På gång


torsdag 8 juli 2010

Nej fy fan Blåvitt - det här är fan inte okay!

REFLEKTION. En kille på min arbetsplats stod och räknade upp lag som låg bakom Blåvitt i den allsvenska tabellen. Han kom på två stycken. Sedan svarade någon annan med ett tredje.
– Men många fler än så är det inte, konstaterade en tredje.

"Fy fan i helvetes jävla skit. Det här är tamejfan inte okay någonstans så nu får ni ta er i kragen era jävla helvetes jävlar", mumlade jag för mig själv. Sedan slog jag upp dagens tidning och läste om VM. Längtade bort från den verklighet som stavas Allsvenskan. Långt bort till Vuvuzelans förlovade land.

Just nu känns vuvu-ljudet från tv-apparaten som en märklig befrielse från all ångest som tabellsituationen i den svenska ligan serverar oss med ett blått och vitt hjärta. Och jag som hatar det där blåsinstrumentet så djupt att jag faktiskt sympatiserar med diverse mörka element som hotat att köra ner det i halsen på dem som dyker upp med en på Råsunda.

Då är det fan obalans som råder.

Men frågorna är så många att jag inte kan låta bli att upprepa dem. Först för mig själv med dagens körschema vid skrivbordet, sedan släppa loss dem här på BaraBen. Frågor som inte besvaras genom att de ställs till vare sig ledning eller spelare i Blåvitt, det är främst en fråga av lite mer filosofisk karaktär:

- Kan det vara så att IFK Göteborg inte är bättre än så här?

Vi har ju i en halv evighet under denna maratonsäsong (ja, jag vet att vi är halvvägs men det känns som den har pågått i fem år) intalat oss själva att Blåvitt egentligen är mycket bättre än vad placeringen i tabellen visat. Det baseras till största del på att ungefär samma gäng presterade så in i helvete mycket bättre under 2009 än vad de gjort i år.

Men tänk om det visar sig att allt det här resonerandet enbart varit en desperat lögn? Tänk om vi nu är den misshandlade fru som tar sin våldsamme man i försvar så fort någon har vett nog att ifrågasätta varför vi inte lämnat honom? Tänk om. Ja, tänk om! Tänk positivt. Eller nja, han älskar nog mig trots allt. Det är mitt eget fel att jag får stryk, jag förtjänar nog det.

Nej fy fan Blåvitt - det här är fan inte okay.

Ni måste inse att det får vara slut på den här mentala misshandeln av oss nu, av oss som älskar er. I takt med varje motgång så blir vi allt mer desperata i jakten på att hitta förklaringar, logiska som helt vansinniga, till varför det inte är så illa som alla runt omkring verkar tro och tycka. Det måste ju bara vara bättre än vi tror det här, det måste finnas en ömsesidig kärlek någonstans i botten av alltihop. Det måste finnas en orsak till vår kärlek. Ett svar.

Så snälla, rara, söta killar. Vinn matchen mot Halmstad.
Så slipper jag känna mig som en misshandlad kvinna på jobbet nästa dag.

30 kommentarer:

 1. Jobbar du söndagar?

  SvaraRadera
 2. Anonym 23:10/ Skulle det var något konstigt med att jobba på en söndag, eller vad är din poäng?

  SvaraRadera
 3. Äh nu är nya mattan lagd. Det vänder

  SvaraRadera
 4. Vettighetspolisen8/7/10 23:32

  Anonym 23:10:

  Många jobbar på söndagar, fjant. Kamma dig och skriv något vettigt istället. Hejdå.

  SvaraRadera
 5. Anonym 23:10/ Jag jobbar varje söndag hela sommaren. Det varken bevisar eller motbevisar att 'VideoVixen' jobbar just söndagar. Men det är inget konstigt med att jobba de dagarna?

  SvaraRadera
 6. söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag söndag

  SvaraRadera
 7. 8/7/10 23:21

  Det är helstört att jobba söndagar.

  SvaraRadera
 8. söndag söndag söndag gadnös snöagd

  SvaraRadera
 9. Nej fy fan Baraben - det här är inte okay!

  På min arbetsplats försökte en kollega lista skribenter som är värre än VideoVixen utan att lyckas.

  SvaraRadera
 10. Vet videovixen hur en misshandlad kvinna känner sig? Sen har vi ju redan spelat på den nya mattan, och det började ju inte så bra.

  SvaraRadera
 11. Videovixen är den mest negativa jag vet, han var nog inte med 2002, han höll på öis då. Nää var man med 02 som jag självklart var så är man lugn, vi har ett mycket bättre lag nu...

  SvaraRadera
 12. Tror också att Videovixen egentligen inte håller på Blåvitt.

  SvaraRadera
 13. Gnäll inte!
  Äntligen kommer BB med en vettig artikel (låt gå att den är lite väl deppig).
  En artikel som visar på kärlek till sitt lag.
  Det är vad vi alla andra måste visa blåvitt.
  Även om det är lättare att bara gnälla.

  SvaraRadera
 14. Anonym 23:26

  Du menar den gräsmattan som i matchen mot Kalmar såg ut som skit??
  Öis, Sanktan, Damlandslaget, Gothia Cup m.fl har/kommer att förstöra mattan lagom till det att vi skall använda den igen. Var så säker.

  I matchen mot Kalmar såg det ut som om ena planhalvan hade använts som träningsyta och att man spelat med mål på långsidorna. Såg helt för jävligt ut.

  Pinsamt som fan att GUAB inte ens klarar av att hålla en gräsmatta i bra skick under sommaren!!

  SvaraRadera
 15. Det verkar finnas många som går i Torbjörns hus varje söndag här iaf och därmed kräver att folk helgar den dagen som vilodagen (förövrigt är det ju lite komiskt att just präster som borde helga den dagen mest av alla som vilodagen jobbar som mest intensivt just den dagen).

  Jag tycker förövrigt blåvitt borde bjuda oss årskortsinnehavare på ELbiljetten som kompensation för sveda och värk under våren!
  Sedan är fortfarande detta år mer likt 98 än 02.

  SvaraRadera
 16. Alla jobbar söndag i Göteborg, alla jobbbar söndag, alla jobbar söndag, alla jobbar SÖNDAG i Göteborg!

  SvaraRadera
 17. Varför skulle Videovixen vara så dålig? allt dett han skrev e ju bara saning? Men tycker ni att vi har presterat bra så borde ni söka hjälp...

  SvaraRadera
 18. Ja, det är för jävligt att vi ska tvingas betala för att se vraket av vårt gamla storlag förnedra sig mot nåt djävulskt kvarterslag från Baku.

  Funderar lite på vad som kan ha gått snett ... kan det ha smugit sig in en osund kompiskultur i laget? Det råder nån sorts lättjefull festkultur och det saknas 35-åriga renlevnadsmän som äter grovbröd till frukost och får ångest om någon inte gör en 100-procentig träning?

  Videovixen klagar med all rätt.

  SvaraRadera
 19. ja det är ju mycket bättre att man sitter på sina höga hästar och surar istället för att spela träningsmatcher... eller vänta nu...

  Ingen tvingar dig att gå och titta. Men ja, vixens besvikelse är befogad. Dags för grabbarna att ta sig i kragen.

  De som älskar mest faller hårdast (eller så är det de som är mest älskade som gör det kanske)

  SvaraRadera
 20. http://www.fotbollskanalen.se/1.1708540/2010/07/08/hamburg_vill_lana_ut_marcus_berg_ser_ingen_anledning_att_flytta

  SvaraRadera
 21. Gå över till Götets topplag GAIS så ska ni se att ni snart mår bättre änglafjösar!!!

  SvaraRadera
 22. Nyckelord: Videovixen söndag mishandlad kvinna

  SvaraRadera
 23. Bra krönika! Tycker du satte ord på vad åtminstone jag känner..tyvärr höll jag på att säga (att man faktiskt känner så alltså, för roligt är det inte..e ju nästan så illa att man knappt vill att allsvenskan skall starta igen......)

  SvaraRadera
 24. okej stavas "okej" och inte "okay", okej?

  SvaraRadera
 25. Gais Topplag ehehehhhehehehe. Gais har väl aldrig varit ett topplag, knappt ens när de vann för 60 år sedan.. sekka pajsare. Framåt Kamrater!!

  SvaraRadera
 26. In med de tva brassarna sa kommer vi krossa Halmstad. De killarna kommer bli guld varda, i sanningens namn, det finns inte en spelare i Sao Paulos trupp som inte hade gatt direkt in i blavitt. Hade Hjalle spelat i Sao Paulo hade han omgande blivit waterboy.

  SvaraRadera
 27. Sao Paulo FC12/7/10 10:53

  Anonym 15:51>

  Jag var nyligen och tittade på Sao Paulo-Palmeiras i Sao Paulo. Har en vän som är råsupporter till SP. De två brassarna som kommit hit har aldrig satt sin fot i Sao Paulos A-lag. De har spelat i ungdomslaget enligt min vän. Dock hoppas jag ändå på att de kan tillföra lite kreativitet som blåvitt haft NOLL av i vår!

  PS. Hjalle hade inte ens fått bära vattnet i Sao Paulo!

  SvaraRadera
 28. Sao Paulo FC12/7/10 10:54

  Anonym 15:51>

  Jag var nyligen och tittade på Sao Paulo-Palmeiras i Sao Paulo. Har en vän som är råsupporter till SP. De två brassarna som kommit hit har aldrig satt sin fot i Sao Paulos A-lag. De har spelat i ungdomslaget enligt min vän. Dock hoppas jag ändå på att de kan tillföra lite kreativitet som blåvitt haft NOLL av i vår!

  PS. Hjalle hade inte ens fått bära vattnet i Sao Paulo!

  SvaraRadera
 29. Sao Paulo FC12/7/10 10:55

  Ooops..sorry. Blev dubbel... :/

  SvaraRadera
 30. men e du go eller, klart att brassarna som har skickats till ifk inte har lirat A-lagsfotboll i sao paolo. Deras a-trupp är riktigt stark, spelare som luis fabiano och adriano har bla huserat där... vi får slasken... hyggliga spelare säljs till kontinentaleuropas ligor. tyvärr...

  enda spelaren i blåvitt som jag tror skulle kunna imponera lite på omvärlden är söder. "

  smidig som en katt med känsliga fötter"

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.