmamatch:)
  /Martin

  SvaraRadera
 29. Tack Tobbe!


  Kan inte alla köpa lösa biljetter till matcherna istället - mer pengar till föreningen....

  SvaraRadera
 30. Jag ställer mig själv frågan:

  Vilken annan klubb i Sverige, eller kanske tom. världen, har en spelare på elitnivå bloggar DIREKT till oss supportrar?

  Svar uppskattas gladeligen

  / PROBOT

  SvaraRadera
 31. Bra skrivet Tobbe. Som vanligt. Helt jävla otroligt att du gör detta.

  Jag hoppas och tror att att er förändrade träning kommer göra nytta. Jag hoppas även att du inte kommer vara så ensam på topp i år.

  Men, grymt att du tar dig tid. Uppskattas av många. Ha en bra kväll.

  /Fnyq

  SvaraRadera
 32. Blåvitt är nog ingen produkt som man köper, men den fotboll och det resultat som blåvitt bjuder sin publik på, kan man nog kalla för en produkt som folk köper.
  Spelar man en bra fotboll som ger segrar så kommer också fler besökare till Ullevi som tycker det är värt att betala entréavgiften.....eller ?

  SvaraRadera
 33. Glenn for life2/1/11 22:17

  TIPS! En bra sak att skriva o blogga om och som jag vet att jag och andra här på baraben hade älskat hade varit om du filmade lite i omklädningsrumet, skriver lite om stämningen elr om träningen, borta matcherna om all stöd och mkt om hur det känns som spelare! hade du gjort det så hade du varit grym :)

  SvaraRadera
 34. Så jävla intressant att läsa det du skriver Tobbe! Har skrivit detta efter varje tidigare blogginlägg som du skrivit, men det tål faneme att upprepas: DU ÄR KUNG!!

  SvaraRadera
 35. Tack Tobbe är mumma med ditt bloggande, tyvärr lite för seg för att kommentera elr komma med förslag ;)

  SvaraRadera
 36. Det finns utrymme för alla sorters supportrar. Det innefattar såna som vill gnälla och såna som vill hylla blint.

  Att det är ovanligt mycket gnäll och stingslighet bland oss just i år kan bero på det kollektiva trauma det innebar att på ett så jävligt sätt tappa guldet den där äckliga kvällen för över ett år sen.

  GIVETVIS beror det även på Jakob Johanssons spel. Det har varit under all kritik.

  Värva nån argentinare här och nån islänning där, tappa inte för många nyckelspelare till Twente, få igång Söder - då kanske det blir en fin säsong i år!

  SvaraRadera
 37. hemkommen från en lång natt på jobbet... trött,sliten.. you name it. tills jag hamnar på baraben och ser att du har skrivit, blir grymt glad av att vi har spelare som tar sig tid till fansen. inte vilken spelare som helst dessutom utan en man av blågul kaliber. Tack för att skriver åt oss!

  SvaraRadera
 38. och som glenn lärt dig skriva dessutom!

  SvaraRadera
 39. Anonym 20:09 och 20:10: FC St Pauli i all ära, de är verkligen ett föredömme på många sätt. Bara en sån sak som att tåga in till tonerna av Hell´s Bells! Men ärligt talat är de lite mer gais än Blåvitt. Utstötta losers som aldrig kommer vinna något.

  Man behöver inte vara en skitig förlorare för att vara äkta och passionerad.

  SvaraRadera
 40. Tack Tobbe!! Du är en sann nr 7!

  Våran ordförande i klubben Kent Olsson pratar själv om varumärket IFK så då känns ju begreppet produkt som rimligt.

  Jag kommer att bojkotta årskortet i år. Det är pinsamma priser i hela Allsvenskan. Jag missade 3 hemmamatcher vilket innebär att jag går back rent ekonomiskt. Var är mervärdet IFK Göteborg? Jag betalar in mina pengar till er 6 månader innan säsongen startar. Ni gör profit på mina pengar men ger ingenting tillbaka.

  Jag har själv suttit och förhandlat med IFK göteborgs marknadsavdelning och det är ett skämt. Man gör ju tex inga ordentliga upphandlingar med de olika leverantörerna. Just nu så läste jag att Kent Olsson menar att de kommer att tjäna ca 2 miljoner varje år på en clean court. Jag vet företag/sponsorer som är villiga att betala mer än exempelvis Adidas för att få synas med våra färger. Bara där vet jag 2 miljoner "extra" varje år. Blåvitt liknar mer och per ett kommunalt bostadsbolag än en modern fotbollsförening.

  Tack Tobbe för att du skriver och det är inte ditt fel att det ser ut som det gör. Du skall prestera på planen vilket du gör men det finns personer på Kamratgården som måste bort!

  Blåvita Brigarden 2010!

  SvaraRadera
 41. kom igen nu.. även om man vunnit guldet ska man lämna året bakom och sikta framåt. dags att inte tänka på det som var utan på det som komma skall..

  SvaraRadera
 42. Det jag gillar med dig Tobbe är att du inte blint står fast vid dina åsikter utan faktiskt lyssnar och tar del av vad vi supportrar tycker. Du skulle bli en bra ledare någon gång i framtiden. Tack för att du tar dig tid.

  SvaraRadera
 43. Mycket bra!!!!

  SvaraRadera
 44. Blåvit Skåning3/1/11 10:55

  Älskar blåvitt. Hade man bott närmre hade man utan tvekan haft årskort om man så hade fått leva på nudlar resten av säsongen. Kung Tobbe!!

  SvaraRadera
 45. Anonym 09:28: Kent Olsson gör fel när han pratar "varumärke". Klart man måste tänka marknadsmässigt och business, men utåt måste vi bli så mycket mer än ett varumärke och en produkt. Ska man locka folk som ännu inte är blåvita så måste vi förmedla att vi är en livsstil och gemenskap. För inom närmsta framtiden är det bara att glömma att vi ska kunna locka folk med bra fotboll som "mervärde" när alla jämför med PL, CL och La Liga.

  Och vad det gäller utspelet om 2 mille i vinst så handlar det kanske om taktik från Blåvitts sida för att få en så bra deal som möjligt när det ska pratas clean court nästa gång.

  SvaraRadera
 46. Nåt man skulle vilja veta Tobbe är hur ni spelare agerar när spelet går i stå som det gör nästan varannan match. Plan B med andra ord. Vi är sönderlästa med vårt spelsystem. Tränar ni bara med tanke på en matchplan eller vad kan ni göra för att förändra matchbilden. Det får du gärna ta upp mer i din blogg, för oss som ser varje match undrar varför det sällan blir några förändringar förrän det är försent. Annars tycker jag alla som har råd absolut ska förnya årskortet, jag har i alla fall gjort det.

  SvaraRadera
 47. Jag uppskattar verkligen vad du skriver, skriv gärna lite mer om händelser "inifrån" typ om det händer något kul på träningarna i omklädningsrummet, innan/efter match på kamratgården eller annat "skvaller" om spelare/laget.

  SvaraRadera
 48. Härligt skrivet Tobbe. Din texter är alltid intressanta och jäkligt roliga att läsa som blåvitt supporter! Förslag på vad du kan skriva om kommande året, så skulle gärna jag iaf, vilja få lite mer "inside" av snacket och laddningen inom laget. Såsom innan och efter match. Även allt skoj som sägs och görs emellan gubbarna.

  Förstår att det kanske är lite sekretess på en del saker men hade ändå varit roligt och få höra lite. Tex. Hur går snacket efter en tung förlust eller härlig seger?

  Ses på Gamla!

  SvaraRadera
 49. Rambergsvallen 963/1/11 18:54

  skriv gärna om din uppväxt med en så känd pappa, skilsmäsobarn , uppväxt i Biskopsgården osv , jag bodde/bor själv i Länsmansgården och är ett par år äldre än dig och minns hur ni lirade utebandy och fotboll på Vetteskolans skolgård. Hur ni sprang ifrån "Tarzan" osv :)
  Jag vet att många ungar i "Länsman" ser upp till dig. Hörde några ungar som lirade fotboll på en isig Landamäreskola förra veckan ock två killar skällde på varann om vem som skulle vara TOBBE!

  SvaraRadera
 50. Hysen du är kung!!

  SvaraRadera
 51. Vill bara skriva att det är grymt att vi har Sveriges bästa spelare på och utanför plan i Tobbe.

  Mer Tobbe åt folket!

  SvaraRadera
 52. Meh.. Börja inte gnälla förän bollen börjat rulla på allvar igen.. Ett gott julbord och ett par lediga dagar med familj kan göra under.. jag vet att jag inte hade klarat av mitt jobb om jag inte fått det... Nya tag nu blåvit.. Jag sitter på L som vanligt med mitt årskort och gråter eller jublar !! Komigen blåvitt ! 2011 är ert.. eller vårt.. eller ja.. mäst ert.. :P haha

  SvaraRadera
 53. Tyckte det som Rambergsvallen 96 skrev verkar vara en ypperlig idé till en ny text. Inte för att jag kommer från Länsmansgården (tvärt om, en förort) så är det alltid intressant o höra hur det var när andra växte upp osv!

  SvaraRadera
 54. 1976 Munkebäck4/1/11 09:59

  Bra skrivet Tobbe.

  Något som jag tror att många supportrar, inklusive mig själv retade sig på under säsongen var att flera spelare använde ett så negativt kroppsspråk på plan. Det kändes inte som att stoltheten över den blåvita tröjan riktig fanns där.

  Kom igen nu 2011!

  SvaraRadera
 55. Hej Tobbe!

  Hur ser du på att du är med så lite i spelet sett till dina kvalitéer? Rätt frustrerande att se sitt lags bästa spelare bara jaga långbollar under vissa matcher.

  Hur skulle du se på att gå ner på vänsteryttern och sätta upp typ Söder på topp?

  SvaraRadera
 56. Kung tobbe, You'll Never Walk Alone, vi kommer stå där allihopa även nästa år!

  SvaraRadera
 57. Uppskattar grymt mycket att du tar dig tid att skriva, alltid lika intressant...

  Appropå IFK som produkt - Så är det självfallet inte så vi inbitna supportrar ser på det. Vi är 6-7 000 "årskortare" som kanske kan anses vara "kärnan", men övriga som går på matcherna, eller vill gå på matcherna, "evenemangare", företagssponsorer som vill ta med kunder, de ser på IFK som produkt, hur intressant det är för företagets medarbetare, och deras kunder, att gå på Gamla. Och i ärlighetens namn har det inte varit tillräkligt attraktivt att gå på blåvitt. Det måste förändras, och då MÅSTE marknadsavdelningen och IFK se på föreningen och matcherna som en produkt som ska säljas.

  Tråkigt kanske, då det i viss mån urolkar den klassiska fotbollsunderhållningen, om allt ska kommerialiseras, men det är ett led i utvecklingen, och ett måste även sportsligt i det långa loppet.

  SvaraRadera
 58. "jag älskar dig tobbe"

  SvaraRadera
 59. Riktigt bra skrivet. Jag känner samma sak. Även om det inte går bra ibland som det inte kan göra så måste man komma ihåg glädjen som finns när man lyckas!! Jag känner på mig att glöden och viljan att visa Sverige och blåvitts fans finns hos spelarna.. MOT DET 19 SM GULDET!!

  För evigt blåvit.

  SvaraRadera
 60. Tack kung Tobbe! Du skriver fantastiskt bra och ärligt.

  SvaraRadera
 61. en produkt som ska säljas

  SvaraRadera
 62. Gunnar gren5/1/11 00:22

  bra skrivet Hysén!


  Vi alla var självklart besvikna efter 2010 , både vi suppotrar & ni spelare kan jag tänka mig. Men det är dax att lägga det bakom oss nu.

  För mig fanns det inte en tvekan över att skaffa ett årskort även 2011, Eftersom IFK Göteborg alltid finns i mitt hjärta Både bra samt dåliga år.

  Nu är det nytt år och nya möjligheter.jag brukar vara pessimistisk men jag har en konstig men samtidigt underbar känsla i magen om att 2011 är ett blåvitt år.
  Nu ska guldet äntligen hem till sin sanna plats (Göteborg)

  Nu hoppas jag bara att många årskort köps innan premiären mot Örebro, så vi tillsammans kan stötta vårat kära lag till seger från läktaren!

  SvaraRadera
 63. Skriv gärna om inkilningarna som varit under din tid i blåvitt, brukar oftast bli kul läsning!

  SvaraRadera
 64. tobbe är en blåvit legend

  SvaraRadera
 65. framåt 2011!5/1/11 22:47

  Får en tår varje gång du skriver!

  SvaraRadera
 66. får en tår , haha så gay!

  SvaraRadera
 67. Vd gjorde du i fjol då?. Värdelös!!!!!

  SvaraRadera
 68. Sveriges mest älskade lag,behöver en egen arena.

  SvaraRadera
 69. Måste tyvärr säga att det var riktigt dåligt skrivet, hängde inte med alls i svängarna. Känns osammanhängande och yrigt. Vad va poängen?
  Som tur e spelar du fotboll bättre än du skriver! ;)

  Forza Tobbe! Kör på!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.