På gång


tisdag 5 oktober 2010

"Gaisare går inte på matcherna men vi blir fler!"

Attacken.
Svaret.
Det utökade svaret.
Den episka kontringen.

KOMMENTARER. Faksimilerna här ovan är från kommentarstråden till bloggposten "IFK Göteborg - Mjällby AIF, Inmarsch & klacken" från söndagen 3 oktober 2010. Den talar rätt väl för sig själv.

48 kommentarer:

 1. Gaismatte...

  Men dom är roliga att skratta åt... Som tur är ger dom oss chansen väldigt ofta också, alltför ofta.

  SvaraRadera
 2. Gaismatte när den är som bäst!

  SvaraRadera
 3. De är underbara! Jag skulle nästan sakna dem om de åkte ur.

  SvaraRadera
 4. Det de menar är att fler och fler handlar på Systembolaget vilket leder till att fler sätter sig på en parkbänk och till sist köper en väst av skinn för att inte frysa.

  Det är la ungefär samma sak?

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt att det finns skattesmitare/biljardspelare som lägger tid på att leta fram GAIS-statistik! Eloge!

  SvaraRadera
 6. det stämmer ju att det är fler och fler som "håller" på gais. massa indiemänniskor som inte bryr sig om fotboll men pga anglofili ska hålla på fotbollslageti stan som "är mest arbetarklass"

  troligtvis "håller" de på manchester city också

  SvaraRadera
 7. "Fantastiskt att det finns skattesmitare/biljardspelare som lägger tid på att leta fram GAIS-statistik! Eloge!"

  och fortfarande lika fantastiskt att det finns gajsare och andra supportrar som lägger tid på att läsa en BLÅVIT supporterblogg! eloge!

  ända gången jag varit inne på gårdakvarnen (heter den så?) var när ni la upp er "klockrena parodi" av snart skiner poseidon inför senaste derbyt

  ja jösses...

  SvaraRadera
 8. och angående framletandet av gais-statiskt, efter som så många gaisare läser baraben så är de väl självklart att de ska skriva för alla läsare

  SvaraRadera
 9. skattesmitare/biljardspelare

  SvaraRadera
 10. Hahahaha, dagens självmål:

  "SKATTSMITARE".

  Mats "MP" Persson, klubbdirektör i Gais, dömd till fängelse för grov brottslighet. IFK Göteborg frias helt.

  2006 Rättegången avgörs i tingsrätten. Selakovic åtalas för olika skattebrott, men frias på alla punkter. Mats Persson och Jan Nilsson döms dock till fängelse i ett år för bland annat grovt skattebrott. IFK Göteborg tvingas efter beslut av Skatteverket att betala 12 miljoner kronor i uteblivna skatter. För att klara av det pantsätter klubben Kamratgården.

  2007 Domarna överklagas i hovrätten. Selakovic frias återigen, medan straffen för Persson och Nilsson höjs till 18 månader.

  2008 Stefan Selakovic förre agent, Kent Carlzon, döms till två års fängelse och näringsförbud i fem år för bland annat grovt skattebrott i samband med Blåvitthärvan.

  2009 Mats Persson börjar avtjäna sitt straff på Smälteryds öppna anstalt.

  2010 Mats Persson presenteras som ny sportchef i Gais.

  Gais = De nya skattesmitarna.

  SvaraRadera
 11. Publiksnittsförändring:

  2010: IFK Göteborg: 11044
  2009: IFK Göteborg: 13819
  = -20,1%

  SvaraRadera
 12. Hahah, Göteborgs Atlet- och Idiotsällskap. Allt ni gör är lyteskomik

  SvaraRadera
 13. Har ännu inte träffat en enda gaisare som är helt normal- utan istället ha en liten defekt på personligheten och verklighetsuppfattningen. Rätt så fascinerande och skrämmande när man tänker efter..

  SvaraRadera
 14. Visst, GAIS supportrar blir fler och fler men dom går sällan på matcher. Det är la inget konstigt med det, eller?

  GAIS - västkustens pärla!

  SvaraRadera
 15. anonym 22:18/ Haha, inget konstigt med det? Jo, kanske det faktum hur fan man kan kalla sig för en supporter om man skiter i att supporta laget? De som håller på gais är lika mycket supportrar som de som "håller på" Real Madrid för att Ronaldo spelar där.

  SvaraRadera
 16. 2010: GAIS: 4599
  2009: GAIS: 5687
  = -19,1%

  Ajdå... Har vi fortfarande dubbelt så högt publiksnitt som gajs...

  SvaraRadera
 17. IFK KöpeBorg

  köpelaget nummer 1
  köpte en spelare från GAIS
  Pär E. ångrar nog att han bytte ner sig och missa sin u21 landslagsplats han fick under GAIS året.

  Kul att Pär aldrig mer kommer dra på sig landslagströjan igen

  SvaraRadera
 18. 5/10/10 21:22
  Haha det har jag också märkt, verkligen fascinerande. Undrar vilken gen som felar på dem?
  Har spelat fotboll en hel del i olika klubbar och de gajsare jag mött har verkligen haft någon slags "störning" i olika grad, även på diverse jobb och i vänkretsar är det samma sak, hmmm skumt.

  SvaraRadera
 19. Ni goa goa goa götebööörg, så jäla gött änna, fan att indians förlora idag.. vi delar ju ändå trumma ihop.

  SvaraRadera
 20. måste faktiskt erkänna att jag känner en som e ganska soft men det är väl undantaget som bekräftar regeln :P

  //D-Day

  SvaraRadera
 21. @00:16: Snackar ni inte göteborska i gais?

  SvaraRadera
 22. @ 5/10/10 23:06 Anonym

  Haha, köpelag?
  Vilka är det som köper brassar stup i kvarten? Vi har nog fodrat mer A-lags lirare än ni har i hela tjongare i Gajs

  SvaraRadera
 23. 5/10/10 20:52: Du säger att enda gången du varit inne på gardakvarnen är när det var en nyhet som handlade om ifk kranskommun. Det resonemanget köper jag rakt av, men då måste du förstå varför Gaisare läser här. Varannan nyhet handlar ju om GAIS och. Antingen så har ni sjuka komplex eller så vill ni bara att några göteborgare faktiskt ska läsa bloggen.

  SvaraRadera
 24. visste inte ens att gaisare använde datorer...

  //D-Day

  SvaraRadera
 25. Det beror förmodligen på att du inte är från Göteborg så du vet inte så mycket om Gaisare.

  Egentligen vet du nog inte så mycket om Göteborg öht. Mer än att avenyn ligger där och att man ska heja på dom för det gjorde din pappa när dem var bra på 80-talet. Sen är det ju lite fräckare än att heja på Myrsjö If också som hade varit det lokala alternativet. Fast då hade du varit tvungen att sticka ut och det går ju inte för sig. Bäst att göra som alla andra så man inte blir retad..

  SvaraRadera
 26. 13:18: Ja, eller också kan man vara anti och "svår" och heja på vad som helst förutom Blåvitt. Att göra revolt, helt enkelt. Känna tillfredsställelse att man valt nånting annat. Att lura sig själv att man därigenom skulle vara lite kreddigare, lite viktigare, lite mera annorlunda.

  Med andra ord av alla andra orsaker än att man är fotbollsintresserad. För matcher besöker man uppenbarligen inte.

  SvaraRadera
 27. Det är ju ändå ingen som håller på Gais. Vi snackar om ett par hundra internetspammare som beter sig ungefär som Sverigedemokraternas fans och spammar allt om deras intresse på nätet. Men i verkligheten är de ju jävligt få. Enda matchen de haft 5k+ på är ju den mot Blåvitt. Det är ju bara pinsamt att snacka med dem om att ha fans för fan.

  SvaraRadera
 28. Panten på burkar höjs till 1 krona, betyder det att gaisare kommer få bättre ekonomi nu?

  SvaraRadera
 29. Ett par hundra internetspammare?

  Snarare ett tjugotal med ett stort bekräftelsebehov.

  SvaraRadera
 30. Jag man kan vara anti och svår. Men man gör ett medvetet val. Som ifkare gör man inte det. Man glider bara med i massan och hoppas på att inte sticka ut. Ens största skräck är att behöva stå för en åsikt och inte kunna ta rygg på någon annan. Det är därför det inte finns någon oginalitet runt blåvitt. Era ramsor är snodda och läktarkulturen kommer i plasförpackning från youtube.

  Joel Alme gjorde ett beställningsjobb och flyttade till Stockholm för det var fräckare.. Håkan Hellström bugar för GAIS flaggan i sin senaste video och reppar det riktiga Göteborg..

  Eller som Kapten Lundgren sa det. Blåvitt är som ett plastigt tryckt vykort över avenyn. GAIS är en orgnalteckning ritad av en anarkistisk konstnär.

  Ni må vara fler. Men ni är konforma, tråkiga och likriktade så intrycket blir bara en plastig massa...

  SvaraRadera
 31. Om vi nu är så jävla tråkiga med ett tråkigt lag, varför bryr du dig då och hänger på Baraben hela dagarna? Vi kommer inte byta lag om det är det du hoppas på.

  Är det inte roligare att snacka gais med dina goa gaisarbröder?

  SvaraRadera
 32. Man tappar ju hoppet om mänskligheten när man läser Gajs-Pajsarens logik/argumentation. Det är ju tur att dom endast är en parantes, en utrotningshotad minoritet!

  SvaraRadera
 33. Har aldrig riktigt förstått tjusningen med att vara en loser med skinnväst, alkoholiserad och arbetslös. Nån annan som har det?
  Man måste ju födas till gajsare av en förälder som är det, annars är man ju antingen korkad eller en självplågare av vä(r)sta sorten.
  "hmm vilket lag skall jag hålla på? Jag väljer ett lag som kommer på 11 plats i allsvenskan varje år, alltid säljer sina bästa spelare direkt pga konstant taskig ekonomi, och som nästan aldrig gör mål. Dom väljer jag! Det verkar fräsigt!"

  SvaraRadera
 34. Nån mer som funderat på hur svårt det är att diskutera/debattera med en gaisare? Alla fakta och vetenskapliga belägg möts av grumliga floskler och flummiga påstående utan någon som helst verklighetsförankring eller belägg. Ni som har småbarn känner nog igen?
  "Borstar du inte tänderna kan du få hål i dom", kan besvaras med "Nähä, inte om man är snäll mot tandtrollen".

  Låt mig ge ett exempel: Blåvitt har runt 10 000 personer på sina hemmamatcher, Gais runt 3 000. Officiella siffror, likaså obestridliga fakta.
  Gais-svar; "Ni är plast, och inte äkta"

  Så fortsätter det sen i all evighet. När en gaisare blir överbevisad, väljer han/hon/det inte att bara konstatera ofrånkomliga fakta och inse sanningen. Nej, en gaisare väljer istället att slunga konstiga påstående, utan grund, vilt omkring sig, sluter in sig i sitt skal, sätter händerna över öronen och rabblar konstigheter för att liksom hålla världen utanför.

  Nu kommer säkerligen gaisare med inlägg som spinner vidare på "plast", "bläskitar" "kranskommunspack" och annat vuxna och sakligt grundande argument.
  Men jag utmanar härmed alla gaisare; kom med fakta kring era påstående. Jag köper gärna att jag är plast, medgångssupporter eller inte äkta. Bara ni presenterar fakta och belägg som bevisar detta. Inga flummiga, filosofiska utlägg utan gärna siffror, data eller annat som pekar på att det ni påstår är sant.

  SvaraRadera
 35. Anonym :6/10/10 13:18

  hahaha bor på hisingen, bott på
  4:de långgatan, lundee, masthugget och född på östra.

  Själv då? Bor du under Älvsborsbron? :)

  //D-Day

  SvaraRadera
 36. Jag bor vid Redbergsplatsen. Betyder det att jag är gaisare då?

  SvaraRadera
 37. "En loser med skinnväst, alkoholiserad och arbetslös?" Tja, hör med Ebott, Håkan Helllström, Claes Malmberg och många, många fler så ser du att Göteborgs artistiska och intellektuella elit är Gaisare och att betydligt fler bläskitar är alkoholisersde och arbetslösa och hänger på parkbänkarna i kranskommunerna! Bläskit är och förblir oäkta, plast och medgångeri, allt som inte äkta Gaisare från Götet står för!

  SvaraRadera
 38. 10:54: Ah, så du gillar inte generaliseringar?

  Åh fan. Är det ett glashus som krossas som jag hör?

  SvaraRadera
 39. Det som är så härligt med gais är att deras självbild är direkt komisk och att de alltid försöker göra sig större, vackrare och bättre än vad de är. Fokus ligger ofta mer på Blåvitt än de egna leden och lillebror försöker att hävda sig med allt mer desperata medel. Att blåvitt är "att inte ta ställning" kan vi vifta bort med att räkna hur många som tar ställning varje hemmamatch. Att sitta på krogen och vara gaisare för att provocera är inte så svårt för någon som inte känner för fotbollen. Dom som lever passionerat för sitt lag går på matcher. PUNKT

  SvaraRadera
 40. Skägget >> bland det bästa jag läst. Älskar man sitt lag, så går man på matcherna. Det är utan tvivelsutan dagens sanning (förutom derbyt vi bojkottade. Men då hade alla legitima skäl i världen). Och det går inte komma ifrån att vi har mest trogna och passionerade supportrarna i GBG. 10 000 är mer än 3 000.

  SvaraRadera
 41. Det är inte antalet det kommer an på.
  10000 plastiga medgångare från kranskommunerna är mindre än 3000 äkta göteborgare med hjärta i med- och motgång!

  SvaraRadera
 42. haha. Gaisarens försvarstal blir bara bättre och bättre.

  3.000 är fler än 10.000

  SvaraRadera
 43. Saxat från Gårdakvarnen:

  "- GAIS bjuder på entrén för skolklasser, idrottsföreningar och alla under 18.
  - Årskortsinnehavare får ta med sig en valfri gäst gratis.
  - Övriga betalar 50 spänn för biljetten.

  Se till att tjöta med er klasskompisen, kollegan, morbror, sambon, snabbköpskassörskan, syrran... "

  Bara en stilla undran; alla dessa kompisar, kollegor och snabbkassörskor - hur trogna och äkta är alla dessa?

  SvaraRadera
 44. GAIS ON !!!

  SvaraRadera
 45. "Visst, GAIS supportrar blir fler och fler men dom går sällan på matcher. Det är la inget konstigt med det, eller?"

  att ens kommentera detta är väl egentligen överflödigt...

  SvaraRadera
 46. "Du säger att enda gången du varit inne på gardakvarnen är när det var en nyhet som handlade om ifk kranskommun. Det resonemanget köper jag rakt av, men då måste du förstå varför Gaisare läser här. Varannan nyhet handlar ju om GAIS och. Antingen så har ni sjuka komplex eller så vill ni bara att några göteborgare faktiskt ska läsa bloggen."

  Anledning att jag var inne på gårdakvarnen var inte att det handlade om Blåvitt i sig utan för att ni gjorde ett totalt patetiskt och tragiskt försök till "parodi" på vår inmarschlåt. Dessutom länkade Änglarnas egna fan-sida på facebook den av anledningen att ge oss änglar ett hånskratt. Framstod som att vara skriven av mellanstadie-elever. Helt sanslöst ni kan lägga upp sådant på er officiella supportersida, hade jag varit gaisar hade skämts...

  SvaraRadera
 47. Eftersom gais har så många oerhört engagerade supportrar så borde det finnas en mängd bloggar som är betydligt mer frekvent uppdaterade än BaraBen. Det säger ju sig självt att plastsupportrar utan engagemang absolut inte kan ha någonting som gais inte har.

  Jag är väldigt nyfiken på att få läsa de mängder av gaisbloggar som hela tiden slår BaraBen på fingrarna. Kan inte ni gaisare länka till dem? Tack på förhand!

  SvaraRadera
 48. Jisses vilka elitister gaisare är... "Vi har färre supportrar men de vi har är minsann bättre och mer värda än era" är det enda jag hör. Rankar ni människor i de egna leden också?

  "Tompa bor på en parkbänk i Majorna och är arbetslös akademiker så han får sitta längst fram och vifta med flaggan."

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.