På gång


lördag 2 oktober 2010

Gästkrönika: BaraBen söker fler bloggare.

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag skriver signaturen "D-day" en hälsning till dem som trott att BaraBen är på dekis bara för att vi sökt nya skribenter...


Vissa av dem har slutat skriva, andra ligger i dvala och självfallet har några få tröttnat på att tillbringa sin lediga tid med att ge oss läsare det senaste om Blåvitt. Jag som läsare blir givetvis besviken då jag har haft BaraBen som en av mina favoritsidor de senaste åren, men min besvikelse känns löjlig om man jämför med alla "True Blood"-fantaster!?

Som vanligt då det vankas död så vaknar vampyrerna, öppnar sin kista och skriker i full kör, bloooood! "Nu äntligen, nu har de misslyckats, nu ska dom dö!" Vart man än vänder sig om på internet så är de där, lurandes i skuggorna, väntandes på att en sid eller person som har lyckats till slut skall dö ut.

Vad spelar det för roll om ett flertal personer har lagt ner mycket av sin fritid för att ge oss supportar en massa extra läsning om vårat kära fotbollslag? Vad spelar det för roll om dom står där i regn, snö och allmänt dassigt Göteborgsväder för att vi skall få veta hur våra ungdomar i Gothia cup, U19, U21 och så vidare utvecklas och vilka som kanske kan få en plats i A-truppen? "Så länge jag kan få en tillfredsällelse av att äntligen får säga att jag fick rätt! Att BaraBen är på väg utför!"

Vart denna fantastiska skadeglädje kommer ifrån kan man bara gissa sig till. Men vi är ju kända i det här "landet lagom" att ingen får sticka ut eller lyckas. Eller också är man bara så missnjöjd med sitt eget liv så att man inte kan känna glädje över andras framgång, vad vet jag.

Kritik är något som man ger en person eller bloggare som man inte håller med om och tro mig när jag säger detta, jag har gett min beskärda del av den. Har flertalet gånger varit riktigt irriterad på Frankie, feldgrau och alla de andra bloggarna - men en sak är säker: Jag skulle aldrig någonsin under några som helst omständigheter kritisera deras engagemang. För hur man än vrider och vänder på det så hade jag aldrig velat återgå till det man levde med under 80- och 90-talen, när det enda man kunde läsa om Blåvitt var det i dagstidningarna.

Så till er som har vaknat lagom till vintermörkret och vädrar blod så säger jag detta:
Stäng kistan och håll er till Aftonbladet innan jag gör om min "penna" till en påle och tvingar ner er i era kistor igen.

//D-Day

14 kommentarer:

 1. det roliga är att baraben ökar för varje månad under hösten i antal inlägg och läsare så vem fan har sagt att det skulle vara dött här?

  SvaraRadera
 2. Håller med i i princip allt du skriver.
  Däremot så är min känsla, utan någon som helst koll på statistiken, att de kvalitativa inläggen blivit mycket färre mot för ett par år sedan. När jag började läsa BaraBen så var man först med att presentera flera nyförvärv, man avslöjade sprickan i landslaget, man hade helt fantastiska (och på gränsen till överdrivna, kanske tom vulgära ibland...) inför hets-krönikor, man fick bloggare att "rasa" och hoppa av efter att ha publicerat "på gränsen" artiklar och man var allmänt en nagel i ögat på hela fotbollssverige med mera, med mera.
  Nu, tja... Jag läser/uppdaterar fortfarande BaraBen 10-20 dagligen då jag har den som startsida, men jag måste ändå få påpeka att min KÄNSLA är att bloggen tappat i den absoluta toppkvalitén. Självklart är det ju förståeligt med grundaren och de övriga skribenternas liv vid sidan av fotbollen/bloggen. Men i och med att Frankie inte är drivande på samma sätt som förut så är det inte riktigt samma sak längre.
  Jag har svårt att se hur någon ska kunna ersätta det han har bidragit med hittills på bloggen.

  Jag pallar helt enkelt inte med att BB ska bli en till av alla de bloggar/hemsidor som postar nån halvt ihopsländ matchrapport och länkar till några roliga JewTube-klipp då och då. BaraBen ska, för mig, som sagt vara en nagel i ögat på alla andra och ta upp de ämnen ingen annan vågar vidröra, samt vara så överjävliga på inför-hets som bara BB kan.

  Men, men. Får vi en bra säsong 2011 så kanske gubbarna vaknar till liv, alternativt att några jävligt duktiga änglar hoppar på tåget och eldar på i pannorna! Framåt kamrater!

  SvaraRadera
 3. Edit: Och som någon skrev i chatboxen, det vankas ju träningsläger snart, hehe...
  Det kanske får fart på maskineriet. :)

  SvaraRadera
 4. henke/ Fast till skillnad från i början, då stor fokus låg på hets-texter (med Frankie som största uppeldare) så är ju det nya på baraben alla egenproducerade videos, allt från Crumbs highlights som vi fått de senaste två åren till nedladdningsbara matcher och massvis av klackklipp från mrg och karlsro så det känns ju som att de utvecklas på nya områden och förändras i mångt och mycket på ett bra sätt. för att inte nämna olofs fantastiska ungdomsbevakning och de rätt sköna "smått & gött"-texterna...

  men jag håller med om att man gärna hade sett Frankie mfl i storform som i fornstora dagar där de hetsbloggade om allt och inget som hände i allsvenskan, även dåren stellham var underhållande ofta med sin fixering vid agbar barsom tex...

  slutsatsen är att baraben växer sig äldre och förädlas på olika sätt, det gäller väl skribenterna med. många av dem började ju för fem år sen, de är förmodligen mer mogna som personer i dag och då kan en ny generation vara ett bra komplement...

  SvaraRadera
 5. jag tror det (mest) handlar om att de killarna som startade baraben (frankie, feldgau, disco, uppström, kent brockman osv) alla (?) var universitetsstudenter som bloggade vid sidan av sina studier. alla de här har väl utbildat sig klart nu och jobbar på olika håll i samhället och har därmed mindre tid för att springa hem och ägna massa tid åt Baraben.com. Det är iaf min teori.

  SvaraRadera
 6. tittar man på förstasidan är det nio textposter och tre videoposter så det är knappast en video-blogg vi ser nu för tiden...................

  sen kanske det inte är lika kontroversiellt innehåll som förr och det saknar jag. när frankie vågade attackera ALLA och då inkluderar jag egna spelare, tränare och klubbfolk, då när det behövdes.

  en comeback av frankie, erling och kent brockman skulle vara trevligt!

  SvaraRadera
 7. jag tycker baraben är bättre idag, mer vuxet, färre urflippningar. lite mer för 25-35-åringar än 18-25-åringar kanske?

  SvaraRadera
 8. Viktigpetter2/10/10 01:52

  vissa nämner feldgrau, erling och frankie men så vitt jag vet har de inte slutat med bloggande på baraben? frankie brukar ju dyka upp nån gång i månaden och feldgrau efter de flesta matcherna?

  SvaraRadera
 9. Jag är kvar, och feldgrau och Frankie också. Men så är det ju så att vi har mindre tid nu som många påpekar. För egen del har jag eget företag och engagemang som spelare och ledare i ett annat fotbollslag som tar en del tid. Försöker dock skriva något vettigt så ofta jag hinner.

  Har även tänkt att det skall bli comeback med Kanal Glenn Studio vad det lider.

  Och som några också säger, snart är det försäsong och träningsläger, då är vi som bäst... ;)

  SvaraRadera
 10. Baraben får aldrig dö

  SvaraRadera
 11. Var är Feldgrau? Var är Feldgrau???
  Ingen 5:a på de tre senaste matcherna. Och han är inte på utomlands, han var i Borås och såg maychen mot Ellos.
  Feldgrau, du är saknad!!

  SvaraRadera
 12. 08:15: BaraBen kommer inte dö. Skribenter kommer och går, BaraBen består. :)

  SvaraRadera
 13. Varför inte låta läsarna betyg sätta spelarna efter matchen? Så kan den spelare som vinner efter säsongen få utmärkelsen, årets glenn på´baraben.

  SvaraRadera
 14. skrev inlägget för att jag va så trött på alla djävla forumråttor som bara väntar på att en sida som är erkänt bra ska gå ner.

  Samma sak händer på sportsday med Lehman som jag tycker är den klart bästa sportjournalisten i Sverige just nu. Han försöker starta upp en site med full fokus på västsvensk fotboll/puckey och när väl han inte får ihop det så är det en massa djävla tomtar som går runt och är skadeglada....patetiskt!

  Baraben Skall inte dö (hoppas jag) och jag hoppas att ni hittar nya bloggare/krönikörer så fort det bara går.

  //All lycka D-Day.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.