På gång


söndag 23 januari 2011

Gaishjälpen: Så här kan du ge mat till en Gais-broder!

GAIS-HJÄLPEN. Mat är ett stort problem för dem som är utsatta i samhället. Har man inte tak över huvudet är det svårt att kunna tillreda sig ett varmt mål mat och därför kvittar det om man kan få tag på en peng för att köpa lite ingredienser. Utan spis och ugn går det inte att få mycket till slutresultat. I Göteborg har vi sedan 1897 haft problem med att hjälpa en viss grupp in i samhället. De är gröna och svarta, lider av Gaismatematiken och känns oftast igen av att de säljer tidningen Faktum, stans magasin till stöd för hemlösa.

Vi vill inte på något sätt driva med hemlösheten eller de människor som av olika anledningar haft så tufft i livet att de hamnat på gatan. Tvärtom vill vi på BaraBen.com hjälpa våra medmänniskor, de grönsvarta Göteborgsbröder som haft det tufft i livet och som kämpar var dag för att överleva. Därför presenterar vi nu en kampanj där ni, läsarna på BaraBen - de varmhjärtade och goda änglarna ni är, kan dra ert strå till stacken med hjälp av den här killen:

Keldabilen och lunchutdelaren.

Kelda, en av Sveriges ledande producenter av matlagninsgrädde anordnar från och med måndagen den 24/1 en daglig tävling kallad "Dragkampen" som går ut på att den stad av Göteborg, Stockholm och Malmö som varje dag röstas fram som etta på deras hemsida får besök av Keldas matbil. Om Göteborgarna röstar fram Göteborg som etta (en timer räknar ner till varje besök på hemsidan) så kommer Keldabilen till stan och delar ut gratis lunch till alla som finns på en av tio platser. När du röstat på Göteborg får du alltså möjlighet att rösta på en av tio torg i staden som kan få besök av Keldabilen med gratisluncherna.

De tio platserna i GBG som Keldas lunchbil kan besöka vid 12.00 varje dag.

Eftersom BaraBen.com månar om de svaga i samhället vill vi nu utnyttja Keldas lilla reklamkampanj till att hjälpa Gais:arna som har det som tuffast. Eftersom Kelda missat det uppenbara - att ha Gårda som ett av alternativen för bilen - så uppmanar vi alla att rösta på Centralstationen, ett läge i närheten av Gårda och andra samlingsplatser för Gaisarna (så som Nordstaden, Nils Ericssonsterminalen, polishuset på Skånegatan, Gamla Ullevi och Systembolagen i centrum).

Så gör din insats för Gaisarna, delta i Gais-hjälpen genom att rösta fram Keldas lunchbil till Göteborg och Centralstationen varje dag den här veckan! Om vi lyckas rösta fram bilen för sitt lunchbesök vid 12.00 så kan hundratals Gais:are samlas vid Centralstationen för att få sig ett viktigt mål mat från Keldabilen! Något av det absolut viktigaste för dem som har det tufft på "samhällets botten". Ta ditt ansvar som ängel och delta i BaraBens kupp för att vinna Dragkampen mot Malmö och Stockholm - allt för att hjälpa en stackars Gaisare!

27 kommentarer:

 1. Hahaha varma människa. Vi har i alla fall stadigt Logi.

  SvaraRadera
 2. Hahahahaha HÄRLIGT HOLGER! Du tar ansvar för de svaga i samhället.

  SvaraRadera
 3. Nu när vi har försäkrat oss om Logi; Ge Hjallp till Gais!!

  SvaraRadera
 4. Hahahahahhahahaaha baraben ni är så jävla sjuka men jag älskar er ändå. KUPP-TIME!

  SvaraRadera
 5. Och alla hemlösa, försupna, nedgångna blävita, får dom också delta?

  SvaraRadera
 6. Optimus Prime24/1/11 00:40

  anonym 23:50/ Blävita? Alltså really? REALLY? Wow, du har sjukt vassa dissar du.

  SvaraRadera
 7. hahaha klockrent initiativ, även om jag tycker vi kan rösta på backaplan så att getingarna får nåt att surra kring. ingen surrar kring deras lag ju...

  SvaraRadera
 8. Hur var det nu igen, var det Gaisare eller Änglar som inte hade råd att gå på derbyt?

  SvaraRadera
 9. Inte brukar det väl vara så mycket gaisare på GU? Nä, ställ bilen utanför stadsmissionen istället.

  Jag håller med Optimus Prime. Tog också lite illa vid mig av killen som drog till med det sylvassa uttrycket "blävita".

  SvaraRadera
 10. Anon 06:42 : Med tanke på att vi aktivt valde att inte gå så borde ju således GAIS:are kunnat fylla läktaren själva... fast det var ju knappt halvfullt
  Mer Mat åt GAIS!

  SvaraRadera
 11. lillebror 1904 vet inte ens att GAIS är bildat 1894 (inte 1897 som Faktum försäljaren/arbestlöse/analfabeten sribenten skriver om.

  SvaraRadera
 12. Hahahahahahahahahaha ha haaaaaaa!
  Lillebror har alltid mina sympatier.
  Röst lagd.

  SvaraRadera
 13. Tjoho!
  Nu har Gaisarna fått mat... Den kom till centralen =)

  SvaraRadera
 14. Jag fattar inte varför det hänger massa gajsare på denna sidan, nån som kan förklara det för mej?

  SvaraRadera
 15. GAIS är över huvud taget inte bildat 1894.

  GAIS är fullständigt OBILDAT.

  SvaraRadera
 16. Det e skönt o va svart o grön.. ni kan väl smälta ner era silverkedjor o tumringar så jag med kan få mat på bordet min fattiga äckliga gaisröv...

  Jag e så fattig att inte har råd gå till era stammishak på avenyn o prata om goegöteborg och äta räkbord o tribaltatoos.

  SvaraRadera
 17. "räkbord"????

  SvaraRadera
 18. @13:16: Vi kan inte göra allt.
  Nu har vi fixat soppa åt er.
  Så så, ut ur biblioteket och iväg till centralen och käka nu.

  SvaraRadera
 19. Kan de inte dela ut langos istället gaisarna älskor dom!

  SvaraRadera
 20. hej jag är gaisare o jag tog min soppa i tvåan!

  SvaraRadera
 21. Är la rätt uppenbart att Baraben får betalt av Arla. Smygreklam av värsta sort.

  SvaraRadera
 22. anonym 16:59/ Haha jasså det är det? Fan vad smart du är. Hahahahaha. Dummast so far.

  SvaraRadera
 23. 24/1/11 17:46
  Mmm, just ... det.

  SvaraRadera
 24. Jaja, miljonerna bara rinner in från Arla för detta. Absolut.

  SvaraRadera
 25. Klart de får betalt. Tycker inte det är fel att olika sajter gör reklam (ej vänstermänniska = GAIS). Däremot tycker jag det är tråkigt att man lurar läsarna på detta sätt genom att försöka dölja det under en rolig grej.

  Kritisera JO i stället så ni gör nån nytta!

  SvaraRadera
 26. Tror inte någon GAISare tar värst illa vid sig, men det är rätt smaklöst mot hemlösa och utsatta. Självklart är det menat som ett skämt, men det är liksom inte fyndigt på samma sätt som förra kampanjen var. Det den här artikeln säger är i princip "hemlösa och utsatta är drägg". För det är väl ungefär det ordet "gaisare" är synonym för i de här kretsarna? Om ni vill driva med GAIS, driv med GAIS då, istället för att håna folk som har det svårt på riktigt.

  SvaraRadera
 27. Borde inte ni vara ute på golfbanan och sälja "Situation Lindome"? Det är väl svårt för alla blåvita villaägare i kranskommunerna nu med det höga elpriset.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.