På gång


söndag 1 augusti 2010

Matchrapport: IFK Göteborg - Landskrona BoIS (U19)

MATCHRAPPORT. IFK Göteborgs juniorer tog en ganska säker seger mot Landskrona BoIS i Juniorallsvenskan Elit Södra under lördagen. Resultatet skrevs till 3-1 där Blåvitt själva stod för samtliga mål under första halvlek. IFK Göteborgs mål framåt gjordes av Efe Yildirim och Lawal Ismail, som stod för två mål varav ett riktigt klassmål.

Efter ett längre sommaruppehåll var det under lördagens nystart för IFK Göteborg i Juniorallsvenskan Elit Södra. Det gedigna regnandet de senaste dygnen hade gjort Lemmingvallen ospelbar och matchen flyttades därför till Gamlestadsvallen. Blåvitt har varit enormt starka hemma tidigare i år och tagit samtliga poäng som spelats om ute i Utby, så stora frågan var om hemmaformen kunde tas med till Gamlestan.

Landskrona BoIS inleder piggast och lyckas skapa ett visst tryck mot det blåvita målet. Men trycket till trots så tar IFK Göteborg ledningen efter dryga fem minuter spel. Lawal Ismail får en flack långboll slagen till sig nerifrån banan som dimper ner bakom backlinjen. Jacob Stenblom i landskronamålet tvekar en aning och hamnar lite på mellandistans vilket Ismail uppfattar och han lobbar med en behärskad bredsida in bollen utom räckhåll för målvakten. Mycket vaket. 1-0.

Matchen präglas av mycket kamp på mittfältet och det är kroppskontakt om varenda boll. Joel Allansson och Robin Alnäs får kämpa febrilt mot ett fysiskt starkt Landskrona och de gör det bra. Under försvar håller man en hög press på motståndarna och Blåvitt håller backlinjen högt upp för att understödja mittfältet. När man återvunnit bollen söker man ofta alternativ på kanterna för att på den vägen få upp bollen till Lawal Ismail som springer på allt.


I 25:e minuten när matchen stått
och vägt lite utökar IFK Göteborg sin ledning och nu serveras de 50-tal åskådare som sökt sig till Gamlestadsvallen denna eftermiddag matchens delikatess som renderar rungande applåder. Lawal Ismail får en långboll till sig och når upp den i höjd med straffpunkten till vänster om straffområdet. Med en försvarare i ryggen låter han bollen studsa en gång i marken och sen klipper han till med vänsterfoten. Och vilken träff det blir. Bollen går i en sån där förädisk båge över målvakten och dyker precis innan ribban så bollen slickar nättaket. Helt otagbart och skapat ur ingenting. Klass rakt igenom. 2-0.

Tio minuters ställningskrig senare ringer det igen när Efe Yildirim via en försvarares ben nickar in en hörna. 3-0.

Strax innan halvtidsvilan lyckas Landskrona BoIS kvittera. På en frispark från höger råkar Jonathan Azulay knäa in bollen bakom en ställd August Strömberg. 3-1.

Första halvlek kan summeras med mycket kampspel på mittplan och relativt få målchanser från båda hållen. De lägen Landskrona brände satte IFK Göteborg och den stora skillnaden lagen emellan heter Lawal Ismail.

Andra halvlek blir en rätt händelselös historia som återigen präglas av stort kampspel. Landskrona BoIS möblerar om en del i laget och går upp till ett renpräglat 4-3-3 från sitt tidigare 4-4-2 med släpande forward. Det ökar trycket mot IFK Göteborg en del, men det är egentligen aldrig nära att det skall bli några mål i andra halvlek. Sam Larsson har visserligen en bra målchans i halvlekens inledning när han och Andreas Petersson framgångsrikt lyckas vägga sig igenom försvaret, men avslutet går en bit över ribban. Lite senare har Khalid Kamil i Landskrona bra nickläge men även han får bollen utanför målramen. I övrigt lyser noterade målchanser med sin frånvaro i mitt anteckningsblock.

Det mest spännande som händer är att Joel Allansson går ut efter en kvart och får en isblåsa lindad på vaden.
- Det är inget med Joels vad, utan bara en ren försiktighetsåtgärd. Vi bestämde i halvtid att Bragi skulle ersätta honom efter en kvart eftersom Joel spelade 90 minuter i tisdags i U21 och på tisdag är det ny match, klargjorde Eijlert Björkman efter matchen.

Spännande eller hur?

Matchen slutar 3-1 efter 90 kampfyllda minuter. Matchen som sådan var väl i ärlighetens namn rätt sådär underhållande att titta på. Behållningen var Lawal Ismails två mål där främst 2-0-målet säkert kommer bli ett "jag-var-där-mål" hos åskådarna likt Marino Rahmbergs praktföreställning på Ruddalen en försäsong för några år sen. Jag var där, för övrigt.

Nu har juniorerna slagit an tonen och tagit tre poäng - se nu för Torbjörns skull att göra detsamma, A-laget!

Noterat från Gamlestadsvallen:

* Lawal Ismail har en spelstil som borde passa A-laget som handen i handsken i en hysénroll. Han springer på alla möjliga och omöjliga bollar och han lyckas skapa målchanser helt på egen hand. Det som just nu sätter käppar i hjulet är att staben kring A-laget anser att han brister i fysiken, så det behöver han förbättra framöver.

Ismail har för övrigt U-kontrakt som sträcker sig över nästa år fastän han är född 1991 och därmed inte skall tillhöra U-truppen nästa år. Vi får se hur IFK Göteborg agerar kring det. Om han inte blir uppflyttad till A-truppen på allvar får han antingen nöja sig med matchträning med U21-laget eller också bli utlånad.


IFK Göteborg - Landskrona BoIS, 3-1

10 kommentarer:

 1. 3-0 är ett solklart självmål.
  Skulle gärna se Lawal ihop med Söder samt Hysen/Sella på kanterna i ett 442.. mmmm

  SvaraRadera
 2. Härligt Olof !
  Ett stort TACK för dina rapporter !
  Tog du fler bilder ?

  SvaraRadera
 3. finns på fotbollsfoto.com

  SvaraRadera
 4. hur ser den interna skytteligan ut i juniorerna ?

  SvaraRadera
 5. Har junisarna bandybyten eller?

  SvaraRadera
 6. 13:09: Jag såg din fråga i införrapporten. Jag vet inte svaret på rak arm men jag skall sammanställa matcherna hittills i år och få fram ett svar. Det är en intressant fråga och den informationen vill jag ha med i införrapporterna framöver.

  14:53: Japp. Spelare som är utbytta kan komma in igen osv.

  SvaraRadera
 7. Olof,

  Riktigt kul att läsa dessa inför/matchrapporter. En riktigt höjdpunkt.

  Extra roligt i dessa bistra A-lagstider.

  Tackar

  SvaraRadera
 8. Karl Svensson: Endast publik:8 698 imot topplaget Kalmar FF. Publikminskningen kan inte klara av att betala min goa måndaslön. Tur att jag slipper lira och kan sitta på läktaren. mvh karl Svensson

  SvaraRadera
 9. Jag skiter i u19 just nu, vart är highlights?

  SvaraRadera
 10. Skytteliga toppen i IFK:

  5 mål Muhamed Dizdar
  Efe Yildirim
  Andreas Petersson

  4 mål Jetmir Kurti

  3 mål Sam Larsson
  Lawal Ismail
  Jonathan Azulay

  2 mål Bragi Bergsson

  1 mål Niklas Andersén
  Fredrik Alnäs

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.