På gång


lördag 18 september 2010

Här är veckans genier i arbete!

SMÅTT & GÔTT. Vi kan väl börja med en liten fråga: Består hela AIK av små barnrumpor? Senast i raden av utspel är Walid Atta som vägrar att spela för att han tycker klubben behandlat honom fel. Vad är det för prinsessan på ärten-mentalitet? Visst kan man som blåvit supporter tycka att det är småkul att det jämt är kaos i AIK, men risken är ju att det här beteendet smittar av sig på hela ligan, och att spelare tror de är mer värda än klubben de spelar för.

Men samtidigt går det ju inte att lita på någon längre. Vem är det som talar sanning och vem är det som ljuger? Bara existensen av själva käbblet är i och för sig rätt intressant i sig...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@


Henrik Larssons skånepågar ångar på. Nu ligger de på uppflyttingsplats i Superettan, eller ja, på kvalplats om vi ska vara lite noga med vad vi säger. Hur som helst var det många som dömde ut Henkes förmåga som tränare inför säsongen, vilket gör hans framgångar rätt intressanta.

Som alla känner till har ju han pekats ut som en potentiell tränarkandidat i Blåvitt. Nu är det väl få som tror att Jonas Olssons position är hotad efter att han fått ordning på laget sedan VM-uppehållet i somras. Trots detta är Håkan Milds gamla lagkamrat från klassiska USA-VM (-94) en spelare att hålla ögonen på.

Blåvitt kan bli hans nästa förening. "Kom ihåg vart ni läste det först", och allt det där...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Borås Tidning avslöjar ett samarbete mellan Djurgården och Elfsborg...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

I går kväll drog Frölunda hockeys säsong i gång på nationell tv. Det här är en utmanare som är extra jobbig i år eftersom det går rätt så rôtet för Blåvitt i ligan. Därmed kan en eventuell Indian-framgång innebära att fokus förflyttas från Allsvenskan till Elitserien.

Jag brukar inte tillhöra dem som gormar "hata hockey" och "allt fokus på Blåvitt", för jag tror att dubbelsupportrarna är så få att det inte är värt att slösa energi på den här frågan. Men rent mediedramaturgiskt är det ett problem i år då handbollen känns iskall just nu och då återstår bara hockeyn som konkurrent till Blåvitt, Allsvenskan och hela fotbollen som sport här i stan.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Genierna inom svensk fotboll höll ett möte. Där kom de fram till att det inte är så smart att spela fotboll när det är hård vinter. Underlaget "frusen mark och en meter snö" hölls inte fram som ett optimalt underlag. Mötet sägs ha varat i flera dygn.
- Det kan inte vara så att folk ska gå på fotboll i skoteroverall, säger SEF:s generalsekreterare Tommy Theorin till FotbollsExpressen.se.
Genialt, säger jag på BaraBen. Ni är lysande logiker gubbs.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Först kom snacket om Mikael Antonsson, nu börjar det surras om Petter Hansson. Proffshemvändare i varierande landslagsklass är allt för ofta mittbackar och försvarsgestalter. När kommer Kim Källström hem...till Blåvitt?

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@


Gamle landslagshjälten Ralf Edström petas från Radiosporten. Jaha, det skiter la han i! Han lirar ju med Blåvitts oldboys på söndagarna. Vem fan har tid att kommentera Zlatan då? I bland är han dessutom nykter. Det är fan inte illa. Vad är oddset på att det var Ralf som gick till muggattack från VIP-läktaren under AIK-Blåvitt? Ingen högoddsare, va?

9 kommentarer:

 1. Gällande Walid Atta tycker jag du har helt fel, han blir avstängd från spel i Gnihet tillsvidare )säsongen ut). Pågrund av de kontrakts "bråk" som uppstått.

  Helt plötsligt har ajk kris på försvarssidan pågrund av skador och avstängningar, då vill man att Atta hoppar in, för att sedan bli avstängd igen. Tycker aik är löjliga som stänger av en spelare för att man inte kommer överrens om kontraktet, och hävdar nog inte att det är Atta som sätter sig över klubben, utan mer ajk som kör över honom...


  Godmorgon!

  SvaraRadera
 2. problemet är ju att man blandar ihop idrott och politik. det är ju absurt att en styrelse går in och petar i laguttagningarna. ett kontrakt är trots allt ett kontrakt, och om det gäller t.o.m. 31/12 ska ju självklart den spelaren konkurera på lika vilkor fram till dess. det är ju tränarens sak att på rent sportsliga grunder bestämma vem som spelar.
  problemet med det där solnalaget är dessutom att de har en allt för vek styrelse som allt för lätt viker ner sig gentemot utomparlamentariska supportergrupper. när det skriks om judas på läktarna ses det av styrelsen som en intäkt att behandla spelaren som skit. gnagets styrelse har en lång tradition av att vika ner sig mot firmapojkar. däri ligger väl det största problemet.
  men vi kan ju åtminstone garva åt solnalaget när de desperat försöker hålla det sjunkande skeppet flytande.

  SvaraRadera
 3. Henke Larsson som tränare i Blåvitt. JA TACK!!!!

  Bort med Olsson & Rehn!

  SvaraRadera
 4. Vi ska aldrig ha Kim Källström i blåvitt. ALDRIG.

  SvaraRadera
 5. hmm undra varför publiksnittet har höjts. Det har ju inte varit 2 fullsatta derbyn nu det senaste

  SvaraRadera
 6. Korven, ledsen men ditt inlägg suger. Först har du helt fel angående Atta, sen attackerar du en blåvit broder (Ralf). Uselt för fan.

  SvaraRadera
 7. anonym 12:23/ Ralf har åkt fast två gånger för rattfylla på väg till Kamratgården och har satt i system att spy galla mot Blåvitt.

  "blåvit broder", sicket skämt.

  SvaraRadera
 8. Gött, så har skall Baraben vara, betraktelser om sport och inget politiktrams som splittrar supportrarna.

  Atta-gate måste vara bland de oskönaste intrigerna nånsin i Allsvenskan, bara att luta sig tillbaka, följa dramat och hånflina åt alla parter.

  SvaraRadera
 9. Det hade ju varit mer pinsamt av Atta att gå med på att spela en match för att sedan vara fortsatt avstängd. Han gör ju helt rätt killen!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.