På gång


torsdag 18 november 2010

Här är bakgrunden till Lagrellfilmen

KANAL GLENN. I går lades en film upp här på BaraBen, själva filmen i sig får det hela att framstå som mer utav en pajkastning, så här nedan kommer jag att förklara min syn på det hela.

Som ni alla vet så tog jag hem vinsten i Supporterlaget, när diplom för det hela delades ut på scen precis i början av galan så blev vi uppkallade på scen av Lagrell, som innan han hunnit blinka gick ner från scenen. Jag blev lite förvånad och undrade varför han inte var kvar på scenen och gratulerade oss. Med tanke på att han är ordförande i SvFF så borde han väl i alla fall vara med under själva utdelningen.

Men detta var inget jag tänkte mer på när jag hade en fortsatt trevlig kväll och minglade omkring och pratade med bland annat Wernblom, Allbäck och Källström. Efter galan så blev det dags för efterfest i en bar som låg i Malmö Arena.
När jag såg Lagrell stå därinne så gick jag artigt fram och hälsade. Jag tänkte att jag kunde få besvarat på en av mina många frågor till förbundets ordförande.

”Hur ser du på PL13 och hur vi supporters känner om den? Ni utsätter vanliga supporters för att bli förödmjukade av polisen för att ni vill ge er på huliganer. Kan du stå för den lagen och skydda hur vi som inte gjort något känner?”

Var den enda frågan jag hann med. Svaret på denna blev något i stil med att SvFF inte har något med lagar och regler som införs att göra, utan att det enbart är klubbarna som har format och beslutat om lagen, varpå jag tvärt sa emot att det inte kan stämma då SvFF var en av dem som förespråkade den lagen allra mest. Det hela verkade bli för mycket för Lagrell som direkt började slänga ut sig det ena efter det andra som om jag hade tryckt honom upp mot väggen.

Det var i detta skede jag tog upp min kamera och bad honom säga det in i den.
Jag må inte ha agerat som en saklig och lugn supporter i det sista. Men även när jag agerade lugnt och sakligt och bara ville ha svar på några enkla frågor så kunde inte Lagrell ge mig ett ordentligt svar. Hade jag vetat hur det hela skulle eskalera till en pajkastning så hade jag givetvis haft uppe kameran från hela början, men jag hade inte i tanke att han skulle se det hela som någon slags förolämpning.

Jag står för mitt agerande i filmen, jag hade druckit några öl, men inte så pass mycket att jag inte gick att resonera eller prata med. Jag ville få med den supporterfientlighet jag från ingenstans började känna ifrån Lagrells sida efter en oskyldig fråga.

Det kan ha varit fel läge att ställa en sådan fråga då även han verkade ha tagit sig aningen mer än mig att dricka. Men är man ordförande i Svenska Fotbollsförbundet så ska man vara beredd på frågor i alla lägen, utan att hetsa upp sig för ingenting.

Jag gick inte dit för att börja bråka, jag gick dit för att få svar på några frågor gällande den produkt som jag, tillsammans med 500 000 andra, årligen lägger ut tusentals kronor och hundratals timmar på.

Ett ordentligt svar, kände jag mig berättigad.

47 kommentarer:

 1. Hoppas du kan fixa en ordentlig intervju med Lagrell senare, då ingen av er har druckit!

  SvaraRadera
 2. Se till att MÖTA honom i en saklig debatt då så ska vi se om han är så jävla mycket mer ödmjuk då...
  Han vet att han inte har en chans i en argumentation med en insatt supporter. En jävla pajas är vad han är.
  Minns att jag såg en debatt i SVT angående "fotbollsvåldet" där han blev fullständigt bortgjord i en argumentation med bland annat en supporterpolis(!) från Stockholm som verkligen var insatt och förstod oss supportrar.
  Lagrell bryr sig inte. Därför bör han bli sparkad.

  SvaraRadera
 3. Det finns inga problem med stöksupportrar eller vad vill du få fram?

  SvaraRadera
 4. Anonym 18/11/10 11:13

  Jodå, problem finns det gott om. Men det problemet ska inte läggas över på de som inget gör. Gripa huliganer på de sättet har polisen alltid kunnat göra, PL13 utsätter folk för risken att det ska hända oskyldiga i en större skala. Det kan jag lungt säga av egna och kompisars erfarenheter.

  SvaraRadera
 5. PL13 som du referar till är en förkortning på polislagen 13 §, som du för övrigt kan läsa här:

  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19840387.htm

  I den här frågan är både Lagrell och skribenten "Smör" ute och cyklar. Lagrell skall aldrig behöva stå upp för den lagstiftningen, då SvFF aldrig tillämpar eller har med den att göra.

  "Svaret på denna blev något i stil med att SvFF inte har något med lagar och regler som införs att göra, utan att det enbart är klubbarna som har format och beslutat om lagen, varpå jag tvärt sa emot att det inte kan stämma då SvFF var en av dem som förespråkade den lagen allra mest."

  Grabben, kom igen nu. Polislagen är utformad år 1984 av beslutad och utformad av Riksdagen, inget annat.

  SvaraRadera
 6. Polislagen styr endast polisens arbete, inget annat.

  SvaraRadera
 7. Vad som gör försöket till intervju totalt misslyckat är ju att man aldrig hör dig säga
  ”Hur ser du på PL13 och hur vi supporters känner om den? Ni utsätter vanliga supporters för att bli förödmjukade av Polisen för att ni vill ge er på huliganer. Kan du stå för den lagen och skydda hur vi som inte gjort något känner?”

  SvaraRadera
 8. Har själv blivit stoppad, tullad och få genomgå en ID-koll av polisen efter blåvitt matcher när jag gått i lungt tempo hem, och jag vet att jag absolut inte är ensam om det. När jag är en helt vanlig supporter som gillar att stå och sjunga i klacken, är det rätt?

  SvaraRadera
 9. Jag vet att PL13 är utformad 1984. Men den förekommer i Huliganlagen där den utvecklas och ger polisen en större rätt att vid minsta misstanke till brott kan ringa åklagare och sätta en i häktet alternativt tulla igenom och be en identifiera sig i koppling till fotbollsmatcher. Den korrekta benämningen hade varit huliganlagen, men även media kallar huliganlagen för just, PL13.

  Anonym 11:42
  Läs texten så får du reda på varför inte frågan är med...

  SvaraRadera
 10. Pajkastningen fortsätter ser jag. Möt karln i en debatt istället. Han bjöd ju in till det!

  SvaraRadera
 11. Nja...

  "Igår lades en film upp här på BaraBen, själva filmen i sig får det inte att framstå som mer utav en pajkastning, så här nedan kommer jag att förklara min syn på det hela."

  Får filmen inte det hela att framstå som en pajkastning? Öh, pröva med att ta bort ett "inte" kanske?

  I övrigt ganska uselt språkligt och ett lågvattenmärke för Baraben som text betraktat. När det gäller klippet så var det gapigt och "Smör" gjorde ett otrevligt och klart onyktert intryck. Inte konstigt att Lagrell ger detta bemötande även om han är en pajas.

  SvaraRadera
 12. Fuck you lagrell!

  SvaraRadera
 13. Synd, både filmen och "försvarstalet" hade kunnat bli bra.

  Men nu blev det tyvärr bara nån jävla fyllefilm på youtube. Minns vi ens detta på måndag? Ja, kanske det men inte av rätt orsaker i sådana fall.

  SvaraRadera
 14. Nej, polislagens trettonde paragraf har inget med den sk "huliganlagen" att göra. PL13 har heller inget med misstanke om brott att göra, utan ger polisen rätt att avvisa, avlägsna eller i sista steget omhänderta någon som "stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna" (innebär inte misstanke om brott). Den sk "huliganlagen" bygger på att tillträdesförbud till idrottsevenemang kan delas ut till personer som det finns risk ska begå i brott i anslutning till idrottsevenemang. Som grund för åklagarens riskbedömning ska tidigare idrottsrelaterade domar, omhändertaganden osv vägas in. Om endast omhändertaganden enligt PL13(dvs ingen misstanke om brott) ligger till grund för tillträdesförbud från åklagare bör det rimligen överklagas till tingsrätten. Mig veterligen är det få tillträdesförbud som överklagats och därför finns det heller ingen klar rättspraxis.

  Fö förtjänar både Lagrell och "huliganlagen" att ifrågasättas på många sätt, men det gäller att inte blanda ihop korten.

  SvaraRadera
 15. "Jag ska lägga upp detta på Baraben!"

  -Lagrell ser ut som en fågelholk samtidigt som han tänker: Vad i helsike är Baraben, huvudstaden på Färöarna??

  Nåja, fram för fler fulla och skrikiga fjortisar till supportrar som inte riktigt vet vad de snackar om eller vad då? Det kommer nog få pamparna att lyssna mer på fansen??

  SvaraRadera
 16. Smör:

  Just nu är du en förlorare. Lägg ner försvarstalet och ta debatten. Men gör det på ett vuxet och moget sätt istället för att kasta fram en mobil i fyllan och håna och avbryta förbundets ordförande.

  Sen är det beklämmande att man hela tiden skyller på att "oskyldiga" blir utsatta.

  Är du grinig över PL13 får du ringa polisen istället, lycka till.

  SvaraRadera
 17. Lite väl pubertalt det hela och att inte vara nykter, beklämmande. Du skämmer ju ut baraben och blåvitt när du beter dig som en full tonåring som bara söker konfrontation. Tycker faktiskt att Lagrell som jag för övrigt inte har mycket till övers för skötte det hela bra.

  SvaraRadera
 18. Efter att ha läst så hittade jag vart jag missförstått det hela. Ursäktar men blandade ihop PL13 och Huliganlagen.

  Själva grejen med att filmen publicerades var själva bemötandet, vilket jag personligen tycker var under all kritik. Han gav mig ingen förklaring vart jag hade fel, han hade inte tålamod att prata med mig såpass länge.

  SvaraRadera
 19. Det enda som är under all kritik är DITT bemötande av HONOM.

  SvaraRadera
 20. Utgår ifrån att det blir en uppföljning på detta möte.
  Du blev ju faktiskt inbjuden till att diskutera detta och vilka andra regler som helst (?!?), så länge du är nykter när du är där.

  Se till att boka in ett möte med Lagrell (utan hans hejdukar) och ta med ett kamerateam!!

  SvaraRadera
 21. Något ska det väl bli av det i alla fall. Ursäktar ännu en gång för faktafelet, men Lagrell har pissat på Svensk Fotboll sedan 1992 och det var hans bemötande som fick mig att svara med samma medicin, tyvärr.

  SvaraRadera
 22. Efterfest? Lokal i Malmö? Vid 0:30 står barn och tittar med rädsla i blicken. Det är inte mot Lagrell, utan mot en full, odräglig typ som pratar i högt tonläge. Jag spelar själv i ifks u-trupp och jag och flera i laget tycket att du agerar fruktansvärt dåligt.

  1. Du får alla supportrar att dras över en kant med ditt dåliga beteende.
  2. Du blottar ned IFK Göteborg och inte minst baraben.

  3. Lagrell som person i uttalanden och åtgärder är väl inte den bästa. Men tror du att en full, omogen luffare som du skall kunna ändra hans vyer om svensk supporterkultur.

  Smör, du är ett skämt. Du är allt annat än välkommen till u-truppens hemmamatcher på lemming.

  SvaraRadera
 23. U-trupp 15:25

  Bu-fucking-huuu... :'(

  SvaraRadera
 24. 18/11/10 15:25

  Ouch!

  SvaraRadera
 25. Smör, du förstör för alla supportrar. Trodde inte man kunde uppföra sig så omoget som du gör. Ta bort denna skit direkt och din jävla film. Hur bemötte DU Lagrell. Dessutom var DU full, tomte.

  SvaraRadera
 26. Smör, du förstör för alla supportrar. Trodde inte man kunde uppföra sig så omoget som du gör. Ta bort denna skit direkt och din jävla film. Hur bemötte DU Lagrell. Dessutom var DU full, tomte.

  SvaraRadera
 27. Från vad man ser i filmen är det absolut inte svårt att se varför han inte hade tålamod med Smör.

  Eftersom just bakgrunden till själva filmen INTE är med på filmen renderar det i att den blir helt onödig och bara sätter dig i dålig dager istället bland majoriteten av de som ser den.

  SvaraRadera
 28. Smör:

  Inse nu att du är helt åt skogen fel ute och lägg dig platt.

  Ditt beteende är under all kritik och respektlöst, inte undra på att de flesta här inne fördömer det du har åstadkommit.

  Lagrell må vara den han är men INGEN förtjänar att utsättas av en full slyngel med en video i handen och frågor som hör hemma på en presskonferens, på ens lediga tid. Hade du ackreditering förresten? Lär dig kodex för journalister först, innan du leker en sådan!  Lägg ner och lek Frankie! Basta!

  SvaraRadera
 29. Instämmer med detta:

  "Ditt beteende är under all kritik och respektlöst."


  Bättre kan ni på baraben.

  SvaraRadera
 30. kanske inte rätt läge att diskutera den typen av frågor när man sänkt ett par bira och lagrell står med en bira i handen på en fest?

  tänkt på det?

  SvaraRadera
 31. Skicka Frankie att ta en nykter debatt med Lagrell. Det vore intressant att höra. Smör har nog bränt sina broar till Lagrell redan.

  SvaraRadera
 32. Rhodos

  I all välmening men det behövs broar innan man kan bränna dom... ;)

  SvaraRadera
 33. Harredjävvlar vad pubertalt!

  Lagrell vann på knock!

  SvaraRadera
 34. Lagrell-Smör=5-0

  Vilken jävla tönt du är Smör och du ger dig ut för att vara en representant för BaraBen.com, skärp dig djävla snorunge!

  SvaraRadera
 35. Ha ha, roligast av allt är ju att Lagrell hade rätt: "du kan inte ett dugg om vårt regelverk". Du hade ju aaasfel om 13§ PL.

  SvaraRadera
 36. Ta bort filmen så pratar vi ALDRIG mer om detta smör. du har helt enkelt gjort bort dig!

  SvaraRadera
 37. U-trupp 15.25

  Du är ett skämt! Du som spelare ska inte gå ut och kritisera en supporter.
  Inga supportrar vill komma till lemmingvallen och stötta spelare som dig som sågar supportrar på det sättet.

  SvaraRadera
 38. Fan vilken otur; artig, lugn och saklig när kameran var avstängd och sen ett uppkäftigt drägg när den slogs på.

  SvaraRadera
 39. Tycker att det värsta av av i denna soppan är u trupps spelaren som i detta fältet utger talan för hela u truppen mot supportrar. Borde genast kollas upp detta vem spelaren är. Reagera Håkan NU!!
  Annars avgå hela u-tuppen!
  Finns inte en jävel som vill stötta er när ni inte ebs kan stå upp för oss supportrar. Det är den största jävla skandal i denna soppan som sagt!
  PINSAMT!

  SvaraRadera
 40. Uj vad farligt att bli kollad av polisen. Vad är det som är så förnedrande? Har man rent mjöl i påsen så kan man vara lugn. Orka hetsa upp sig över sånt här.

  SvaraRadera
 41. Micke: Vad är det som säger att verkligen är en U-truppsspelare som skrivit det där som gör att du känner att ett sånt utfall är berättigat?

  SvaraRadera
 42. Får nog hålla med om att Smör gör bort sig ganska rejält här. Klart att Lagrell blir förbannad om någon felinformaerad, onykter och lite dryg kille ska försöka sätta honom på plats. Speciellt när personen i fråga har fel i sak...

  Tror inte det är första gången folk är på Lagrell om saker vid liknande tillfällen. Och ska han då behöva bemöta det i trevlig ton varje gång, när det inte är korrekta saker som diskuteras? Jag tycker inte det.

  SvaraRadera
 43. Smör, du vill väl, men ditt resultat är i detta fall i en loosers.
  Inte för att du var full, utan för att du inte visste vad du pratade om. Ditt (i och för sig storsinta) erkännande i detta kommentarfält bevisar det hela. Därmed är du oseriös och en pajas i offentligheten. Du har så att säga bränt din trovärdighet och det kommer ta tid att reparera.

  Felet du och många andra som är mot Lagrell gör, är att ni inte respekterar han. I och med det kommer ni aldrig att vinna.

  Du/Ni gapar om demokrati, men ni kan inte navigera inom demokratins gränser. Det är det Lagrell kan. Ända sedan 1992 (eller när han nu tillträdde). Ingen blogg i världen kommer att ändra på det, om inte Lagrell själv vill det.
  För hittills har varken du (Smör), Baraben, Supporterunionen eller någon annan av "fotbollsfansens representanter" visat att ni har förmågan.

  Till sist, ett personligt råd: Låt inte Frankie förleda dig fullständigt. Du har potential och mod, men använd det rätt.

  SvaraRadera
 44. Smör, i videon säger du "vi supportrar". Tro inte att du representerar alla supportrar, tvärtom. De flesta av oss som går på fotboll välkomnar hårdare tag mot supportrar. Jag skulle gärna visa leg varje match om det kan få bort idioterna som gömmer sig i klacken.

  SvaraRadera
 45. Har jag fattat det här rätt... du blev alltså inbjuden av Svenska Fotbollsförbundet till fotbollsgalan, fick ta emot pris, blev bjuden på efterfest. Och du beter dig så här?

  SvaraRadera
 46. Oavsett om smör har fel, eller gör bort sig så får vi inte glömma att Lagrell agerar MINST sagt oproffsigt när han gapar tillbaka. Är han så medveten om att han har rätt och att han tycker situationen är mest pinsam ska han inte agera med att skrika tillbaka. Han är på en gala för "sitt" företag och spårar ur emot en okunnig(?) person. Det är inte accepterat när ex David Beckham skäller ut en suporter som äcklat sig över hans privatliv, men när en full människa ska disskutera med Lagrell är det plötsligt rätt att gapa? Näe som ledare för SVFF SKA han agera klart mycket lugnare. Speciellt om han är så säker på sin sak. Han hade inte ens behövt disskusionen.
  Smör agerar full och irreterad, Lagrell minst sagt oproffsigt!

  SvaraRadera
 47. Jösses. Inte nog med att vi har haft en skitår i allsvenskan. Det fortsätter vid sidan om. Hur tänkte du när du slänger upp mobilen i ansiktet på Lagrell?? Jag vill ha bort honom lika mycket som du, tro mig, men det är helt fantastiskt oproffsigt gjort.
  Skicka ett mail till honom där du rengör barabens och Blåvitts rykte eller stick här ifrån.

  För övrigt tycker jag självklart att spelare kan ställa krav på vårt beteende. De representerar klubben och vi ställer krav på dem. Då är det väl fullt naturligt att de ställer krav på oss, för vi representerar ju klubben vi också.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.