På gång


onsdag 15 december 2010

Bojkotta Gais:aren som stal "Glennones"-motivet!

Originalet.
ALTERNATIVA SHOPEN. Alternativa Shopen har fått in tre nya motiv i början av den här veckan: "RUN GBG", "Sana #22" och "Angels of Gothenburg" - alla väl värda att kika in! Jag väljer att puffa för fortsättningen av vår musikserie dock, först kom ju succén "Glennones", vår "Ramones-inspirerade Glenn-tröja av designern Olof.

Ett tröjmotiv som blev stulet av ägaren tillika Gaisaren till CD Specialisten Rock-House AB på Kungsgatan. En man som helt skrupelfritt fortsätter att sälja motivet trots att han är väl medveten om att det är en direkt stöld och har fått flera påbackningar om att ge procent på försäljningen till BaraBen.com. Det är en sak om man inspireras av andra och tar sig konstnärliga friheter, men den här snubben stal alltså exakt samma bild som BaraBen designat och säljer sedan tröjor med det trycket i sin skitaffär.

I våra efterforskningar i ämnet har det dessutom framkommit att den här luffaren stulit ett stort antal band-/turnémotiv som han säljer helt utan att ge några cash tillbaka till dem som förtjänat det, genom att tillverka de motiv som gör stöldmakarens affärer möjliga.

Tvärt emot vad andra som är skötsamma gör - som BaraBen - som ständigt betalar för bilder och motiv från andra personer som sedan använts i vår verksamhet. Men när vi påtalade att Rock-House-Gaisaren (som omsätter över fem miljoner kronor om året) tagit vår idé rakt av och tjänar pengar på den så skickade han sina advokater på oss som påstod att det han gjort minsann inte var lagvidrigt.

Nej, men det är ett riktigt äckelbeteende lik förbannat.

Sedan så dök även en rippoff upp på Göteborg & Co:s turistbyrå på Kungsportsplatsen och i Nordstaden - vilket bara är störtskönt. Det är en sak om Göteborgs kommun gör en hacka och kan bredda sin marknadsföring på/med hjälp av våra idéer, men Gaisaren på Kungsgatan får gärna våra läsare bojkotta.

Inte för att han är Gaisare, utan för att han är ett äkta svin.

BaraBen.com lägger sig dock inte ner och dör, i stället breddar vi och har nya motiv i shopen. Och ja, som alltid - ett hundra procent av de pengar vi får in via vår shop går tillbaka in i BaraBens verksamhet för total hets kring IFK Göteborg. Hajpen från 2007 och 2009 skall och måste få en motsvarighet under 2011. Allt annat är otänkbart. Bland annat planerar BaraBen.com att återinföra våra populära bortaresor som legat nere under den senaste säsongen. På en av dessa väntar en episk överraskning som inte har någon motsvarighet i den blåvita supporterhistorien...

Tills dess: "RUN GBG" som vektoriserat motiv, vilket innebär att ni kan anpassa färgerna på plagget precis som ni vill - och trycka det på samtliga av våra dam, herr, barn och övriga produkter!

Köp "RUN GBG" hos Alternativa Shopen.

16 kommentarer:

 1. finns väl inte ett band/en tröjdesginer som får en krona från hans butik. hela övervåningen är ju full av ful-rippoffs av rocktröjor + en massa Gais-souvenirer från Grönsvart GBG. Tvättäkta Gais-fifflare.

  SvaraRadera
 2. Riktigt skön run-gbg tröja får bli en efter julstöket. baraben får dock se till att ett Hisingsmotiv kommer upp i alternativa snarast! månge tack

  SvaraRadera
 3. Rock House, är det verkligen någon som någonsin handlar där? Otroligt meningslös butik.

  SvaraRadera
 4. Given bojkott.

  SvaraRadera
 5. kan man inte mönsterskydda sina skapelser eller? vet ej hur det fungerar. nån som vet?

  SvaraRadera
 6. En gaisare behöver inte ha stulit något för att jag ska bojkotta..

  SvaraRadera
 7. [Även om man kan uppskatta engagemanget, uppmaningar till att begå brott kan vi inte tolerera här i kommentarerna.]

  SvaraRadera
 8. hata gajs

  SvaraRadera
 9. hata gajs

  SvaraRadera
 10. Trots att jag är rocker så känner jag: Ned med rockhouse!

  SvaraRadera
 11. seriöst... tror ni - på allvar - att ni upphöjt någon form av "verkshöjd" när ni tagit en sak och gjort en minimal ändring? gå och lägg er.

  hur funderar ni när det gäller spridandet av blåvitts matcher som är rippade från c+ och så vidare?

  tala om storm i en jävla fingerborg.

  SvaraRadera
 12. anonym 08:52/ Minimal ändring? Hela jävla designen är ju ändrad från början till slut med formen som det enda som är likadant. Är det du som är GAISAREN måntro? Haha, välkommen till starten av en lång bojkott från tiotusentals mot din sketbutik Gaisarn!

  SvaraRadera
 13. Ja jag tror han blir jätteledsen när alla Lindomebor slutar åka in till hans affär för att köpa shytts senaste skiva.

  Alla vet att ifkare är kulturellt efterblivna ändå så vad spelar det för roll. Dansbandskampens senaste samlingsskiva köper ni bäst på statoil era bönner.

  SvaraRadera
 14. 10:57 - Haha, gaisare som spenderar halva dagarna med att spana in Blåvitt-bloggar är så sköna. Det cementerar nämligen bilden av er som nervösa lillkusiner som relaterar allt i er egen tillvaro till oss.

  Bara för att du sitter hemma och runkar till Kent, Winnerbäck och Håkan Hellström så är du ingen culure vulture. Ta dig till Pustervik, Nef, Andralånggatan-barerna eller andra musikhak i stan så får du se på Blåvit dominans.

  SvaraRadera
 15. Att sno storebrors motiv gör tyvärr inte gais lika stora men bra försök av lillebror.

  SvaraRadera
 16. Antar att Arturo Vega får procent av er sketna tischa? Nä okej, ni vet inte vem det är. Men efter ni behövt googla hans namn kanske ni inser att ni inte är speciellt bevandrade i musikhistorien och således bör skita i att profitera på andras arbete. Och till idioten som tror att den kan mönsterskyddas - vänligen försök, det kommer sluta med att ni får dega för år av plagiat (oavsett vad ni anser er ha ändrat). Och "hela designen" är ändrad? Läs på lite, snälla. Det finns ett flertal grundläggande juridikkurser som du - mot förmodan - kan skriva in dig på.

  /Juristen

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.