På gång


onsdag 1 september 2010

Därför är det rätt att sälja Gustav Svensson just nu

Gustav Svensson drar till Turkiet.
SILLY SEASON. Det är jävligt lätt att skrika på jordens undergång så fort någon spelare säljs. "Har vi inga ambitioner", hörs det från den virituella läktaren. Jo, det har vi.

Men Gustav har dem inte i Blåvitt, tyvärr.

Gustav Svensson vill inte vara kvar i IFK Göteborg. Det ska vi ha jävligt klart för oss. Annars hade han inte skrivit på för de turkiska mästarna. Ingen har tvingat eller hotat ut honom från Kamratgården, det är således hans egna aktiva val. Nu kommer han dessutom till en klubb som spelar i Champions League, vilket är jävligt attraktivt för alla elitspelare i dagens proffsvärld. En klubb där han säkert tjänar fem, kanske sex gånger så mycket pengar som i Sverige. Minst. Förmodligen mer i dolda bonusar och sign on fee.

Det är här är inte speciellt konstigt. Vad tror vissa näthuliganer som skriker på Håkan Milds avgång? Att vi skulle få loss 40-50 miljoner för Gustav? På en allt tuffare transfermarknad, i ett fall med en spelare som vill flytta på sig och dessutom har tagits bort från sin favoritposition i IFK Göteborg, mittfältet - är det inte något drömläge att sälja. Tro inte att jag på något sätt vill ge sken av att det här är en optimal situation? Vi skulle inte ens ha fått de fantasisummorna för Gustav Svensson (med all respekt för dig "Gurra") om en storklubb hade lagt ett bud precis efter hans succé i förra sommarens U21-EM.

Ok, kanske 20 miljoner kronor hade varit möjligt, med 36 månader kvar på kontraktet och just avslutad EM-succé i ryggen. Men nu blev verkligheten en annan. Efter EM på hemmaplan gick Gurra inte att känna igen. Förmodligen hade han trott att mästerskapet skulle bli den språngbräda ut i Europa som han andra i hans generation, som Bjärsa, Berg och Wernbloom, fått vittring på. Han blev besviken, tappade fokus.

När drömkontrakten uteblev gick Gustav ner sig. Förra hösten gjorde han sin utan tvekan sämsta period i Blåvitt, till dags datum. Hans tankar var på någon annan plats och det märktes mer än väl. Proffssurret återkom gång på gång, men inget konkret - som var tillräckligt attraktivt för att Blåvitt skulle säga ja, i varje fall - dök upp. Sedan missade Blåvitt SM-guldet och därmed chansen att spela i Champions League. Det följdes av en lång och tung vinterförsäsong i Blåvitt vilket har toppats med en påföljande fiaskosäsong där Blåvitt inte bara ser ut att missa allt Europaspel under nästa säsong - vi åkte ur kvalet till UEFA Europa League med dunder och brak.

Lägg ihop allt kring den utvecklingskurvan, men addera därtill att han dessutom blivit både petad och förflyttad ner till mittbacksplatsen i årets Blåvitt, så får ni en lite mer balanserad bild av vad som skett. Det är inte så konstigt att han blev sugen på en ny utmaning. Visst, vi kan tycka att det är för jävla illa för Blåvitt att de hamnat i den här situationen, gällande hela A-lagets prestation och Gustavs roll i densamma - men förvånande? Knappast. Alla vi har ju sett problemen under en lång tid nu.

Men i IFK Göteborg kan spelare inte yttra missnöje, för då hamnar de i kylan.
För var så säkra, Gustav Svensson har inte varit nöjd med att bli bänkad.
Här snackar vi om en kille som varit tillräckligt nära A-landslaget för att känna dess smak.

Då utvecklas han inte på bänken, eller i fel roll i Allsvenskan. Den spelaren vore nästan korkad om han inte tog chansen i en kontinental mästarklubb. Visst, i värsta fall hamnar han på bänken där med. Men gör det i så fall med en mångdubbelt högre lön, sol i novembermorgonen och med chans att få hoppa in i stormatcher på internationell toppnivå.

Visst är det en för jävla sur och eländig situation? Hur vi än vrider och vänder på saker och ting så är de drygt 7 miljoner kronor som turkarna tydligen betalar för Gustav Svensson ingen drömsumma. Jag gick och önskade att få höra en siffra på drygt 15 miljoner kronor, men det är tyvärr inte realistiskt i det läge. Gustav och Blåvitt befinner sig inte i en sådan position. Han vill bort, Blåvitt är nerviga för att stå helt lottlösa om ett år. Tragiskt men sant. Trots det hoppades jag in i det sista att IFK Göteborg skulle ha vett nog att sälja in honom som en framtida A-landslagsspelare, med stor potential, allroundkunnande och succé i U21-landslaget bakom sig. Med rätt säljare får du punga ut mer än du har råd med. Jag är absolut inte övertygad om att 7-8 miljoner är det mesta Blåvitt skulle kunnat få betalt för en framtida landslagsspelare som Gustav Svensson, med 18 månader kvar på kontraktet. Det vill jag samtidigt vara jävligt tydlig med.

Men mitt i smeten finns BK Häckens förre boss Carl Fagher, tillika Gustav Svenssons "rådgivare" (/agent). Med spelarens och sina egna intressen i fokus. På ett sätt har både Håkan Mild och Gustav Svensson gjort rätt för sig. Mild har sett till att Blåvitt fick betalt för spelaren som själv ville utomlands, Gustav har flyttat på sig tillräckligt tidigt för att IFK Göteborg skall få betalt för honom.

Samtidigt lämnar spelaren Blåvitt utan en bitterhet mot föreningen, vilket gör att Håkan Mild i förlängningen har rullat ut den röda mattan för att Gustav Svensson ska kunna återvända till Kamratgården en dag. Rent känslomässigt kan jag tycka att - för fan, bänka honom då om det inte duger att förlänga. Säg den spelare vars karriär överlever av att nöta bänk i 18 månader? Men nej, så gör vi naturligtvis inte mot en kille som varit i föreningen sedan de yngre tonåren då han värvades över från Azalea. De killarna bör vi behandla med respekt, förutsatt att de visar samma respekt tillbaka.

Jag vet att det är att bita i det sura äpplet.
Dessutom tycker jag att det rimmar jävligt illa med ambitionen "ta oss ut i Europa".

Men det går inte att dra någon vettig slutsats av Gustav Svensson-affären mer än att det suger - men var det enda rätta att göra i det här läget. Dock så bygger hela den här transferanalysen på ett par underliggande antaganden som jag gör. Bland annat antar jag kallt att Blåvitt har en hög vidareförsäljningsklausul.

För visst måste Håkan Mild och company ha lärt sig ett och annat sedan Mats Perssons tid? Annars kan vi lika gärna döpa om den där lokalen på Kamratgårdsvägen till Gaisgården.
Spelarna verkar ju vilja stanna kvar på dessa platser i lika hög utsträckning just nu...

54 kommentarer:

 1. får vi bara 7-8 mille för gustav alltså??

  SvaraRadera
 2. Håller med dig! Känns förvisso surt men knappast förvånande.

  Nu är det bara rätt att tacka Gustav ordentligt för allt han gett blåvitt.

  SvaraRadera
 3. Det kan inte tänkas finnas en klausul om vidareförsäljning som är högtr än den FIFA eller UEFA satt som gäller egna produkter (om Gurra nu räknas så eftersom han lirat i u-truppen)? Sen när turkarna säljer Gurra till Real kanske vi får en go slant? ;)

  SvaraRadera
 4. Bra och sakligt balanserad text. Svensk fotboll kan i dagsläget inte konkurrera med övriga europa eller ens skandinavien. Riktigt tråkigt men fakta. Hoppas gurra lyckas och att föreningen står på sig i sin uttalade ungdomsambition

  SvaraRadera
 5. kan inte låta bli att ändå undra lite över att en turkisk mästarklubb köper en Gurra i rätt så dålig form. Så 7- 8 miljoner kanske inte är så dåligt ändå för en spelare som vill bort och som inte på något sätt varit lika bra i år. Men lycka till därnere och kom tillbaka med den form som vi vet att du har i dig!

  SvaraRadera
 6. "Förra hösten gjorde han sin utan tvekan sämsta period i Blåvitt, till dags datum."
  Skojar du nu eller?!! Gurra hade ett magiskt år i blåvitt 2009, och då även på hösten. Med Svensson i laget mot AIK, så hade Blåvitt vunnit GULD. Så sluta jiddra!.

  SvaraRadera
 7. Det känns tungt...kommer att sakna att se nr 13 springa ikapp en motståndare och sno tillbaka bollen. Men jag förstår både honom och klubben. Tack för dessa år, Gurra! Lycka till i Turkiet.

  SvaraRadera
 8. Frågan är bara om han tror han kommer få spela? Om man är bänkad i Blåvitt gar man knappast in i ett CL lag...eller? Det är nog Gurra som skulle bita i det sura äpplet och försökt att komma i form igen och sedan bli såld. Lycka till Gurra och välkommen åter!

  SvaraRadera
 9. Johannes1/9/10 22:12

  Vi kan aldrig acceptera att våra bästa spelare går vi skitpengar. Oavsett hur bra dom presterat den senaste tiden. Vi vet Gurra har inom sig, vi vet vad han kan prestera. Det senaste tiden har han börjat närma sig storformen.


  Denna affären ger oss i runda slängar 2,5 miljoner. Hur i helvete ska vi kunna värva en ersättare eller en få i närheten av den kvalité som vi nu missar?

  Jag hoppas innerligt att vi har en riktigt fet vidareförsäljning, eller andra bra fördelaktiga punkter i övergången.

  För är 2-3 miljoner allt så är det här grymt dåligt skött av håkan!

  SvaraRadera
 10. helvete, förstod ingenting i början av artikeln. Gustav såld alltså. Detta sved i hjärtat. Hur fan har jag kunnat missa detta

  SvaraRadera
 11. Lycka till Gurra! Kom tillbaka när du tjänat dina pengar och spela för klubben man spelar i för äran och stolthetens skull.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker inte heller att denna försäljning svider så mycket, men jag slutade läsa texten när ni hävdade att Gurra var dålig i höstas. Gurra var som bäst då! Sjuukt bra.

  I år har han gjort många enklare misstag samt inte vart kung i duellerna på samma sätt. Knappt odinarie.

  SvaraRadera
 13. Ni kan skriva etthundra ord om detta, Men varför vill ALLA sticka från blåvitt då?.
  Jag är ett fans som har stuckit från strulklubben forever.
  Ni elva tusen blåvitt fans får snart den insikten att det bara, bara handlar om $.

  SvaraRadera
 14. Måste säga att jag är kanon nöjd med detta, har aldrig tyckt Gustav varit en bra spelare, han har ingen boll i sig överhuvudtaget, han kan springa mycket under 90 minuter men det kan säkert våra orienterare i föreningen göra också. Ser hellre en kille som Elmar på innermittfältet så väl defensivt som offensivt väldigt mycket mer. Är bra trött på den typen av fotbollspelare Gustav representerar, det finns bara i detta land defensiva innermittfältare som inte kan slå en passning. Helt klart en av anledningarna till att våran liga är så jäkla usel. Helt övertygad om att han kommer bli bänkad i Turkiet, men han får gärna bevisa att jag har fel. Tror inte så lite funktionellteknik räcker någon annan stans än här, men vi får se. Kan dock inget annat än att önska honom lycka till, även om jag inte gillar honom som fotbollspelare verkar han vara en skön lirare! Park Lane kommer bli tomt i höst utan Gustav ;)

  SvaraRadera
 15. Tack för allt, Gustav, och lycka till!! Unnar dig all framgång..

  SvaraRadera
 16. Wellington1/9/10 22:31

  Peddape/ Snälla du, ta dig samman. Det var en period på 6-7 matcher efter EM som gurra var toooootalt under isen. Levde inte alls upp till den nivå han hade i EM. Minnet räcker inte så långt på vissa tydligen.

  För övrigt en klockren analys av Frankie. Det är förjävligt, surt och tråkigt, men knappast förvånande i det läge som vi och Gurra är i just nu. Tyvärr.

  SvaraRadera
 17. Håller med i mycket du skriver Frank. Men att Gustav var dålig förra hösten, IN MY ASS, antagligen största anledningen till att vi inte vann "guldmatchen". Sen säger alla att han har dålig form? Fan efter uppehållet har han varit precis som tidigare. Gustav var fan kanon mot AIK.

  7-8 mille tycker jag är på tok för lite om det verkligen stämmer. Vi måste typ ha en vidareförsäljningsklausul på 30-40% för det, kan inte tänka mig att Mild är så korkad.

  //Matt

  SvaraRadera
 18. SNusen Rehn1/9/10 22:40

  Inter innermittfält 2012

  Gurra-MaC Mariga

  SvaraRadera
 19. Hade verkligen ingen aning om att detta var på gång. Därför känns det jävligt surt men förstår Gurra. Som några tidigare redan har sagt så tappade vi guldet på att han saknades mot gnaget.

  Lycka till och tack för allt!

  Bra skrivet förövrigt håller med om allt

  SvaraRadera
 20. Matt/ Han snackar ju om tidig höst, efter EM var Gustav riktigt usel i över en månad...

  SvaraRadera
 21. Tack Gurra och lycka till!

  SvaraRadera
 22. Bra skrivet Frankie, jag håller med. Jag tror väl visserligen att Mild kanske inte är lika bra säljare som tex Andreasson, men i detta fallet tror jag det var rätt att sälja för det priset. För hade det funnits lag som velat betala mer hade de lagt ett bud vid det här laget.

  Och om Gurra stannat i blåvitt skulle risken varit stor att han inte fått plats i startelvan (Seb+Elmar!). Och då hade han bara blivit en sämre, mer omotiverad spelare som gett ännu mindre i säljpengar när han väl lämnade klubben.

  Visst har Gurra STOR potential men den skulle aldrig komma fram på vår bänk.

  Lycka till Gustav!

  /Dunderdan

  SvaraRadera
 23. Får Gurra ens spela CL i o m att han redan varit med och kvalat till Europa league?

  SvaraRadera
 24. ...med en annan klubb alltså!

  SvaraRadera
 25. Vi är inne i en ond cirkel!
  Spelare vill lämna för att de vill ut i Europa.. ett krav som Blåvitt inte kan tillfredsställa!
  På grund av detta så tvingas vi att sälja. Och genom att sälja våra bästa spelare, gång på gång, så är chanserna att lyckas i Europa minimala!

  För att bryta denna cirkel måste man börja hålla på sig och tacka nej till bud, samt att sluta ta hänsyn till spelarnas viljor!

  Vi är inget företag som har ett vinstsyfte som största mål. Vi är en fotbollsklubb där framgång på planen är prio 1!
  Den ekonomiska biten skall enbart tjäna den sportsliga och endast se till att vi inte går i konkurs.

  Jag anser att det vore bättre att ha skrivit långtidskontrakt på spelartruppen 2007, inte godtagit buden på Berg, Wernbloom eller Bjärs.
  Hade hellre vunnit allsvenskan i kanske tre säsonger i rad och även ha lyckats kvalificera oss till CL-gruppspel!

  Jodå, jag inser problematiken i det här! Sura spelare presterar inte och en sämre ekonomisk situation kan sluta i katastrof. Men vi måste bryta denna onda spiral!

  Framgång föder framgång!
  Framgång ger intäkter vid avancemang i Europa. Framgång gör Blåvitt attraktivt för talanger och övriga spelare. Framgång skapar ett intresse kring Blåvitt som i sin tur genererar intäkter från supportrar.
  Och vips så har vi en GOD cirkel!

  SvaraRadera
 26. Tråkigt då Göteborgs nattliv blir en profil fattigare!

  SvaraRadera
 27. Gurra hade sin bästa period 2007 och fram till U-21 EM.

  Efter det har han inte kunna hålla samma nivå.

  Lycka till Gurra!

  SvaraRadera
 28. Att påstå att att Gurra inte var bra för hösten är ju helt uppåt väggarna. Med Gurra på plan hade vi vunnit den där djävla matchen mot AIK, helt hundra på det.Dock så han sedan efter sista match förra säsonge inte gått att känna igen han har kommit fel in i situationer och varit mesigare än vanligt (undantaget hemmamatchen mot AZ då han låg på Wernbloom hela matchen.

  Han platsade inte i laget som mittfältare och tränarna gav honom chansen till en nystart som mittback för att dom trodde på honom trots att det fanns mittbackar som borde gå före (NC o KALLE) att han blir sur över det och har noll självinsikt är ju bara tragiskt!sedan sticker han så fort som möjligt. Nu får han chansen att dra in fem sex gånger så mycket cash i kaoslandet(Turkiet) för att sedan vända norrut igen men inte till i IFK utan till sin polare bjärsa i oljelandet och drar in sin pengar som här bra mycket mer än vad vi fans kan drömma om i måndaslön och han kommer att ha råd att fika och gå ut på krogen i Göteborg så mycket han vill och kan om några år. Tråkigt då jag trodde han hade större ambitioner än så.

  SvaraRadera
 29. Jag tycker bara det här är skit, turkiska mästarna? Va fan heter dom ens? Hur många gånger kommer dom spela champions leauge? En gång förmodligen, är ju ungefär bara england spanien italien som i stort sett har samma lag i cl varje år och så kommer det några uppstickare.

  Detta laget, va dom nu heter, kommer spela tre matcher o gurra kommer möjligen få spela lite grand. Sen kommer det gå halvtaskigt i ligan, han kommer bli bänkad, ingen ny europa cup nästa år, deras bästa spelare kommer försvinna, de kommer köpas in yttligare några halvdåliga spelare till deras trupp och gurra förblir bänkad.

  Sen kommer han byta till något grekiskt lag o vara där i ett halvår. Kommer gå in o spela lite grand och lyckas göra ett mål eller två innan han går ner sig igen o sen kommer han dra till rosenborg eller köpenhamn o vara där i några år o sen kanske blåvitt igen.

  Fatta va jag menar, det är inte värt det. Blåvitt ska behålla sina stjärnor o bygga så vi kommer ut i europa igen. Fan va jag stör mig på dessa pengakåt as nu för tiden!

  Menmen Tack för denna tiden då gurra..

  SvaraRadera
 30. Bra analys av läget Frankie, kan bara hålla med.

  //D-Day

  SvaraRadera
 31. nu kan kalle svensson äntligen få chansen! han är ju en kanonvärvning!

  SvaraRadera
 32. Göteborgs nattliv blir en profil fattigare!

  SvaraRadera
 33. Till er som inte fattar att vi tappar allt om vi fortsätter som vi gör, inse det! Jag fattar att vi inte kan konkurrera på samma sätt som storlagen, det är givet. Men fan se på köpenhamn? Halv laget är svenskt. De spelarna hade vi lika gärna kunnat ha! Vi måste för fan satsa o pränta in i spelarna att vi ska spela för europa. Inte spela för att spelarna ska bort o spela i nåt halvtaskigt lag i europa. Mer lagmoral för blåvitt för fan

  SvaraRadera
 34. Kanonbra skrivet Frankie! Håller med om varenda ord. //08-ängel

  SvaraRadera
 35. Jag får passa på att tacka Gurra för alla fina år i Blåvitt också. Lycka till med karriären! //08-ängel

  Simsan, anonym 00:16 m.fl:
  Det ni eftersträvar är i dagsläget utopi. Det kanske går att bygga upp på en fem-tioårsperiod med idel framgångar men vi får acceptera att denna generation med spelare som Gurra, Werner och Bjärs är förlorade.

  SvaraRadera
 36. Sällan det dyker upp en så nyanserad text på BB. Bra skrivet. Mycket roligare att läsa än allt "avgå-tjafs".

  SvaraRadera
 37. Mario Teran2/9/10 08:21

  Förvånande att "Wellington" kommer och försvarar Frankies felaktigheter, det skulle han göra även om Frnakie dödat hans egen morsa. I alla fall, Frankie (och Wellington) har fel, Gurra var riktigt jävla bra i höstas. En svacka direkt efter EM, men sedan dominant. Med Gurra i sista matchen hade vi vunnit guld, det råder det inget snack om.

  SvaraRadera
 38. Psykologen2/9/10 08:33

  Förvånande att "Mario Teran" är inne på Baraben och sågar allt som står. Det har du en 100-procentig status på va?

  SvaraRadera
 39. Förvånande att 20 pers håller med Frankie till punkt och pricka tills Mario kommer along och anser att allt är felaktigheter. hahaha.

  SvaraRadera
 40. Gustav har inte riktigt utvecklats offensivt med tanke på vad han gjort i landslaget. Det känns som han lider av viss stagnation, som Ragnar ungefär. Det var lite synd att han inte var kvar några veckor till så han kunde tagit oss upp på EL-plats. Men en spelare man kommer minnas och som säkert kan återvända i framtiden.

  SvaraRadera
 41. Finns det inga fler spelare vi kan rea ut? Hysén kanske vi kan få en mille eller två för? Söder till Estland? Ragnar till aik för en back med läsk? Vad som än händer, så verkar ju åsikten vara att vi har nog med kompetens innanför väggarna (läs: juniorer och trollhättor) för att kompensera vilken spelare som helst. Vad väntar vi på? Här finns ju massvis med snabba pengar att tjäna!

  SvaraRadera
 42. Klockrent Frankie. Pajasarna som sitter och skriker på kris och avgång för att vi säljer en spelare som varit hos oss i nio år och nu vill ut i europa för att försöka lyckan fattar ju inte vad de snackar om...

  SvaraRadera
 43. Lycka till "Puma", men det lät väldigt billigt 7-8 miljoner !

  SvaraRadera
 44. Det känns som om problemen är mer grundläggande än att vi tappar en spelare. Laget har gjort en märkligt svag säsong. Det har gjorts justeringar i tränarstaben. Det nyförvärv som kostade mest har inte levererat. De yngre spelarna verkar ha kommit till en utplanande platå i sin utveckling samtidigt som flera äldre inte levt upp till förväntningarna.

  Det som är mest oroande är dock att flödet från Akademin känns svagare än på flera år. Var är nästa kull talanger? Var den flod av nya begåvade spelare vi hade för några år sedan en tillfällighet? Kan det vara så att det inte finns en formel för evig framgång ens om den baseras på Rogers 10000-timmarsideologi?

  Och ska jag vara ytterligare lite kritisk, så går det även att ifrågasätta kvaliteten på dem som kommit fram. Det är ett överskott av slitvargar, men det tycks vara betydligt svårare att odla fram killar med mer kreativa kvaliteter. Om så är fallet är det oroande på flera sätt. För det första påverkar det natturligtvis vilket spel vi ska kunna prestera, för det andra innebär det att möjligheterna att tjäna pengar på våra talanger minskar. Det är gelt enkelt svårt att få bra betalt för spelare vars främsta merit är att de är bra på att passa in i det för dagen gällande blåvita spelasystemet.

  SvaraRadera
 45. Till anonym 10.04

  Man kanske blir föbannad för att det är kris, och jag tycker inte jag ens ska behöva förklara varför.

  Men för all del, jag håller med föregående talare. Sälj allt vi har för vi har ju ändå en backlinje på 20 pers där alla är lika kompetenta. Om det krisar så kan vi ju sätta upp Dyre på topp eller dra ner Bärkroth till mittback... Fattar inte heller varför man inte bröt risps kontrakt efter en månad. Va la onödigt att behålla honom så länge??

  Jag lägger ner den här skiten till nånting händer..

  SvaraRadera
 46. Målvakt:

  Alvbåge/kim

  Adam-Ragnar-Bjärs-Wendt

  Alex-A.Svensson-PW-Sella

  Berg-Hysen

  Bänken.

  Alvbåge/Kim

  Antonsson-risp-K.Svensson-T.Lucic-Lund

  M.Ericsson-Gurra-Sebbe-A.Johansson

  söder-gaisarn-bärkroth

  Om man hade fått drömma lite hade vi kunnat ha två elvor som hade varit riktigt slagkraftiga om blåvitt hade varit lite mer attraktivt, varför är vi inte det? Jävla pengar, om alla dessa spelare varit i blåvitt hade vi haft ett slagkraftigt lag att komma ut i europa!

  ge o ta lite på spelarna, Alex är ju tillexempel för gammal nu. Men det hade varit intressant

  SvaraRadera
 47. Men Gustav som spelat i kvalet till UL, får la itte spelat i CL?

  SvaraRadera
 48. Göteborg19042/9/10 17:57

  Frankie, du har naturligtvis rätt i sak. Gustav (spelarna över lag) vill inte vara kvar i Blåvitt.

  Skall vi för den sakens skull känna oss nöjda med det? 5 miljoner ser jag som en ren jävla skandal. Hur intressant är det då att spela i Blåvitt? Till och med Rosenborg eller FCK är mer intressant verkar det som. Ja, de tjänar lite mer, men det är långt ifrån allt.

  Tyvärr är Blåvitt en organisation som fastnat i vinkelvolten. Gamla spelare, spelarfruar och goa gubbar sitter och kliar varandras ryggar på kamratgården. Det finns ingen proaktivitet. Som exempel kan vi ta kamratgården. Hur attraktiv är den? Blåvitt skall givetvis ha en toppmodern anläggning dit man kan ta sponsorer, näringsliv potentiella spelare. Man kan inte förvänta sig att företag skall komma och stå i kö för att investera i Blåvitt. Blåvitt får arbeta hårdare för att få upp intresset för klubben. I stället sitter man och är nöjd över att vi spelar lika på hemmaplan. Detta präglar hela Blåvitt och hur kul är det att vara i en sådan organisation? Nä, det är dags att ta krafttag. In med nytt blod och ut med gammalt blod. Är det så att kamratgården är oförmögna att fatta beslut så får de helt enkelt få hjälp med det.

  Framåt Blåvitt!! Hata GAIS!!!

  SvaraRadera
 49. Det priset borde innebära en saftig vidareförsäljningsklausul samt mera pengar efter antal spelade matcher.
  Efter EM tror jag de tackadenej till bättre bud. Jag tror Gustav fått ett löfte om att få gå när nästa vettiga bud kom.

  Alltså det här var ju egentligen inte oväntat. Mild köpte ju in en ersättare i Faltsetas för länge sedan. Vi får hoppas han håller på den nivån så han kan bli såld till en storklubb för många sköna klausulmiljoner.

  SvaraRadera
 50. Konstigt att ingen säger något om det obegripliga riskkapitalbolaget. Kan inte någon med lite insyn (Frankie?) räkna ut vad Blåvitt tjänat/förlorat på det.
  Känns som en extremt dålig affär för Blåvitt. Vi behövde inga pengar när det bildades heller i och med att vi precis sålt Marcus Berg.

  SvaraRadera
 51. Riktigt bra krönika!

  SvaraRadera
 52. jag vet inte riktigt om jag håller med om att han var som sämst i höstas...han var ju en av de viktigaste och bästa spelarna under hösten. i våras dock har det ju varit mer tveksamma insatser

  SvaraRadera
 53. Slog mig precis att Gustav Svensson är borta. Känns lite tomt och sorgligt. Kommer sakna den gubben. Lycka till Gustav!

  Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 54. Att köpa en spelare sista dagen på transferfönstret SKA trissa upp priset. Att då släppa Gustav för 7 miljoner är inget annat än tjänstefel, odiskutabelt!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.