På gång


måndag 8 november 2010

Värva rätt nu!

SILLY SEASON. Allsvenskan har slutat, Silly Season har börjat. GT går idag ut med att Andreas Drugge kommer att skriva på för IFK, jag tror på det när allas vår Glenn basunerar ut ”Andreas är klar!”. Men är Andreas Drugge rätt man för Blåvitt? Är han en spelare som går rakt in i startelvan? Är han en spelare som tar oss ut i Europa?

En sak är säker: Håkan Mild har värvat åtta spelare under de senaste två åren: Kalle, Sana, Elmar, Stiller, Turunen, Pärlan, Faltsetas och Risp. Ingen, jag repeterar INGEN, har tagit en helt ordinarie plats i startelvan.
Till Milds försvar måste man ju säga att tränarna har missbrukat materialet de fått till sitt förfogande rätt rejält. Spelare som Elmar och Pärlan har inte placerats på de positionerna där Mild hade tänkt att de skulle spela. Kalle och Turunen hade i och för sig svåra anpassningsperioder på ett helt år, men när de väl visade en uppåtgående formkurva fick de inte tränarnas förtroende trots att de båda är erkända klasspelare. Oavsett vilken roll tränarna har spelat går det inte att komma ifrån faktumet att det i slutänden är Milds ansvar att utse tränare och sedan kommunicera med dem.

Om man gör en sammanställning av nyförvärv sedan SM-guldet för tre år sedan ser det ut så här:
Succé: Kim
Hyfsad: Carlsson, Lund, Elmar, Stiller
Flopp: Dalex, Kalle, Sana, Turunen, Pärlan, Faltsetas.

Sana kommer säkert att bli grym, och Turunen har ju spelat riktigt bra under utlåningen till TFF. Men är utdelningen i dagsläget verkligen godkänd? En succé, fyra hyfsade och sex floppar? Vad tycker du?

Det är dags att prestera nu!

22 kommentarer:

 1. Tror att Drugge är en bra värvning. Men som sagt så har senaste nyförvärven varit katastrof

  SvaraRadera
 2. Tack, BB, för att ni gör dagen efter en skitsäsong lite mer intressant.

  SvaraRadera
 3. Anonym 22:45:
  Vad du en av dem som också välkommnade dalex med öppna armar?

  Fan vad folk börjar överskatta spelare så fort IFK är intresserade av dem!

  Drugge är 27 bast och har pendlat mellan superettan och allsvenskans botten i hela sin karriär.

  mmmm....det doftar SM-guld lång väg..

  /J-T

  SvaraRadera
 4. Hur kan man kalla NC hyfsad och samtidigt kalla Sana flopp? Sana har väl under sina år nästan gjort lika många matcher som NC har gjort under sina tre år? NC är en skadedrabbad spelare, och därmed en flopp.

  SvaraRadera
 5. Tycker några floppbedömningar är orättvisa eftersom som sagt i texten tränaren har missbrukat spelarna nåt så in i helvete.

  SvaraRadera
 6. Floppbedömningarna är mest riktad mot ledningen, och ska i de flesta fall inte ses som kritik mot spelarna.

  SvaraRadera
 7. Sen måste man väl i ärlighetens namn räkna in alla dem som Mild plockat till ungdomslagen och tagit upp i A-laget i viss mån också för att få en riktigt rättvis bild? Hur mycket han säljer spelare för måste väl också räknas in, och att han lyckats förlänga med många unga spelare och Hysen? Det är lätt att bara vara negativ åt alla håll och kanter men hur bra har det gått för alla andra klubbar när de värvar spelare?

  SvaraRadera
 8. STILLER ÄR KUUUUNG! när han spelar! =D

  SvaraRadera
 9. Sana flopp? vad har jag missat? lovande bra teknisk snabb spelare. Att man väljer att bara passa bollar till sellas kant och är så enkla i sitt spel är inte sanas fel. Det är fel spelide. Lär er läsa spelet...

  SvaraRadera
 10. Att ens nämna Elmar i samma kategori som praktsoporna Stiller och Lund är skandal. Elmar är en succé sett till vad han tillfört och vad han kostade.

  SvaraRadera
 11. Wellington9/11/10 01:38

  anonym 01:16/ När du kallar Stiller för praktsopa visar du ju rätt tydligt vad du kan om fotboll, nämligen inte ett skit.

  SvaraRadera
 12. Förra året var ju några värvningar rena nödlösningar för att ersätta alla skadade spelare. Värvningarna inför säsongerna måste bedömas lite annorlunda. Går man tillbaka till 2006 gjorde inte Mild några bra värvningar heller.

  SvaraRadera
 13. Jag förstår mig inte på alla Stiller-kramare, visst är han go gubbe men han har ju dessvärre två vänsterfötter som inte riktigt verkar gå i synk...

  SvaraRadera
 14. Elmar hade varit en succé om han fått spela centralt, nu har det bara blivit en okej värvning. Om man ser på hela Sanas tvåårsperiod i Blåvitt har han knappt spelat överhuvudtaget och då måste man räknas som en flopp. Efter nästa säsong hoppas vi med ny tränare kunna flytta åtminstone Elmar, Sana och Turunen till succékolumnen, kanske även Kalle och Pärlan. Kontentan efter i år är ju i alla fall att startelvan till största delen har bestått av det gamla gardet och en del av dom håller helt enkelt tillräckligt bra klass.

  SvaraRadera
 15. Att kalla Sana för flopp måste vara en felskrivning. Killen är 21 år, har spelat väldigt bra i den i hopp han gjort. Tror det är hans år som kommer nu. Själv ser jag Sana som minst lika stor talang som Söder.
  Absolute inte en flopp, kanske den bättre man tagit in. Tanke var kanske inte att han skulle ta en plats i start 11an första åren? Är det en flopp då? Vill minnas att herr hysen inte spelade speciellt mycket första året/halvåret han kom flopp??

  SvaraRadera
 16. Såg att jag stavade jävligt illa, men ni kan nog läsa mellan raderna...

  SvaraRadera
 17. TylerDurden9/11/10 12:06

  Det enda som är en flopp med Sana är att han inte fått mer speltid.

  Han är som jag ser det den enda blåvita spelaren som agerat irrationellt och nytänkande på planen och brutit det i övrigt kraftigt sönderlästa blåvita spelet.

  SvaraRadera
 18. Sana är en riktig talang BB, fattar ni inte de ? drugge kommer inte ta en plats

  SvaraRadera
 19. Dags att ge kalle chansen, jag är helt övertygad om att han kommer göra succé. Enligt träningsrapporterna från svenskafans så brukar han vara bland de bättre

  SvaraRadera
 20. Angående de senaste kommentarerna om Sana: Som jag skrev i inlägget, Sana kommer att bli grym, men sammanställningen räknas fram till idag. Om du räknar ut hur många minuter han spelat de senaste 2 åren, kan det bara räknas som en flopp.
  Men visst håller jag med er om att han kommer att bli en stjärna i framtiden!

  SvaraRadera
 21. Hur kan man tycka att en sånn som LUND kan få hyfsad?? KATASTROF E HAN JU.. Ingen bollkontroll och inget spelsinne

  SvaraRadera
 22. Collberg: Ang Sana så såg de utvecklingspotential. De var inte tänkt att han skulle gå in i startelvan omgående, har därför svårt att se att han skulle vara flopp? Hade det däremot varit en redan etablerad spelare som ex Kalle så är kritiken befogad men Sana kom som sagt från Qviding som junis...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.