På gång


måndag 8 november 2010

Så mycket hackad lök för så lite guldpytt.

KRÖNIKA. Jag får börja med att be er alla om ursäkt för mitt plötsliga försvinnande mitt under en pågående säsong. Vissa av er har funnit dessa månader som ren och skär njutning, men andra som en mardröm och ni har kanske till och med haft svårt att leva ett normalt liv utan mina genialiska texter, så varsågod och förlåt. Anledningen till min osynlighet är att jag har hittat tillbaka till skolbänken igen och spenderar nu större delen av min tid i Skåne och återfinns oftast nedsjunken bland diverse kurslitteratur och arbeten.

Min matchnärvaro har varit under all kritik men eftersom att jag är årskortsinnehavare och mestadels sitter tyst i djup koncentration under matcherna ser jag inte detta som en större förlust för varken Blåvitts intäkter eller publikstöd. Så inget förlåt till Blåvitt.

Jag tänkte att det här skulle bli en krönika som hade för avsikt sammanfatta den här säsongen, sammanfattningen blev inte så lång men jag bjuder er på två nyckelord och en nyckelmening: långa bollar på Hysén, magplask, bitterhet. Kaxigare än Babsan i en sprillans ny paljettklänning klev vi in i Allsvenskan anno 2010 som solklara favoriter, det hade redan innan säsongen börjats hacka lök i diverse blåvita hem för den kommande guldpytten, men den uteblev kan man säga, den uteblev jättemycket.

Men om ni tycker synd om er, så tänk då på hur jag har det, här sitter jag i mina blåvitt-byxor mitt i ett guldpyntat Skåne och hör hela tiden ”guldet är himma, hijja malmoeee iff iff, himmelsbleaaaaaiiiuu”. Jag har dock en viss förståelse för hur Helsingborgarna känner sig, jag minns hur jag kände mig efter föregående års försvunna guld, men inte heller Helsingborgarna är nära att komma upp i min grad av ”tycka synd om” jag spelar i en helt egen liga, det är mest synd om mig. Mitt guld försvann framför ögonen på mig, min pokal lyftes av fel människor framför näsan på mig, jag fick bevittna skadeglädjen från det vinnande lagets supportrar på riktigt. Så sluta böla nu Helsingborgare, det är knappt synd om er.

Jag vet inte om jag bjuder på någon BaraBen´s Julkalender i år, jag finner det svårt att hitta 24 riktigt riktigt heta händelser som skulle kunna ta plats bakom dessa luckor. Man vill ju hjälpa er fantastiska läsare att hitta julstämningen, inte stjälpa.

Så, nu har ni snabba läsare ödslat ett tiotal sekunder på den här värdelösa texten utan innehåll, och ni som inte läser så snabbt har ödslat flera minuter, jobbigt läge för er.

Men nu ska jag sluta att vara så bitter, det passar inte mig. Frankie klagar ofta på att jag är för glad och lättsam, så vi kan väl säga att den här krönikan var till dig, Frankie.

En glad nyhet mitt i bitterheten är att ”Det stora bloggpriset” har tagit en paus i verksamheten, vilket betyder att vi därmed kammar hem titeln ”Sveriges Bästa Sportblogg” automatiskt i år igen. För även om inte fotbollen alltid levererar och är bäst, så är BaraBen alltid bäst. Grattis till oss skribenter, er läsare och Jan Helin för länken!

Ps. Jag har saknat er. Ds.

18 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Roligt att ha dig tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Gött att se dig, har undrat lite över var du tagit vägen.

  SvaraRadera
 4. Vi har saknat dig också.

  SvaraRadera
 5. Ida skiter i julkalendern för att hon är medgångssupporter. Tro inget annat, hur fan kan man inte hitta 24 grejer att ta upp annars? Hur många matcher har du sett i år Ida? Fem? Och dem bjöd Frankie med dig på eller?

  SvaraRadera
 6. Gott att du sätter dig i skolbänken. Kan nog bli folk av dig med!

  SvaraRadera
 7. Du anonyma! Kan inte du langa fram 24 goa saker då? Vi behöver nog alla lite värme efter den här säsongen...

  Ida! Kul att se dig! Låt inte skåningarna trycka ner dig. Det här året är skit, men vi kommer igen!

  Ses på Valhalla!

  SvaraRadera
 8. Gick runt i Malmö idag pga en arbetsintervju, fanns inte ett spår av SM-guld någonstans (utom på Stortorget där de byggdes eller revs en stor scen, men om den var till guldet eller inte vet jag inte). Så det är inte så synd om en IFKare som bor i Skåne :)

  SvaraRadera
 9. Vi syns väl på Cypern..., bara ett månader kvar...

  SvaraRadera
 10. Exakt, Helsingborg har inget att gnälla över.

  SvaraRadera
 11. Ida e tillbaka börjar närma sig Cypern

  SvaraRadera
 12. Märklig comeback.
  Lägligt att börja skriva när säsongen är över?

  SvaraRadera
 13. Välkommen tillbaka, du behövs för balansen på BaraBen.

  SvaraRadera
 14. Hur kan du flytta till Danmark? Säkert nån pajas-utbildning som ändå inte ger dig nåt jobb! Kom hem till vackra Göteborg!

  SvaraRadera
 15. Och vi har inte saknat dig, fast en Cypern resa inom en snar framtid lockar dig väl tillbaka.

  SvaraRadera
 16. Oj Cypern på gång? dags för en insamling

  SvaraRadera
 17. De cyniker som hetsar på Ida om att hon skulle vara ute efter någon utlandsbevakning kan väl få nytta av följande information: Hon är inte tillfrågad att åka på en sådan bevakning i år. Vi roterar dessa så gott vi kan, precis som förra årets team inte fick åka iväg i år.

  Att hon har bloggat mindre hänger ihop med en flytt till en annan stad för studier, vilket lett till minskat tidsutrymme. De som åker på utlandsbevakningar har ett ansvar att göra just det, bevaka och skriva när de är där nere - inte för evigt. Så lägg ner barnsligheterna, mister Jante.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.