På gång


fredag 27 augusti 2010

Inför: IFK Göteborg - Åtvidabergs FF (U19)

Robin Alnäs, mycket framträdande på mittfältet.
INFÖR. Juniorallsvenskan Elit Södra tuffar vidare. Imorgon möter numera serieledarna IFK Göteborg Åtvidabergs FF på den i dessa sammanhang något ovanliga planen Bergsjövallen. Avspark är kl 14.00.

Efter att ha legat i kölvattnet på Malmö FF i stort sett hela säsongen lyckades IFK Göteborgs duktiga juniorer masa sig förbi i senaste omgången. Medan Blåvitt vände och vann mot Gais fick Malmö FF bara fick 1-1 hemma mot BK Häcken. Så nu inför slutfasen av serien får IFK Göteborg känna på hur det är att bli jagade.
- Det är inget direkt som vi tänker på. Först och främst skall vi bli klara för slutspel. Det är ju så att fastän att det ser väldigt bra ut på papperet så är det inte helt klart än och det är det vi fokuserar främst på just nu. Sen så måste vi se till att vara förberedda för slutspelet också. Med tanke på att det förmodligen blir slutspel även i U21 och att A-laget lider av skador och därmed plockar in våra spelare vid behov så måste vi hålla alla killar igång så vi inte tvingas spela med matchotränade spelare när det väl drar ihop sig, kommenterar Eijlert Björkman.

Åtvidabergs FF hittar man i mittenskiktet av tabellen där man för tillfället jagar slutspelsplatsen 3 poäng bort. Man kommer från en stabil 3-0 seger hemma mot Östers IF senast efter att ha förlorat de två matcherna dessförinnan. Man har blandat och gett lite under säsongen men kan stoltsera med förkrossande 6-1 mot Gais matchen innan sommaruppehållet. I hemmamötet mot IFK Göteborg lyckades man under andra halvlek hämta upp 0-3 i paus och knipa en poäng efter att Blåvitt fått målvakten Mathias Holmström och Johan Lundgren utvisade.
- Vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek men orkade inte riktigt hålla uppe tempot i andra halvlek. Sen så åker vi på två utvisningar i matchens slutskede och tvingas sätta in en ouppvärmd och orutinerad målvakt i samband med det och de lyckas kvittera i sista minuten, förklarar Eijlert Björkman.

I ÅFF bör IFK Göteborg och vi åskådare hålla lite extra koll på främst tre spelare. Längst fram har man en riktigt intressant spelare i Viktor Gustavsson som trots att han missat nästan halva säsongen ändå hunnit med att göra 8 mål och leder interna skytteligan. Åtvidabergs tränare Mikael Samuelson:
- Viktor är en blandning av djupledsspelare och target då han är hyfsat stark i kroppen men ändå hyfsat explosiv i sina löpningar. Dock har han varit skadad sista hälften av vårsäsongen efter en smäll mot just IFK Göteborg i maj och nu på sommaren har han jobbat och inte kunnat träna för fullt så han är inte hundraprocentig i sitt spel än.

Eijlert Björkman om...

...Jonathan Azulay på bänken:
Jonathan har spelat väldigt mycket på sistone så vi vilar honom lite. Sen så är det kul att Alexander Berntsson kommit tillbaka efter ett skaderikt år och då vill vi ge honom chansen att visa vad han går för. Sen så är det viktigt att han kommer upp i matchtrim också.

...vidskeplighet:
Jag är väldigt noga med att rutiner skall hållas för att det skall kännas bra. Jag delar ut västar till samma spelare, vi skall värma upp på en samma plats på planen och så där. På Lemmingvallenskall vi alltid värma upp på planhalvan närmast omklädningsrummet och vi skall ha båset som tillhör den planhalvan Därför var det jobbigt senastmot ÖIS där jag instruerade killarna att "värma upp på övre halvan". Jag menade att de skulle värma upp på halvan närmast staketet på "vår" planhalva men de trodde jag menade den bortre planhalvan och värmde upp där istället.Samtidigt ställde nån våra grejer i motståndar-båset, så det var en pina hela den matchen för mig. Det blev jättenervöst för det var ingenting som gjordes enligt rutinen. Det var en himla tur att vi vann den matchenför annars vet jag vad jag hade skyllt på...
Viktor Gustavsson gjorde två av de tre målen senaste mot Östers IF. Det tredje målet gjorde mittfältaren Måns Olofsson. Mikael Samuelson igen:
- Måns är en löpvillig, uthållig mittfältare som kommer till målchanser delvis tack vare sin löpvillighet. Han kan spela på flera positioner i laget både centralt och på kanten och han arbetar alltid hårt i varje match.

Till sist skall man lyfta fram mittbacken Christian Yngvesson som ofta får beröm i Åtvidabergs matchrapporter:
- Christian är en riktig klassisk mittback - ganska lång och bra på huvudet. Han tar smällar utan att gnälla, ligger tätt på motståndare utan att för den skull spela fult. Ger alltid sitt yttersta i varje situation. En mycket bra lagspelare, säger Samuelson.

I IFK Göteborg vill jag belysa Robin Alnäs lite extra. Han har varit väldigt bra i sin defensiva mittfältsroll de senaste matcherna där han visar prov på såväl hög arbetskapacitet som bollteknik.
- Det är roligt att Robin är tillbaka ordentligt nu efter att ha haft två längre skadeperioder med knän osv. Han har nu förtroendet att spela på den position han själv helst vill spela på och då är det klart att man lyfter sig. Vi har bytt ut hela innermittfältet från Joel Allansson och Johan Lundgren till Robin och Bragi Bergsson och det funkar jättebra. De höjer sig för varje match ju mer samspelta de blir, säger Eijlert Björkman.

Åtvidaberg har ett bra lag, men Eijlert Björkman har taktiken klar för sig:
- Vi har valt att sätta farten i vårt lag på ytterkanterna, så det blir mycket spel i djupled mot David Moberg-Karlsson och Andreas Petersson. Sam Larsson är duktig att hitta ytorna att slå bollar på och Muhamed Dizdar längst fram är väldigt bra på att suga fast bollen. Vi tror att vägen till vinst är att hålla uppe tempot i spelet och det är det vi kommer satsa på. Vi ser fram emot matchen och vill väldigt gärna få revansch för poängtappet i våras.

IFK Göteborg - Åtvidabergs FF
Juniorallsvenskan Elit Södra
Lördag 28 aug kl 14.00, BergsjövallenFotnot: Åtvidabergs startelva är inte fastlagd ännu. Det ni ser ovan är en kvalificerad gissning baserad på den trupp de kommer med hit samt hur de vanligtvis ställer upp.

10 kommentarer:

 1. En back leder skytteligan. inte dåligt

  SvaraRadera
 2. Återigen, du är så jävla grym Olof!

  SvaraRadera
 3. Tack för infon. Nu förändrades nog min lördagsplanering.

  SvaraRadera
 4. Kul att ni lyfter fram Robin Alnäs. I de matcher jag har sett har han varit väl så bra som Allansson, men inte fått lika mycket cred.
  En mycket intressant spelare.

  SvaraRadera
 5. Kvalitet som vanligt Olof, härlig läsning.
  Mot Bergsjövallen!

  SvaraRadera
 6. Undra om det betyder att Azulay ska med A-truppen till Stockholm. Med tanke på alla avstängningar på mittbackar.

  SvaraRadera
 7. 20:40: Det vete tusan. Eijlert nämnde U21-matchen på tisdag som nästa match för Azulay och att han matchat flitigt på sista tiden och behövde lite extra vila inför den matchen.

  Vad gällde Andersén, Lawal, Allansson och Strömberg förra helgen så var det ingen hemlighet att de stod över för att de var aktuella mot Djurgården. Likadant med Andersén, Lawal och Allansson denna gången. Så det skall nog mycket till om Azulay åker till Sthlm på söndag.

  Men det är bara som jag gissar nu.

  SvaraRadera
 8. "vi satsar på fart på kanterna"
  Se och lär JO!

  Låt tobbe komma med fart som yttermittfältare som han inledde förra säsongen, och sätt upp Sveriges största anfallstalang som just anfallare!!!!

  (fast just för tillfället är ju alla anfallare skadade)

  SvaraRadera
 9. Det blir ingen matchrapport från min sida idag. Jag fick förhinder i sista stund tyvärr.

  SvaraRadera
 10. Tråkigt, men vi kanske får en rapport från "Jakebox" på svenskafans.com

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.