På gång


torsdag 12 augusti 2010

2000-talets överlägset bästa lag: Blåvitt!

STATISTIK. En av våra läsare, Andreas H, har slängt ihop en maratontabell över 00-talet. Något som uppmärksammades en del vid årsskiftet, men som är värt att återvända till då Blåvitt sitt enda guld, var Allsvenskans bästa lag även under 00-talet. Rätt så överlägset dessutom.

Så här är ser 00-talets maratontabell ut:


Andreas egna analys: "Då tänker kanske någon att Djurgården var jäkla bra med sina tre guld, och att de hamnar långt ned för att de spelade en säsong mindre än blåvitt (som om de inte hade sig själva att skylla för det...). Men delar man poäng med antal matcher så hamnar lagen på exakt samma: 1,66 per match. Går man därefter på målskillnad, ja då vinner Blåvitt, med +0,46 per match mot DIF's +0,33...

Jag tror inte att någon kommer att minnas 00-talet som Blåvitts stora decennium. Då var vi ändå Sveriges bästa klubb. Det ger lite perspektiv..."

7 kommentarer:

 1. Hata Hockey12/8/10 00:28

  Blev dock mest överraskad över att Öster och Enköping faktiskt har spelat i allsvenskan under 00-talet...

  SvaraRadera
 2. Skåneängel12/8/10 07:24

  Hade nog hellre tagit tre smguld. Men intressant information!

  SvaraRadera
 3. Som sagt, fotbollar handlar om titlar... man blir inte bäst av att komma 2:a 10 år i rad.... fast alltid skönt och leda en tabell...

  SvaraRadera
 4. Ge oss titlar, vilka som helst!

  SvaraRadera
 5. Det här visar ändå att Blåvitt är det mest stabila laget i Sverige de senaste 10 åren (och förmodligen de senaste 30 tom). Skön statistik när man samtalar om fotboll och vilket lag som är bäst med andra supporters runt om i landet!

  SvaraRadera
 6. Intressant hur vissa kan vinkla statistik så att den talar för det egna laget

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.