På gång


tisdag 28 september 2010

BaraBen söker en ny generation bloggare!

BLOGGARE SÖKES. Just nu råder lite stiltje här på Blåvitt-bloggen nummer ett. Det beror dels på att säsongsinledningen var så dålig för Blåvitt att en del skribenter tappade den nödvändiga gnistan. Men framför allt beror det på att en grupp av de absolut mest aktiva krönikörerna och analytikerna har haft väldigt mycket att göra på sina arbetsplatser, med nya projekt och utmaningar som stjäl varje vaken sekund. Då hinns inge mycket mer med än att kolla på själva matcherna.

Nåja, stiltje och stiltje, över 800 blogginlägg har postats så här långt i år och av dem har ett 80-tal kommit bara den här månaden. Men vi ställer alltid höga kvar på omgivningen, så läsarna har all rätt att göra detsamma gentemot oss.

Därför söker BaraBen nu nytt blod.

Vi vill inte ersätta vår bloggstyrka som kör här sedan tidigare, vissa sedan urminnes tider. I stället vill vi finna nya komplement till BaraBens bloggcrew och det är mycket möjligt att du är en av dessa personer vi söker. För att ge läsarna en ny generation av BaraBen:are söker vi nu med ljus och lykta efter dig, din polare eller någon bloggare eller You Tube:are som du läst/sett. Tipsa honom eller henne om möjligheten att nå ut till miljoner med läsare via BaraBen!

Kravmallen är följande:
1. Du ska vara jävligt intresserad av IFK Göteborg.
2. Du skall vara minst 18 år gammal.
3. Du ska vara medlem eller beredd att bli medlem i IFK Göteborg.

Men framför allt så ska du...
4. ...ha ett sätt att uttrycka dig på som funkar här på BaraBen.com. Detta är den viktigaste punkten för det är vad ditt aktiva engagemang mynnar ut i. Vi ställer inte krav på att du ska blogga i tid och otid, men när du gör det, när du har något att förmedla kring Blåvitt, så ska det passa in här på BaraBen. Det kan innebära att du är en person som skriver bra krönikor, roliga texter, sköna analyser, att du är bra på att fixa fram videoklipp, att du gillar att plåta och kan bidra med bilder, att du har kontakter inom fotbollen på något sätt som du kan bidrag med eller något annat som ger läsarna/tittarna en upplevelse utöver det vanliga.

Vi behöver alltid hjälp, stöd och bloggare med kunskaper inom det visuella, litterära och kunskapsmässiga. Och BaraBen är så mycket mer än en vanlig fotbollsblogg, vi anordnar events som vår "Guldfrukost", "Gaisbojkotten" och "Kickoff-festen" men även resor till bortamatcher och en vild intern debatt om allt kring svensk fotboll. Så är du en kreativ person som älskar Blåvitt? Hör av dig till oss.

Vill du börja blogga på Sveriges största supporterblogg och den regerande sportmästaren från Stora Bloggpriset? Mejla oss på en gång: kontakt@baraben.com och berätta vem du är och vad du kan bidra med!Du kan vara den vi söker för att ta BaraBen in i framtiden!

20 kommentarer:

 1. Bra gjort.

  Kan nog bli så att vissa rutinerade krönikörer blir lite mer sugna om Baraben väcks till liv igen. Jag vet, det publiceras en hel del men mycket har varit youtube-klipp och dylikt. Inget fel i det, men jag saknar alla välskrivna texter.

  /Fnyq

  SvaraRadera
 2. Aj aj, får vänta två år tills jag kan ansöka då alltså.

  SvaraRadera
 3. japp de får du!

  SvaraRadera
 4. Krav till alla nya bloggare: NI MÅSTE HA HUMOR!!!
  Inga torra tråkiga inlägg utan någon humor tack.

  SvaraRadera
 5. Helst inga medgångsupporters som de nuvarande baraben bloggarna är.

  SvaraRadera
 6. Fnyq, du borde kunna blogga lite här när vi andra blivit för gamla och trötta... :)

  SvaraRadera
 7. Jag är medlem i Gais. Men funderar på att byta till IFK. Kommer mitt förflutna stå ivägen för en eventuell komet-karriär på baraben? Mvh Klas

  SvaraRadera
 8. Man brukar säga att man bedömer hur hängivna supportrar är när det är motgång - under den här säsongen har vi lärt oss att skribenterna på Baraben är "sådär" hängivna supportar.

  SvaraRadera
 9. anonym 23:18/ Ja du lär dig mycket av det faktum att de redan haft över 800 poster, överlägset flest av alla Blåvitt-sajter och förmodligen kommer slå rekord i år på samma område. Du lär dig alltså att de är "bäst" enligt din skruvade retorik.

  SvaraRadera
 10. 28/9/10 18:47
  Det som du kallar humor är kanske inte humor för andra, tänkt på det?

  SvaraRadera
 11. Anonym 23:18/ Du kan vara lugn om du har den måttstocken på framgång. Även i år kommer BaraBen.com att ha producerat en bra bit över 1 000 blogginlägg när vi avrundar, men det innebär inte att vi är nöjda eller att vi slutar att försöka utvecklas och bli bättre. Att bredda med nya skribenter mellan varven innebär inte att någon gammal tappat intresset, utan att folk kanske har mycket annat att stå i för sekunden och att vi samtidigt vill ha in nya friska tankar kring Blåvitt i organisationen.

  SvaraRadera
 12. Erling:
  Tyvärr är jag gammal och så uttrycker jag mig som en kratta.
  ---------------------------------
  Så länge ni har basen av duktiga skribenter så kommer detta vara den bästa bloggen. Visst, synd att vissa inte har tid/möjlighet att skriva lika mycket men det kommer säkert upp igen. Som redan nämnts så är det inte direkt dött här. Det är dock värt att gå in här bara för att se om Olof skrivit ngt mer om våra ungdomar.

  Sedan väntar jag fortfarande på lite mer info om gräset på GU, Erling. ;-)
  Rätt övertygad om att debatten om gräs/plast kommer öka igen under hösten när mattan sannolikt kommer se bra mycket värre ut än nu.

  /Fnyq

  SvaraRadera
 13. Vart skall PK eliten ta vägen, Aftonbladet?

  SvaraRadera
 14. Hade fetingmkt velat bli skribent om det inte vore för den förbannade natulinjen man råkar gå som tar så förbannat mkt tid -.-

  SvaraRadera
 15. naturlinjen*

  SvaraRadera
 16. men allvarligt, hur kan ni slå er för bröstet för att göra många inlägg när det så fort började gå dåligt så va de massa youtube klipp och annan skit efter matcherna?? Scrollar man ner på sidan nu så är det ända vettiga Frankies inlägg, sen är det några där Korven lipar om SD eller Smällare o youtubeklipp.
  Se bara efter malmö matchen, 2st skitiga youtubeklipp bara.
  Spelar det ngn roll om man gör 800 inlägg när mer än 80% är skit?!
  Trodde aldrig de om baraben, men ni e ju fan medgång så de sjunger om det...

  SvaraRadera
 17. anonym 10:53/ Du är ju en idiot av massiv grad, alla som följer baraben får ju tio gånger med kvalitet än alla andra Blåvitt-sidor tillsammans. Olofs ungdomsrapporter, Frankies krönikor, Crumbs highlights/matchsammandrag osv osv.

  SvaraRadera
 18. 12:30 hur mkt av det har de varit sen de började gå dåligt då!?!? förutom olofs ungdomsrapporter vilket är det bästa på hela Baraben.

  SvaraRadera
 19. Optimus Prime29/9/10 13:23

  anonym 12:47- Vad snackar du om sedan det började gå dåligt, hela Baraben byggdes ju på att hetsa mot att Blåvitt var uselt och sköttes som ett jävla sjunkande skepp. Alla som läst här mer än en vecka vet vad baraben är så du kan ju bara lägga dig under något gammalt. Baraben växte sig som störst under åren före guldet, som succéåret 2006 när Blåvitt var i kaos och genom hela skattehärvan var det ju - just det, Baraben, som stod för all kritik och analys som andra sajter inte vågade ge sig på i nån dumlojalitet med Plånbok och MP...

  SvaraRadera
 20. anonym 12:47/ Ärligt talat så måste du vara en Gaisare. Alla som följer baraben mer än en gång i månaden får ju fan allt möjligt levererat hela tiden. Men det är klart, gnälla och gny är en del bra på men att göra något själv klarar de inte av...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.