På gång


onsdag 10 november 2010

Klacken skojar till det lite under matchen mot Gefle

30 kommentarer:

 1. Bara massa småbarn i klacken. Blir så trött!

  SvaraRadera
 2. Och så frågar sig folk varför 18-20 + människorna flyr till sittplats? Det här är ju enbart underhållande för tonåringar, ultras är övervuxna småbarn och om inte de börjar bete sig annorlunda ut eller utmanas om makten på klackläktaren riskerar vår klacksektion att dö ut totalt.

  SvaraRadera
 3. Bra Karlso04, uppskattas! :)

  SvaraRadera
 4. Håller med Kermit. Varför lägger Baraben upp detta? Skulle det vara imponerande på något sätt? Vi har långt ifrån bästa klacken i Sverige nu tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Sett detta tusen gånger nu i olika klipp. Det är inte det minsta intressant längre att se på när kidsen i Ultras hoppar...

  /Pete

  SvaraRadera
 6. Håller med kermit fullständigt, tycker det känns riktigt oroligt på klack fronten. Dåliga tifon låg högsta nivå förmycket trams.

  SvaraRadera
 7. Det blir lite av ett moment 22.

  Klacken må vara "ungdomlig" och "barnslig" nu men det är också för att det är just killar i tonåren som står där, då anpassas också klimatet till dem.

  För att "bryta" en sån trend (om det nu är målet) så måste äldre folk stanna kvar i klacken och vara "mogna". Dessvärre lämnar alla äldre folk för att just klacken är "ungdomlig".

  Vi har ett klassiskt moment 22. Det är inte svårare än så att vill man ha en mer "mogen" klack så får ni äldre (+25?) helt enkelt stanna kvar i klacken.

  SvaraRadera
 8. För att ta ultras i försvar en aning:
  Vad det gäller tifo-biten är detta något de är helt medvetna om, tifoarrangemangen har blivit färre och desto mindre "storslagna", men det har sina förklaringar:

  1. Det har iår saknats en lokal att förbereda och förvara tifon i så ur den synpunkten har det ju knappast blivit lättare.

  2. I grund och botten handlar allt om pengar, tifon finansieras av supportrars donationer till tifofonden. Att jämföra oss med exempelvis Malmö är rent av idiotiskt om någon skulle få för sig detta, varför? Jo för att titta på deras insamlingar bara, i matchen mot oss på Swedbankstadion fick de in 53.000kr, Femtiotre-fucking-tusen!
  Det tåls att jämföras med att vi i ett "fullsatt" derby hemma mot gais fick in 2328,5kr.

  Hur i hela världens namn tror ni att vi då ska kunna konkurrera på tifofronten!?

  SvaraRadera
 9. malmö är bättre än oss på allt!

  SvaraRadera
 10. Gillar LS, men känns som om alla äldre flyr dit. Vore nog bättre om alla kunde samsas på en och samma sektion så hade vi fått en grym klack med mer humor =)

  SvaraRadera
 11. bra jobbat ni äldre, ni drar från klacken o sen drar in o tjurar anonymt som 5åringar. Stå kvar i klacken och förändra den då om ni nu inte vill ha det som det är.
  De verkar ju vara en del som vill ha förändring (om det nu inte bara är en person som sitter o skriver med sig själv).
  Jävligt mesigt att fly "problemet" för att sen sitta o gnälla på internet o hoppas att någon annan tar tag i det, för ni är antagligen för fega för att göra det själva.

  SvaraRadera
 12. Håller med dig, LS till H-J tack !

  SvaraRadera
 13. För det första så spelar pengarna ingen roll när det gäller tifo för oss. Vi har sedan länge visat att vi inte har kunskapen om hur vi ska göra bra tifon varken på planeringsnivå eller genomförande.

  För det andra så säger jag som många andra. När fan ska ultras skrota sina gajs gröna jackor???? Ser för jävla risigt ut och trumman ska vi inte tala om......

  SvaraRadera
 14. Forza malmö alé alé

  Ja de är helt klat nr 1 i Sverige just nu.
  Jag är 34 år och har alltid varit lojal och stått i klacken. Nästa år blir det inget årskort utan lösbiljetter på sittplats

  SvaraRadera
 15. Wellington10/11/10 15:40

  Auburger/ Framgång förtjänar man och det har Ultras tyvärr inte gjort. I de stora insamlingar de gjort och fått in mycket pengarna så har tifona varit praktfiaskon efteråt och sedan tappar folk lusten att skänka pengar till dem. Samma sak med pyrotekniken och den patetiska attityden från räcket, det gör att folk inte vill skänka ett jävla öre till deras projekt. Att de inte förstår det själva bevisar ju bara att de har en hel del uppväxande kvar att göra...

  SvaraRadera
 16. Ok, förstår varför så få vill stå i klacken. Hjälp, ta bort detta... är ju så pinsamt!!

  SvaraRadera
 17. Det är dags att Änglarna tar tag i detta nu och styr upp klacken och dess tifoverksamhet och liknande innan allt raseras hleyt. Ultras har uppenbarligen en jävla attutyd och ingen större resekt från övriga klacken vilket på sikt riskerar att rasera hela norra ståplats.

  SvaraRadera
 18. ryktas att många som snackar skit om ug känner folk i ug o vet hur dom e??? tror knappast det. men om folk nu vill ha en annan attityd i klacken, fly inte därifrån då.

  SvaraRadera
 19. Ultras saknar respekt i klacken och det har märkts länge, att dra igång ramsor spontant i klacken känns förbjudet. Minns ni klackläktaren på Gamla Ullevi? Nu ska man stå där och följa order av en 17-årig mupp vars högsta önskan är att få bränna av en bengal och sedan komma in på krogen.
  Sedan kan man ju inte förneka ju fler som flyttar till LS desto sämre blir klacken... Tips till ultras: Vi som står i klacken och inte "tar plats" gillar inte att sjunga samma ramsa i 10 minuter i takt med en hockeytrumma

  SvaraRadera
 20. MHK stannar i klacken tills vi sitter i rullstol, var så säkra!

  SvaraRadera
 21. Sånt där skit gör att IFK inte kan säga sig ha Sveriges bästa klack. Det är för mycket cirkus. Klackens uppgift är att stötta laget inte hålla på med massa trams.

  SvaraRadera
 22. Alltså jag förstår mig inte på folk som sitter och klagar på detta.
  Vi har stått upp för IFK Göteborg hela jävla säsongen, detta var den sista matchen, stog visserligen 2-1 då men vi hade inte så mycket kvar att spela för. Det är nästan en skrattretande säsong detta därför måste man få göra något sånt här. Ni har inte klagat på klacken på hela säsongen så gör man detta så gör ni det, skärpning seriöst!
  Stöttade vi inte IFK samtidigt som vi sjöng denna då? Jo de gjorde vi, tänk på vad ni klagar på!
  Vi har ta mig fan stått upp för iFK hela säsongen och inte vikt ner oss och de gjorde vi inte nu heller, lägg ner och tänk på vad ni på sittplats bidrar med..

  SvaraRadera
 23. Med tanke på att Ultras har en inställning mot andra supportrar som är under all jävla kritik, så kommer jag och många med mig ALDRIG att skänka en krona eller ställa oss på klackläktaren igen innan det blir ändring!

  När man är så jävla insnöad att man tror att det är fräckt att stå med solglasögon och bar överkropp när det regnar och är 7 grader utomhus, samtidigt som man skriker sig hes med hot och andra idiotiska kommentarer till övrig publik på klackläktaren. Ja, då har man endast sig själv att skylla när det sedan visar sig att man inte fått in en enda krona på ett derby mot Gais. Eller när det visar sig att fler och fler väljer att lämna ståplats och istället köper sittplatsbiljetter.

  Innan Ultras ändrar sin attityd, och slutar leka kungar av läktaren, så kommer det inte att förändras någonting. Utan antalet på klackläktaren kommer att minska stadigt, och mindre och mindre pengar kommer att samlas in från publiken.

  Folk är trötta som fan på dessa dårar som tror att dem har ensamrätt på ramsor och sånger. Ingen annan skall få starta något, för då skall det snabbt som fan tystas av trumman!

  Man saknar nästan ord...

  SvaraRadera
 24. Håll er till era DJs micropopcorn och bärs på LS och sluta klaga, eller kom till klacken och driv igenom hur ni vill ha det.
  Ja just det ja bärsen är det viktigaste så ni stannar väl kvar och super för det är ju tydligen det viktigaste för er bittra jävla töntar.

  SvaraRadera
 25. LS for president!11/11/10 19:15

  Jag hade årskort i klacken förra säsongen men tröttnade helt enkelt på ultras bara överkroppar å idiotiska beteénde. Är på dom flesta bortamatcherna, men jag tröttnar på ultras där me. I kalmar stod det 14 (fjorton!) personer på räcket å skulle dra igång klacken. Har ni sånt behov av att synas å vara häftiga? det förstör iaf mer än det hjälper när så många står å gapar att man ska ta i mer. Lite mer ödmjukhet skulle sitta på sin plats. Tills dess finns jag på LS.

  SvaraRadera
 26. PA systemet har tyvärr fått konsekvenser som inte enbart är lyckosamma för utvecklingen i klacken. I sista matchen visade Ultras tydligt att genom konstant gapa i mikrofonen visa att dom styr alla ramsor och all aktivitet med järnhand. Systemet är till för att användas när man drar igång ramsor för att synka klacken, men igår tjoades det mer än lovligt i micken. Vid flertalet gånger har ramsor som "här är änglarna" tystats ner till förmån för protestlåtar som "Förbundet har startat en häxtjakt" Jag kan tänka mig att det är en viktig låt för Ultras men mig veterligen handlar den inte om blåvitt och när man drar igång med snack som "nu skall vi visa hur man röjer" och sen drar igång en protestlåt mot SVFF så är det fan inte vad jag förväntar mig.

  Jag menar att supporterklubben Änglarna måste vara en röst som även finns på läktaren eftersom man är den officiella supporterklubben. Det fanns en tid då klubbens ordförande stod på räcket och han behövde fan inga megafoner eller PA-system för att folk skulle lyssna. Andreas Toll var en person som hade känsla för supporterkultur och åtnjöt en respekt i klacken som ultras och supras bara kan drömma om. Jag är rädd att Ultras vid PA:t kommer att göra att bara dom finns kvar i klacken så småningom vilket vore väldigt trist.

  Sen vill jag även rikta en känga till er som lämnat ståplats och sitter och muttrar på sittplats. Hur tror ni att klacken blir bättre och mognare när alla över 25flyr istället för att stanna och visa hur det skall göras? Se på MFF kamrater, se och lär

  SvaraRadera
 27. Ja och Malmö klacken styrs med järnhand av deras Ultras, där ser man hur det blir när man släpper prestigen över att man ska sätta sig över klackledarna.
  Ultras kan detta bäst så låt dom sköta det, och har man synpunkter så får man väl gå fram och säga det i stället för att sitta på internet och lipa.

  SvaraRadera
 28. Hojtaren.

  Sluta lek, Kolla vilket klack som helst. Det är nya ramsor, deal with it.

  Vi representerar just det vi gör för det vi står för.

  Om bara fler kan ställa sig på läktaren och följa med i ramsor och sång så ska ni se att det är ramsor som alltid brukar vara.
  Några påhittade visst, men vad gör det.

  Sist mot Gefle sjöng vi mycket eget.
  Det var en hyllning till en cancerpatient som gärna viljat se matchen, en bra supporter. Vi sjöng för honom medan vi ringde honom.
  Tack, det var allt.

  SvaraRadera
 29. Bebben:

  Ramsan Häxjakt kan inte ha mer än det laget man står bakom att göra.
  SvFF vill få bort ståplats till 10% år 2014.

  Så varför klaga på klacken om vi nu inte ens ska få ha någon klack alls snart.

  Gå med i våran kamp mot det istället för att sitta och lipa för vi sjunger sånger som "inte har något med Blåvitt att göra"..

  SvaraRadera
 30. Om det är 18-år på LS så borde det logiskt vara 15-17år i klacken eller. Young Fellows är väl 9-14?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.